Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2008., 16:10   #1
dodo_8
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Što mi se više isplati - desktop ili prijenosno računalo za 7.000 do 7.500 kn?

sta mi se više isplati: laptop do 7500 kn ili desktop do 6500 kn?? Ako bih kupovo desktop trebalo bi mi jos 1500 kn za ekran pa je zato manji proračun za desk...laptop/desktop trebao bi mi za nekaj malo igrat,net,muzika,filmovi...
Hvala svakom na pomoći...

nadam se da nisam pogrješio podforum
dodo_8 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 16:18   #2
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
ako os igrat novije kupi desktop... brzi su i bolji, al zato zauzimaju puno prostora i nisu prenosivi.. laptop je za pokoju igru, stariju, te ce dobro sluzit za slusanje mjuze i surf... puno veci disk ces dobit ako kupujes desktop kao i bolji proc, grafu ITD!

Oglas
Staro 07.08.2008., 16:50   #3
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
desktop, čim je u konekstu igranje, znam da ćeš sa prijenosnikom imati veći ugled kod ljepšeg spola i svih onih koji se nekontaju u računala, ali ne zove se prijenosnik bezveze prijenosno računalo...
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 17:39   #4
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
baci si na papir prednosti i mane jednog i drugog,dobro promozgaj pa odluči.kao što ljudi kažu ako planiraš igrat na višim postavkama nemaš šta odlučivat ali ako si zadovoljan sa malo slabijim postavkama imaš sasvim finih prijenosnika za 7500kn.e da,i ako planiraš držat prijenosnik na stolu cijelo vrijeme uključenog direkt u utičnicu uzmi si radije desktop, jedino ako je baš toliko prostor u pitanju.....
bez_panike je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 22:32   #5
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
je da, fini, dobiš unutra HD2600 ili GF 8600GT... Takav komp složiš za 2500kn + monitor...

Uglavnom, prijenosno računalo aka laptop =!(nije jednako) gejming... osim ako nekupiš dell XPS
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 22:51   #6
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Mislim da je za odabir najbitnije koliko putuješ i što igraš.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 13:14   #7
dodo_8
Registered User

konkretnije zanima me laptop NOTEBOOK MSI Gaming GX700X iz ponude feniks kompjutera: http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...561&kateg=3313

pa šta mislite jer ovo dobra ponuda ili bih mogao dobiti jos bolje??
Staro 08.08.2008., 13:48   #8
dodo_8
Registered User

i evo još neke ponude što sam izvuko:

Toshiba P300D-10V Satellite http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5530207

Toshiba A200-23P Satellite http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5530205

Notebook HP Compaq 6820s http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034929

Notebook ACER Aspire 6920G http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034539

NOTEBOOK MSI Gaming GX700X http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...561&kateg=3313
Staro 08.08.2008., 14:11   #9
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Citiraj:
Autor dodo_8 Pregled postova
konkretnije zanima me laptop NOTEBOOK MSI Gaming GX700X iz ponude feniks kompjutera: http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...561&kateg=3313

pa šta mislite jer ovo dobra ponuda ili bih mogao dobiti jos bolje??
Pa sto ja znam...ono, nije mi bas nesto sklepan za igranje. Vise za usputno igranje nezahtjevnih igara. Nakrkali su 3GB rama, ali zato grafa dosta kaska.

Gore su ti rekli, najbolje si sam vidi razloge i prednosti koristenja desktopa i prijenosnika pa odluci. Sigurno je da ces za manje novaca dobiti puno bolju i za igranje optimalniju konfiguraciju. Ali nije bas prenosiva. Dobro si razmisli dali ti je prenosivost presudan faktor u odabiru. Tu ne mislim na prenosenje sa stola za marendanje u krevet vec u firmu, doma, na put, more...

Za primjer da komentiram ovaj laptop:

Notebook HP Compaq 6820s

Za 6100kn dobijes 4gb DDR2 memorije, graficku sa kojom se neces naigrati (x1350) te prijenosnik koji svojim dimenzijama i tezinom sigurno ne zasluzuje da se naziva prijenosnik. Proseci Korzom ili nekim gradskim trgom dva puta sa torbom u kojoj se nalazi laptop, pa recimo mouse, adapter...Nebrojeno puta ces ga prebaciti iz ruke u ruku i nece ti bas biti ugodno. A ako bas toliko neces nosakati naokolo - onda ti kao takav niti ne treba, za tebe je desktop racunalo.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 00:52   #10
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Oko iste stvari sam se i ja dvoumio kada sam kupovao novu konfiguraciju, doduše, radilo se o puno manjoj cifri.

Svi su mi govorili kupi desktop, za manje para dobiješ puno bolju konfiguraciju, a negdje duboko u meni skrivala se želja da kupim laptop , ionako, iskreno - PC mi treba za slušat muziku / skidat g@y pr0n / isprintat jednom godišnje 2 papira za školu i bacit poneku stariju igricu što se u biti može i na laptopu.

Na kraju sam stvarno kupio desktop, negdje u srži duše možda mi je ipak malo žao, još uvijek hoću laptop, a niti mi ne treba

Uzmi rađe desktop, uredi si "okolicu" da ti bude što ugodnije raditi , znači stol stolica i sve šta ide uz to..

ah... duga je zima...
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2008., 09:49   #11
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Razmisli o ovome,po meni best buy laptop na našem tržištu :

http://www.konikom.hr/p4761/notebook...6420ae67c48ae8

core2duo na 2ghz
4gb meme
super grafa,9500M GS,512mb
250 disk
16 monitor HD,wide

sve điđemiđe ostale i vista home premium original u cijeni.

Ubost ću ga vrlo vjerojatno kroz 9mj.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 13:01   #12
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Vec ga je naveo gore. Sve je to divno, krasno na papiru... dok ne procitas Acer
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 13:17   #13
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Baci oko na ovo: link

Zadnje izmijenjeno od: MIK. 11.08.2008. u 13:33.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 16:15   #14
dodo_8
Registered User

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova

šta acer nevalja?? Upravo pišem s acera...al' nije moj...

btw zašto je taj laptop tako "jeftin" a ima dobru konfu?? Ja sam se već "odlučio" za laptop nakon što sam vidio ovaj acer...teško da se predomislim...
Staro 13.08.2008., 17:00   #15
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
Stari moj, trenutno imam u obitelji dva pokvarena skuplja modela HP-a starosti do 2 godine, i četiri budget Acera starosti do 4 godine (od kojih je jedan iz "gamerske serije", sa X700), i sva četiri nikad, ali nikad nisu bili na servisu. A dva HP-a imaju svaki po barem tri posjeta servisu. Acer možda nije najljepši i najkvalitetnijeg kućišta, al se đubre ne kvari.

@ Autor - Ja nebih razmišljao previše, uzeo bih tog Acera. Odlične komponente, prenosivost, odlična cijena. A i kad pogledaš odnos uloženog i dobivenog, te uzmeš u obzir moju osobnu statistiku, odgovor je prilično jednostavan.
Staro 13.08.2008., 17:33   #16
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mislim da o tome kvari li se koji lap ili ne može samo reci neka osoba koja radi u servisu

Ovak indivitualna iskustva na malom broju laptopa nisu mjerodavna

Lp

Hamm
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 17:45   #17
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ti 17" & 16" laptopi, niti su prijenosni, niti kvalitetni, a sigurno nisu brzi. Ako ti ne treba prijenosnik uzmi stolni komp, a ako ti treba uzmi normalan laptop.
Staro 13.08.2008., 18:40   #18
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ako misliš igrat išta, nemoj gledat laptope i točka.
Staro 13.08.2008., 19:18   #19
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ako misliš igrat išta, nemoj gledat laptope i točka.
misliš da se recimo na HD2600 nebi mogao igrati?
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 21:13   #20
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Ma daj, nije prijenosno... Da nije prijenosno, nebi radili hebene torbe za njih. Imam Paviliona sa 17" ekranom, ima tri i pol kile i meni je to prijenosno. Nikad nisam imao potrebu prebacit ga iz jedne u drugu ruku jer mi je pretežak, kak je netko gore spomenuo. Pričate kao da je hebeni ormar a ne laptop. Da je neznam kakav, prenese se mnogo lakše od stolnog kompa i ak netko ima želju za prijenosnim kompom na kojem se može tu i tam pošteno igrat, zakaj ne. Pa moja 7600Go vrti COD4 sasvim pristojno. A di su tek onda ove novije grafe... Ne traže svi max detalje i brdo fps-a, a trebaju svoj komp na više lokacija...

@ Hamm - nisam htio insinuirati da se HP kvari više od Acera, al sam istaknuo vlastitu statistiku. Da se razumijemo, nisam vlasnik ni jednog od tih Acera - izbjegavao sam ih radi predrasuda, a sad ti koje sam izbjegao i određeno vrijeme gledao sa podsmjehom rade a moji fensi-šmesi lapovi ne rade...

@ Func - malo si me zbunio sa svojom izjavom da 17" laptopi nisu ni kvalitetni ni brzi... Ne kužim čime podkrepljuješ tu tvrdnju? Osobno iskustvo mi je pokazalo baš suprotno... Osim što se meni hebena nvidija shebala, al da je lap kvalitetan - je. I brz je, čak i u usporedbi sa mojim stolnim kompom.

I da, ja sam svoje varijante ovak posložio:
Imam doma stolni komp za posao i povremenu zabavu, za prijenosni posao i povremenu prijenosnu zabavu imam lap sa 17" ekranom, a za prijenosni mail i forum imam Asusa EEE i za WC surfing imam Iphone.
Dakle, pokrio sam sve - za svaki slučaj
Staro 14.08.2008., 07:38   #21
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Izbjegavaj G84 i G86 serije nvidia grafičkih jer su neispravne.Ostale su ok.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 08:36   #22
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Di si to pročitao da su neispravne?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 08:43   #23
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Di si to pročitao da su neispravne?
na index.hr
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 08:59   #24
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Čekaj da vidimo što će Melani reć, možda nije na hr sajtu nego nekom stranom velikom jel.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 12:23   #25
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Evo samo za vas neinformirane ljenčine:

http://gizmodo.com/5023963/inquirer-...s-ready-to-die

http://www.techspot.com/news/30823-a...ps-faulty.html

http://www.maximumpc.com/article/new..._g86_parts_bad

http://www.tomshardware.com/news/nvi...ting,6121.html

http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=2203

http://www.theinquirer.net/gb/inquir...ia-g84-g86-bad

http://gizmodo.com/5023963/inquirer-...s-ready-to-die

Ovo je posljedica toga

In Q2 of FY 2009 Nvidia not only faced a stronger opposition in the GPU market, but it also had to deal with a $196 million write-off to fix and handle the problems brought on by an issue with its G84 and G86-powered mobile chips.

Posljedica toga je da su u gubitku od 5% te moraju sniziti cijene svih grafa da bi povećali prodaju tj moraju ubrzati prelazak na 55nm.
i toga nema na index.hr , a možda i ima al ne čitam takve stranice.

Melani je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 14:27   #26
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
misliš da se recimo na HD2600 nebi mogao igrati?
Performanse/snaga laptopa uopće nije najvažnija stvar za igranje, koliko god to čudno zvučalo

Stvar je što je:

1. Ekran premalen
2. Položaj za laptopom loš
3. Tipkovnica od laptopa nije za igre
4. Pri igranju se grije kao peć
5. Zuji
6. Nemogućnost ikakve nadogradnje van memorije što znači za iole ozbiljnije igranje novi min 1000€ vrijedan laptop svaki godinu-dvije.
Staro 14.08.2008., 14:49   #27
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Dobro ti veli Mar, nisu lapovi za gejmanje. Jedina prednost lapa: zauzima manje prostora, manje kablova na i ispod stola i prenosiviji je.
Pogledaj pod moj komp, sve za nekih 7800KN (kanta, monitor, periferija- osim UPS-a) uzeto prije kojih 2mj. igram ko car sve na 1900x1200. Igranje na lapu, nije to to provjereno iz prve ruke.
I zato hvali lap drž se kante.
Staro 14.08.2008., 15:22   #28
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Performanse/snaga laptopa uopće nije najvažnija stvar za igranje, koliko god to čudno zvučalo

Stvar je što je:

1. Ekran premalen
2. Položaj za laptopom loš
3. Tipkovnica od laptopa nije za igre
4. Pri igranju se grije kao peć
5. Zuji
6. Nemogućnost ikakve nadogradnje van memorije što znači za iole ozbiljnije igranje novi min 1000€ vrijedan laptop svaki godinu-dvije.
Ne zuji, i ne grije se kao peć..cooler radi, al radi normalno..a sta se tiče grijanja..problem je jedino ako ga držiš u krilu..
..no da je neisplativo..to je istina.
Staro 14.08.2008., 15:27   #29
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Neisplativo je samo ako ga kupuješ kao okorjeli gamer, te ga isključivo i za gaming kupuješ. Koliko ja znam, lapovi općenito manje gube na cijeni - pa je teško reć da su neisplativi?

Sa Marom se slažem isključivo oko udobnosti korištenja, ne i oko ekrana, brzine i glasnoće itd...
Staro 14.08.2008., 15:49   #30
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Neisplativo je samo ako ga kupuješ kao okorjeli gamer, te ga isključivo i za gaming kupuješ. Koliko ja znam, lapovi općenito manje gube na cijeni - pa je teško reć da su neisplativi?
Sa Marom se slažem isključivo oko udobnosti korištenja, ne i oko ekrana, brzine i glasnoće itd...
A što je sa nadogradnjom skoro pa nikakva. Meni na lapu otišla matična, mogao sam ga samo baciti jer je poprvak neisplativ.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno