|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Dobro napisano. Osobno onog trenutka kada sam počeo isključivati ego i priznavati da sam u krivu doživljavao sam poslije osjećaje olakšanja i recimo sreće. Vrijedi probati, čovjek kad se navikne ego se lako onda ostavi po strani i u konačnici svede na minimum utjecaja. Što se tiče plastičnosti mozga to je istina, on se reorganizira stalno i dobro je, jer to mnogima, ali i meni, daje nadu da nisu beznadan slučaj do kraja života i da mogu postati bolji. Genetika je samo jedan faktor (hardver), ali nije odlučujući, ispravljam se u napisanom, jer tu je i "softver". |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Mislim da su odavno skužili da genetika nije ono što su mislili kada su vidjeli da "složeni" organizmi imaju znatno manje gena od "jednostavnih". Vidjeli su da tu nešto ne štima, ali treba proći još kojih 150 godina da priznaju da to ipak to nije to što su inicijalno postulirali. Inače, genetika je fantastičan alat za lišavanje od osobno odgovornosti (šta možeš kada si se takav rodio?) odnosno utvrđivanje superiornosti (jedan je bolji od drugoga jer dolazi od bolje loze -> eugenika).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Sto se zada zeli prosiriti i formalizirati i na komunikacijske platforme trecih strana. Omiljena tema forumskih analfabeta potpuno nesvjesnih barem ova prethodna dva elementarna primjera koji postoje desetljecima. Poslovicno, sreca je da biti glup nije niti prekrsaj niti kazneno djelo... E sad, kako se to tocno misli implementirati i sa kojim poslovnim reperkusijama je potencijalno interesantna tema. A sve ostale tlapnje koje se ponavljaju vec ne znam koji put su ravnozemljaski simpaticne, kao i obicno. Citiraj:
Hajde da se i ja jednom bezuvjetno slozim s tobom - svakako ces dobiti bolje vino od zelenog silvanca nego od direktora. Zivjela eugenika!
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
https://www.bug.hr/propisi/chat-cont...-nadzoru-52994 Bug malo počeo pisati, vidim da je index spominjao prije 3 tjedna. Valjda će i ostali nadoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#367 | |
Premium
|
Dezurni Cinober foruma se javio ![]() Nego natrag na normalan program ove teme: Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Premium
|
Mijenjajte Paypal lozinke Citiraj:
> Pcworld
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Poslao sam link ruskoj i kineskoj ambasadi. Kažu hvala, nismo znali, odma bumo zabranilli upotrebu i daljnji uvoz zapadnih procesora. Pitam pa štaćete sad, kažu da budu kupili P4 procesore s Aliexpressa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika
Za one koji misle da nemaju što skrivati od nekoga predlažem za početak pročitati: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Perm...(autobiography) Do prekjučer su gotovo sve poruke preko interneta išle neenkriptirano. Ne sjećam se da su se ljudi previše bunili. HTTPS? Bilo je vlasnika nekih internet servisa koji su tvrdili da su im pristupile tripple-letter agencije zahtjevajući privatne ključeve za SSL/TLS tako da… Ne sjećam se kada mi je zadnji puta netko slao mail koristeći S/MIME ili OpenPGP pa čak i kada su slali passworde u mailu zajedno sa username-om. Čak i ITofci. Mnogi to nisu nikada u životu postavili, u najboljem slučaju samo isprobali. Ljude nije puno briga za presretanje informacija, bar većinu. Bit će to implementirano, one way or the other. Your best bet is: ne piši gluposti i nadaj se da nemaš nesreću da te neki algoritam krivo flaga za nešto… “And you will be happy” ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 | ||
Premium
|
Zlatno pravilo glasi: ne stavljaj na internet ono sto nebi htio da izade u javnost. Simple as that. Cilj ove teme ide vise u ovom smjeru: Citiraj:
Citiraj:
> Techspot
||
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ovo što se sad predlaže sa nadzorom chatova mi djeluje kao tehnički neizvedivo osim ako ćemo toliko potonuti u distopiju da će ići pendrek po leđima ako ti netko detektira PGP, Wireguard ili što već. Samo još jedan isprdak beskorisnih birokrata kojima se tehnologija razvija negdje drugo dok oni raspravljaju kako povezati čep sa bocom radi spašavanja planeta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Nije da ce se sve promijeniti isti tren ako (tj. tocnije - kad) donesu takve zakone. Ali imaju zakonsku podlogu da rade sve sto ih je volja. A narod je - demokratski - to dopustio.
![]() |
![]() |
#377 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Meni žao političara. Terorist pobije par tuceta ljudi, pedofili siluju čopor djece, kriminalci uvezu vreću fetanyla. Sve uz pomoć interneta. Političari odluče tome stat na kraj, mediji ih razapnu. Političari se predomisle, mediji ih razapnu kad se ponove ove gorenavedene grozote. Čari demokracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dok se oni bave kako normalnom narodu skroz oduzeti pravo na privatnost radi šake jada koja fotka djecu satovima i uznemirava ih po fejzbucima i tiktokovima, glavnina podataka se i dalje prenosi darkwebom, torrentima, P2P servisima tipa eMule i sličnim protokolima za koje prosječan čovjek nikad nije čuo, a kamo li tamo neki političar koji donosi te glupe zakone. Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Od 13.8 Chatgpt ima pristup Google servisima, pa tko ga ima inst. cisto da zna jer je vijest prosla ispod radara. Neki se cak i vesele tome i ne vide do cega bi to moglo dovesti. Techradar GPT Contacts |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|