|
![]() |
#961 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
recimo 300 kn max.jer mislim da mi se vise ne isplati davat jer je nova grafa oko 500 EDIT: citao sam malo po drugim temama pa me zanima jel bi ovo bilo dobrohttp://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.113 P.S. nadam se da pase na GAINWARD edition
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 24.05.2009. u 20:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Banned
Datum registracije: Apr 2009
|
ovo nije namjenjeno tebi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#964 | |
Guest
|
Citiraj:
Ako ju nađeš za manje od 500kn svakako nije loša kupnja, ali radije uzmi HD4670 za istu cijenu!, bolja je i od HD3850 i od 9600GSO. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#965 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
moze konkretno primjer po cemu je 4670 bolja od 3850? informativno me zanima da znam sta ide u korist 4670 jer do sad sam savjetovao da se kupi 3850... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa ... neznam ![]() Uglavnom bolje ili jednake performanse od HD3850 512 (u nekim slučajevima bolje i od HD3870) te manja potrošnja i grijanje? Ono što je još zanimljvije, tamo gdje je HD3850 nešto brža bez AA i AF, tu je 4670 brža kad se uključi AA i AF. Što dovoljno govori o "velikom" utjecaju 128-bita na performanse ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
ovo sa potrosnjom i grijanjem je veliki plus za 4670! ali, potrazio sam malo po forumu da vidim ima li netko nekakvih iskustva sa takvom grafickom te bi se nadovezao na ovu usporedbu te 4670 grafe sa svojom 3850 256mb te sam pronasao ovaj post http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=603 prvo da kazem da znam da 3dmark i nije nekakav pokazatelj jacine grafe ali tu se radi o 1800 bodova razlike u korist moje 3850 sa kojom ja na defoltu imam 9880 bodova sa procom 6000+ 3.1ghz a u drugom primjeru phenom II x3 720 @ 3,3GHz.. znam da 3dmark nema puno veze s time kakve ce grafa preformanse imati u nekoj igri al nije mi bas mala razlika.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#969 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() Znači, imaju slične performanse, a HD4670 je dosta manja kartica, manje troši, manje se zagrijava i malo je novija. Pa zašto onda ne uzeti HD4670? ![]() Citiraj:
![]() Imao sam priliku igrati se na ovoj: Sapphire HD 4670, 512Mb GDDR4, 128bit, DVI+HDMI+VGA, PCI Express 16x, CrossFire, Core : 750 MHz, Mem FQ : 2000MHz Monitor je bio 17"LCD i sve sam igra na MAX postavkama, razbija moju X1950Pro u svakom slučaju. ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#970 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Uvijek su mi se gadile kratke kartice s "uskom" memorijskom sabirnicom tako da bi X puta prije odabrao HD3850/3870 nego HD4670 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#971 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
jedno pitanje, imam ovu karticu(ati 3850) te pitam, jer mogu namjestiti da na kompu preko nje mogu gledati s linijskog DVD-a sa HDMI izlazom(vivax K-530)na kompu film, a preko HDMI adaptera koji sam dobio uz tu karticu(DVI-HDMI) da li je to moguće da normalno dobijem sliku na kompu preko tog adaptera i kabla |
![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
sad da ili ne?? dakle vrlo jednostavno, htio bih dobiti sliku na kompu sa linijskog DVD-a preko HDMI izlaza na tom playeru i to tako da uštekam kabal(HDMI) na adapter(DVI-HDMI) koji sam dobio uz grafičku a koji je uštekan u DVI broj 2 uistinu ne znam kako još da pitam?KUŽITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
nešto općenito :http://bs.wikipedia.org/wiki/Grafi%C4%8Dka_kartica a pretraži malo i PCE forum, svašta se nađe |
![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ukratko nemozes jer i grafa i dvd player salju sliku, nijedno nemoze primati signal... Valjda si skuzio... jedino da nekak spojis monitor i dvd, al neda mi se o tom razmisljat...
![]() |
#981 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() http://www.techpowerup.com/vgabios/i...ace=&memSize=0
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Bazinga
|
Sad sam se i ja zagrijao za to ![]() Pa ak ti nije problem da preporučiš nešto što će radit stabilno. E i btw., koji mi je alat potreban da bi flaširao BIOS?
![]() |
#983 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam Sapphire 4870 flashao sa jednim od moddanih biosa sa te stranice i radi savrseno sa promijenjenim taktovima. 3850 nemam pa neznam.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Jednostavno je, sve piše i samo pratis proceduru. A ako zapne PM-aj ![]() edit: da, flešal ju jesam, al očito ne sa nibitorom/NVidia flashom...ofkors evo, pomoću ovoga sam: http://www.techpowerup.com/downloads/261/ (iz win-a sve) http://www.techpowerup.com/downloads..._Flashing/ATI/
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 20.07.2009. u 23:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Banned
|
Nemožeš editirat BIOS i flashat ga sa softverom za nVidiu. Za editiranje ATI kartica postoje drugi programi (kao što su recimo RaBiT) i flashrom za flashanje BIOS-a. Najprije treba isprobat na kojim je taktovima kartica stabilna, onda skinut od tih taktova recimo 25MHz i tako editirat BIOS i flashat. Na ovom LINKU imaju lijepe upute za flashanje kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Bazinga
|
Bum probal sutra. Ak nebudem javil rezultate ili ak je konfa iz Moj komp promijenjena, onda znate u čem je stvar ![]()
![]() |
#987 |
Banned
|
Flashanjem kartice nemožeš ništa sjebati. U najgorem slučaju ti neće pokazat sliku i morat ćeš opet flashat BIOS. Zbog toga bi ti bilo najbolje da najprije spremiš stari BIOS i da ti stalno bude pri ruci. U slučaju da ti kartica neće prikazivat sliku postoje 2 opcije: 1) flashas bez slike tj. zapamtiš si što sve točno trebaš upisivat 2) uzmeš PCI karticu i staviš ju u računalo (PCI-E ostaviš unutra) te na nju spojiš monitor i nakon toga napraviš standardan postupak flashanja Ako budeš flashao BIOS od nekog drugog proizvođaća onda budeš morao koristiti i dodatne parametre za prisilno flashanje jer ti inače bude konstantno javljalo da se ne radi o BIOS-u istog proizvođaća i nebude ti htjelo flashati. Za ispis svih parametara koje možeš koristit kod flashanja dođeš na način da nakon što ti se računalo boota sa diskete u dos upišeš ovo: XXX.exe /? XXX.exe - ime programa sa kojim se flasha BIOS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() Igrao sam se prije s flashanjem BIOSA matične, ali u ovom što si napisao dosta stvari nisam razumio. No to i nije toliko bitno jer bi još potražio po netu (da tebe ne gnjavim za svaku sitnicu ![]() EDIT: Tek se sad sjetio da ima i drugih medija sa kojih je moguće boot-at. ![]()
![]() |
![]() |
#989 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Ja s gpu-z izvadim bios, s RBE (Radeon bios editor) ga možeš editirat, ono sve moguče, voltažu, taktove i vrtnju fana po temperaturi kak se grafička grije, što je meni trebalo zato jel mi komp radi 0/24, pa sam si namjestio da mi se fan vrti na 25% od temperature od 0-48c ![]() Sry na kasnom odgovoru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|