|
![]() |
#1 |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
Kako mi je FEAR shebo grafu..
Prije 2-3 dana igram laganini FEAR i komp se ugasi. Drito koda je nestalo struje. No nije. Probam upalit na gumb i nis. Ne reaigra. Ugasim switch na napajnju, odem popit nes, udahnut malo svjezeg zraka, vratim se, upalim switch natrag, probam upalit, pali odprve ^^. Inicijalizacija normalna, windowsi se loadaju no umjesto login screena dobim nesto sto bi se najblize moglo opisat slici koju imate kad na tv nije spojena antena. no nije to.. ovo je malo sarenije i daju se raspoznat neki kvadratici (po sredini) no uglavnom, neki sjeb. zesci. Nakon toga se ili monitor ugasi sam (stand-by?) ili ostaje na tome. Nakon puno prckanja po kompu (isprobavanja druge grafe, ciscenja prasine s coolera..) sam skuzio da je stvar u driverima. I grafi. Odredjenim "djelovima" grafe. Naime, cini mi se da je grafa samo skurena na pol ![]() Radi savrseno, totalno bez greske ukoliko nisu instalirani nvidini driveri. Cak mi i ut99 u 800x600 window mode na max detaljima radi bogovsko (desktop reza je 1024x768.. win. driveri nemaju widescreen rezolucije za moj 20' wide..) No cim stavim bilo koje nvidijine drivere (probao i tweakane neke) umjesto login screena dobim bananu.. pa u safe mode zbrisat drivere, pa opet radi dobro. Probao obrisat drivere sa driver cleanerom te reinstalirao directx na ovaj neki zadnji build od prije par dana no bezuspjesno. Sad jedno advanced pitanjce: kak da promjenim rezoluciju i/li direct3d/agp/directdraw acceleration ili nest drugo nakon sto instaliram nvidijine drivere a prije nego udjem u normalne windowse.. znaci iz safe moda recimo. Jer je to jedino sto mi sad pada na pamet. Dok cekam neku dobru ponudu za novu polovnu grafu ^^ btw. grafa je agp 6800gt, a ostatak kompa: p4 2,4ghz, sis648max je maticna a rami su kingmaxovi 3x512mb 400mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Otišla ti je memorija na grafi dakle totalno je neispravna, ne samo na pol... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
mozda.. no kod bootanja prvo sto vidim je skrin od grafe gdje zbraja megabajte (provjerava?) memoriju.. ono.. ide od 1 do 256 ![]() a i cinjenica da radi normalno bez drajvera mislim da govori da je s memorijom sve u redu, no neki "chip" >< za neku advanced funkciju koju samo nvidini driveri izvlace iz kartice je u banani xD btw. spreman sam na sve zhavate upgrejdanja firmwarea, prckanja po biosu grafe itd itd ak postoji mogucnost da se popravi nes.. bla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|