|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Prolio pivu po laptopu, spalio fenom par tipki i sad trebam nove tipke
prolio sam malo pive po laptopu. odmah ugasio komp i obriso sa rucnikom. uzeo fen i susio, ali ja budala stavio na max i previse priblizio tako da sam 8 tipki spalio. radi se o Toshibi A200. ima li tko koji koristan info gdje nabavit tipke ili jos bolje ako netko od vas prodaje? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Neznam dal je kompatibilna, ale u minutu trazenja sam samo na ovo naletio http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=037995 |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok, hvala ti puno. ako jos sta nades plzz javi. idem im poslat mail samo otisle su mi totalno V, B, A i F, a <, Fn, Win tipka, R i G tipka su slabije ostecene. pa ako mi je malo glupo dat 65€ za sve radi par tipki. jel ima koga da mu ne trebaju ta slova ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mogao bi dati i sliku tipkovnice i neke neoštećene tipke s donje strane da vidimo kako je izvedena jer nisu sve iste...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
evo sad sam skinuo sve tipke osim Fxx i pocistio. sad znam di meni kosa nestaje ![]() uslikao sam sve koje bih nabavio ukoliko je moguce po komadu, ako ne cijena od 150kn bi bila super u odnosu na onih 400. evo malog update-a: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ma uzeo neki fen od cimerice stavio na max i previse priblizio. a jbg sta da ti kazem. da sam znao kako je ispod tipki, pocupo bih jednu po jednu pa rucnikom ocistio. na kraju nije nista proslo jer se piva jos pjenila. a sto se tice po komadu, i ja sam se tome jako malo nado. mislio sam ako je netko imao isti problem ko ja pa aj da mi se posreci pa mi proda, ali eto moram ja biti prvi ![]() cekam sada odgovore od trgovina pa cemo vidjet sta kazu. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Dobar topic btw , sad znam da lap i piva nejdu zajedno ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2008. u 22:36. |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
idu oni zajedno samo nemoj ko ja srljat sa fenom ![]() samo se vi sad izivljavajte, "vjerujem" da nikad niste pogrijesili ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
inače..da nisi fenom spalio tipke...i za sve ostale..kada se prolije piva po tipkovnici postane malo ljepljiva stoga kad se osuši je treba proliti vinom da ubije masnoću...(probano nenamjerno, previše cuge na stolu čini se ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nevjerojatno kako uvijek postoji grupica ljudi koja jedva čeka da netko napravi neku glupost pa da ga idu "sprdati" umjesto pomoći čovjeku... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
doomy to je uvijek tako .. @A.J Nisam skuzio koja je to marka lapa no probaj kontaktirati ovlastenog distributera, mozda pogodis da ti se javi netko dobre volje i uputi te kako nabaviti tipkovnicu za taj model. |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
pa pise u prvom postu da je Toshiba A200. mislim da je asbis ovdje u ljubljani. ali je 15km izvan centra ljubljane. samo neznam sta ce biti sa garancijom. svaki dan govorim da cu ih zvat ali se uvijek sjetim poslije faxa, a tad je vec zatvoreno. probat cu se sutra sjetit, nemam fax ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
sry, umor, totalno nevidih. Nazovi pa pitaj nemas sta izgubiti. Garanciju ti nigdje nece priznati ako doneses takav lap, to ti je valjda jasno. Zamjenis doma tipkovnicu pa ako naknadno se nesto desi sa lapom brijem da ce malo tko skuzit da si ti nesta mjenjao, naravno ako ne napravis nekakvo fizicko ostecenje. |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Inace, ako se nesto polije po tipkovnici, vjerovatnost da ce nesto proci kroz nju u laptop, je manja od 5%, jer tipkovnica je zatvotrena, odnosno sa straznje strane je lim. Jedino se moze dodgoditi da malo udje sa strane, odnosno po rubovima, ali i to tesko, jer je tipkovnica u svom kucistu koje je zatvoreno.. Takk da kad nesto polijete, nemojte panicarit..nece se nista dogodit.. Samo lagano obrisete, i onda ako je nesto ljepljivo, fino rastavite lap i operete tipkovnicu i sve 5.. pozz |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ja nisam znao da je odispod "zatvorena". tu vecer sam skinuo sve tipke i evo ovako izgleda ispod njih link. ispod ovog lima koji vidite na slici ima rupa tako da moze ici dublje. dovoljno da dode na rubu ili kod space il F tipki i podvuc ce se ispod tog lima. kako je povrsina mala dovoljno je manje od pola deci da se prosiri do tih rubova. tako da ti se ta vjerojatnost povecava. ali eto ja sam imo srece sto se piva pjenila pa sam na vrijeme obriso. previse sam grijo to znam, ali jbg uspanicario sam se i previse priblizio fen. a nije problem savit plastiku debljine manje od pisljivih 1mm. nazvat cu sutra koga god mogu ali hebiga samo po sloveniji. u hgspotu su mi rekli da ce provjerit ukoliko ide tipkovnica, koju je Mad_Duke naveo, na moj laptop. cekam odgovor iz jos manje trgovine iz umaga. pa cemo vidjet. |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
********************* A ovo gore je šala, premda možeš imati i malu tipkovnicu u torbi (kao što moj kolega ima), jer mu desna strana tipkovnice ne radi, zbog kave,točnije, ne rade mu ovi znakovi: U J N I K M ; L O P Č : _ Ć Š Đ Ž, i Enter,Backspace i još par tipki... Dok gejma, može sa laptopom, dok piše, treba mu dodatna USB tipkovnica.. ![]() ********************* EDIT BY MOD: Nekima stvarno jedno upozorenje nije dovoljno... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.12.2008. u 14:43. |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
da si samo htio predlozit da pogledam na trznici stalo bi ti u max 2 reda. bez podebljavanja odredenih rijeci i laganog prcanja smajlovima. salili smo se prije, a sada mi osim korisne informacije ne treba nista. zivci su mi nikakvi, jer mi je pun kufer ovog laptopa. nije samo do tipkovnice. vec sto nikako da nastelam da DXVA radi kako treba i da one multimedija tipke ispod ekrane vec jednom prorade u xp-u. jest napravio sam glupost. da se nisam uspanicario i da sam znao da se ispod nalazi jos jedan zastitni sloj, skinuo bih svaku tipku i provjerio do kud je stigla piva. cim sam obriso (naravno, prije toga sam istu sec ugasio komp preko power button) i isao na cimerovom kompu trazit po netu i nasem forumu sta da radim. znam da je bilo slucajeva sa colom i jos nekom tekucinom, ali nisam nista nasao u vezi pive il nekog alkohola. a cimer mi je predlozio fen. meni fen nebi pao na pamet jer ga niti nemam u svom stanu, a nit se ne sjecam kad sam ga zadnji put koristio. i jbg ja trcim da sto prije rijesim. i jebiga povratka nema. sad je gotovo. dodatne tipkovnice mi nisu potrebne. hvala na prijedlogu ima tu jos problema kojim se mucim ove dane. samurize mi ne zeli ocitati trenutne brzine uploada i download od wireless. pojavljuje mi se blue screen prilikom gasenja kompa. mislim da je uzrok ovim zadnjim 2 problemima, novi driveri od wirelessa. ali ne mogu sa sigurnoscu reci jer kako nikad ne gasim komp ne sjecam se kad tocno problem pojavio. probao sam par starijih drivera ali opet nista. tako da vas molim da ukoliko nemate korisnih informacija da svoj humor cuvate za sebe |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
evo prije min sam zvao Asbis servis. kazu da bi mi mogli nabavit tipkovnica za 20€ ali da dodem kod njih u ponedjeljak jer sada zatvaraju. zvao bih prije ali sam se tek probudio. opet sam do 6 radio nesto na laptopu. mislim da ce sada radit DXVA kako treba, nadam se. od multimedija tipke sam odusto nakon brdo pokusaja, pa sam ostao na globay keys. ma nisam sada u stanju kupit novi laptop. stara treba kupit novi kompjuter za knjigovodstvo jer radi na jako staroj krami (radije nebih spominjao konfu ![]() reko je lik da sto se tice garancije da nebi trebalo biti problema posto su samo te male plastike ostecene, a nista ispod onog lima. |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
sad sam isao pomirisat da vidim dali se osjeti piva. jedva ali moram totalno prislonit nos. sry, ali laško je. castio je cimer. znas li mozda kako ocistit ovu mrlju. ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Sto se one mrlje tice, prije bih rekao da je to oguljena farba. |
![]() |
|
|
Oglas
|