Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2008., 19:19   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
dvoprocesorska radna stanica za dtp... gdje i sta?

Dakle treba mi jaka radna stanica za prijelom... razmisljo sam o dual Intel Quadu ili Dual Phenomu... moje pitanje je ustvari, gdje mogu kupiti plocu za to? jednostavno ne znam kaj da trazim... hocu dakle plocu za 2 procesora, da mogu gore nakrkat RAM-a, da ima minimalno 4-6 SATA konektora, firewire, GLAN... za DTP mi grafika nije nesto previse bitna tako da eto...

molim neku preporuku, makar gdje mogu kupiti dvoprocesorsku plocu... za AM2 i 775?

EDIT: evo tek sam sad vidio da u biti nema dvoglavih ploca za AM2 i 775... ima ploca za dual opteron... tipa ove...

Na koncu, je li mi za DTP uopce potrebna takva konfa? ili je dosta solo Phenom ili Quad sa 4 GB RAM-a? 32 ili 64 bita?

Zadnje izmijenjeno od: perich. 25.07.2008. u 19:34.
perich je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 19:49   #2
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Probaj naći Tyanove ploče.
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2008., 20:06   #3
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2008., 21:15   #4
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
I obavezno pitaj Bubbu i Old Iggya za savjet.
Staro 27.07.2008., 01:08   #5
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
nije problem sloziti neki ws komp, ali je pitanje iskoristivosti. Ne vjerujem da ima bas realne racunice za placanje tolike snage za dtp samo koji se prije samo 2 godine radio na strojevima koji su slabiji od bilo koje konfiguracije s quadom koju nades da ljudi ovdje na forumu imaju.

Ovo je cisto laicko razmisljanje obzirom da nemam pojma kolika je zahtjevnost doticnog softwarea. Vjerujem da kolicina memorije igra vecu ulogu, ali posto sve maticne danas podrzavaju 8+ gb nebi smjelo bit problema ni s tim

os 32 ili 64bit to ovisi iskljucivo o aplikaciji koju ces koristit, svi procesori su 64bitni danas.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2008., 08:58   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Dakle treba mi jaka radna stanica za prijelom... razmisljo sam o dual Intel Quadu ili Dual Phenomu... moje pitanje je ustvari, gdje mogu kupiti plocu za to? jednostavno ne znam kaj da trazim... hocu dakle plocu za 2 procesora, da mogu gore nakrkat RAM-a, da ima minimalno 4-6 SATA konektora, firewire, GLAN...
Tražiš tyan i supermikro - ako si za PC rješenje...

Citiraj:
za DTP mi grafika nije nesto previse bitna tako da eto...
Jesi siguran?
Ja bi ipak to formulirao kao "3D grafika mi nije previe bitna" kad kreneš u kupovinu kartice vidjet ćeš zašto to govorim, a možda i nećeš, zapravo nadam se da nećeš...

Ja bi uzeo neki Sapphire Radeon sa slabijim GPUom i dual DVI izlazima, na njemu IMHO imaš najviše šanse da slika bude kako treba od ovih konzumnih stvari, nikako ne ići na neke integruše i sl...

Citiraj:
molim neku preporuku, makar gdje mogu kupiti dvoprocesorsku plocu... za AM2 i 775?

EDIT: evo tek sam sad vidio da u biti nema dvoglavih ploca za AM2 i 775... ima ploca za dual opteron... tipa ove...
Ovdje imaš tyana i ostle serverske krame...
http://www.lab2000.hr/

Inače ploča za Xeon imaš kolko oćeš sa više CPUa...

Citiraj:
Na koncu, je li mi za DTP uopce potrebna takva konfa? ili je dosta solo Phenom ili Quad sa 4 GB RAM-a? 32 ili 64 bita?
IMHO - ne, ja bi recimo jednostavno uzeo neku kvalitetnu desktop ploču tipa Abit (ako si baš paranoidan uzmi supermikro ili tyan ali ove ne tolko OC nastrojene Abit ploče bi trebale odraditi posao više nego adekvatno) sa quad core procem (svejedno kojim u biti to je ionako overkill 99% vremena) i gomilom rama (4+GB posebno ako misliš x64 Vistu gore imati, ionako je RAM jeftin) te se pozabavio malo storage djelom stanice (mada ako baš oćeš takve sisteme možda bi bilo bolje ići na Mac) ali recimo storage ako je za ozbiljni posao nikako ne zanemarivati i to i "aktivni" i backup...

Recimo 2x80GB u RAID 1 za OS i programe te 2x500 (ili veće) u RAID 1 za storage fajlova + neki NAS ili HDD case koji ide preko LAN/Firewire sučelja + Auto Backup periodički...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno