|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Reći ću samo jednu stvar; uposto X1900XT u monitor od 900 kuna je grijeh... Daj kad već kupuješ kantu od 16K kuna (ok 11 kad makneš zvuk) ubodi: venice 3500 - cca 1500kn DFI LP (ili Msi K8NP) - cca 1200 2 GB RAM - cca 1500 HDD - po izboru 800KN VGA - X1800XL/7800GT - cca 2500 Monitor Samsung 193P+ - cca 4000 Chiftek (ili slicno kuciste) - cca 400 Fortron 400W - cca 300KN MX518 - cca 300KN Tastatura/nekakva - cca70 Kn Odoka 12 570 kuna + one dvije điđe miđe izađu nešto preko 17K kuna... Kad već slažeš komp, složi ga da na nešto sliči :-) a ne da imaš čudovište pod haubom i monitor od POS kase :-) |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
jao jao X2 3800+ (nema smisla bacat pare na 4200 kad je to isti kujac) Lanparty-ca DFI bilo koja,samo ne DAGF jer je siromasna a to tebi s obzirom na budjet nije primamljivo 2x1GB VALUE ne treba nikakav corsair na 500mhz,uostalom taj corsair je obican samsung UCCC koji je na SuperTalent cipovima za 1300kn 7800GT sasvim dovoljno i jako povoljno X-FI LCD 17" preporucam xerox za 2k kn HDD seagate i samo seagate,200GB je best buy,ja imam 2 takva napajanje neki bilo koji tagan,fortron,enermax,seasonic al ako je skuplje od 600-700kn kuciste po zelji : hello2 :
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Guest
|
Ako sam na nekom slaganju kompa vidio sve moguće početničke greške, onda sam ih tu vidio. Evo zašto : 1) ludo jak procesor - kao 3200 kao single core ili 3800 kao dual core nisu dosta jaki, pa trebaju razni 3700+ ili 4200+. Ma uzmi odmah FX60 pa si miran... ![]() 2) matična - sistem "tek toliko da ima proc gdje upiknut". Ima i boljih ploča... 3) 4 keksa memorije na A64 platformi...uzmi 2x1Gb PQI i gledaj da ima UCCC čipove na sebi. 4) Maxtor disk, a hoćeš se baviti obradom zvuka? Samsung P120 je put kojim trebaš ići, još dva komada u RAID i Bog te veseli. 5) Izbor casea - ma glavno da ima napajanje u sebi, jel? Nađi si kvalitetan case i napajanje kupi odvojeno. Ovo koje dolazi sa ovim caseom i nije oličenje tišine. 6) Ludo jaka grafa - i sa slabijim ćeš biti zadovoljan. Ne treba ti odmah najjače što se može kupiti. Također zašto baš mora biti ATi je neobjašnjivo, no svatko ima svoj ukus, jel... 7) DEBILIZAM PRVE KLASE - takva grafa i onda najjeftiniji monitor. Pa jesi li ti, pobogu, normalan? Monitor koji ne može prikazati 1280 rezu u 85 MHz? Zbog izbora monitora ti ne bi dao ništa jače od X300SE, jer, suočimo se s tim, ne treba ti. Radije uzmi neki X800XL ili GTO2 i pošten monitor. Ili još bolje, 2x17" LCD ako zbilja govorimo o pravoj obradi zvuka. 8) Na tipkovnici i mišu se ne štedi, no mislim da malo bolja tipkovnica i MX 500 bi bili bolja kombinacija. 9) audio podsustav je plači majko...dobro ti ljudi kažu, daj starome Bug (ne mogu vjerovati da to govorim...) i neka pročita review X-Fi kartica. Ima boljih kartica od te. A ako se misliš baviti profesionalno obradom zvuka, igrama na takvom stroju nema mjesta. Tu smo došli do pitanja tišine. Nigdje ne vidim malo bolje/tiše coolere za grafu i proc, pasivac na NBu, neki 12 cm system fan, neko tiho kućište kao P180 ili P120, front panel sa potenciometrima, eventualno zvučnoj izolaciji...Daj malo i o tome razmisli. |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#35 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@Sky Sve kaj si napisal/rekel......stoji, ali vidiš i sam da je čovek zapel za najskuplje komponente (koje ujedno nisu i najbolje) i na te dve-tri komponente otpada skoro pol para za cijelu konfiguraciju. More se cijeli forum tu sjatiti i pisati prijedloge do sutra i ništ ne bu značilo jer se IMHO čovek nemre odlučiti za kaj bu koristil komp. |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
Ma znam, ali me svaki put kad vidim takve stvari grlo stegne, a ruka sama krene prema tipkovnici... ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Sky je rekao sve sto je bilo za reci. uz takvu grafu mora ici i odgovrajuci monitor a za 17" monitor i to onakva je to overkill!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
#38 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sky care!!!!: goood : Tako se to radi, al isto što McG kaže, i da cijeli forum napiše...:burn: Inače svaka čast, al kad se opeku onda će znat kak drugi put, vlastito iskustvo je najbolje i najskuplje... ![]()
#39 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
Pa kad spominje programe za obradu zvuka koji su u profesionalnoj domeni, kako mogućnostima, tako i cijenom (700-800$), čovjek očekuje da će se profesionalno baviti obradom zvuka. ![]() Ma znam za što je taj kompjuter namjenjen, ne boj se, ali sam morao malo objasniti stvari, reda radi. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
stric Boric
Datum registracije: Feb 2006
|
Ovak: budem probal stareg nagovoriti da zeme kantu do 20k kuna, pa bi si zel Samsung SM997 19'' monitor, moguće da budu dva, a X1900XT ću uzeti sigurno budući da se šuška da će ATi spustiti cjene X1900XT sa 549 na 479$, a X1900XTX sa 649 na 549$. |
![]() |
![]() |
#42 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Reci nek sebi uzme jedan a tebi da kupi drugi ![]()
![]() |
#43 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
Gledaj, na monitoru se ne štedi. Radije kupi monitor za 4000 kuna i grafičku za 1500. Dobar monitor će čuvati tvoje zdravlje (tu prvenstveno mislim na oči) i on je tvoj zalog za budućnost, a grafička kartica će ti biti šrot za godinu, godinu i pol dana. Da ne govorimo o ludom gubitku vrijednosti high-end grafa. Ne vjeruješ? Pogledaj cijene X1800XT prije dva mjeseca. Zato poslušaj nekoga tko kad je bio tvojih godina i isto toliko zaluđen procevima i grafama kupio super kvalitetan monitor koji ga i sada služi, a danas se vratio sa liječničkog pregleda (eh, da, na Žderonjama moramo proslaviti, dobio sam posao!!) sa 0/0 dioptijom. Sva ova šuškanja i naklapanja zaboravi, jedino što trebaš gledati su cijene u dućanima. Ponavljam, na monitoru, napajanju, matičnoj ploči, mišu i tipkovnici se NE ŠTEDI. Ako negdje trebaš skresati proračun, onda je to grafička ( i 7800GT/1800XL će te odlično služiti) i procesor (Venice 3200+, Opteron 144/6 ili Manchester 3800+ su dobre kupnje). |
![]() |
![]() |
#45 |
-------
|
Je Sky, ali monitor nemre clockati, pa nije fora ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
I monitor ne utječe na skor u 3DMarku... ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
Skuplja matična ploča se ne kupuje zbog performansi nego zbog potencijalno manje problema u budućnosti. Matična ploča je jedina komponenta na koju se sve ostale komponente spajaju i kao takva treba biti što kvalitetnije izvedena I TU SE NE ŠTEDI. Postoji razlog zašto su brand name ploče skuplje. Naravno, plaća se ime, ali su tu kvalitetnije komponente, bolji support (bar bi trebao biti), mogućnosti tweakanja i proširenja... Ne kažem da su budget proizvođači tipa ASRock loši, ali jednostavno mi je glupo davati toliki novac za procesor ili grafičku karticu kad ga mogu ulupati u bolju matičnu ploču. |
![]() |
![]() |
#49 | |||||
-nVidiot-
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Dobro decki sto se napali DFI Lan Party, ASUS A8N-SLI Premium je potukla sve verzije Lan Party-a i po performansama i po mogucnostima OC-a jedina joj je mana cijena |
![]() |
![]() |
#51 |
Guest
|
Čekaj, zar DFI uz LanParty nema Infinity brand? Zar nF4 Ultra Infinity ne košta manje od 800 kuna i po mogućnostima je tu negdje sa EPoXicama i Abiticama koje spominješ? Bottom line, DFI nije samo LanParty, a ja sam mislio da govoriš o ASrock i sličnim pločama. @ Audi 45 : Što se tiče Asus AN8-SLI Premium, ne kužim po čemu se razlikuje od obične osim po boji PCBa. Imaš negdje usporedbu te dvije ploče? |
![]() |
![]() |
#52 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#53 |
Guest
|
Vidiš, vidiš, nije mi to palo na pamet. Ipak je ASrock ASUSov budget brand, ne bi lijepo izgledalo da imaju iste performanse. ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
Test ASUSO-ve ploce sam gleado u vidilab-u broj 116. fanless design (nema cooler na northbridg-u) sata-2-go itd. |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#56 |
Guest
|
Dobro, i 500 kuna jeftinija AN8 ima Q-OTES (ima cooler na NB-u, ali nije aktivan), koja je svrha vanjskog SATA konektora mi nije baš jasno, a članci VIDI-jevaca (pogotovo by Theo Valich) su ovdje interno štivo za sprdačinu... |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
|
Kazem samo da sam vidio u vidilab-u, tko je autor pojma nemam. Planiram uzeti navedenu plocu, gledao sam recenzije na par stranica i zadovoljan sam rezultatima testova. ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Guest
|
Samo daj, ali i dalje mislim da je 1500 kuna previše za tu ploču. To su čak i rekli na onome linku koji si mi dao, ako se ne varam |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#60 |