|
![]() |
#1 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Preporuka linijskog DVD playera
Molim preporuku za DVD player. Cijena bolje neki jeftiniji (best buy) osim ako ima neki razlog za dati više para prihvaćam prijedlog. Zanima me da li se osjeti razlika između jeftinih i brand DVD playera (ne teoriski nego u praksi). Uvjet da player čita sve živo i neživo ![]() P.S. Kako i čime najkvalitetnije povezati TV (LCD) i DVD player. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da malo pretražiš stare teme? Quadro 933, čita sve živo + čitač katrica i usb Razlika jasno da postoji, zavisi na čemu gledaš hoćeš li je i vidit Ako nije nešto sprčkano u playeru ili tv - u, kvaliteta slike bi trebala rasti po ovoj skali (zadnje naj kvalitetnije): - RF - antenom via modulator - tjuner - composite (chinch / scart) - svideo (4pin mini-DIN) - rgb - component - hdmi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
no fear
|
324,34KN izgleda dobro slika -->
Ima ispod model QUADRO DVD-933S koji je nešto skuplji 389,21KN po slici izgledaju isto. @Ubleha, Garak--> na koji model pucate (Pioneer i Panasonic) Koliko sam shvatio treba uzeti HDMI- da bi dobio max kvalitetu Ovaj QUADRO DVD-933B-DivX; VCD; SVCD; MP3; HDMI -->324,34KN izgleda dobro slika
Ima ispod model QUADRO DVD-933S koji je nešto skuplji 389,21KN po slici izgledaju isto. @Ubleha, Garak--> na koji model pucate (Pioneer i Panasonic) Koliko sam shvatio treba uzeti HDMI- da bi dobio max kvalitetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pioneer DV-400 ili DV-600 koji ima dekodere i SACD, obadva imaju USB ako kome treba mada je dobra fora spojiti eksterni HD od jedno 500GB pa ga koristiti preko DVD-a.
![]() |
#7 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Neznam samo po cemu je to bolje uzeti Quadro (osim po cijeni) kad je to treca liga u odnosu na Pioneer, ja ih imam dvd i derem ih godinama bez problema.
![]() |
#10 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
no fear
|
Od fotografa sam dobio video materijal na DVD. Materijal je sniman profi kamerom (MiniDV). Kada snimku pustim na običnom TV slika je ok a kada je pustim na LCD TV-u nisam tolko zadovoljan sa prikazom. Da li se isplati pljunuti cca 700KN za Pioneer DV-400 sa HDMI upscaling-om. Pošto nisam nisam vidio kao to u stvarnosti funkcionira zanimaju me dojmovi. P.S. upscaling - kako to funkcionira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
no fear
|
Evo, ovaj mi se čini dosta povoljan Philips DVP 5980- 649,00KN ili Philips DVP 5960- 539,00KN. razlika je 110,00KN Koliko vidim razlika između ovid modela i Pioneer DV-600 ili DV-400 je 1080i naspram 1080p. Kolio sam čitao na telki od 82cm, 1366x768 ne vidi se neka razlika (primjeti se kod većih dijagonala) Jel ima tko iskustva sa gore navedenim philipsima??? Zadnje izmijenjeno od: MIK. 11.06.2008. u 14:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Evo da dignem stari post da ne lijepim novu temu. Imam TV iz Metroa, Quardo, 72cm, ona stara kanta ogromna cca, 1300 kn. Trebao bi mi neki jeftiniji DVD player da mi moze citati Dr.House sa interneta i sl. serije i filmove, ako me razumijete(cura je u pitanju,nemojte pogrijesiti ![]() Da li ima neki DVD player da se preko USB-a ubace titlovi da se ne moraju ljepiti. Hvala
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
sto se tice preporuke za dvd player posto nemas hdtv ne treba ti hdmi pa od jeftinijih ti je dobar i quadro 922(ima usb,citac kojekakvih kartica,vidio ga nedavno u superkonzumu,manje od 300 kn) ili neki vivax sa usb(200 kn)..i jedan i drugi su kvarljivi al ovisi na sta naletis..recimo da su ti sanse 50:50 hehe..i quadro i vivax ce ti citat skoro pa sve zivo..vivax sigurno sve..sam kaj ce ti vivax najvjerojatnije za godinu dana crknut hehehe..titlovi kod quadra veci..od kvalitetniji i malo skupljih imas pioneer dv-310 koji ima usb a on ti je 400kn(mercatone)..titlovi kao i kod vivaxa kriminalno mali al ak ti se da zekat sa firmwareom i ak mislis dat 400 kn idi na pioneer jer ce ti definitivno trajat par godina.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Koliko je to posla sa firmwareom? Nisam to nikada radio pa me zanima, ako je to neka zajebancija, odustajem odmah jer nemam previse vremena, ako je nesto download-ucitaj-stavi na stick i sredi ok. Kada stavim firmware na Pioner onda mogu povecavati tilove? Za sada je Quadro No.1 radi titlova, ako se moze rijesiti tilove sa firmwareom onda cu radije Pioneer uzeti.
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
mislim da se sa fw povecaju al nisam ziher...kolko nemam pojma..procitaj si malo na drugim forumima malo o tome...npr ovdjehttp://www.hdtehnika.com/phpBB/viewt...st=0&sk=t&sd=a googlaj malo i naci ces sve sto te zanima..u biti je da ga stavis na stick i to je to al obavezno procitaj prije svega upute..ovdje je link di ga mozes skinut i upute http://www.pioneerfaq.info/index.php?question=Firmwares..al ak se neces s tim zekat postoji vrlo jednostavan program za ljepljenje titlova(1-2 min po filmu) u kojem mozes podesit sta god te volja(font,boju,itd)..aviaddxsub http://en.softonic.com/s/aviaddxsub e a ako se ne zelis ni s tim bakćat onda kupi quadra..ja doma imam 933 i za sad sam jako zadovoljan..tebi i 922 dovoljan..sam da ostane ziv bar 2 godine hehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]() Hvala...ako netko jos ima sugestiju slusam...
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Osobno što se tiče dizajna, kvalitete preferiram Pioneer-a ali kod njega je trenutna situacija da se model 310 (oko 400 kn Emmezeta) ne može modificirati (odnosno ne može kako smo navikli) već dobar neslužbeni firmware postoji samo za preskupi model 410 (800,00 kn). Znači on otpada. Trenutni best buy je Philips 3260 ili 3264 model (što je u biti isti uređaj samo je 3264 dobio facelifting). Ukoliko požuriš u Metrou je akcija za 317 kuna. Treba obratiti pažnju da postoje 2 modela istog uređaja (sa Sony optičkim uređajem - model 3260 ili sa Samsung optikom - model 3260I). Koji model imaš možeš vidjeti kada otvoriš ladicu i pritisneš 55. Kod ubacivanja firmwarea bitno je staviti firmware za odgovarajući model. Poslije 2 tjedna testiranja mogu reći da je player izvrstan, bolji je od mog Pioneera 393 što se tiče browsanja po direktorijima, ima USB 2.0 priključak, titlovi izvrsni u raznim bojama, podešavanje po visini u 10 koraka, čita titlove i ako nisu istog naziva (ili učita original ako je istog imena ili prvih 10 titlova itd) Da ne dužim evo link pa vidi što donosi firmware: http://vb6rocod.lx.ro/dvp3260_12.php forum: http://vb6rocod.euracks.com/phpBB3/viewforum.php?f=2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Na tom Philipsu, jeli bolje uzeti taj sa Sony optikom ili Samsung, ili samo poberem pa koji mi dode pod ruku? EDIT, mislim da je sada ipak Philips bolji izbor, nakon sto sam po netu malo pronjuskao, za koju kunu vise cini mi se ipak mrvicu bolja kvaliteta. Hvala na savjetima...
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: giga. 08.04.2009. u 08:56. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|