Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2008., 22:38   #1
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
mijenjanje kulera i garancija

Prvo se ispricavam moderatorima ako postoji slicna tema, i molim ih onda da mi daju link na nju, a ovu slobodno lockaju, a druga isprika je u slucaju da ova tema ne spada u ovaj podforum, ali nisam znao gdje bih ju drugdje stavio, a OC mi se cinio najprikladniji.

Pa dakle, tema.
Ako se mijenja kuler na grafičkoj kartici, gubi li se time garancija? Također me zanima kako mogu znati na kojoj se kartici moze promjeniti kuler, jer sam negdje procitao nedavno, ali nikako se ne mogu sjetiti gdje ni u vezi koje kartice, da se skidanjem heatsinka trajno unistava jezgra, tj da je ona nekako zaljepljena na nj. I jel postoji neka nekompatibilnost između hladnjaka, tj jesu li danas kartice, tj način učvrščivanja hladnjaka na njih barem donekle standardizirani? Ili su mozda u potpunosti? Mislim da me jos nesto zanimalo, ali se ne mogu sjetiti, pa ako netko ima mozda jos neku informaciju vezanu za temu koju bi bilo korisno znati, bio bih zahvalan da ju podijeli ovdje samnom/s nama.

Pozdrav!
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2008., 22:55   #2
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
1) jezga nije zalijepljena

2) gubis jamstvo ako te otkriju(ako napadas kuler kao tasmanijska neman i trgas ga dolje)

3) ako si spretan ne gubis jamstvo
Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2008., 23:01   #3
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

a kak mislis. kaj su ovi u servisu glupi pa ne zanju kako je izgledao stock kuler, ili ako nista drugo, kaj ne mogu vidjeti na drugim primjerima?
Staro 12.04.2008., 23:04   #4
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
a kak mislis. kaj su ovi u servisu glupi pa ne zanju kako je izgledao stock kuler, ili ako nista drugo, kaj ne mogu vidjeti na drugim primjerima?
ti kao da jesi iz servisa , pa valjda vratis stock kuler gore prije nego nosis karticu , pa nije to sapun da se potrosi ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2008., 23:04   #5
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Naravno da nisi razumio. Ako otegne papak nabijes joj natrag originalni kuler.

EDIT: Rutavi me prešpricao
Staro 12.04.2008., 23:22   #6
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

a jebiga, to se nisam sjetio
Staro 12.04.2008., 23:34   #7
reezon
Premium
Moj komp

reezon's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
meni su u linksa rekli ovako: "Ako kupite hladnjak za grafičku nije problem, ako vam što bude grafičkoj imate stock hladnjak, a mi pojma nemamo da ste vi mjenjali kuler" nuff said
reezon je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2008., 23:41   #8
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
ti kao da jesi iz servisa , pa valjda vratis stock kuler gore prije nego nosis karticu , pa nije to sapun da se potrosi ...
Haha, kaj znaš možda je i takvih bilo da su se zaboravili! Dođe na reklamaciju kad ono drugi kuler...hihi!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 00:00   #9
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

upravo mi palo nesto na pamet, a mogao bih ovdje pitati, ako recimo flasham bios kartice i OC-am ju na tah način, "za trajno", jel to mogu u servisu iakko skuziti? da sam to radio? Bilo da mi krepala zbog toga, bilo zbog neceg drugog, ali ugl kada odfuram na servis ako mi recimo ode kartica, a ja sma to napravio, jel mogu to skuzit i ne uvazit mi garanciju?
Staro 13.04.2008., 00:13   #10
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ako se grafa ne da upaliti, tj.neispravna je, mogu skužiti smo ako im ti kažeš.
mymoon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2008., 00:23   #11
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
moje iskustvo: skinuo cooler, stavio gore VF700 + AS Ceramiqe. Nakon 1god grafa krepala, iskopo iz ormara stock cooler i vratio ga. Grafa je zamjenjena za 1 dan. Vemil.

Mislim da oni idu logikom: testiraj -> neradi -> daj novo. neda se njima zahebavat se sa coolerom.
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 00:59   #12
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

A tebi bi se dalo svakome kopati po grafičkoj i tražiti uzroke, za 3000kn/mj?
Staro 13.04.2008., 01:06   #13
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
A tebi bi se dalo svakome kopati po grafičkoj i tražiti uzroke, za 3000kn/mj?
a jos gore je da ni cak trgovini ni iz dzepa ni u dzep, ionako im proizvodac shipa novu karticu ak ova ne radi i svi sretni

i onda se cudimo sto u hgspotu postupaju s opremom tak kak postupaju, hehehe

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 01:28   #14
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Tak je, ova neispravna kao da ide u smeće...ma da kome oni farbaju oći!! Bilo je davno to kad su još vladale 9600XT, i ja sam to na svojoj koži iskusil...kad platiš novu a dobiš ko zna šta!
Staro 13.04.2008., 01:33   #15
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
a jos gore je da ni cak trgovini ni iz dzepa ni u dzep, ionako im proizvodac shipa novu karticu ak ova ne radi i svi sretni

i onda se cudimo sto u hgspotu postupaju s opremom tak kak postupaju, hehehe
ali ovo je zanimljivo sa hg spotom. ja tamo (izmedju ostalog) kupujem vec 3, 4 godine i nisma imao problem sa jednim jedinim artiklom. a ako nisma ostavio tamo 10 000+kn, i kupio barem 20-ak artikala (potrosni materijal ne racunam). Doduse, osoblje je nesposobno i nestrucno i to u toj mjeri da ih pitam imaju li (jednom davno) Ge Force 7600GT u AGP verziji, a on mi kaze da ne drze tog proizvodjaca:-/. Ali ono, sve mi je dosad radilo (kuc-kuc-kuc), a i kada sam cuo da nije nekom, nije imao problema, dapace. Evo primjer - jedan frend jos prije par godina kupio napajanje 400Watta (ne sjecam se firme, al nije ni vazno), i krepalo mu nakon par dana, i dosao mijenjati, i u 5minuta mu rekli da nameju vise takvih i dali 450W a da nije morao kunu dati. Sve bilo govtovo za 5min. Tako da, mozda sam ja jedan od sretnih, ali ja nikad nisma imao problema sa ispravnoscu njihovih (ne)proizvoda.
Staro 13.04.2008., 09:06   #16
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
ako se grafa ne da upaliti, tj.neispravna je, mogu skužiti smo ako im ti kažeš.
Slight OT:

A vrijedi li isto za flashanje krivog firmwarea/prekidanje uslijed flasha DVD prže? Yes or no answer will do
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 09:36   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nisam mislio reagirati ali ono gore nije točno...

Može se skužiti da je fleshan BIOS ako ne izgori fizički sam čip, isto tako i sa pržama, ali dal će neko to tražit je već druga stvar, nadalje ako i nađe dal će srati oko toga je opet treća stvar, ali svaki EEPROM se može izvadit, bilo iz svog socketa ili lemilicom i može se pogledati što je u njemu pomoću adekvatnog programatora...

Sad ovo sa redovitim flashanjima (posebno prža) je stvar prijepora između usera i dućana u RH već godinama i iako i sami proizvođači daju te firmware update na svojim straincama daju i disclamer koji i omogućuje trgovcima da seruckaju jer se u njemu navodi dosta toga što ih pravno ograđuje, tako da ja nikako nebi preporučio nošenje BILO koje komoponente na reklamaciju sa mjenjanim firmwareom jer ako se naleti na trgovca raspoloženog raditi sranja nakon toga se možeš pozdravit s garancijom...
Staro 13.04.2008., 10:08   #18
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Nisam mislio reagirati ali ono gore nije točno...

Može se skužiti da je fleshan BIOS ako ne izgori fizički sam čip, isto tako i sa pržama, ali dal će neko to tražit je već druga stvar, nadalje ako i nađe dal će srati oko toga je opet treća stvar, ali svaki EEPROM se može izvadit, bilo iz svog socketa ili lemilicom i može se pogledati što je u njemu pomoću adekvatnog programatora...

Sad ovo sa redovitim flashanjima (posebno prža) je stvar prijepora između usera i dućana u RH već godinama i iako i sami proizvođači daju te firmware update na svojim straincama daju i disclamer koji i omogućuje trgovcima da seruckaju jer se u njemu navodi dosta toga što ih pravno ograđuje, tako da ja nikako nebi preporučio nošenje BILO koje komoponente na reklamaciju sa mjenjanim firmwareom jer ako se naleti na trgovca raspoloženog raditi sranja nakon toga se možeš pozdravit s garancijom...
Thanks... Ma u jednom topicu sam objašnjavao svoju "sreću" sa Lite On pržom i njihovim "divnim i uslužnim" tech supportom te "na suradnji spremnom" domaćem distributeru... Ide u smeće onda. Hvala još jednom
Staro 13.04.2008., 10:36   #19
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

A čuj ako je i nemreš prefleshati natrag radi kvara ne znači da nemreš probati reklamirati, ako prođe prođe, tja...
Staro 13.04.2008., 11:01   #20
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Citiraj:
A čuj ako je i nemreš prefleshati natrag radi kvara ne znači da nemreš probati reklamirati, ako prođe prođe, tja...
Prijete naplatom radnog vremena servisera, ako po njima prža bude "ispravna". A za 150 kn skoro kupim novu pržu Izbjegavati ću tu trgovinu ubuduće, a i Lite On brand kao takav. Mala satisfakcija, ali što se može.
Staro 13.04.2008., 11:23   #21
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Da LiteOn se dosta srozao u zadnje vrijeme, ali idemo OT pa nećemo dalje o tome, inače vrlo je jednostavno, ostaviš pržu i ako ti ne rješe u tvoju korist tj oće naplatiti - ne uzmeš je natrag, ako je ionako misliš bacit svejedno ti je ostala njima ili tebi...

Ali ne vidim kako bi to njima trebala biti ispravna ako tebi ne radi...
Staro 13.04.2008., 11:41   #22
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Citiraj:
Da LiteOn se dosta srozao u zadnje vrijeme, ali idemo OT pa nećemo dalje o tome, inače vrlo je jednostavno, ostaviš pržu i ako ti ne rješe u tvoju korist tj oće naplatiti - ne uzmeš je natrag, ako je ionako misliš bacit svejedno ti je ostala njima ili tebi...

Ali ne vidim kako bi to njima trebala biti ispravna ako tebi ne radi...
Ubit će me tvorac teme

Problem je što ne čita imageove zapržene na DVD, a kada iste zapržim na njoj, nisu čitljivi nigdje drugdje(čak ni na njoj). Ista stvar i sa pdfovima. Ma smeće živo od prže. Plus što mi Lite On TS ne odgovara na mailove. A što se tiče davanja na garanciju, traže me osobne podatke.

Možda da odem jedan dan kada ne bude onog lika koji je bio zadnji put. Pa im uvalim lažno ime i prezime i dam samo broj moba. Imaju li me pravo tražiti osobnu?
Staro 13.04.2008., 12:40   #23
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Nemaju...
Staro 13.04.2008., 12:51   #24
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Ubit će me tvorac teme

Problem je što ne čita imageove zapržene na DVD, a kada iste zapržim na njoj, nisu čitljivi nigdje drugdje(čak ni na njoj). Ista stvar i sa pdfovima. Ma smeće živo od prže. Plus što mi Lite On TS ne odgovara na mailove. A što se tiče davanja na garanciju, traže me osobne podatke.

Možda da odem jedan dan kada ne bude onog lika koji je bio zadnji put. Pa im uvalim lažno ime i prezime i dam samo broj moba. Imaju li me pravo tražiti osobnu?
Daj baki nek odnese i napravi se grbava
Staro 13.04.2008., 19:17   #25
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Prijete naplatom radnog vremena servisera, ako po njima prža bude "ispravna". A za 150 kn skoro kupim novu pržu Izbjegavati ću tu trgovinu ubuduće, a i Lite On brand kao takav. Mala satisfakcija, ali što se može.
Ma ti nju "servisiraj" u vlastitoj reziji da vise uopce ne radi i onda odi mjenjat. Nemas ama bas nista za izgubiti. Bolje tak probati nego je baciti u smece.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 20:47   #26
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

@Delta S4, ajde ajde, neću nikoga ubiti, a pogotovo ne nekoga sa tako lijepim nickom poput savršene Lancia-ine legende. I još k tome Marxov sin. Ne smeta mi ako idete u offtopic, jer sam više manje dobio sve odgovore, ali jedno pitanje mi je još uvijek ostalo visjeti u zraku, pa bih molio ako netko to može odgovoriti:

C/P:
I jel postoji neka nekompatibilnost između hladnjaka, tj jesu li danas [COLOR=#018D25 ! important]kartice[/COLOR], tj način učvrščivanja hladnjaka na njih barem donekle standardizirani? Ili su mozda u potpunosti?

P.S.Kad smo već u topicu o grafama i halđenju i tako to, a poštop neki mogu pisati o DVD pržama, mogao bih onda postaviti još jedno pitanje, pa ako dobim odgovor, OK, ako ne, ništa. Vidim na ovom forumu se jako priča o Accelero S1, i išao sam malo guglati, i vidim da je to pasivno hlađenje. Može li mi netko reći čemu tolika strka oko tog Accelera? Pa nije valjda da hladi bolje, ili ćak na razini aktivnih hlađenja? Jer ako je, pa to je onda savršeno hlađenje, nečujno a opet tako dobro. Koja je fora sa Accelerom? I btw, kolko košta?
Staro 13.04.2008., 21:00   #27
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Izaberi kuler i izaberi graficku. Odes na stranicu proizvodjaca tog kulera i pogledas Compatibility list i sve ti bude jasno. Nekad davno Arctic Cooling je imao cijele serije Silencera za ATi/neVidiju iz tog razloga i cak i onda nisu pokrili sve jer su neke (citaj:Asus)koristile uglavnom drukciji PCB i s njima AC Silenceri uglavnom nisu bili kompatibilni.

I kad to sve izlurkas na netu, tek onda ides u trgovinu i kupujes. Ne ispadni saban kao vecina usera ovdje koji seru po cijeli dan na forumu i traze preporuke i onda kupe nesto sasma trece i naravno da na kraju zavrse s kuknjavom u podforumu problemi

Sto se tice Accelera S, kazu da je okej, ali ja ne brijem na pasivu Accelero X1/X2 je The Real KULER.
Staro 13.04.2008., 21:27   #28
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Donekle su standardizirane... Zalmani imaju uglavnom više veličina rupa i novi Accelero i Thermalright modeli isto tako i (skoro) sve grafe koje imaju rupe oko GPUa imaju na njima odgovarajući raspored za sebe, (potencijalni) problemi nastaju sa ostatkom grafe poput rama, mosfeta ili toga da neki dio smeta montaži ali uglavnom sve novije mainstream grafe nemaju takvi problema, one su prilagođene tome da na njih idu i aftermarket rješenja još na crtaćoj dasci...
Staro 13.04.2008., 21:49   #29
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

ajd kad već tako lijepo pišete, da vas još malo iskoristim. Sutra si idem nakon puno razmišljanja, razbijanja glave, i kombiniranja konačno po 8800GT, a čitam po netu da se mnogi dosta žale na buku tih kartica, a pošto je meni buka odn smanjenje iste jedan dosta važan faktor u računalu, zanima me ima li ovdje tko kakva iskustva sa 8800Gt i bukom? Jer trenutno (jos danas) imam 8800GTS 320 koji jedva da se cuje, pa ako je 8800GT do(i)sta bučan kako se priča, promjenio bih mu kuler, pa me sad još zanima i ako netko ima iskustva sa bukom u 8800GT, zna li i kako ona stoji sa zagrijavanjem? Jel se da na nju montirat neki pasivnjak (ne overclocknu) a da radi u nekim granicama normale što se tiče buke? Ovo zadnje me zanima samo u slučaju da je kartica bučna a to ću ionako saznat već sutra, pa ako netko zna odgovor da saznam što prije da si kupim neki tihi ako mi ovaj bude uši probadao.

EDIT:
Pardon, trenutno imam 9600GT u kompu, a već ona je nešto bučnija od 8800GTS a hladnjak od 8800GT mi izgleda bučniji od onog 9600GT. Iako im cijeli sustav hlađenja, barem na površini, izgleda gotovo identično, ne znam čini li se to meni, ili je doista tako, ali izgleda kao da je ventilator na 8800GT manji nego na 9600GT
Staro 13.04.2008., 22:29   #30
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
samo da dodam na ono gore o mjenjanju firmwarea przilica - ovisi od proizvodjaca, zadnja dva koja sam ja imao (philips i asus (fuj)) su uz update davali file u kojem je pisalo da flashanje firmwarea ne utjece na jamstvo. a cak i nisu pravi proizvodjaci nego samo lijepe svoje ime na OEM proizvode.
i kraj, nikakvi sugavi disclameri s tisucu "osim ako", ne utjece i gotovo.
ovu phipsovu sam morao bas nedavno vratiti na reklamaciju, radila je ok (mislim citanje/pisanje) ali ponekad nije do kraja digla ladicu pa je trebalo po drugi put otvoriti-zatvoriti. kurva . no, dali su mi novu (cak i nesto brzu: imao 18x a sad dosla 20x ali nebitno) i naravno ni rjeci za to sto je na njoj valjda vec treci firmware od orginalnog s kojom je isporucen.
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno