|
|||||||||||
|
|
#85441 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Bogamu dragoga je li tko cita postove ili se samo dode nadrobit svoje. Ako je stavio cjelogodisnje gume kako je rekao, te gume imaju 3PMSF oznaku i po zakonu ekvivalent su zimske gume. Nikakav M+S se ne spominje u kombinaciji na skodilaku. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#85442 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Nego, da malo presječem vječne teme o gumama I pogotovo da što je auto veći i po mogućnosti suv-astiji to bolji ![]() Kopka me u zadnje vrijeme upravo suprotno.. Pun mi je k zajebancije s velikim autom i parkinzima uskim uličicama I slično I razmišljam o kupovini kao drugog nekog zgodnog malog auta za grad a da nije klot prdilica... Šta forum kaže na trojbu Mini Cooper 1.5 136ks vs Opel Adam S 150ks vs Abarth ćofi negdje 17-19. Godište za nekih 10-15 tisućica? Prednosti, nedostaci itd? ili imate još koji prijedlog? |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#85443 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mini bih izbjegao samo zbog tog motora. Imao ga u 118i. Em troši ko sumanut, em pije ulje, em jede nosače motora zbog vibracija, a ništa nije jeftino van garancije. Abartha nisam vozio, ali se bar nadam da unutra nije plastičan kao običan 500, nego bolje izoliran s finijim materijalima kao 500x. Adam mi se oduvijek sviđao, ali ne sjećam se kad sam zadnje vidio jednog na cesti. Polo GTI, Fiesta ST, Hyundai i20N?
|
|
|
#85444 |
|
Premium
|
Ne ne. Preveliki.. Nešto ispod 4 metra dužine gledam ![]() Hvala za info na temu ovog 1.5.. Znači prekrižiti.. A i realno mini je najskuplji a i najveći (što je ovdje minus) od ovog trojica. U Abarthu sam se vozio par puta.. Još je malo plastičan al bolji dosta od vulgaris 500. Adam je kao nov bio daleko preskup, pogotovo u ovim jačim verzijama, većinom su išli oni atmosferi od 100ks... Al sad je ovima s kraja proizvodnje reako bih cijena pala u realne okvire |
|
|
|
|
|
#85445 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Imam Abartha 595 kao drugo auto vec 7g i evo sada 55000km (uzeo ga novog jos 2018). Bio sam sa njim i pola Italije (savrsen za to). Za drugi auto preporucam jedino je malo tvrdji ali za to je fora. Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#85446 |
|
The mighty pirate
|
Smart Brabus? Jako, jaaaaako zabavan auto (motor otraga i pogon na zadnje kotače) https://www.njuskalo.hr/auti/smart-f...oglas-48319978
|
|
|
#85448 |
|
The mighty pirate
|
Održavanje, održavanje, održavanje. Imamo doma u ZG 0.6 Smarta iz 2001. Sad je na oko 220 000 km. Kupljen rabljen sa 60 000, napravljena generalka na cca 75k i od onda samo toči i vozi. Nijedna od tih naturpijanih kantica nije neko oličenje pouzdanosti ako se ne održava. Upališ ga, stisneš ga do dućana, ugasiš, upališ za pola sata, opet stisneš i ugasiš. Ne stigne se ni zagrijati za to vrijeme, a nikog nije briga što će biti s turbinom kasnije.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 18:04. |
|
|
|
|
|
#85449 |
|
Premium
|
A to je istina al su u abarthu I Adamu bar četverocilindarski motori koji standardno idu I u puno veće aute pa bar s te strane gledam da bi ipak trebali biti nešto izdržljiviji, a i općenito s ti motorima nije bilo nekih specijalnih problema ni u astrama/giuliettama I slično. Nego, zanimljivo a i ujedno je tužno za vidjeti da je taj tip auta jedna izumrla vrsta zadnjih godina.. Kao da ne postoji tržište za manji nešto jači auto.. Ne mora biti ni 150ks..110-130 dovoljno, koji ne izgleda kao kanta za smeće na kotačima sa 1.0 mpi drlogom od 63ks. |
|
|
|
|
|
#85450 |
|
The mighty pirate
|
Glasam za Adama, čisto jer ih nema puno. Pogledao sam na tražilici kod sebe. 7 komada u prodaji u cijeloj UK. Abartha ima more za biranje posvuda. Od klijenata s kojima radim, 8 od 10 ženskih ima ili je imalo Abartha ![]() Završit ćeš na njemu, vjerojatno će zvuk presuditi na test vožnji ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#85452 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Taurus - ima Nexen - ima Firestone - ima Sava - ima Uniroyal - ima Hankook - ima Bridgestone - ima Dakle, koja to moderna cjelogodišnja nema tu potrebnu oznaku?
|
|
|
|
#85454 |
|
Moderator
|
Samo kažem da se digla jako velika frka kad se to najavilo i ekipa je prosipala žuč internetima a da nije ni znala da već ima takve gume. ![]()
|
|
|
#85455 | |
|
Premium
|
Automobili
Citiraj:
Naravno, kao i obicno nemas pojma o cemu pises, ali pises samo da napises nesto. Sve moderne cjelogodisnje gume imaju famoznu „pahuljicu“ i stoga vrijede po zakonu koliko i zimske. Ajd sad pustite tu temu, pa da se vratimo na SUV-ove ![]() Mora li u velikom SUV-u biti i veliki dizel (radi momenta) ili moze veliki benzinac? Razmisljam o nekom 35i. Radije bih 50i, ali „hot V“ nije bas olicenje trajnosti koliko se sjecam… Zadnje izmijenjeno od: WraGG. Jučer u 22:07. |
|
|
|
|
|
|
#85456 |
|
Moderator
|
Stvar je u biti zamješala ekipa koja bi uvela aute/gume iz Sj Amerike. Tamo imaš termin All-Weather i All-Season. U EU koliko mi je poznato imaš samo termin All-Season za cjelogodišnju gumu. E sad, caka je što je u SAD-u All-Weather guma ono što je u EU All-Season, dok se američanski All-Season u pravilu ne prodaje na EU tržištu. Dakle američki All-Season je M+S bez pahulje dok njihova All-Weather guma ima tu oznaku.
|
|
|
#85457 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Problem je što ima malo velikih SUV-ova sa velikim dizelom. Osim Sv. Trojstva, jedino Mazga ima velike dizele. Imaš negdje unazad 5-6 strana Majdinu usporedbu takve Mazge i Merca. Svi ostali su se bacili na (P)HEV modele. Koliko sam uspio skužiti, ti PHEV-ovi imaju dobar boost i moment zahvaljujući elektromotoru, a i solidan domet od cca. 1k km sa jednim punjenjem. Tu si u prednosti jer ga imaš gdje puniti. A u toj kategoriji, odabira k'o u priči, kako izgledom, tako i cijenom.
|
|
|
#85458 |
|
Premium
|
Da, ciljam opet BMW, a jednim okom gledam i Audi tj. Mercedes koji mi je nesto manje zanimljiv ako izuzmemo AMG modele. Eventualno neki Volvo, ali kod njih nema nista sa vise od 4 cilindra koliko znam. I ipak bih nesto iz malo starije generacije, tipa F15/16. Nisam bas ljubitelj ovih ultra modernih auta, a na struju se ne bih vozio vise, hvala ![]() |
|
|
|
|
|
#85459 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Istina da su prva godina modeli oko 15 pa nadalje, ali ispunjava većinu želja
|
|
|
|
#85460 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Krivi model Vitare za vozit bor, ovaj je 3m ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#85461 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#85462 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Vozio sam Abartha 595 Pistu. Je tvrđi ovjes, al dobniji od bilo kojeg golfa. Mjesta imam dovoljno sa 192cm. Najbolji mali trubobenzinac od svih koji postoje po konstrukciji, jednostavnom održavanju ,itd. Samo treba paziti da je redovito ulje mijenjano, jer ide 2.9l ulja u motor
|
|
|
#85463 |
|
Premium
|
IMHO ne, bitno je da ima turbinu, znaci nebitno da li je benzinac/dizelas. Ja imam 1.7 tona i 150ks benzinac s turbinom i vozi se prva liga. Imam osjecaj da ima 200 konja. |
|
|
|
|
|
#85464 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#85465 |
|
Premium
|
Da mogu birati, uzeo bih mercedesov dizel. To cudo stvarno trosi nista, napravio sam preko soma km, rezerva se nije ni upalila a masina je bila 200 konja (160ak konja dizel + 30ak konja em). Znaci oko 4 litre potrosnja. Nema sanse da svojeg dobijem da toliko trosi. Najbolje sto sam uspio je 5.5 na autoputu. S tim da je kod mercedesa kumovao i mjenjac. 9ta brzina, mislim da je bilo ispod 2k okretaja, 100ka po autoputu..... |
|
|
|
|
|
#85466 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pa nije ni BMW-ov dizel ništa manje ekonomičan. 320D,190 konja, nas 4 magarca unutra, 130 km/h na ravnoj autocesti, board computer je pokazivao 5,5-6 litara. |
|
|
|
|
|
#85468 |
|
Premium
|
Hahaha, mozda po brzini ali po kulturi voznje jos ne ![]() @Colop Moze biti, nisam upoznat sa benvejom, i nas se vozilo 4 i auto je bio pun, tako da ovih 4 litre mi se cini bolje od 5.5-6 ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |