|
|||||||||||
|
|
#79801 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
A ja sam cijelo vrijeme bio u zabludi da DSG ima čak dva kvačila ![]() Toliko je otprilike koštao novi mehatronic sklop na DSGu prije korone za getribe do 200KS |
|
|
|
|
|
#79802 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Vozio danas cx5. Fini auto nema kaj. G165 121 kW atmo bezn. Razina kvalitete izrade je fakat na visokoj razini. Iako je auto iz 2021. kud i kamo je ugodnija i kvalitetnija od recimo nove kia sportage koja što je em plastikaner do toga da je dizajnerski ko da je netko nabacao na auto elemente lopatom. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 21.04.2025. u 05:04. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#79803 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Yep. S tim da mala napomena - CX-5 je stepenicu niže ipak kaj se "luksuza" tiče. Nego Hammondov kratki osvrt na novu M5-icu karavan. |
|
|
|
|
|
|
#79804 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Rekao bi da Hamm misli na CX-5. CX-50 nema u Europi. CX-50 i 70 su za Američko tržište. Kod nas su CX-60 i 80 |
|
|
|
|
|
#79805 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Da, typo. Mislio sam na CX-5.Sve ok osim suvovoskog načina vožnje. Baš mi ne paše. Mislim da ćemo još pogledati i cx-30. Ona bi trebala biti isto ok izradom i kvalitetom ali vozački svakako bližen normalnom automobilu. |
|
|
|
|
|
#79806 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kukate kako ima idiota na cestama i da nitko ništa ne poduzima po tom pitanju. Može se ako se hoće. https://revijahak.hr/2025/04/19/moze...je-anonimnost/
|
|
|
#79807 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Magna PT jest Getrag.
|
|
|
|
#79808 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
A vec je receno, DSG nije automatski vec robotizirani rucni. Ima duplu spojku tako da mu je sljedeca brzina uvijek spremna. |
|
|
|
|
|
|
#79809 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
Zanimljiva rasprava, kad sam prije koju godinu tvrdio da je DSG robotizirani ručni mjenjač, stručljaci s foruma su me prozvali trolom i spuštali se na osobnu razinu. Znači da ponovimo, to je ručni mjenjač s automatiziranim upravljanjem spojkom i mjenjačem – dakle, robotizirani. Ne koristi klasični momentni pretvarač kao "pravi" automatik (npr. ZF automatski mjenjači), već spojke i aktuator. Po konstrukciji je robotizirani ručni, dok je po funkciji za vozača to automatski mjenjač. Toliko o tome. |
|
|
|
|
|
#79810 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Pa ak ti ne treba ruka da promjeniš brzinu, ne bih ga zvao ručni mjenjač...
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#79811 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
Znaci opet VW nema automatik aute? Prosječnog korisnika boli ona stvar za ovo šta govoriš Postoji automatik i manual i gotovo,pojedinosti me ne zanimaju VW je automatik |
|
|
|
|
|
|
#79813 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Prosječnog korisnika ne zanima jel DSG automatik ili nije, ali ga zanima zašto se češće kvari od ZF-a ili AISIN-a. Za GM 6T40 servis je potrebno 8 litara ulja DEXRON-VI (Liqui Moly Top Tec ATF 1800) 92 eura i 25 eura filter ako ga baš hoćeš mijenjat.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 21.04.2025. u 13:49. |
|
|
|
|
|
#79815 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#79817 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
A i drugi Opel servisi kad ih nazovem razgovaraju sa upitnikom iznad glave. Valjda nema sluzbenog Opel service manuala za izmjenu ulja, pa su u nedoumici ![]() Kod Maslica mi se svidilo da je odmah kada sam rekao koji je auto frajer zna koja je getriba na njemu i sta sve treba za izmjenu ulja, daje onako osjecaj povjerenja. Budem vidio kome jos otici da mi jos ne izhebu getribu
|
|
|
|
#79818 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
#79819 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Ja sam našao na ovom videu da je interval 100k milja. Meho mi veli da najbolje niš ne dirat nego ispustit ulje i istu količinu nadolijat. Kod mene je bilo 4 litre. I da će mo na idućoj izmjeni ulja opet ispustit ulje iz getribe i nalijat koliko je iscurilo. Nakon toga kaže da sam miran idućih 100k km.
|
|
|
|
#79820 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Društvo, tražim gume 215/50/17.. E sad, naletio sam na Uniroyal Rainsport 5.. Kolko, čujem, to bi trebale bit jako dobre gume na suhoJ i mokroj cesti.. Ak ima ko od vas te gume, pa ak možete napisat dojmove? Tnx |
|
|
|
|
|
#79821 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#79822 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...-Tyre-Test.htm https://www.tyrereviews.com/Tyre/Uni...ainSport-5.htm pogledaj ovdje šta se nudi po testu.. sutra idem naručit gume, mislio sam conti sport contact 7 opet jer za gumu nemam zamjerke, ali probat ću pirelli pz5 https://youtu.be/era-H-bVbHo?t=852 Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 21.04.2025. u 21:50. |
|
|
|
|
|
#79824 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
i onda overall odnese pobjedu najbolje ljetne gume .. kažu pirelli kida sa zimskima i allseason istohttps://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...s-For-2025.htm |
|
|
|
|
|
#79826 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...t-Shootout.htm Vozim ih par tjedana i nemam zamjerke.
|
|
|
|
#79828 |
|
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
Jeli nekad netko mjenjao središnje (na zadnjoj šajbi) štop svjetlo na autu? Konkretno trebam zamjeniti tu pločicu na audi a4 b8.5 jer je jedna ledica krepala i ružno izgleda, ali bojim se otkinuti nešto ili sjebati nebo. Savjeti?
|
|
|
#79829 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uglavnom, s obziom na tvoju ocerupanu kokos koji vozis sada, bit ce ti sve super, taman da si i tacke kupis ![]() |
|
|
|
|
|
|
#79830 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
|