|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Max broj SATA diskova?
Dakle, prije svega pozdrav svima.... zanima me dali ima kakvog limita na matičnim u broju SATA diskova koji se mogu dići u RAID 0 ili 1 polju. Naime, imam staru serversku plocu Gygabyte s dva procesora li kako je ona iz 2003 na sebi nema SATA konektora za diskove. Obzirom da imam dva para diskova u RAID 1 polju, dali je moguće kupiti 2 PCI kartice s po dva SATA porta i putem njih kreirat RAID polje 1. Možda će nekome pitanje djelovat glupo al bih volio znati prije troškka od 2 x 170 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ehm, ovako AFAIK (makar ja nisam autoritet pa uzmi ovo s rezervom) nije moguće kombinirati onboard + kontroler ili kontroler + kontroler u jedno RAID polje, dakle kolko mjesta imaš na određenom kontroleru tolko ih možeš uštekati, a to je jasno vidljivo u opisu kontrolera kolko čega možeš nakačit i u koji mod... Dakle IMHO nebi išlo, moraš uzeti RAID kontroler sa 4 SATA porta ako oćeš 4 diska, sa 6 SATA portova ako oćeš 6 diskova u RAIDu itd... E sad ima ekipe koja definitivno rastura u storageu pa će ti oni potvrdit ili opovrgnut ovo ali ja nebi išao to kupovati ako ti oni ne daju definitivno mišljenje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Pitanje je sto tocno trebas, koliko diskova i na koji nacin. Isto tako, pitanje je brzine. Ako bas zelis nesto high-end, tu ima milijun detalja koje treba specificirati. Za bilo kakvo polje, bilo koji SATA BIOS enabled PCI kontroler.
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Fala momci. Uglavnom, imao sam na starom kompu složena dva para diskova u RAID1 polju i na njima slike od djece. Kako mi je kihnula matična a i procesor je bio spor uzeo sam još stariju al doooobru matičnu za serversku konfiguraciju. Na prethodnoj konfiguraciji sam ima dva SATA priključka na matičnoj i jedan extra PCI SATA kontroler. Sad planiram kupit dva SATA PCI konrolera svaka s DVA SATA porta na njima i pokušat to upogonit. Bum javil jel sam uspio. Brzina mi nije nikakav problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Neželim te ubit u pojam ali očekuj da prethodno RAID polje neće biti prepoznato na drugom kontrolcu. Eventualno, ako preseliš "jedan extra PCI SATA kontroler" iz prethodne konfiguracije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|