|
![]() |
#31 | |||||
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sto se tice ovoga o firewallu, samo sam davao primjer gdje je potrebno imati firewall (a gdje ne), nisam rekao da je besplatni softwareski firewall bezveze ili "nedovoljno profesionalan". Uostalom, procitaj ponovno sto sam napisao. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#32 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Rasprava ili prepucavanje? "Raspravljate" što je bolje, Intel ili AMD. Sama pomisao o tome mi se ne sviđa. Još da dođe Norac i eto nam punog foruma. Ja ne govorim o NASA-i. Govorim o upotrebljivosti onoga što nVidia nudi. Radi se o stvari koja bi bila super da je došla prije 5 godina. Danas svatko može besplatno imati bolju i efikasniju zaštitu. Sve one zahtjeve koje sam postavio ispunjava besplatan i 3-4 godine star softver. Ta ploča je namijenjena za home upotrebu. Korisnici to neće znati podesiti i neće ispunjavati ulogu dobre zaštite. Kao server može poslužiti ali nije nešto. Tada je bolje rješenje CISCO. Njemu ići raditi konkurenciju je glupo. Uz ili bez tog firewalla ionako moram imati softverski. Onda mi to nije nikakva korist. Tu ću ploču valjda i kupiti ali ne zbog njega nego njemu usprkos. Korporativno rješenje je slično ali nije isto. Ovdje su primjeri iz moje male kučne mreže a kada se govori o velikoj firmi, stvari još idu dalje i govori se o problemima kod pada hardverskog firewalla. I za to postoji bolje rješenje. Niti sigurnost niti korisnost ne smije doći u pitanje. A padovi se događaju... Još uvijek tvrdim da je taj firewall samo dobar marketinški potez a ne nešto korisno. Ne treba niti sumnjati da je ploča brza i dobra. nVidia je pokazala da chipset znaju napraviti nakon jednog lošeg pokušaja. Da li je bolji od Intelovog, ne može se ničim izmjeriti. Isto tako da li je lošiji. Previše drugih parametara utječe na to. P.S. Ne postoji hardverski firewall. Postoji ovaj ili onaj softver unutar neke vrste kompa. Želi li netko, prodati ću mu hardver koji će biti jeftiniji brži i sigurniji od CISCA i to ću nazvati NetSecure Rakware. Jedino što izgleda kao komp. Možda se dogovorim sa Zedom pa modificiramo da ima više lampica. Može se podešavati direktno ili remote. Nije potrebno poznavanje Telneta. Ima Windows sučelje. Za razliku od CISCA, dodati ću opciju da se može priključiti i monitor i miš te se na njemu može i pisati u kakvom tekst editoru (OpenOffice). Može se igrati i Colin McRae Rally 1 i 2 i može se uppgradeti sa Sunčicom. Postoji i Linux verzija sa sličnim ili istim karakteristikama. Garancija je godinu dana a popravke može izvoditi i InfoKrama ili HGŠrot. To njihov jogurt ne može.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Hardware firewall - softverski baziran, hardverski optimiziran Ta neće mali crni na ploči odspajat žice ![]() ![]() Ukoliko će ploče s tim firewallom doći isto kao i ploče bez njega, ili 30kn više, onda se radi o dobroj stvari (jer sudeći prema slikama firewall je dobro opremljen i ima zgodan UI kao i sve nvidijine kreacije) no ako će svi ti fičrsi podić cijenu dobre axp ploče sa 700-800 na 1200-1300kn onda zajebi to... I svakako bih volio vidjet malo ljepši layout nf2 ploča jer neke imaju zaista prerazbacane konektore i stuff... Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Ne znam, ja ovo ne vidim kao prepucavanje o tome jel' AMD ili Intel bolji, neg o tome da treba biti objektivan. I ak nekaj zgodno dobis badava, ne znam kak to moze biti losa stvar. A ti si Gorane ekstremista, a to ne ide ruku pod ruku s objektivnoscu. I nitko nije rekao da smo te sterali s mjesta moderatora... rekao sam da vise ne moderiras. (zbog toga sto si rekao da nemres moderirat drugacije neg na nacin na koji si to radio) Neda mi se dalje tu gubit vrijeme, ali je zanimljivo kak svakih par mjeseci uvijek ti unutar tima udjes u neku malo tezu raspravu...
![]() |
#35 | ||
matroxfanatic
|
Citiraj:
Citiraj:
Uostalom, na ovom threadu sam samo iznio svoje misljenje, a nekolicina me napala da nisam u pravu (u stilu da nemam pravo na svoje misljenje?). Sve sam argumentirao (ili barem pokusao), dok su svi "napadi" na moje misljenje bili poprilicno neargumentirani. I upravo si ti, Ozrene, napao mene kao osobu (naporan fashista koji ima svoj stav?), izlazeci opcenito pri tome iz rasprave.
![]() |
![]() |
#36 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :confused: Koliko je Intel chipseta, socketa (i napajanja) promijenio u 4 godine dok je AMD imao jedan stabilni Socket A?? Na koliko si stvari morao razmišljati kada si upgradeao Intela, a na koliko za AMDa ![]() :confused: koji chipset za Intel može parirati cijenom i mogućnostima NVIDIA nForce 400Gb-u ?? ![]() Ja zaključujem da Intel u zadnjih par godina daleko više koristi marketinške fore, nego tehnologiju. Razbacuju se imenima, tehnologijama, mogućnostima, ali u praksi to ne daje kruha i ne drži vodu. A da i ne govorim da za istu frekvenciju AMD radi puno brže. Postoje i ploće za AMD koje podržavaju thermal throttling koji se može konfigurirati u BIOSU, kada i koliko da ruši. Nisam AMD-idiot, ali ne vidim nikakvog razloga da si kupim Intela.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
matroxfanatic
|
Citiraj:
Citiraj:
To sto Intel "restruktuira" "pola firme", to lako moze biti i mali marketinski trik, ili napuhana novinarska prica. Ta takozvana "restruktuiranja" se svakih godinu do tri desavaju u svakoj firmi koja radi na proizvodnji direktno povezanoj sa racunalnim komponentama (prvenstveno mislim da maticne ploce, procesore, memorije...). Uostalom, na ovom forumu toliko puta do unebesa dizan AMD je zadnjih 4-5 godina imao barem tri velika "restruktuiranja" firme, i imat ce ih jos nekoliko u sljedecih nekoliko godina. Nije niti Intel lisen toga, te je i on u zadnjih nekoliko godina imao pokoju "kosolidaciju redova" u razvoju i proizvodnji. Mislis da je Centrino tehnologija bila zamisljana prije dvije-tri godine, kao logicki korak napred? Prije bih rekao da rijec o "restruktuiranju", a moglo bi smo reci i, slusanju zahtjeva trzista. IBM je imao nekoliko velikih "restruktuiranja" u zadnjih nekoliko godina, pa se oko toga ipak nije dizala velika galama (osim oko price o prodaji proizvodnje diskova Hitachiu). Sto se tice tvojeg nezadovoljstva s nacinom motiranja kulera na P4, morat ces mi to malo pojasniti, jer osobno smatram da je to prvi pravi pomak od doba prvih Pentium procesora (bilo je to davno). Napokon vise nema kopce koja prolazi kroz kuler, i bas iznad jezgre procesora ostavalja "prazan prostor". Sto se tice izmjena socketa od strane Intela, u zadnje dvije godine nije bilo promjena. Chipseti se jesu mijenjali, ali mijenjali su se i za Athlone, barem koliko sam stigao pratiti dogadjanja po tom pitanju. Kod Intela se Thermal trotheling pali tek nakon 60-65°C, a cak i sa BOX kulerom se P4 bez problema hladi ispod 50-55°C. To sto si spomenuo prijenosnike, mozda si mislio na Centrino tehnologiju, za koju sam se osobno uvjerio da radi fantasticno. Iako je proc na 1400MHz, frekvencija moze varirati izmedju 400 i 600MHz, a zivot baterije se produljuje i na preko 5 sati konstantnog rada. Ako ti se ne svidja ta mogucnost Centrina, onda fino u BIOSu odredis da Proc UVIJEK radi na nazivnoj frekvenciji, pa dobijes stalnih 1400MHz (i bateriju koja traje tek nesto vise od 2 sata). Izbor je na korisniku. Sto se tice chipseta od Intela, nisam govorio niti o omjeru mogucnosti i cijene, vec na imena koja stoje iza Intelovih chipseta. Npr. svaki Intelov desktop/workstation chipset odlazi na doradu u Supermicro (koji je, usput, jedan od najozbiljnijih proizvodjaca serverske opreme), gdje ga podvrgavaju silnim testovima stabilnosti, te rade izmjene na onome sto uoce kao losu komponentu. Krajnja je potvrda Intelovih chipseta (i to ne svih), sto se neki Intelovi chipseti i ugradjuju u Supermicro serverske ploce, za koje sam Supermicro garantira 100% stabilnost pod punim opterecenjem na duze razdoblje (3 mjeseca kao najmanja jedinica, nadalje). Za sada ne vidim da si je AMD (osim u zadnje vrijeme za dual- i quad- Opteron chipsete, koji su serverski chipseti) napravio takvu suradnju za svoje desktop chipsete. I dobro zakljucujes da Intel u zadnjih par godina daleko vise koristi marketinske fore, ali koliko pokazuju rezultati prodaje (na svjetskom trzistu), i nisu pogrijesili. Pri tome ne mogu reci da se slazem s tom njihovom politikom, niti ih branim, vec samo zakljucujem da im to bas i nije naskodilo. Mozda kod kucnih korisinka, ali ne i kod OEM proizvodjaca). A sto se tice tvojeg opredjeljenja po pitanju procesora, to je cisto tvoja stvar, niti cu te ja nagovarati da si kupis nesto bazirano na Intelu.
![]() |
![]() |
#40 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
a da se vi počmete igrati igre "čija NEĆE biti zadnja?" shefe i gorane - vi bi se fakat mogli negdje naći pa se "raspravljati" do besvjesti... ovo prepucavanje nije OK.
![]() |
#43 |
#erase startup-config
|
da rezimiram nekima ![]() Toliko o Intelu od mene, krajnjeg retail korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
AMD-ovi čipseti su stvarno bilii odlični, oličenje stabilnosti i šteta je kaj ih i dalje ne rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
#erase startup-config
|
pa kaj ih nema još uvijek na serverskim pločama?? možda jednostavno nisu u stanju masovno proizvesti toliko puno kvalitetnih chipseta, a tržište je ionako dobro opskrbljeno chipsetima za budget korisnike, pa žele ostati na ovome kako je. osobno mislim da je AMDu veliki propust što ne rade chipsete za svoje procesore, ali očigledno ne mogu zadovoljiti tržište, pa puštaju drugima da to rade umjesto njih. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|