|
![]() |
#1 |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Asus P5B Deluxe i C2D E8400 problem!
Ovako imam tu plocu neko vrijeme sve je radilo odlicno, koristio sam do danas p4 2.8Ghz (D915) . Update-ao sam bios jucer na 1236(beta) i odlucio stavit novi E8400 (mislim da je stepping E0) nakon stavljanja nema boot-a, samo se ventilatori zavrte a ekran mi je na stand by-u. odmah da opisem sta sam sve probao: Clear CMOS (drzao bateriju i po 5-10min vani) razne memorije , inace koristim Corsair CMX 6400C4, probao sam i s Kingmaxom DDR2 800mhz (1.8v) Vratio stari proc i opet nista, sad ni s starim procesorom ne radi. isprobao razne slotove za memoriju... normalno mi se bios flashao nisam imao nikakvih problema. grafika,zvucna i ostale komponente sve radi Evo ako netko ima kakvu ideju ili neko slicno iskustvo pa da mi pomogne bio bi zahvalan inace cu bacit plocu u PM, ne namjeravam ove blagdane provest razbijajuci glavu. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ghotic warrior
|
*bump* Evo malo sam se dohvatio interneta i procitao slicne stavri koje su ljudi imali, ploca tj. CMOS se neda clearat u prijevodu u ovom slucaju je najvjerovatnije R.I.P , iako ne vidim razlog jer flashanje i boot iza je bio normalan. Sada uopce ne dojde do POST-a pa da bi mogo preko floppy-a ili usb-a novi bios stavit. A ocito i sudbina hoce novu plocu, za novi proc. Sam bi volio da onda ne zovu danasnja racunala i komponente plug and play i ne pisu da nesto podrzava sto nije 100%. Hvala svima , moze na lock a ploca na zid ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
nazalost,na toj ploci je bios zalemljen za plocu,nije ko na p5b (sudeci po slikama). Ako je bios crko,ne vidim nacin da ga ozivis normalnim putem,jedino ako si ekstremist ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ghotic warrior
|
Da sumljam da cu ici reprogramirat bios ![]() Uglavnom Happy New Year, ko sisa plocu idemo dalje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|