|
![]() |
#31 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Dakle, po tvome: Prevarant s Tajlanda ti pošalje mail s dvije opcije 1. Pravne radnje 2. Uplata od 1850€ na račun Dobiješ detalje računa u Hrvatskoj čiji je vlasnik osoba XYZ na adresi ČŽŠ i to ti sve piše jasno da jasnije ne može ALI kažeš da mu nije cilj da uplatiš novce koje traži, nego da mu daš podatke...koje apsolutno nigdje ne traži. ... ajde nazad na prvi post pa čitaj s razumijevanjem ![]() i pročitaj definiciju phishinga. Ovo nije phishing jer ne dijeliš nikakve privatne informacije nego uplaćuješ lovu direktno na račun...najobičniji scam (police impersonation scam točnije)
![]() |
![]() |
#32 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Mnogobrojna romska populacija, sjetih se ove sheme. Vjerojatno neka ciganka nema pojma da joj se ime povlači tu po forumu ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
na oss uređenja zemlja lako nađete tko sve živi u zgradi.
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Momci, pa nije "hacker" u Prelogu... Čovjek je sakriven iza jedno 7 proxy-a. To sve ide iz vana, račun im je negdje izletio van i koriste ga. Dobro je kolega Nepalac napisao. Takvih mailova dobije jedno 30k ljudi diljem svijeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Tu je na uredjenoj zemlji.. Zadnje izmijenjeno od: TomG. 02.10.2025. u 11:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Nađemo se, najedemo se, popijemo nešto, natamburamo čovjeka i svatko k sebi doma. ![]() ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Žena postoji sigurno, samo ni ne zna da se njeni podaci koriste. ![]() Ili možda i zna i već je prijavila neku vrstu krađe identiteta, ali MUP po tom pitanju ne radi ništa jer realno, ne mogu ništa. Ali ona sigurno ne šalje te mailove. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Žena je mula ni prva ni zadnja. ![]() Ljudi su voljni dati svoje podatke, keyeve za reaktivaciju mtokena/mbankinga, brojeve kartica, cvc/cvv, otp..sve... Čaba poruke, edukacije...nema pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Jasno mi je to. Ali u slučaju da ne zna, možda bi trebala znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
U Splitu i okolici je u tijeku bila jedna jako zanimljiva prevara. Znači studente je kontaktirala osoba X i rekla da će im uplatiti 12 000 eura na račun, pod uvjetom da oni prosljede dalje 11 000 eura, a 1000 eura mogu ostaviti sebi kao proviziju. E sad, to je napravilo preko 100 ljudi, dakle opralo se preko milijun eura. Novci su stizali sa računa iz Danske, ne znam gdje su štrumfovi dalje prosljeđivali novce. Problem je nastao prije par mjesci kada je Interpol/Europol ušao u priču, i spomenuo se majke hrvatskom državnom odvjetništvu, koje je onda blokiralo imovinu studenata. Nastavak priče sljedi, državno odvjetništvo je počelo dizati optužnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
®
|
Stoposto neka starija gospodja, a mi dolazimo PCE team sa pendrecima, palicama i lovom na kavu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() To svakako, samo ne može ništa napraviti na žalost. Policija neće napraviti ništa, osim uzeti podatke. Eventualno joj je to možda način da joj se pokaže da mora više paziti, pa je to nekakav learning curve za nju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pod naletima kopita zla
|
Pošaljite mail lijepo fino na PBZ i u to stavite ured za sprečavnanje pranja novca info.uzspn@mfin.hr I hnb info@hnb.hr Riješiti će se. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
®
|
E hvala proslijediti cu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Gospođa će bez računa ostati, ni ne zna šta joj kuhamo. ![]() Žena gleda Večeru za 5 kad ono bam, "No more račun for you" - (pročitati to kao Soup Nazi). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Pod naletima kopita zla
|
PBZ ezana uz poslovanje Banke, možete nam se obratiti: • građani/potrošači na e- mail adresu pbz365@pbz.hr Samo reci da imaju mulu i da pogledaju KYC i promete po računu od klijentice. Gospođa bi mogla u zatvoru završiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
®
|
Moj dragi boze. Odgovori mi PBZ automatski neki email i iskopam broj koji nazvati u slucaju izgubljene kartice (to je jedini koji sam vidio u mailu) i javi mi se neki agent i kad sam sve objasnio kaze da je vjerojatno njihov klijent prevaren i da netko koristi njegov racun, on kaze pa jeste vi prevareni? Ja kazem nisam, kaze on to nema veze s nama mi smo PBZ card. Kazem mu na to pa jesam nazvao Konzum ili Poljoprivredni institut valjda imate nesto s PBZom vi iz PBZ carda., kaze on da, ali moram vas prespojiti i sad se nitko ne javlja 15 minuta. Super. Odustajem od gubljenja vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
PBZ card je bivši Amex, sadašnji VISA. Oni se bave samo sa karticama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
Koliko je legalno ovo da se vidim ime osobe? Znam da treba raskrinkati takve ali opet...
![]() |
#56 |
®
|
Zadnje izmijenjeno od: TomG. 01.10.2025. u 13:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium