Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.06.2006., 19:56   #31
tunneller
See your bottom for...

tunneller's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
kad smo vec kod isplativosti

Hauppauge WINTV HVR-1300 navodnoima 2 tunera (1 digitalni i 1 analogni)
sad jer ja tu karticu suporedjujem sa WINTV 500 koji ima 2 analogna tunera?

drugim rijecima dal ova prva 1300 isto ima mogucnost gledanja jednog programa, recimo, analogno dok drugi snimam digitalno. Ili je to samo sminka, a ustvari mogu koristit samo jedan od tunera ovisno kako spojim?

Jer na njihovim stranicama za PVR 500 pise kao mogucnost gledanja jednog dok se drugi program snima, a za HVR 1300 nis ne spominju o toj mogucnosti!
Ovo mi je strasno bitno jer sam se vec odlucio za 1300 ali ako necu moci snimat i gledat u isto vrijeme 2 programa, onda mi ne treba!

Hvala
Staro 03.06.2006., 21:00   #32
BIGI
Premium

BIGI's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Ja sam isto razmišljao o tome da uzmem hibridnu karticu, ali mislim da mi to ne treba. Odlučio sam neku usb digitalnu.

Ak se ne varam sve digitalne mogu prikazivati više programa odjednom, kao i snimati sve programe.
BIGI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2006., 21:04   #33
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor stipe_k
...
samo ne uzimaj terratecov hybrid usb
mislis na usb? sto mu bi?
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2006., 02:58   #34
tunneller
See your bottom for...

tunneller's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
a evo "ukratko" objasnjenje o HVR 1300
http://www.dabs.com/productview.aspx...1138&InMerch=1

pa da nema vise zabuna!
Znaci nema 2 tunera na sebi (digital i analog ne mogu radit u isto vrijeme) uglavnom nije ono sto sam ja mislio i htio!
Za moju zelju(snimanje i gledanje 2 programa) cu morat kupit ili 2 tv kartice ili hauppauge winTv pvr 500!
Staro 04.06.2006., 13:28   #35
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor nicko_029
mislis na usb? sto mu bi?
ako sam napiso usb, onda da, na to mislim
osjetljiva je na signal
katastrofa
možda bi na sljemenu radila normalno
stipe_k je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2006., 14:27   #36
nicko
Guest

znaci prekrizim ga...a moram priznat da sam razmisljao o njemu
Staro 04.06.2006., 16:20   #37
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

830 kn, ja to nikad ne bi dao za tv-katricu
Staro 04.06.2006., 16:34   #38
nicko
Guest

ma treba mi neka usb, tako da je i na laptopu mogu koristiti, a bilo bi lijepo da je i analogna, tako da ako odem negdje gdje nema digitalnog signala, da mogu gledati tv...

a kad kupujem vec, kupit cu posteno....ali cini se da cu ici na cinergy t2...
Staro 08.06.2006., 15:45   #39
Luka001
Premium

Datum registracije: May 2006
Na kraju sam kupio Leadtekovu DTV2000 H. Zadovoljan sam s njom. Hvata digitalni signal kako i treba. Analogni takodjer. Samo jos nisam uspio dobiti da mi preko tog analognog ulaza hvata signal od videa rekordera iz njegovog RF izlaza.

Mozete li mi reci na kojoj bi frekvenciji zapravo trebao hvatati digitalni signal. Jer nskon sto skeniram sve frekvencije on mi ponudi sva cetiri kanala na po dvije frenvencije. Sad gledam na 522 MHz. Jel to ok?
Pod 'service' HTV1 mi pokazuje 'DVB' logo, HTV2 '9', RTL televizija isto 'DVB' i NOVA TV 'Digital forty four'.
Luka001 je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2006., 22:09   #40
nicko
Guest

mislim da je....imam u jednom casopisu popis svih frekvencija, neda mi se sad trazit, ali javim ti...
btw, jel imas teletext i jel ti se vide titlovi u filmovima?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.06.2006., 19:42   #41
Luka001
Premium

Citiraj:
Autor nicko_029
mislim da je....imam u jednom casopisu popis svih frekvencija, neda mi se sad trazit, ali javim ti...
btw, jel imas teletext i jel ti se vide titlovi u filmovima?
teleteks nisam jos probao. ali koliko znam na digitalnom se ne vidi, dok na analognom bi se trebao vidjeti. titlovi? ne.
Staro 09.06.2006., 20:57   #42
nicko
Guest

frekvencija za sljeme je 754mhz (kanal 56), dok je za odasiljac na prisavlju 522mhz (kanal 27)...
cek, ne vidi se prijevod na filmovima kad gledas preko digitalne?
Staro 09.06.2006., 22:51   #43
Luka001
Premium

Citiraj:
Autor nicko_029
frekvencija za sljeme je 754mhz (kanal 56), dok je za odasiljac na prisavlju 522mhz (kanal 27)...
cek, ne vidi se prijevod na filmovima kad gledas preko digitalne?
hvala za frekvencije. znaci i jedna i druga je dobra.
titlovi - vidim, naravno, one uobicajene titlove koji se vide i na analognom signalu. mislio sam da mozda mislis na neke posebne titlove. tako nesto ne vidim.
Staro 09.06.2006., 22:57   #44
nicko
Guest

nema problema stavis si onu gdje ti je bolji signal...mislio sam na obicne...hvala
Staro 14.06.2006., 22:16   #45
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
eto da ne otvaram novi topic...
trebam neku karticu na koju mogu spojit obicnu video kameru i da magu s kazete prebacit na komp sta je snimljeno...
pa bih molio preporuke...
thx
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2006., 00:50   #46
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

leadtek pvr2000
leadtek je dobar, sestra mi je ima
ali ne snima video i to, ali ta kartica to može
Staro 15.06.2006., 16:02   #47
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
nije mi bitan tuner ni nis, samo da mogu s obicne kamere prebacit snimku na komp i to sprzit na dvd kasnije...to mi je prioritet..
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2006., 16:09   #48
nicko
Guest

a onda si uzmi najjeftiniju koja ima kompozitni i/ili s-video ulaz, po mogucnosti sa hardverskim kodiranjem u mpeg2
Staro 29.06.2006., 22:54   #49
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
A što je sa digitalnim videom (miniDV)?
Ako mi sada treba 3-4 sata da 60 minuta dug avi dv film sa kamere prebacim u mpeg2, da li te kartice sa HW mpeg2 enkoderom mogu ubrzati konverziju i kako, kojim softwareom? Analogni video, VHS i sl. me za sada ne zanima.
Recimo PVR 200, 350, Hauppauge, Terratec - mogu li to s njima? Da ne ispadne samo da mi kartica treba za gledanje i snimanje tv programa, mada ni to nije loše.
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2006., 00:05   #50
nicko
Guest

najbolje ti je spajat miniDV kameru preko Firewire-a...on moze u realnom vrememenu snimit video na komp....a kasnije s cim ces ti kodirat, to je tvoja stvar...

Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike....
U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija...

Ja ipak mislim da ti je preko Firewirea najbolje, i onda kasnije kodiras sa Nero Digital ili sl....

A sad koje kartice imaju HW mpeg enkoder, to ti ne bih znao, potrazi na netu....
Staro 30.06.2006., 01:41   #51
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
>> slažem se, to je točno.

Kužiš, firewireom prebacim film i enkodiram ga u mpeg2 nekim programom
za video editing, nije bitno kojim.
E sad, da li bi prisustvo HW mpeg2 kartice u PC-u ubrzalo enkodiranje?
Bojim se da ne bi.
-->
''Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike....
U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija...''-------------->>> slažem se, to je točno.

Kužiš, firewireom prebacim film i enkodiram ga u mpeg2 nekim programom
za video editing, nije bitno kojim.
E sad, da li bi prisustvo HW mpeg2 kartice u PC-u ubrzalo enkodiranje?
Bojim se da ne bi.
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2006., 13:49   #52
nicko
Guest

ne bi, jer taj mpeg2 enkoder na kartici kodira samo ulaze sa tv kartice (dakle analogne)...
vjerojatno postoji nekakav eksterni enkoder (zapravo siguran sam), samo mislim da ti se ne isplati to kupovat, jer je preskupo...
Staro 20.09.2006., 10:02   #53
vanacc
Registered User

Datum registracije: Nov 2001
Leadtek DTV2000 H

Citiraj:
Autor Luka001 Pregled postova
Na kraju sam kupio Leadtekovu DTV2000 H. Zadovoljan sam s njom. Hvata digitalni signal kako i treba. Analogni takodjer. Samo jos nisam uspio dobiti da mi preko tog analognog ulaza hvata signal od videa rekordera iz njegovog RF izlaza.

Mozete li mi reci na kojoj bi frekvenciji zapravo trebao hvatati digitalni signal. Jer nskon sto skeniram sve frekvencije on mi ponudi sva cetiri kanala na po dvije frenvencije. Sad gledam na 522 MHz. Jel to ok?
Pod 'service' HTV1 mi pokazuje 'DVB' logo, HTV2 '9', RTL televizija isto 'DVB' i NOVA TV 'Digital forty four'.
Mene muči jedan problem za koji nisam mislio da će uopće postojati. Nikako ne mogu dobiti zvuk s TV programa. Ako nešto presnimavam s videa na composite ulaz zvuk dobijem preko muzičke kartice. Kad se tek prvi puta startala u postavkama su već bili postavljeni programi koji se kao mogu primati, ali kako kod nas još nema digitalnog signala uključio sam skeniranje kanala i svi ti već postavljeni kanali su nestali, ali ni kartica nije našla nikakav program. Onda sam morao otići na onu drugu postavku za traženje kanala ali tamo nije bilo Hrvatske (Croatia) nego samo izabrao Yugoslavia i tamo napravio pretraživanje i uz dosta muke nisam našao ništa, nego sam baš uključio kanale za koje znam da se kod nas mogu gledati i tek onda dobio sliku koja mi nije nešo bolja nego na staroj Pixel-ici. Očito ima malo previše i antenskog kabla pa zbog toga. Ali to bih već nekako riješio samo HOĆU ZVUK. Možeš li pomoći?
vanacc je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2006., 13:31   #54
gabro
Registered User

gabro's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
mene bi zanimalo koju karticu(digitalnu ili analognu) bi trebao kupiti da gledam kabelsku tv preko nje. moze i neka preporuka. jedini uvjet je da se moze spojiti preko usb-a jer mi treba za notebook
gabro je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2006., 20:46   #55
hooch
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
evo da ne otvaram novu temu, zanima me sto mislite o ovoj kartici
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.812.063

ovako se cini ok prema specifikacijama, ali dal ju je ima tko prilike koristiit???

i jos jedno pitanje, zna li netko ima li u zagorju signala s sljemena??
hooch je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2006., 13:30   #56
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
da ne otvaram novu temu a pitanje spada pod ovu temu molio bih savjet!
Na poziciji sam takvoj da mi je tv signal slab.Nemam riblju kost na krovu jer me susjedi koji su na katu zaje....da ne mogu staviti zbog nekakvih nonsense razloga, tako da imam sobnu antenu pa se programi dosta loše vide.Gledam tv preko analognog tv tunera. Da li bi mi slika bila bolja sa digitalnim tunerom ili je ista stvar kada je signal slab?
de sign je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2006., 13:45   #57
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Trebala bi ti "riblja kost" i u jednom ili drugom slučaju.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2006., 21:44   #58
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor vanacc Pregled postova
Mene muči jedan problem za koji nisam mislio da će uopće postojati. Nikako ne mogu dobiti zvuk s TV programa. Ako nešto presnimavam s videa na composite ulaz zvuk dobijem preko muzičke kartice. Kad se tek prvi puta startala u postavkama su već bili postavljeni programi koji se kao mogu primati, ali kako kod nas još nema digitalnog signala uključio sam skeniranje kanala i svi ti već postavljeni kanali su nestali, ali ni kartica nije našla nikakav program. Onda sam morao otići na onu drugu postavku za traženje kanala ali tamo nije bilo Hrvatske (Croatia) nego samo izabrao Yugoslavia i tamo napravio pretraživanje i uz dosta muke nisam našao ništa, nego sam baš uključio kanale za koje znam da se kod nas mogu gledati i tek onda dobio sliku koja mi nije nešo bolja nego na staroj Pixel-ici. Očito ima malo previše i antenskog kabla pa zbog toga. Ali to bih već nekako riješio samo HOĆU ZVUK. Možeš li pomoći?

koja je kartica?
ak je Winfast , mogo bih ti pomoc ..

sto se tice odgovora na pitanje iz naslova , imam analognu winfast pvr tv2000, platio ju nekih 200kn prije 5 mjeseci i sve pohvale , spojio sam ljepo kabelsku u karticu i sve sljaka super , snimam kad mi treba i to ..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2006., 17:40   #59
Arthas
Premium
Moj komp

Arthas's Avatar

4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM
5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98
6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux
Arthas je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2006., 18:33   #60
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Smile problem sa zvukom

Citiraj:
Autor vanacc Pregled postova
U postavkama kartice bi trebao imati opciju za odabiranje kanala (ulaza) preko kojeg želiš da ti dolazi zvuk.Bitno je da na TV tuner kartici spojiš preko banana kabla "audio out" sa "line-in"(ulaz) na zvučnoj kartici.Možeš spojiti i na "mic-in" (mikrofon) ulaz zvučne kartice. Poslije spajanja trebaš u postavkama software-a TV tunera označiti da želiš zvuk TVa preko npr."line-in" na zvučnoj kartici.Poslije toga otvori na windows mixeru taj kanal (makni kvačicu ako stoji na "mute"). To bi trebalo biti to!
Svakako provjeri postavke TV tunera, morala bi se naći tvoja zvučna kartica pri odabiru zvuka.Ako je uopće nema onda su ozbiljniji problemi u pitanju pa bi ti preporučao nabavku nekog drugog software-a za gledanje TV-a.
Ja imam analognu TV tuner karticu i koristim odlični i besplatni DScaler. Isprobaj ga ako ti se da! Nadam se da si me razumio!!
de sign je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno