|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Isplati li se cekati......
...dfi lanparty nf3 250 plocu za socket 939 (dual-channel) i ubosti 3500+ amd64? Proc kosta oko 1700 kuna,i jos ploca najmanje 1300 kuna. 3000KN. Ili uzeti neku 939 socket plocu sa VIA chipsetom? A8V ASUS,ili AV8 abit.Ili slicno. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Jel to cijena negdje vani ili u RH?? Ja sam vidio taj proc u Autronicu za 3000 KN. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: Isplati li se cekati......
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Re: Re: Isplati li se cekati......
Citiraj:
A pitam zato sto se sve prica da a64 sve vise cilja samo na 939 ploce.Zato i 3500+ nije FX procesor za kojeg se bile namijenjene 939 ploce. A ako je to istina onda ja sa socketom 754 pusim odmah na pocetku.Jer ne razmisljam o upgrade-u za 3-4 mjeseca. Nego da traje bar godinu dana.A fx mi je preskup i kao sto rece: 939 ploce na trzistu su smece. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Da se ja malo javim... pogledaj pod 1. u sigu-imam mašinu već mjesecima, i NIKAKVIH problema nisam imao.Ne s matičnom, niti ičim.Znam i još neke koji veselo vrte.To ti nije loša kupnja. Ja ti ne mogu garantirati da nećeš imati problema, ali iskustva na pcekspertu su praktički potpuno suprotna od mojih.Da su ploče savršene, nisu-a smatram da mogu pričat jer sistem vrtim mjesecima, stabilno i danima katkad bez restarta.Imam već iskustva-nisam ništa pogriješio.Tako da se ne slažem da se može govoriti da su ploče smeće... Ja sam isto stalno čekao, ali mi je već dojadilo.Čekaj ovo, ono...sad sam ZADOVOLJAN.I preporučujem da presječeš sve ili da čekaš vječno za nešto savršeno. Možda je ova ploča na pcexu defektan primjerak?Nešto drugo?Ne znam...ali meni se OCa, i RADI.Nikakvi alarmi se ne pale itd.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
e da dr.fiksi ja sam još prije tebe htio pitati kako to da nemaš problema s tom matičnom, i sjećam se da si prije govorio da se da odlično clockati ! a što se tiče memorije? koje latencije i koliki takovi ? Sudeći po testovima na netu i na pcekspertu meni se kupnja tih 939 matičnih ukljućujući i tvoje činila krajnje rizičnim! mislio sam da će i nForce 3 ultra, barem ona Gigabyteova ispraviti tu situaciju a kad ono ništa izgleda da DFI treba tu uplesti svoje prstiće željne love!! mislim neki nForce 3 ultra LanParty!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@dr.fiksi: zašto si uzeo baš abiticu? zato što ti neke druge nisu bile dostupne (MSI K8N Neo2 npr.) ili si po forumima i review-ovima došao do zaključka da je AV8 najbolja investicija? @Darth Revan: 3500+ košta kod nas 1800kn (mrvicu više). skokni na nabava.net ako ne vjeruješ. Ja sam razmišljao o DFI nf3 s754, ali toga još ni u bližem susjedstvu nema a kamoli kod nas! (imam osjećaj da ni neće tako skoro) A kad sam vidio cijenu 3500+ definitivno sam se odlučio na s939. Pitanje je sad samo koja ploča. Meni se MSI čini nekako najbolja.. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam isto htio cekati 939, ali sam svatio da su tek pocele dolaziti 754 ploce kako spada, te da cu se nacekati za dobru 939, pa sam si piknuo prosli tjedan 3200+ na 754-ci i prezadovoljan sam, ne sjecam se kad sam zadnji put bio tako zadovoljan s compom, fascinirao me je!!! Pogotovo jer sam imao posudjeni pentium presc. na 2.6 i razlika je ocita i preocita. Sto se clocka tice uspio sam za sada samo 10x230 Mhz, ali ga vrtim na 10x220 jer mi realno vise ni ne treba!!! Ako bilo tko razmislja o kupnji novog compa, mislim da se 3200 stvarno isplati kupiti, a cijena mu jos pada!!!
![]() |
#10 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Problem je kaj su matične i dalje malko mušićave. Non the less - sck 939 se ne isplati čekati. Jerbo će još neko vrijeme biti pre skupi i teško dostupni. Jebiga .... AMD se više uopće ne trudi. Ja osobno čekam sredinu druge godine. Kontam da će Intel malko žešće udariti AMD s još ne predstavljenim procom ( nemaju izbora trenutno ), a AMD će biti primoran povećati proizvodnju i skinuti cijenu. Trenutno mi je comp dovoljno brz, a za 8-9 mjeseci, tha vidjet ćemo ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja sam bio siguran da ću uzet s754 sa DFI Lanparty kad dođe !! @ Hrwoye : Jebote stvarno svako malo sam gledao i nije ga ni bilo u ponudi a ono 1800kn!! To sigurno uzimam samo me muči izbor matične ploče, da uzmem kao od fiksia pa da mi memoriju ne prepoznaje ili napajanje, mojim mukama nikad kraja, neda mi se čekat nForce 4! .. ima neko kakav pametan prijedlog? ![]() @ Paske 1800 kn za 939 ili 1700 za 3200? ipak nije toliko neisplativ kao što si rekao ! matična da ali ipak...dr.fiksi je zadovoljan sa svojom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
the luda ribetna
|
yo ak ti treba komp sad uzmi 754....al ak ne...cekaj kojih 2-3 mj...do tad bi trebali izca 939 3000+ i 3200+ ak me pamcenje niej izdalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Ne mogu vjerovati da cu ovo sada napisati, jer sam nekoc bio zagrizeni Intelovac, ali AMD vec podosta vremena nije ni blizu sranju bez obzira, sto ne moze dovoljno proizvesti kolko bi mi htjeli ![]() Iako jedva cekam da Intel napravi pravu prijetnju AMD-u, jer gdi ces bolje nego kad se moraju cijenama nadmetati!!! E ekipo nemate pojima kolko mi je falio INTERNET i pcekspert strasno nesto, ima nesto u tome sta strucnjaci pisu da je net ovisnost ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
|
joj ma nisam tak to mislio ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
the luda ribetna
|
hahahahahahaha drito to |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
KOMENTAR
Da ne duljim previše ljudi... već sam ISCRPO sve uzduž i poprijeko! U trenutku kad sam ja ovo HTIO, izbor ploča je bio slab.Od ovog što se dalo nabaviti, abit av8 se činio jako dobrim.I je. Ja vrtio doom 3, FC, 70+ sati PI testove, PRIME...ja ne zaključujem nikad da je komp stabilan ako nije APSOLUTNO STABILAN.Nema površnosti kod takvih stvari...ja i tako nisam tu kupio.Da sam poslušao savjete o čekanju, još bi sada čekao da se pojavi ovo, ono.Ploča je meni GREAT.OCa se, ima OK utilitye, a za live WIN oc je super.Što se tiče brzine-među pločama nećete naći neke posebne razlike. Već sam 1000 puta rekao-mem kontr je na cpu, sve imaju HT link, a AGP je već stara stvar.Nema tu nekih SILNIH prednosti.A sve se može okrenuti novim biosem i/ili driverom.Imajte na umu da više ne govorimo o klasičnom chipsetu!Ploča je bila ko voda piti od kada sam je upalio-instalacija win i sve...driveri.Niti HIK!Čuo sam se i s drugim ljudima koji su bili zadovoljni.Jedino što morate množitelj mjenjati iz win kod moje revizije, jer abit tvrdi da se nemre u biosu(i to npr. clockgenom).Eto, to je sve!Van toga-apsolutno zadovoljan!Clockanje je odlično!Bit će da će vam to najviše ovisiti o primjerku cpua koji pokupite... Umjesto beskrajne debate, zaronite i uzmite nešto!Što se mene tiče, uzmite. Samo pazite da sistem "nahranite" dobrim komponentama i JAKIM napajanjem.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Hvala na savjetima ! znam da nove revizije biosa rješavaju probleme na pločama, nego odlučio sam se na MSI K8T Neo2 Platinum baziranu na nForce 3 ultra chipsetu=1300kn u Diskont24 i jedan 3500+ također u Diskont = 1850kn! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
the luda ribetna
|
ja sam vec reko da cu si piknut 939 ![]() e sad je kucnuo cas hehehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Da, javit ću to bi trebalo bit sigurno u ovom mjesecu uz to će ići Gainward Ultra 2400GS a što se tiče memorije mislio sam Corsair 3200XL ali dual channel bi mi došao mac para tako da će past možda Kingmax HC samo ne znam gdje ću sigurno dobiti TinyBGA i zlatni PCB je zna netko?? 2X 512 me zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Jos u danas padaju suze s mog lica sto sam morao maknuti corsair s cijenika, zbog pomanjkanja love, jer KingMax cak i na 400Mhz ne moze doci 2-2-2-5 niti blizu, po SDP-u je 3-4-4-8, ja sam uspio postici na 220 2.5-3-3-9 !!! Sto se stabilnosti tice nemam primjedbi ama bas nikakvih!!! Moj prvo ozbor je bio MSI Neon, ali nisak uspio to skonbinirat, jer sam morao sve kupiti u jednom ducanu!!!
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Probao sam i 490 ,pali se ali se rusi prilikom ulaska u win. Evo na kraju koliko buke: NE POSTOJI OVO NE POSTOJI ONO i na kraju dolazis do mog zakljucka na pocetku posta. Oko 3000 kuna za socket 939. Ntnt. Nemoj zurit sa zakljuchcima prebrzo. Ajd sretno ti bilo sa 939. Javi kako radi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
I Love AMD and nVida
|
Malo sam skeptican za tu Diskont cijenu, jer sam gledao po netu vani taj procesor dodje oko 350eura, a i malo mi je cudno da o skoro svim procesorima brdo informacija+slike, a za amd64 3500 nista samo socket ???:confused:???
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|