|
![]() |
#1 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Osiječam se silovano :(
Eh ovako .... Tagna sam okrivil da ne radi jerbo se comp UOPĆE nije htio upaliti s njim. S Chieftech napajanjem je javljal grešku 26. Zahvaljujući Sky-u sam riješil i taj problem. Tagan radi - sve radi. Stavim unutra Bartona mobile ( kod riješavanja problema s 9800 je unutra bil Barton obični ) Sad pak javlja grešku: FF. Ma milina jedna ![]() Ako se ne varam FF je kad je ili sve u redu ili kada ima probema s procom :confused: Već sam lllaaaggaanooo LUD ko šiba : giljotin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: Osiječam se silovano :(
Citiraj:
Sve je ostalo radilo,a i sad radi. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
čekaj malo, kaj nije FF oznaka kad matična predaje kontrolu os-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
FF je greška samo ako svijetli prije boota, ako svijetli nakon, znači da je sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Neki to riješe sa celar CMOS, a neki sa zamijenom ploče ![]() U čemu je problem nemam pojma :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
|
Eh ovako .... Nakon detaljnog proučavanja FF problema kod drugih ... Ukoliko se pojavi nakon inicizacije BIOS-a, sve je u redu. Ukoliko ploča ne boota uopće, te je ekran crn - HW problem u BIOS-u i to veliki ![]() Trenutno sam na poslu ... ali ima da isprobam još par sto načina, pa javim rezultate. P.S. molim moderatore da ovo prebace u probleme - obzirom kuda je rasprava krenula ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Ok, Paske, KADA se pojavljuje FF? Jel ploča radi? Ako se pojavi nakon boota i svijetli cijelo vrijeme dok je kompjuter upaljen, onda to nije greška, nego način priopćavanja da je sve u redu. Inače, LED-ice pokazuju koji je zadnji uređaj ispravno inicijaliziran. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Koliko vidim - to je lagana smrt ploče ![]() Isprobano sa 2 proca i s Corsair/Kingmax memorijama .... Trenutno ploča putuje u Ve-mil na reklamaciju ... pa ćemo vidjeti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Evo nečeg sa MotherBoardFAQ-sa: FF - This code can be life or death for your motherboard, literally. FF means a successful boot or a complete failure. This normally means that your bios chip is dead or not being accessed properly. Try tapping or holding insert while attempting to boot the system, resetting the cmos, or: If your floppy drive makes any noise when booting, but the system appears dead, try placing a floppy in the drive with a copy of the latest bios file on it. This might cause the system to use an emergency re-flash feature |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Eto niš nisam htel reći dok ne riješiš, ali za onaj prijašnji post i naslov sam te najradije htel u top stavit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Hej, Denis, hoće li PCEx-ovci imati neki popust u Linksu (mislim, oni koji ne pljuju po Tagan napajanjima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Ma mogu pljuvati, svako smije reči svoje mišljenje ![]() ![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Pa bilo bi zgodno nekekav popust. ![]() @ Paske : žao mi te. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ekspert iz sjene ...
|
Da ne pišem na 2 posta .... Hebiga Denis - kad je sve otišlo u 3 lepe materine compe se UOPĆE nije htel upaliti. Bil je živahan ko Titanic koji ore more ![]() Prvo sam pomislil napajanje. Tim više kaj sam s Chieftechom 300 W probudil comp, a Tagan je pokazival 0 ( nula ) bodova želje da mi digne comp. Heh sad .... ispostavilo se da je MBO vrisnul. Sad .... zakaj moje crno čedo nije htijelo niti dašak života dati compu - pojma nemam, ali reakcija je bila ... : Machineg Uz normalno spominjanje svevišnjeg i cijele svite ![]() Nu dobro .... budemo vidjeli za cca 50 dana kad Ve-mil servis uspije skontati da MBO fakat ne radi : finger : Kaj se tiće popusta - koliko PCE ekipa troši u Linksu - trbalo bi nekaj riješiti po tom pitanju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Jebiga FFh zaista ima dvojako značenje , ako je na kraju boota onda si na konju al ako je odmah pri paljenju kompa znači da je došlo do proboja u matičnoj što će reći da je +3,3 ili +5V prošikao kroz kontrolnu logiku pa zato svijetle svi segmenti displaya. Paske, moja iskrena sućut naročito zato što imamo istu ploču! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Citiraj:
netreba tebi komentar,već par guardova jel ovo je poziv za Sveti Križarski....: axeman : : giljotin : Drone : : CoolRamb : sniper : : sniper : : nono : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
nemogu sebi zamisliti to jednostavno bi se ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Paskeee probudi se to je samo noćna mora... ![]() Možda su alieni od miata došli do tebe... ![]()
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
A znadoh da nije napajanje. Možda ploča daje odziv u vidu kratkog spoja, pa Tagan blokira. Ne mora ni biti kratki spoj. Ali neka od zaštita je proradila, da ne izgori nešto treće. E sad nemoj opalit po Čifteku šta ti je upalija komp., a nije smio, pa možda izgori nešto osmo.
![]() |
#26 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Re: ti se to meni ,jelte kao prijetiš???
Citiraj:
Jednom si me reko da te ne mogu raspigati .... vidim da to i nije tako teško ![]() FYI Svi koji su vidli Mitzeka i mene jednog pored drugog - otprilike vam je jasno zakaj je on začetnik Žderonja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Re: ti se to meni ,jelte kao prijetiš???
Citiraj:
BTW. Kaj ti pis ena Corsaitu jer moj nece delat na 2-2-2-10 ( XMS3200C2)
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|