|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Zaljevao sam ja staru matičnu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jedina ozbiljna mana antecu su fakat PREglasni ventovi koje dobijes s kucistem. u full speedu su naprosto toliko glasni da se cudis da u danasnje vrijeme tako nesto uopce i postoji. mada kad imas sli varijantu zrakom hladenu, nekako se taj zvuk izgubi...no uz totalnu tisinu narusenu jedino glasnom laing pumpom, anteci se cuju do susjeda bar...ako ne i sire ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
jedno pitanje ne toliko vezano uz opci tijek teme: jel mi netko moze reci koje je kuciste na slici na iducem linku: http://www.nitel.hr/shop/opis/?id=1104303 vode ga kao antec p182, ali nekako sumnjam da je to tocno. pa eto, ako netko zna - ja sam zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() fascinira me kad ljudi zapravo ni ne citaju post na koji odgovaraju. al dobro, sve oke. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Fuck, sad sam skužio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 15.04.2008. u 14:22. Razlog: update |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo Antecovi ventovi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Heh to sam i ja mislio ![]() ![]() pozz
![]() |
#40 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Istina je da su ventovi malo bucni a i HDD,pa mislim se sad promjenit ventove i cak uzet otenciometar jer ovako bas ne ide malo glasniji ventovi plus HDD koji se cuje onako ko brod kad se upali ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovi 410AS su dosta dobri... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
evo stigao i meni case. da, kao kaj ste rekli...ventovi nisu nešto posebno, šteta. bolje da ih nisu ni stavljali, bio bi case nešto povoljniji ![]() no ajde, ako se drže na minimumu(od one tri pozcije na prekidačima), nisu čujni(case je na 1-1.5 m od mene) na sreću mi je kabel od PSU do matične bio taman dug da dođe sa stražnje strane ![]() (onaj 8 pinski, a onaj glavni MBO je naravno bez frke pošto je konektor dosta niže) pa nisam niti jedan kabel morao provlačiti kroz onaj otvor veliki (još sam ga i trakom izolirao do kraja da ne pušta zrak) jer iako se 'navuče' do kraja, ostane rupa predviđena za glavni MBO kabel ![]() ![]() nego još jedan minus u mom dojmu... jel vama dovoljno dobro rade one silikonske gumice za hdd? iako su to samsung 'tihi i hladni' diskovi 'T i S166', ja sam ipak osjetio(točnije čuo) vibracije na antec kucistu. a pošto diskovi 'moraju' biti dole(u 3.5bayu) da budu kakti u 'hladnom' i izoliranom dijelu kucista, nisam mogao koristiti one kupovne anti-vibe sustave kao sto sam imao u prošlom kucistu (jer se mora sve montirati onda u 5.25bay ![]() ![]() pa sam skemijao nesto sa gumenom trakom, a i jeftinije prošao ![]() sama traka je vrlo rastezljiva pa izvrsno ubija vibracije. bolje od ovih kupovnih sharkoonovih(slika iznad) za daaaleko. pa evo kako sada izgleda. ![]() donji je onaj T166 od 500, koji trese više od onoga S166, pa sam ga spustio niže da ima dulji komad gume. btw osobno mi se vise svidja kada hdd stoji horizontalno, a u antecu predvidjeli samo okomito, vide se i oni origigi silikonski cepovi... od vibracija ni 'v' više, a zvuka nije ni prije bilo ![]() video koji pokazuje 'slobodu pokreta': http://www.youtube.com/watch?v=Ts3uXXMno-0 ako nekoga zanima, svakakvih tih gumica,traka i jos ostaloga sto bi se moglo koristiti u kompu i slicno ima u ducanima 'Sava' (da, prodaju gume za aute ![]() ja kupio u Ri nasuprot PorscheInterauta u centru, ali ima i u Zg pored Palmoticeve negdje koliko se sjecam. sada su HDD u kucistima i jos omotani spužvom, i ne čuju se da rade. to vrijedi za ove samsung, ne znam za mlince tipa maxtor... ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 26.06.2008. u 13:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
ja onako. neznam kaj bi rekao za kuciste. super super super. a opet lose lose lose. puno para a premalo muzike ako me se pita. osim ogledalo looka (SE ver.) ostatak je mogao biti bolje smisljen. a ne da uz jedvite jade naguram vodeni sli u to kuciste. pogotovo neznam kako su smislili da sve kabele potrebne za rad uguras kroz za to predvidene rupe. uglavnom, fenomenalno kuciste usrano s nekoliko apstraktnih detalja. i nadasve bezobrazno podvaljenim katastrofalnim ventilatorima. koji cak nemaju ni pokazatelj brzine vrtnje. cista patetika. super zamisljeno, jake konstrukcije, odvojivi kavezi, super izgleda. o onom drugom necu... ![]() kaj se tice gumica, pa i ne drze bas (mislim one originalne), a najvise problema zapravo imam sa dvd uredajem kojeg naprosto nemozes kvalitetno ucvrstiti i non stop rezonira i zuji. mislim zujao je do trena kad sam popizdio i nagurao u njegov kavez metar pvc-bubble folije-ona s mjehuricima. sve u svemu, za stroj kakav imam, sada znam da je neadekvatno kuciste. za normalni picek je savrseno, no za nekakav moding nije korisno ni prakticno. no, p182SE je jedna od stvari koja u isto vrijeme i totalno uveseljava i iritantno zivcira LOL antec
![]() |
#46 |
|
ima tu još posla.... pošto je dole u sredini vent koji uvlači zrak preko filtera i hard diskova, i onda ga gura na napajanje... pa kada je već tu, i hladan, šteta da on samo prođe okolo napajanja i izađe van kroz ove rupe. ![]() ![]() dakle, trebalo je zatvoriti sve rupe okolo napajanja i pokriti sve rupe u onoj pregradi između donjeg i gornjeg dijela anteca... tako mogu eliminirati onaj origigi vent i ostaviti samo seasonica da hladi sebe i diskove usput, a to obavlja nečujno, naspram origigi antec venta ![]() ![]() ![]() ![]() a i matična ima onaj vanjski hladnjak, transpiper... koji je namijenjen za klasična kućišta koja imaju PSU iznad MBO. pa je sada on ostao 'na suhome', iako antec ima neki spojler koji stoji na vrhu kucista, on je mrežast i UOPĆE ne usmjerava zrak. samo prolazi kroz nejga gore kao da ga nema. ![]() trebalo je i to zatvoriti trakom iznutra(pa se ne kuži ništa sa vanjske/gornje strane), i sada fino usmjerava sav zrak prema iza... a i manje buke ide prema gore, pošto je sada ipak fizička barijera bolja(naspram samo mrežice) ![]() ![]() ![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 05.05.2008. u 13:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
Pozdrav. Slažem novu konfu i pošto bi čopio 182 molio bi par savjeta. Jedino sam ovdje vidio da netko spominje da su ventovi preglasni, rulja koja je kupila kučište se ne žali. Pa sad neznam da li oni lošije čuju, ne žele si priznat ili vi pretjerujete? ![]() Slobodno se pridružite sa par savjeta o (potrebnom?) utišavanju konfe: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106662 tnx
![]() |
#48 | |
|
Citiraj:
ali samo u ovom topicu nas ima par koji velimo da case ima glasne ventove i još par nedostataka... a to ti čak i piše na besthyinom webshopu. ![]() no nije sve tako crno, jer pošto imaš stock cooler na procu, koliko vidim u 'moj komp', i nije ti glasan, (a oni su obično glasniji od aftermarket rješenja zbog više razloga...) onda ti antec nece biti glasan, u to budi siguran ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
a-wAnnaBe
|
mislio sam rulja koja mi je pricala prek irca a ima spomenuto kučište. sry previše sam skratio rečenicu ![]() zato i pitam mišljene. iako je to dosta subjektivno mišljenje, da li se ispalti piknut 3 venta umejsto tih stock. Inace mi se u kučištu najviše čuje napajanje, pa se porkraj njega cpu cooler neregistrira
![]() |
#51 |
|
nije ovaj lik bezveze stavio ovako nešto u svog anteca ![]() http://www.overclock.net/silent-comp...ze-master.html ja sam isto izmjenio sve ventove i stavio potenciometar. sada je tiho na 750rpm (a ima potencijala do 2000 rpm za propuh ako ikad zatreba) ![]() ![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 06.05.2008. u 16:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
Da, da... To je prava stvar, gledao sam ga da kupim, al trenutno mi nije do bacanja love za potenciometar. (Iam Zalmanove trenutno) Uvaj je ultra skup... Nego, kupnjom samog kucista neces pozaliti nikako, samo budi spreman da te moze razocarati u buci ako si htio sa sadašnje glasne konfe na tišu. Ja sam imao glasne 80mm fanove kineskog YanBlanHlannešto proizvođača, pa sam mislio da će ovo biti preporod. A zapravo i nije bio paš prevelik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
a-wAnnaBe
|
kaj bi onda preporucili? http://www.hardveraj.hr/shop/index.php/cPath/155_160 i su mi potrebne "Anti-vibracijske gume" ? http://www.hardveraj.hr/shop/index.php/cPath/155_170 http://forum.pcekspert.com/showthrea...71#post1020771
![]() |
#55 |
a-wAnnaBe
|
neznam, stvarno nije moje područje. recimo best buy? ![]() dok me netko ne ispravi ^^ sam mislio: 1 x Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 VGA hladnjak 1 x Arctic Cooling turbo modul za Accelero S1 VGA hladnjak 3 x Scythe S-Flex SFF21F 120 mm ventilator 3 x Xilence anti-vibracijska guma za 120 mm ventilatore 1 x Cooler Master Hyper TX 2 CPU hladnjak
![]() |
#56 |
Premium
|
gle, nisu ventovi losi. nego su glasni. tj imaju tri brzine (originalni prekidac na svakome) i na najbrzem su fakat iritantno glasni. a opet, fakat su tihi na najsporijem no imam dojam da ond ani ne pusu ![]() osobno sam si kupio blue revoltece i sasvim sam zadovoljan. tihi i pusu. i imaju ako nikaj drugo, barem trecu zicu za kontrolu vrtnje kaj anteci nemaju. osim toga, kuciste je savrseno. ali opet. nikako ga vise nebi uzimao za modding. naprosto nije za to i gotovo. isto kako ga nebi vise uzimao za neku mrcinu, citaj sli varijantu pogotovo ako mislis sve to hladiti vodom. koliko god da je veliko jednostavno nema mjesta za sve da stavis unutra. pogotovo kad 2 gtxce sa crijevima i hladnjacima uzmu pola kucista. ali kaj se tice izvedbe, cistoce, arhitekture i samog izgleda, rekao bi skoro pa bez premca ![]()
![]() |
#58 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
|
a probao sam i onaj papst od 138 kn. po meni je 30% glasniji od ovih SE. i sada stoji u ormaru. tako da sam definitivno prešao na SE. a sada kada je besthya otvorio nove mogucnosti sa svojim ventovima. netko ih treba isprobati/review složiti. pa da znamo što je od tih tamo tiho i dobro. bez da me to nepotrebno košta isprobavanja kao papst ![]() odmah bi uzeo par komada.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|