Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 09.12.2008., 22:53   #1
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Prolio pivu po laptopu, spalio fenom par tipki i sad trebam nove tipke

prolio sam malo pive po laptopu. odmah ugasio komp i obriso sa rucnikom. uzeo fen i susio, ali ja budala stavio na max i previse priblizio tako da sam 8 tipki spalio. radi se o Toshibi A200. ima li tko koji koristan info gdje nabavit tipke ili jos bolje ako netko od vas prodaje? hvala
A.J. je offline  
Staro 09.12.2008., 23:27   #2
Mad_Duke
Guest

Neznam dal je kompatibilna, ale u minutu trazenja sam samo na ovo naletio

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=037995

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.12.2008., 23:31   #3
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

ok, hvala ti puno. ako jos sta nades plzz javi. idem im poslat mail
samo

otisle su mi totalno V, B, A i F, a <, Fn, Win tipka, R i G tipka su slabije ostecene. pa ako mi je malo glupo dat 65€ za sve radi par tipki.

jel ima koga da mu ne trebaju ta slova
A.J. je offline  
Staro 10.12.2008., 00:53   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Mogao bi dati i sliku tipkovnice i neke neoštećene tipke s donje strane da vidimo kako je izvedena jer nisu sve iste...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline  
Staro 10.12.2008., 01:16   #5
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo:

iscupat cu i ostale koje su malo ostecene da ih uslikam
A.J. je offline  
Staro 10.12.2008., 01:33   #6
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mislim da ces tesko naci bas ta slova, nego da ces morat kupovat novu tipkovnicu..A to ti je otprilike okvirno 350-400 kn..

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2008. u 22:34.
srale7 je offline  
Staro 10.12.2008., 02:27   #7
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nova tipkovnica za Asusa A6 je bila oko 150kn, tako da ova ne bi trebala biti (puno) skuplja...
Mar je offline  
Staro 10.12.2008., 02:42   #8
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo sad sam skinuo sve tipke osim Fxx i pocistio. sad znam di meni kosa nestaje pivi nema traga. vjerojtno nije nis otislo ispod posto se jos pjenila. da nisam isao susit dodatno fenom ovo bih mogao izbjec.
uslikao sam sve koje bih nabavio ukoliko je moguce po komadu, ako ne cijena od 150kn bi bila super u odnosu na onih 400.
evo malog update-a:
A.J. je offline  
Staro 10.12.2008., 08:34   #9
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
A da ćeš tipke naći pojedinačno... mission impossible, jedino možda na e-bayu

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2008. u 22:34.
hammer_of_thor je offline  
Staro 10.12.2008., 13:26   #10
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

ma uzeo neki fen od cimerice stavio na max i previse priblizio. a jbg sta da ti kazem. da sam znao kako je ispod tipki, pocupo bih jednu po jednu pa rucnikom ocistio. na kraju nije nista proslo jer se piva jos pjenila. a sto se tice po komadu, i ja sam se tome jako malo nado. mislio sam ako je netko imao isti problem ko ja pa aj da mi se posreci pa mi proda, ali eto moram ja biti prvi
cekam sada odgovore od trgovina pa cemo vidjet sta kazu.
A.J. je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2008., 16:55   #11
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Dobar topic btw , sad znam da lap i piva nejdu zajedno

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2008. u 22:36.
Hrvoje xyz je offline  
Staro 10.12.2008., 19:24   #12
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

idu oni zajedno samo nemoj ko ja srljat sa fenom . izvadi par tipki pa vidi kako je odispod. mozda je mala sansa da ista prode. dobro da sam pivom presao jer se na svu srecu samo pjenila pa sam stigo obrisat. ispod tipki se nista ne lijepi i nema traga pivi. eh da barem nisam isao fenom nego vadio tipke i provjeravio kako je ispod stanje.
samo se vi sad izivljavajte, "vjerujem" da nikad niste pogrijesili
A.J. je offline  
Staro 11.12.2008., 08:14   #13
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
inače..da nisi fenom spalio tipke...i za sve ostale..kada se prolije piva po tipkovnici postane malo ljepljiva stoga kad se osuši je treba proliti vinom da ubije masnoću...(probano nenamjerno, previše cuge na stolu čini se )
Deamon101 je offline  
Staro 11.12.2008., 22:37   #14
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nevjerojatno kako uvijek postoji grupica ljudi koja jedva čeka da netko napravi neku glupost pa da ga idu "sprdati" umjesto pomoći čovjeku...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline  
Staro 11.12.2008., 22:44   #15
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
doomy to je uvijek tako ..

@A.J

Nisam skuzio koja je to marka lapa no probaj kontaktirati ovlastenog distributera, mozda pogodis da ti se javi netko dobre volje i uputi te kako nabaviti tipkovnicu za taj model.
Crash009 je offline  
Staro 11.12.2008., 22:50   #16
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

pa pise u prvom postu da je Toshiba A200. mislim da je asbis ovdje u ljubljani. ali je 15km izvan centra ljubljane. samo neznam sta ce biti sa garancijom. svaki dan govorim da cu ih zvat ali se uvijek sjetim poslije faxa, a tad je vec zatvoreno. probat cu se sutra sjetit, nemam fax
A.J. je offline  
Staro 11.12.2008., 23:07   #17
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
pa pise u prvom postu da je Toshiba A200.
sry, umor, totalno nevidih.

Nazovi pa pitaj nemas sta izgubiti.
Garanciju ti nigdje nece priznati ako doneses takav lap, to ti je valjda jasno. Zamjenis doma tipkovnicu pa ako naknadno se nesto desi sa lapom brijem da ce malo tko skuzit da si ti nesta mjenjao, naravno ako ne napravis nekakvo fizicko ostecenje.
Crash009 je offline  
Staro 11.12.2008., 23:43   #18
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Nevjerojatno kako uvijek postoji grupica ljudi koja jedva čeka da netko napravi neku glupost pa da ga idu "sprdati" umjesto pomoći čovjeku...
Nije to nevjerovatno, nego je u ovom slucaju nevjerovatno kao je on to uspio napravit..Ali eto dogodi se..

Inace, ako se nesto polije po tipkovnici, vjerovatnost da ce nesto proci kroz nju u laptop, je manja od 5%, jer tipkovnica je zatvotrena, odnosno sa straznje strane je lim. Jedino se moze dodgoditi da malo udje sa strane, odnosno po rubovima, ali i to tesko, jer je tipkovnica u svom kucistu koje je zatvoreno.. Takk da kad nesto polijete, nemojte panicarit..nece se nista dogodit.. Samo lagano obrisete, i onda ako je nesto ljepljivo, fino rastavite lap i operete tipkovnicu i sve 5..

pozz
srale7 je offline  
Staro 12.12.2008., 00:25   #19
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

ja nisam znao da je odispod "zatvorena". tu vecer sam skinuo sve tipke i evo ovako izgleda ispod njih link. ispod ovog lima koji vidite na slici ima rupa tako da moze ici dublje. dovoljno da dode na rubu ili kod space il F tipki i podvuc ce se ispod tog lima. kako je povrsina mala dovoljno je manje od pola deci da se prosiri do tih rubova. tako da ti se ta vjerojatnost povecava. ali eto ja sam imo srece sto se piva pjenila pa sam na vrijeme obriso. previse sam grijo to znam, ali jbg uspanicario sam se i previse priblizio fen. a nije problem savit plastiku debljine manje od pisljivih 1mm. nazvat cu sutra koga god mogu ali hebiga samo po sloveniji. u hgspotu su mi rekli da ce provjerit ukoliko ide tipkovnica, koju je Mad_Duke naveo, na moj laptop. cekam odgovor iz jos manje trgovine iz umaga. pa cemo vidjet.
A.J. je offline  
Staro 12.12.2008., 03:55   #20
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008

A ovo gore je šala, premda možeš imati i malu tipkovnicu u torbi (kao što moj kolega ima), jer mu desna strana tipkovnice ne radi, zbog kave,točnije, ne rade mu ovi znakovi:
U J N I K M ; L O P Č : _ Ć Š Đ Ž, i Enter,Backspace i još par tipki... Dok gejma, može sa laptopom, dok piše, treba mu dodatna USB tipkovnica..

EDIT BY MOD:
Nekima stvarno jedno upozorenje nije dovoljno...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.12.2008. u 14:43.
Valg je offline  
Staro 12.12.2008., 04:15   #21
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

da si samo htio predlozit da pogledam na trznici stalo bi ti u max 2 reda. bez podebljavanja odredenih rijeci i laganog prcanja smajlovima. salili smo se prije, a sada mi osim korisne informacije ne treba nista. zivci su mi nikakvi, jer mi je pun kufer ovog laptopa. nije samo do tipkovnice. vec sto nikako da nastelam da DXVA radi kako treba i da one multimedija tipke ispod ekrane vec jednom prorade u xp-u. jest napravio sam glupost. da se nisam uspanicario i da sam znao da se ispod nalazi jos jedan zastitni sloj, skinuo bih svaku tipku i provjerio do kud je stigla piva. cim sam obriso (naravno, prije toga sam istu sec ugasio komp preko power button) i isao na cimerovom kompu trazit po netu i nasem forumu sta da radim. znam da je bilo slucajeva sa colom i jos nekom tekucinom, ali nisam nista nasao u vezi pive il nekog alkohola. a cimer mi je predlozio fen. meni fen nebi pao na pamet jer ga niti nemam u svom stanu, a nit se ne sjecam kad sam ga zadnji put koristio. i jbg ja trcim da sto prije rijesim. i jebiga povratka nema. sad je gotovo. dodatne tipkovnice mi nisu potrebne. hvala na prijedlogu
ima tu jos problema kojim se mucim ove dane. samurize mi ne zeli ocitati trenutne brzine uploada i download od wireless. pojavljuje mi se blue screen prilikom gasenja kompa. mislim da je uzrok ovim zadnjim 2 problemima, novi driveri od wirelessa. ali ne mogu sa sigurnoscu reci jer kako nikad ne gasim komp ne sjecam se kad tocno problem pojavio. probao sam par starijih drivera ali opet nista.
tako da vas molim da ukoliko nemate korisnih informacija da svoj humor cuvate za sebe
A.J. je offline  
Staro 12.12.2008., 16:00   #22
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo prije min sam zvao Asbis servis. kazu da bi mi mogli nabavit tipkovnica za 20€ ali da dodem kod njih u ponedjeljak jer sada zatvaraju. zvao bih prije ali sam se tek probudio. opet sam do 6 radio nesto na laptopu. mislim da ce sada radit DXVA kako treba, nadam se. od multimedija tipke sam odusto nakon brdo pokusaja, pa sam ostao na globay keys. ma nisam sada u stanju kupit novi laptop. stara treba kupit novi kompjuter za knjigovodstvo jer radi na jako staroj krami (radije nebih spominjao konfu ). stari je predlozio da joj dam svog i sebi uzmem nesto, ali to cemo jos vidjet.

reko je lik da sto se tice garancije da nebi trebalo biti problema posto su samo te male plastike ostecene, a nista ispod onog lima.
A.J. je offline  
Staro 13.12.2008., 02:45   #23
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Onda super.. Fino mikro-krpom očisti ostatke prljavštine, i prebaci nove tipke...
I imaš one alkoholme maramice, s njima još ispoliraj plastiku, da ti komp ne zaudara po karlovačkoj...
Valg je offline  
Staro 13.12.2008., 10:52   #24
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

sad sam isao pomirisat da vidim dali se osjeti piva. jedva ali moram totalno prislonit nos. sry, ali laško je. castio je cimer.

znas li mozda kako ocistit ovu mrlju. to mi je na mjestu gdje stavljam dlan lijeve ruke. probao sam sa nekim maramicama za ciscenje, ali mi nije ocistilo. samo malo skinulo boju. nisam s nicim vise isprobavao da nebih unistio. ali ne smeta mi previse jer se nevidi ako je jaka svjetlost u prostoriji, kao npr sada na slici
A.J. je offline  
Staro 15.12.2008., 16:51   #25
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo da javim da sam nabavio novu tipkovnicu za 20€ u servisu od asbisa u ljubljani. sto se mene tice, tema moze pod kljuc
A.J. je offline  
Staro 15.12.2008., 16:55   #26
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Sto se one mrlje tice, prije bih rekao da je to oguljena farba.
Matesonik je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno