|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pozdrav, imam malo veći problem. Prvo sam pokušao staviti AGP na 66 Mhz, a barton na 200, i opet je bila ista stvar. Poslije toga sam, glupavo ignorirajući savjete o omjeru 1:1 kod socketa A, namjestio memoriju na 120%, a proc na 100%(166 mhz) i nakon izlaska iz biosa sistem se više ne želi dići. Ista stvar je bila i prije kad mi je onako neslavno završio jedan slot - znači kompjuter radi, ali se ne čuje onaj beep iz matične i ekran ostaje crn. Ovaj puta ništa nije pregorilo, ali ne znam što da radim! jel se može nekako napraviti čišćenje biosa, ili što....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, izvadi bateriju (okrugla pločica, ne možeš ju promašiti), pričekaj desetak sekundi i vrati ju natrag. Ili kratko spoji jumpere za clear CMOS, samo za to trebaš pogledati priručnik od ploče.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Strai moj s tom tvojom pločom izgleda da nešto ne štima jer iako posoje nekad problemi sa stabilnošću pri postavkama 166 FSB i 200 RAM to se ne manifestira tako da komp ne boota jer da si ddr 400 stavo sa DRAM Settings - Determined by SPD imao bi 166 FSB i 200 Memoriju na nforce2 čipsetu bez pardona...
![]() |
#34 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
da, i ja mislim da matičnoj nisu svi kod kuće, probao sam ubaciti posuđeni barton 2600+ i isti slijed događaja kad sam digao na 200 mhz... znači nije u bartonu problem no neka, radi dobro i ovako, a za tih 400 mhz ne propuštam puno s obzirom da neke zahtjevne igre ni ne vrtim:P p.s. upalilo je ovo sa vađenjem baterije, hvala, eto sad i to znam ![]() edit: sad mi je palo na pamet, koliko bi matičnoj pomogao update biosa? Zadnje izmijenjeno od: Juzernejm. 20.08.2007. u 19:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ajd da neotvaram novu temu, imam bartona 2600+ i zanima me kolko se to da klokat? otkljucan je, ploca je soltek 75frn2-l, trenutno mi se vrti na 2.0, probao sam i 2.1 al malo mi je hladjenje problem, jer na ploci nemam one 4 rupe za ove jace coolere, pa mi je gore jos uvijek stock cooler. pa et ak moze par savjeta za hladjenje i clock. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Za hlađenje si negdje nabavi neki od onihbakrenih velikih coolera kao što su Thermaltake Volcano 12 npr i onda ako ti je bučno ili nije dosta ga moddaš sa većim ventilatorom... Ili ako si vičan alatiranju može se probati modati Arctic Freezera 64 Pro ali nisam to poučao pa neznam kako bi išlo i što bi sve trebalo mjenjati ali vjerujem da bi išlo uz malo truda... Inače oko kloka to ti niko nemre reći, posebno ako je otključan proc... Obično ovi normalni bartoni idu od 2.2 do 2.4 sa do 1.8V kako koji ali kao što vidiš post od kolege ima ih koji baš i nejdu... Svakako ti je na socketu A poželnjije loviti što veći mem klok i što veći FSB zbog konstrukcije platforme znači npr 220x10 je bolje od 11x200...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|