Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.03.2008., 08:20   #91
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nemam neki smislen odgovor na to iskreno... znam da podržava 1080p input i da to sve radi oke, sad kad bi stavio 700 v 70 i na oba pustio bluray vrlo vjerovatno bi se odmah skužila razlika između panela.

sad si i mene uhvatio baš u razmišljanju da li bi se u tvojoj situaciji odlučio za fullhd panel kojeg, ruku na srce, u našim podnebljima još podosta neće ući u everyday usage ili duplo jeftiniji 720p sa mogućnosti 1080p inputa (iliti 70/80 modele).
ček sys jel ( na onim screnovima ) su to orginal blue-ray medij u blue-ray playeru ili matroska preko kompa? ako je matroska, jesi probao 1080p film pustiti u nativnoj rezi ekrana? ja kad puštam 1080p filmove na svojoj 1366x768 (dakle 720p) rezi ne vidim veliku razliku, playam preko zoom playera.
downscaling je primjetan samo na vektorskoj grafici ( oni logoi na početku filma ili sl. ) dok se u videu uopće ne primjećuje. zato, po meni, 1080p nativna rezolucija ekrana i nema prevelikog smisla ako se spaja komp na telku.
jer vjerujem da je slika lošija kad 1080p ekran mora raditi upscaling sa 720p nego gore spomenuta situacija. priča je naravno malo drugačija ako govorimo o orginal blue ray medijima, zato pitam jel govoriš o njima?
glista je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 08:35   #92
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
nope, matroska sve.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 08:49   #93
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

a dobro, jesi onda probao obratnu kombinaciju stavit nativnu rezu telkaća i pustit 1080p film? koja je razlika?
Staro 25.03.2008., 09:02   #94
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

preko laptopa sa totalno drugim mkv fajlovima i preko vga kabela... nemam neku usporedbu na sadašnjem hdmi spoju.
Staro 25.03.2008., 12:05   #95
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Sorry na OT-u, no da li je netko mozda bio u Sony shopu u Avenue Mallu, onom skroz na gornjem nivou? Unutra je bio i mali moddani fićek sa muzikom i ostalom multimedijom unutra. Uglavnom, u kutu dućana je složen "mali" home theatre setup sa LCD tv-om koji ima definitivno najbolju sliku koju sam ikad vidio na nekom televizoru. Samo nemam pojma o kojem modelu se radi, neki deda se nije htio maknut iz fotelje dok ne zavrsi film
Staro 25.03.2008., 12:14   #96
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

obično tam stave najjači model koji playa 1080p sa blue-raya, naravno da izgleda hebeno
samo to je out-of reach kobinacija za većinu.....
Staro 25.03.2008., 17:43   #97
Moki
Premium
Moj komp

Moki's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jel ima na ovom TV-u PinP? U uputama pise da ima ali na daljincu nemam botun Multiwindow. E sad neznam na koji se ovo model odnosi.
Moki je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 21:17   #98
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hm... mislim da nema, vidiš uopće se nisam to pitao.
Staro 02.04.2008., 16:32   #99
galama
Premium

galama's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Jedno n00bsko pitanje.Imam Philips lcd 107 cm full HD i u kompu Geforce 6800.Koji je najbolji način da spojim komp i tv a da preko tv-a imam zvuk i sliku koja bi išla s kompa?
AMD 3500+ 64bit
galama je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 19:17   #100
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ili zemi neku noviju grafu koja fura zvuk preko hdmi-ja ili 6800 + analogni stereo banana -> 2 x cinč i u telku (ako ima audio input).

no sada jedan mali ot pošto imam ponešto materijala u rukavu:

neki dan sam prisutvovao malo procjeni sistema philips 42" full hd lcd serije 9 (znači 15-20k kn) + ps3 i blurej diskovi (ostatak sistema je debelo iznad te razine, ali drž'mo se slike sad). znači taj setup košta ono brat-bratu 25k kn sa par filmića.

samo da napomenem galama kako ovo ni najmanje ne ide tebe jerbo sam htio napisati ovo tak i onak, samo si ti sad uletio

lcd ima odličnu oštrinu sa blureja i stvarno tu nema zamjerke, međutim bojim se kako bi se to moglo vrlo lako postići i na plazmi sa identičnim izvorom jer realno između tog setupa i matroske s kompa razlike ima 10-20% u korist lcd-a što se tiče oštrine, imho neisplativo veća investicija za marginalno bolju sliku i opet napominjem da imam samo za usporediti jedino matrosku bacanu sa 10m dvi-hdmi kabela, tj. ne znam kako bi mi se doma ponašao čisti blurej izvor.

boje nemrem ocjenjivati jerbo nisam ništa prčkao po telki, ali mi se sve čini uredno odigrano.

ALI brate kada dođe crna scena ili se ne daj bože ugasi player, to je onak... mislim oke sad kupio si lcd za 6k kn i vidiš da bleeda malo i da je crna ovakva i onakva, ali ono kod ovakvih novaca mora da ugasi svjetla u susjedstvu kad se crna upali. uglavnom mislio sam bit će nekih pomaka kod višeg ranga televizora što se tiče te rak-rane lcd tehnologije, međutim to je sve i dalje vrlo vrlo mlako.
Staro 03.04.2008., 08:40   #101
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ili zemi neku noviju grafu koja fura zvuk preko hdmi-ja ili 6800 + analogni stereo banana -> 2 x cinč i u telku (ako ima audio input).

no sada jedan mali ot pošto imam ponešto materijala u rukavu:

neki dan sam prisutvovao malo procjeni sistema philips 42" full hd lcd serije 9 (znači 15-20k kn) + ps3 i blurej diskovi (ostatak sistema je debelo iznad te razine, ali drž'mo se slike sad). znači taj setup košta ono brat-bratu 25k kn sa par filmića.

samo da napomenem galama kako ovo ni najmanje ne ide tebe jerbo sam htio napisati ovo tak i onak, samo si ti sad uletio

lcd ima odličnu oštrinu sa blureja i stvarno tu nema zamjerke, međutim bojim se kako bi se to moglo vrlo lako postići i na plazmi sa identičnim izvorom jer realno između tog setupa i matroske s kompa razlike ima 10-20% u korist lcd-a što se tiče oštrine, imho neisplativo veća investicija za marginalno bolju sliku i opet napominjem da imam samo za usporediti jedino matrosku bacanu sa 10m dvi-hdmi kabela, tj. ne znam kako bi mi se doma ponašao čisti blurej izvor.

boje nemrem ocjenjivati jerbo nisam ništa prčkao po telki, ali mi se sve čini uredno odigrano.

ALI brate kada dođe crna scena ili se ne daj bože ugasi player, to je onak... mislim oke sad kupio si lcd za 6k kn i vidiš da bleeda malo i da je crna ovakva i onakva, ali ono kod ovakvih novaca mora da ugasi svjetla u susjedstvu kad se crna upali. uglavnom mislio sam bit će nekih pomaka kod višeg ranga televizora što se tiče te rak-rane lcd tehnologije, međutim to je sve i dalje vrlo vrlo mlako.

pa da u principu je tako, meni se također ne sviđa kako LCD prikazuje sliku i sve ostale karakteristike koje s njim dolaze... s time da moraš uzeti u obzir da je matroska jedno 70% kvalitete orginala, kako koji rip, tako da bi orginal izgledao još bolje
Staro 03.04.2008., 09:55   #102
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kužim naravno, ali eto baš mi je žao da nemrem isti setup doma isprobat, a matroske s kojima uspoređujem su 720p od 5-6gb do 1080p 12-13gb.
Staro 05.04.2008., 02:51   #103
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
fala K da si syss to skužio, LCD-i i ovi skuplji modeli od oko 15-ak tisuća kuna, ne vrijede te novce ni pod razno kad za 7000 uzmem plazmu koja ga pojede u prikazu 720p materijala, a naravno da će pokazati i 1080p.

da ne spominjem plazme za 15000kn, tu LCD više nema što tražiti uopće.

ali ništa mi ne ubija sliku ko novi Samsung a i Philips počeo gurati nekakav "true motion" prikaz,

slika se tako neprirodno trzucka po ekranu, prestrašno, odvratno, bljak, ne bi ono u kuću da je džaba. Kao da je ubrzan framerate, teško za objasniti..
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 22:42   #104
hoskic
Freeride
Moj komp

hoskic's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mislim uzet 42PV80 pa me zanima zaljučak iz onog članka o hd televiziji da na 42 inča divxi postaju negledivi, naime primarno mi je spojit komp na tu telku preko hdmi i puštat divx. Pa nije valjda da su negledljivi na 42 inča a na 37 dobro prolaze. Inače razmak od telke je preko 4 metra pa bi mi svakako igrala veća dijagonala.
hoskic je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 23:13   #105
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ja sam uzeo 37PV80 i super sam zadovoljan, a najbolje stvari nisam još ni stigao isprobati pošteno. SD slika jako dobra za one programe koji imaju solidan signal (HRT1, par bosanskih programa - zajednička antena na zgradi pa ne mogu tu ništa promijeniti - bolji mi bosanski programi nego HRT2, RTL, NOVA), čak mi je slika po mom subjektivnom dojmu bolja nego na bivšem TV (Sanyo CRT, 70cm), valjda ima kvalitetniji tuner.

@hoskic - DivX sam probao, DVDRip s bitrate-om od 800 i nešto, i vrlo sam ugodno iznenađen - slika je bila još bolja od dobrih TV programa. Gledam s nekih 2.80-3.00 metara, pa mislim da će tebi na 42'' i 4 metra biti slično.

Probao sam i HD materijal (točnije nije HD, nego .mkv 720p ne previše visokog bitrate-a) i slika odlična, jedino mi ženin laptop ne žvače dobro taj materijal (jednojezgreni Sempron) pa malo zatrzava (spojeno preko VGA ulaza).

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 08:48   #106
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova
Sorry na OT-u, no da li je netko mozda bio u Sony shopu u Avenue Mallu, onom skroz na gornjem nivou? Unutra je bio i mali moddani fićek sa muzikom i ostalom multimedijom unutra. Uglavnom, u kutu dućana je složen "mali" home theatre setup sa LCD tv-om koji ima definitivno najbolju sliku koju sam ikad vidio na nekom televizoru. Samo nemam pojma o kojem modelu se radi, neki deda se nije htio maknut iz fotelje dok ne zavrsi film
a ti ko pravi NEWBIE nisi se uopce sjetio pitati striceka koji tamo radi da te uputi u tu stvar koja po tebi ima najbolju sliku koju si ikada vidio... i to zbog nekog dede, kojem je krivo kaj je tek u tim godinama doslo ono o cemu sanja vec 70ak godina

kaj se tice dvojbe lcd il' plazma. ja glavu razbio od reviewa, teh karakteristika, savjeta svakojakih znalaca itd itd...barem dvije pete potrosio na cipelama dok nisam sve izmjerio i vidio.

i sad imam 42" panasonic plazmu, i to je to. TH-42PV70

uglavnom, za maxtv savrsena, za dvd isto tako.

no, ono za kaj sam u stvari najvise potrosio vremena je to kako svi ti veliki teveji izgledaju upogonjeni picekom. procitao sam svasta, no na kraju kad se sve zbroji, nigdje nisam nasao neki posebno dobar tekst o igrama i big teveju.

ali..da ali..sve je to bilo uzalud. i sad vidim da sam trosio prepreprevise vremena za to. no, mozda je i to sve doprinjelo da sam sada totalno zadovoljni vlasnik plazme, i da uzivam svaku sekundu kad buljim u nju. citaj kad se igram ili gledam film.

sve je savrseno citko, jasno i ostro(1280x1024-desktop, za net i ostale djidje). boje savrsene a ghostinga nema. nakon par sati nema zamaranja ociju, no ima vrata jer mi je plazma malo vise postavljena radi klinaca pa vrat boliiii . no u svakom slucaju, svi strahovi su nestali nakon nekoliko minuta isprobavanja kaj se sve moze. nadalje je samo ostalo cisto zadovoljstvo.

isprobao sam i plazmu i lcd, i neznam ni sam kaj je bolje. mozda bi dao prednost plazmi zbog toplijih boja, odlicne crne boje koja je u mraku fakat crna (na mom modelu) i zbog toga kaj mogu plazmu gledati iz bilo kojeg kuta a da uopce nema nikakav gubitak na kvaliteti slike poput lcda koji bez obzira na cijenu, i dalje ima puno manje gledljiviji kut od plazme, a najvise od svega ima gubitak boja i kontrasta kojeg kod plazme nema.

ono, kako su cijene plazmi pale, nekako dajem sitnu prednost plazmi.
Staro 09.04.2008., 19:59   #107
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova

jao njubino,

no evo da te razveselim, bio sam danas tamo i onaj LCD gore košta 31 500kn, (riječima: trideset jedna tisuća i petsto kuna),
FullHD LCD, na kojem se pušta bluray film u 1080p, na player-u od 3000kn..
i btw, slika nije ništa posebno, vidio sam i boljih.
Staro 10.04.2008., 07:43   #108
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
jao njubino,

no evo da te razveselim, bio sam danas tamo i onaj LCD gore košta 31 500kn, (riječima: trideset jedna tisuća i petsto kuna),
FullHD LCD, na kojem se pušta bluray film u 1080p, na player-u od 3000kn..
i btw, slika nije ništa posebno, vidio sam i boljih.
dapače, slika je vrlo upitne kvalitete pogotovo za te iznose......
Staro 10.04.2008., 13:22   #109
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

bit će naivaca koji će nasjest i kupit i taj LCD, a druga stvar je što nemaju pojma što kupuju..

jednom prilikom sam bio u mislim Konikomu, ili negdje di imaju izloženu hrpu plazmi/LCD-a, i neka žena i nejzina kćerka od 20+ godina kupuju "televiziju", i ono, mi bi išli do 15000kn, i onda gledaju kako je koja dizajnirana, a na svima se pušta NovaTV sa užasnom slikom, snježi, mutno, katastrofa..

muka mi dođe..

njima bi bilo isto da im daš onaj Lobox LCD za 3000kn, ili Sony-a za 30 000kn...
Staro 10.04.2008., 16:59   #110
refugee
Malac
Moj komp

refugee's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ako pricate o Sonyu od 30k, onda se najvjerojatnije radi o KDL 52 X3500.

A ako kazete da slika nije dobra, svaka vam cast. Moze bit losa jedino ako se gleda sa 1-2m tako veliki ekran.

Inace, tesko cete nac bilo koji LCD da se moze mjeriti sa tom telkom. Jedino ga sisa plazma od Pioneera. Kuro je fakat mrak.
1GB DDR 400 KingMax
Seagate 200 GB
PNY 6800 GT
NEC 4551 DVD-R/RW DL + Toshiba DVD-ROM
refugee je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 19:43   #111
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

pa iskreno, eno Samsung LCD 46" u Konikomu, dođe nekih 17000kn, fullHD, na njemu se vrtio Batman Bluray, i slika je daleko bolja nego na ovom Sony-u...
Staro 11.04.2008., 07:41   #112
refugee
Malac
Moj komp

refugee's Avatar

Samsung sigurno nema bolju sliku.
Da si rekao Philips, Toshiba, Sharp, ok, mogu se usporedjivati, ali Samsung...

Samsung ima jako dobar prikaz crne boje u nacelu, ali lose ostale boje, prenaglasene, pogotovo crvena, te probleme sa motion handlingom.

Da se razumijemo, nije to ogromna razlika, ali razlika definitivno postoji.

S tim da se zbilja nebi trebalo mjesati velicine dijagonala, te bi se svaki televizor trebao gledati sa istim materijalom, i istim konekcijama.
1GB DDR 400 KingMax
Seagate 200 GB
PNY 6800 GT
Staro 11.04.2008., 08:17   #113
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

a tako nešto ne možeš nigdje izvesti. Samsung je upola jeftiniji. I znam da Samsung voli boostati boje, no to kod ovog nije bio slučaj, ili se netko u prodavaoni potrudio kalibrirati ekran.
Staro 11.04.2008., 08:22   #114
refugee
Malac
Moj komp

refugee's Avatar

Da. Znam da je tesko takvo sto izvesti. Zato kupci i jesu u problemima. Ostavljeni na milost i nemilost raznim ducanima, od kojih neki ni ne zele dat daljinac da se malo poigras telkom prije kupnje. Ipak ces im dat ponekad i vise od 10-15tisuca kuna. Pa moras isprobat!

A sto se cijene tice, nisam ni rekao da je 30kkn malo, ili isplativo. Pricali smo samo o kvaliteti prikaza slike, a omjer dobiveno ulozeno je skroz druga prica.
1GB DDR 400 KingMax
Seagate 200 GB
PNY 6800 GT
Staro 11.04.2008., 16:41   #115
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

pa taj Sony nikako ne spada u ono uloženo/dobiveno.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno