|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
inace, kakav jesi, mogao bi preskot i dusu ispustiti...ma nece, budes ga ti pazio... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ma nije bed, nisam znao da booster mora cirkulirati po forumu... ![]() dobis ga sutra, kad mi killer isfura svoj proc, ja napravim sta moram i dam ga tebi...racunaj negdje navecer... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodaje vam neki lik na njuzima 256mb TwinMOS DDR333 sa Mtec chipovima ali P/N je M2G5IO8AIAMK5FO81AA4T - 150kn Po kodu bi se reklo da je CH-5 (AA4T) ali ovo Mtec mi je sumnjivo... ne bi kupovo samo kazem...
![]() |
![]() |
#69 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() inace, malo sam gledao po netu za taj aa4t seriju i to je sve isto...i bh5 i ch5 i bh6 i utt (UTT ko fol znaci UnTesTed...) i svi ti cipovi sa 3.5V+ idu preko ddr500 tak da... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
update: mislim da je ovo zadnji update sto se tice bh5 čipova... blago receno, rezultati su poražavajući (barem za mene ![]() eto ovako, sa 2.4c na fsb 250 (ddr500) i 2.0-2-2-5, 3.3V u everestu ne dobijem niti 5000 mb/s, dok u sandri nesto malo preko 5k, a za pisanje u everestu cca 1800... na 3.0e, iste postavke (par postova prije ste vidjeli screenshot) rezultati su odlicni u everestu, dosta slabiji u sandri (niti 5k mb/s ![]() ne kuzim, iste postavke, sve isto, samo drugi procesor i takvi rezultati...???:confused: vga killer je sa svojim bh-6 na ddr510 jedva natuko cca 5400 mb/s čitanje u everestu i cca 1900 pisanje... jel moguce da je tolika razlika samo zbog procesora?? jel mozda zbog vece kolicine cache-a kod prescotta?? jel mozda zbog nekih dodatnih instrukcija kod prescotta??? za sada odustajem, nema vise testiranja dok ne napravim VDROOP mod kada ce mi proc moci preko 280 fsb stabilno (nadam se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Warcraft III TFT
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#72 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
cuj za 150kn nemres fuat,u krajnjem slucaju mozes prodat za iste pare....ja bi uzo ali prdnula mi je lemilica.......ja ukljucio i prdac,nadam se da ce mi u bauhausu zamjenit jerbo imam godinu dana garancije!barem tak pise na kutiji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Evo moj Kingmax na 433@2.5-3-3-9 čitanje:6135 zapisivanje:2624 latencije:44,9 __________________ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Registered User
|
Cuj stari nit neznam dal je zabranjeno jer vidim da ih puno ima slike,nit znam za tih pet redova,uostalom kog smeta moja slika,pa smanjil sam je tak da opce nije velika ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
S tvojim Prescottom 6000 i 2100. Kaj proc ima takav utjecaj na to. Ti rezultati su s mojim procom na 3GHz i memom na 500, a s Prescottom na default |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() jel netko zna zasto...?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Warcraft III TFT
|
Pa prescotu je fsb 800 po defaultu, a vga-k-ov je 533.. Zar ne.. posto ovaj radi asinhrono s memorijom ne uspjeva svaki put u istoj periodi nesto obradit i komunicirat s memorijom... posto je prescotu veci fsb manji su takvi gubici... Hm.. laicki receno ![]()
![]() |
#79 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() njegov je 2.4c (znaci fsb 800 MHz, HT i 512kb cache), moj 3.0e (sve isto, osim 1mb cache)... i dalje ne kuzim, zasto su rezultati s prescottom bolji...???:confused: :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Treba kaj skurit??
|
Pazi ovo, kad je Prescott na 3.0 meni su rami na 400, a kad je meni moj 2.4C na 3GHz onda su mi rami bili na 500 i opet s Prescottom dobijem bolji rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Registered User
|
Malo citam pa me zanima ,jer mozda onaj prescoot extreme edition.3.0e ako je nis se ne cudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Meni nekad na vecem FSB-u i freqvi proca daje manje rezultate u Everestu a latencije sve iste. ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Treba kaj skurit??
|
I još jedna stvar koja mi nije jasna. Kad je Prescott unutra PAT mi je uključen, a s mojim nije :confused: :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Premium
|
Citiraj:
"OCZ VX is unique in being the only memory available that is rated at 2-2-2 timings at DDR500. The memory is based on Winbond memory chips, most likely CH5 die." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
pravo stanje stvari s winbondom je slijedeće: kao što svi znaju, winbond je krajem prošle godine ponovno pokrenuo proizvodnju svojih memorijskih čipova samo što čipove više ne štanca sam winbond već to za njih radi infineon. čipove se nakon proizvodnje više ne testiraju već se to prepušta proizvođačima memorijskih modula. u prijevodu, to znači da više nema egzaktnih ratinga memorijskih čipova tipa bh5, bh6, ch5... itd. već jednostavno postoje bh tip i ch tip koji su u industriji popularno prozvani utt (što dolazi od untested, tj. činjenice da nisu testirane od strane samog proizvođača). dakle, utt je općenit pojam i odnosi se i na bh- i na ch- tipove čipova. još jedna posljedica spomenutog netestiranja nakon proizvodnje je da proizvođači memorijskih modula od winbonda dobivaju blank module (dakle, neostisnute, bez ikakve deklaracije na sebi tipa winbond blabla) što objašnjava zašto nove memorije dolaze sa winbond čipovima s raznoraznim oznakama (npr. twinmos - mtec itd.) i zato su najbolji način identifikacije kružne udubine na samom čipu koje su duže vremena klasično obilježje winbonda. negativna strana netestiranja čipova može biti veća razlika u dosegnutim takovima od modula do modula. to naravno zavisi koliko koji proizvođač dosljedno testira i selektira čipove pri proizvodnji modula. prema ja čisto sumnjam da bi si jedan npr. ocz to dopustio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Treba kaj skurit??
|
7608 MB/s -->
write --> 2511 MB/s ![]() Evo danas s Prescottom na 3.9 (260FSB) i ramima 1:1 s latencijama 2-2-2-5
read --> 7608 MB/s write --> 2511 MB/s ![]() |
![]() |
![]() |
Originally posted by vga killer Evo danas s Prescottom na 3.9 (260FSB) i ramima 1:1 s latencijama 2-2-2-5 read --> 7608 MB/s write --> 2511 MB/s ![]() |
![]() |
#90 |
Premium
|
evo konacno sam natjero booster i preskota da rade u tandemu... ![]() ujedno, ovo je i max sto ja mogu izvuc iz bh-5 memorije, barem sto se tica DC-a, u SC-u je situacija nesto bolja, ali mislim da to nije ni bitno... dakle, svi koji imaju bh-5 (ili bi mozda htjeli imati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|