|
![]() |
#33602 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
naravno, ovo treba lijep uvez i stavit na kioske, bestseler samo takav
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33605 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#33606 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
O kojem se autu uopće radi? FB post je već bio izbrisan, a ovdje se nigdje ne spominje. Stvarno moraš biti posebna sorta budale da ti netko obeća čipiranje s x (vjerojatno 90-100) na 120, onda 150, pa 170 i na kraju 190 ks i da na to nasjedneš na benzinskoj...
![]() |
#33607 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Mislim da kužim. Hibridna turbina je sa varijabilnom geometrijom. Vozim takvog Passata, ali verziju od 130 KS. Slabija verzija od 110 KS je imala običnu, sa nepokretnim krilcima statora. Hibridna turbina, majkomila... Nije mi jasno da je netko išao čipati taj slabiji motor na 190 KS. Uz drugačiju turbinu, ima slabije dizne (pumpe-duse, jel), dosjedi radilice su napravljeni od mekšeg metala, ono, ima dosta razlika od jačeg motora. Inače, motor mu leži na dva hidro nosača, mjenjač na dva obična metal-guma nosača, nije mi baš jasno što koje je to šarafe sa branika skinuo da bi mu motor uletio u kabinu kod nesreće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33608 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#33609 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: buljaka. 15.01.2018. u 18:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33610 |
Premium
|
@ biljaka: u pravu si, tipfeler, mislio sam na 100 KS motor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33612 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33614 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Vremenaši Geladenwagen. Jedini minus armatura- malo mi baca futuristički Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33615 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33616 |
Brat od Đon Vejna
|
Ne, to je kombinacija vise razlicitih turbina, uglavnom vece kompresorsko kuciste s neke druge turbine uz veci kompresor..varijable su kasnije dolazile i na 90 ks bošpumpa motorima, nema to veze s time...Covjek je ono sto je htio postic mogao postic za odoka: 100e dizne, 250e gt 1749va, 150e auspuh, 250e mapa i bit miran ![]() Nego, da se vratimo na one videe o prometu u Splitu... Maloprije idem sa Selske na Savski most, upali se zeleno, prođe 4-5 auta, a sa lijeve strane sa Savske doletava zenska s bmw 1, ST tablice, sa dobrih 50-60 kmh BEZ da je gledala u desno uopce!? Ista voznja, SR Njemacke prema VG kod Bolšićeve, Honda Accord u traci za ravno dolazi sa ~80, usporava na crveno, iz trake za ravno obilazi auto koji je cekao na crvenom i skrece desno u Bolšićevu...
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 15.01.2018. u 23:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33617 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Hibrid turbina je kombinacija originalne turbine, sa zamijenjenim dijelovima unutra sa "performance" dijelovima, pa onda puše malo više. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33618 |
Premium
|
A hebi ga, Passat B5.5 TDI od 100 KS ima fiksnu geometriju turbine, zato sam mislio da je mislio staviti VTG turbinu. ![]() Ovo sa kombiniranjem više dijelova turbine prvi put čujem, bio sam u uvjerenju da tu nema baš nekih "performance" dijelova nego da se samo povisuje tlak punjenja. Za usporedbu, lokalni mehaničar mi nudi novu Garrett VTG turbinu (ne repariranu nego novu) za 4k kuna, tako da mi je malo čudno da netko ide raditi kemije i Frankensteina od više različitih dijelova turbina. No zanima me, pa ako imaš neki link što ekipa radi, frkni. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33621 |
Lika u mom srcu
|
kazem ti, gledam sam sebi za Leona, za te novce dobivas repariranu turbinu. 100%. Ili neku "zamjensku" novu ![]() Pricao sam bas sa covjekom koji je no11 amjstor za turbine u hr, i bas mu spominjao te "nove" turbine, gdje mi on tvrdi da su to "refurbished" iliti reparirane turbine 99.9% daj neki link gdje si to nasao? Jer mi treba za leona nova da starom posaljem |
![]() |
![]() |
![]() |
#33623 |
Premium
|
To ti je majstor od Masnog, tip mi nudi novu Garettovu turbinu koja je navodno ista kao na mom Passatu. Sad, da li me valja ili govori istinu, pojma nemam, samo mi kaže da je nova, a ne reparirana. Da ti pošaljem broj telefona na PM pa da ga pitaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33624 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Tek sad vidim da je to netto, nova Garett kosta oko 4500kn plus pdv uz neki standardni good korning rabat od 10posto. Reparirani Garett je kod nas 2500kn cca Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#33625 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
reparirana moze biti bolja od originalne nove ako se stave kvalitetni dijelovi. Iskreno, ja bih tvoju skinuo i odnio Kimiju u V.Mlaku. Covjek je majstor, i za tih cca 3500kn ces dobiti turbinu bolja nego nova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33627 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pa da prođe s boljom turbinom ko onaj iz Otvorenog ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33629 |
Brat od Đon Vejna
|
decki....radije stara ispravna nego nova upitna...stara ako je napravila 300k, napravit ce jos barem upola toliko ![]()
![]() |
#33630 |
Premium
|
Stara je napravila preko 400k, samo je mehanizam zakretanja krilaca očišćen od gareži prije par tisuća, kad više nije zakretao pa je počela presilavati. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|