|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Otišla grafička PNY 6800 Ultra?
Pozdrav. Evo danas sam instalirao igru Pure te ju krenuo igrati i kada sam ušau u igru, igra se smrzla. Restartao sam komp i odmah u BIOS-u sam vidio artefakte i slova nisu bila čitljiva, tj. vidjela su se samo hrpa piksela. Stavio sam staru grafičku GF2MX i na njoj su bili artefakti sve dok nisam restartao BIOS, od onda je sve u redu, ali sa 6800 ostali su i dalje artefakti. Promjenio sam i napajanje, ali ništa! Kakva mi je slika sa 6800 imate u prilogu. I evo sada sam i reinstalirao Windowse. Da li je to bio zadnji krik grafičke ili se još nešto da napravit. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Probaj u Everestu vidit koliko memorije ima. Mislim da je memorija otišla. Isto se ovo nekad zna desit kada se driveri zblesiraju (bar je meni bilo na 8800GTS 1 put), pa nakon reinstala drivera i par restarta sve je radilo super! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Skini s neta driver cleaner i novije drivere (ali ne previše nove mislim da ti je familija 9x.xx za tu grafu zadnje što ima smisla) deinstaliraj driver od grafe, izvrti driver cleaner i instaliraj novi driver...
![]() |
#7 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
I ja sam čistio hladnjak, ali nakon što su se pojavili ti artefakti, tako da je i prije čišćenja bio problem. Bio je stvarno full začepljen, ali grafička nije bila vruća kada sam ju skinuo. Najveći problem je taj i što me muči, da je i MX-ica isto imala artefakte, a sad ih nema, i to još gore artefakte od Ultre. Ne znam da li može biti problem u AGP utoru. I da još možda važna stvar, kada sam instalirao tu igru, Pure, pokrenuo mi se automatski DX9 update i skinuo neku SDK verziju, možda je to bilo kritično. Inače dok sam prije overclockao prijašnje kartice uvijek bi mi se pojavio BSOD, a nikad artefakti, jedino kada je dolazilo do pregrijavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
Možda je ipak grafika otišla nakon dugodišnje torture ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ajd mijenjaj malo Aperture size u biosu, meni je pomoglo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
AGP grafa... Ni meni novi driveri nisu prolazili na 6600GT AGP. Porbaj ove, mene su služili: http://www.omegadrivers.net/nvidia.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle ovako da razjasnimo... 1. Igra nemože hardwareski spalit grafu, bar ne na windowsima i ne ako je inače grafa ispravno podešena (osim pregrijavanjem ako je hlađenje u komi) ako se srušilo za par sekundi nije se stiglo tolko ugrijati ali ako si dugo imao artefakte to je često znak pregrijavanja i trebao si onda nešto poduzeti a sad ti je kasno, inače ja sam imao 6800 ultru i one se fakat svinjski griju... 2. Bilo kaj da je igra skidala s neta ako si formatirao windowse nije moglo preživjeti to osim ako si flshao firmware na grafi, ako je sa reinstalacijom drivera/OSa ostalo na istome onda ti je grafa RIP, AGP nema što biti kriv u ovoj priči jer tu ili radi ili ne radi s grafom...
![]() |
#15 |
Premium
|
@yedwy Nije pokazivala nikakvo prethodno pregrijavanje, kažem, kada sam pokrenuo igru, igra je zaštekala, bez artefakta, napravio sam reset na toweru i odmah su mi u BIOSU/DOS-u bila sje... slova, znači sve nejasno, pikselasto, pa vidite u slice koju sam posalo, slika je u 4-bit i ne mogu promijeniti na više. Ali mi nije samo jasno kako tako odjednom, inače je radila ko singerica, predobro, stvarno sam bio zadovoljan. RIP PNY Verto 6800 Ultra ![]() @thedream Ništa ne vidim kada nju stavim, tako da ne mogu flash napravit, a niti sam ju ja ikada flashao A ovako ti izgleda u Phoenix BIOS-u ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: B-Link. 23.09.2008. u 00:00. Razlog: Dodana slika za potvrdu K.I.A. grafičke |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
A jbga stvari crkavaju, možeš provjerit kondiće na grafi dal je koji propišao pa ako nađeš da je može se istoga zamjeniti, nebi rekao da tu firmware ima išta s ovim...
![]() |
#18 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ništa ne košta reflash BIOS-a i stavljanje nekih drugih drivera. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Nemoguće ti je ovako iz slike reći pogledaj kondiće (to su ti ovi srebrni cilindri) s donje strane (tj sa strene ih gledaš) dal je negdje što curilo iz njih... Mislim kako veli thedream nemaš kaj izgubit ako probaš ffleshati ali iskreno sumnjam da će pomoć...
![]() |
#27 |
Premium
|
Tekst se ne vidi od paste, a kada se obriše pasta sve lijepo piše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|