|
![]() |
#61 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Između ostalog ne vidim razlog zašto bi AMD mijenjao svoj način, bome niti Intel nije, kad tu tehniku fura od P4 (mislim da na Tulcu nitko nije skidao HS ali moguće da je i tada bila ista stvar) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
http://www.xtremesystems.org/forums/.../t-126383.html (zadnjih par postova) http://www.overclock.net/amd-cpus/15...-ihs-am2s.html dakle na AM2 procevima je IHS takodjer zapecen za jezgru/e osim kod najranijih serija, tak da ne pokusavate skidanje osim ak niste dovoljno ludi kao jedan tu... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
hint: Kaj misliš kako su oni u Intelu POSTAVILI gore taj IHS? ![]() hintt2: Organska otapala slabo prolaze kroz keramiku i metal tako da... ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |||
teta Mraz
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Premium moderator
|
Najbolje bi bilo raditi kao i kad se lemi nekakva osjetljiva komponenta, staviti nekakav maleni hladnjačić na poleđinu procesora i grijati HS, tako će se odvoditi suvišna toplina s jezgre dok će se HS zagrijavati (makar će naravno i s njega odlaziti dio topline) ali bi to trebalo pomoći jezgri. I da, kao što je yedwy rekao to nisu radni uvjeti tako da može izdržati dosta više. A ovi što su skidali taj HS pitanje je na koliko su zagrijali proc uopće, 100-120°C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() A i inače sa dobrim brenerom se začas na rtako malom komadu prijeđe i 200 -300C tako da... Citiraj:
![]() Zato je 99% sigurno da je to neka termalna smola a to znači da dotična ima ziher 100ak C kad je nanose prema tome nebi trebalo uz dotični oprez bit problema, uostalom ako su ljudi na 85 odljepili to je onda negdje i temperatura popuštanja/topljanja...
![]() |
![]() |
#68 | |
Avocado
|
Citiraj:
sad je pitanje kakvi su materijali u jezgri i kolka je temperatura potrebna da se rastale...
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
A bi se sto dogodilo da se procesor stavi u cisti alkohol?? Mislim da se malo sa svake strane otvori IHS da ude alkohola unutra po jezgri pa bi mozda otpustila pasta nakon 2 sata namakanja u alkoholu. A kolko znam alkohol ne provodi struju pa nebi smjelo nista biti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
to NIKAKO nemoj raditi jer pasta neće tako otpustiti. ne provodi struju al gori ![]() kolko vidim iz siga ti imaš 939 proc pa IHS nije problem skinuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Ni sa AM2 procerosa nije tesko skinuti IHS. Jedino se kod S775 procesora pojavljuje problem pri skidanju (siguran sam za Conroe i novije procesore, dok za D seriju nisam 100% siguran).
![]() |
![]() |
#73 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma nebi ja to nista micao ![]() ![]() Btw. koje bi morao preinake raditi da bi stavio bigtyphoon na takvu otvorenu jezgru procesora
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
|
nikakve. pogledaj cijeli thread i sve ti bude jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium moderator
|
Ja skinuo HS sa svog San Diega i riknuo je ![]() Dobio sam 5°C manje temp. u idleu, full load nisam uspio isprobati već je riknuo... Damn! ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
|
![]() |
#77 |
Premium moderator
|
Vidjet ću još, možda idem opet na Intela (Pentium E2140) ili ću upiknuti 4000+. S obzirom da sam bio prije malo nespretan, proc je malo izgreban sa strane (ali mu to nije smetalo dok je radio), tako da mislim da mi garancija neće proći...fizičko oštećenje jel
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|