Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2008., 19:09   #31
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Odgovor je na post star dvije godine, no pitanje na tvoj je svježe.

Na što ciljaš pod pojmom kvalitete bose zvučnika?
Vjeran zvuk ili atraktivan, koji je produkt ekvilizacija?
vjeran nije. više atraktivan ili "ugodan"
Vjeko je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 19:09   #32
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
koji god sam bose slušao to veze sa hifijem nije imalo (sub-sat sistemi), a ruku na srce za te pare očekujem da nadsviraju logiteche od 2500kn što im jako teško može poći za rukom kada im rasni "kućni" sub-sat sistemi zvuče kao logitechi.

mmmmeeeeega 16cm bandpass woofer i "approved by nasa/mercedes/playboy"-seal će se morat malo bolje potruditi.

da ne pričam koliko realno ti driveri koštaju.
Ne kažem da je bose loš, dapače, nudi ono što drugi brandovi ne nude. Na njima i loše kodirana mp3-ca zvuči super. Prvo što se primjeti je dinamika i disperznost, i to je dovoljno za ljude koji vole glazbu, a ne "laž" zvanu stereo.
No, koliko god da super obojaju lossy formate i daju ritam elektronskoj glazbi, toliko i unakaze ozbiljnu glazbu.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 19:22   #33
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor ronhill009 Pregled postova
Pročitao sam gotovo sve teme o ovim zvučnicima na ovome forumu al i dalje mi nisu jasne neke stvari.

Pošto sam nekada imao Z-5300 da li je razlika u snazi i samom basu povelika naspram Z-5500?

Jel zbilja velika razlika u kvaliteti glazbe ako se sistem spaja preko digitalnog kabela?Di se ima za kupiti takav kabel?Dakle da ide pc-zvučnici.Ima li ih u ve-milu?

I dal bi mi netko mogao staviti svoje vlastite slikice zvučnika ili kakav video?Materijala mi nikada dosta.

A spike idi na hi-fi mi ne znače ništa,jer neam živaca a bome ni znanja zahebavat se s time.

Hvala vam.

P.S:I namjeravam kupiti odmah Audigy SE zvučnu.Jel če biti dovoljno za taj zvučni sistem?Ili da čekam da sakupim još love pa da ugrabim nešto skuplje/bolje?

Već prema činjenici da namjeravaš kupiti i zvučnu karticu pretpostavljam da te zvučnike kupuješ prvenstveno za računalo.
Z5500 uistinu jesu all-in-one sistem, počevši od ulaza, do media centra ili kako se već zove, do satelita koji imaju funkcionalne stalke.

Ali, ukoliko je namjena stvarno samo za računalo, razmisli o gigaworksima s750 (2300 Kn, omnia servis).
Možda gubiš funkcionalnost koju imaju z5500 (mogućnost spajanja), no dobivaš mogućnost da srežeš taj sub na ispod 100Hz i smanjiš mu dominaciju.
Istina, na z5500 se sub može stišati, ali glazba malo jadno zvuči odrezana as high as 125 hz. Samo subjektivno razmišljam.
Staro 02.04.2008., 19:24   #34
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
o tome i ja pričam... jednom prilikom sam na svoju (i vlasnikovu) nesreću sluša "stereo" bose sa onim pomičnim kockicama i subom na kompletnom midrange nad sistemu i to je ono - odkud taj sav zvuk dolazi? koliko je to ljudi u sceni? who are those peoples?

čovjek je i sam rekao da je napravio "upgrade" sa starog sistema, ali mu je bose još ostao za prodat i da mu je već pun qrac slušanja novih komponenata na tome.

opet se vraćamo na to da je u cijeloj jednadžbi malo previše "ali" za sistem čiji običan 2.1 set komp spikera košta 3k kn ili koja već nebuloza od cifre.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 19:42   #35
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
o tome i ja pričam... jednom prilikom sam na svoju (i vlasnikovu) nesreću sluša "stereo" bose sa onim pomičnim kockicama i subom na kompletnom midrange nad sistemu i to je ono - odkud taj sav zvuk dolazi? koliko je to ljudi u sceni? who are those peoples?

čovjek je i sam rekao da je napravio "upgrade" sa starog sistema, ali mu je bose još ostao za prodat i da mu je već pun qrac slušanja novih komponenata na tome.

opet se vraćamo na to da je u cijeloj jednadžbi malo previše "ali" za sistem čiji običan 2.1 set komp spikera košta 3k kn ili koja već nebuloza od cifre.

Idemo off...ali acoustimass za neku prostoriju koja bi bila nekakva sala, kako trulo bogati kažu, pušionica, pa nekakav opaki biljar.
Uhhh...
Staro 02.04.2008., 19:49   #36
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

to je... makar kad bi do toga došlo, onda bi došlo i do in-wall instalacije

ajde na hifi temu, ovdje smo ot-apala
Staro 02.04.2008., 21:09   #37
ronhill009
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Već prema činjenici da namjeravaš kupiti i zvučnu karticu pretpostavljam da te zvučnike kupuješ prvenstveno za računalo.
Z5500 uistinu jesu all-in-one sistem, počevši od ulaza, do media centra ili kako se već zove, do satelita koji imaju funkcionalne stalke.

Ali, ukoliko je namjena stvarno samo za računalo, razmisli o gigaworksima s750 (2300 Kn, omnia servis).
Možda gubiš funkcionalnost koju imaju z5500 (mogućnost spajanja), no dobivaš mogućnost da srežeš taj sub na ispod 100Hz i smanjiš mu dominaciju.
Istina, na z5500 se sub može stišati, ali glazba malo jadno zvuči odrezana as high as 125 hz. Samo subjektivno razmišljam.
Nabavit ču polovne z-5500 za 1900kn.No prije toga ih mora čuti da se uvjerim u to.

Da si smanjim bass?Ja njega i želim.čim više.pošto slušam techno i ponekad hip-hop.bass mi znači puno za užitak u glazbi.

I sam znam da to nije ni blizu hi-fi-u ali neam para,znanja niti živaca sve to spajat razmještat itd.

I da zvučnici budu koristili samo za komp.dakle mjuza,igre i tu i tamo koji film.

Imam Gigabyte S3 ploču.imam li taj digitalni izlaz?
ronhill009 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 21:31   #38
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa daj pogledaj sa strašnje strane kompa ffs.

izgleda ko solo cinč ili optički izlaz
Staro 02.04.2008., 21:36   #39
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Meni su vrlo dobri, lijepo su se uklopili na X-Fi...
Koristim ih za Muziku i Filmove, dok igre i dalje igram na ALC888 na sluške...
Staro 02.04.2008., 22:44   #40
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Moja Gigabyte P35-DS3 ima i opticki i coax izlaz. Spojio ih na digitalni i obicni analogni izlaz i bome se osjeti razlika. Osim ako trebas EAX za igre neka skupa zvucna nema smisla, a jos manje ako digitalnim putem spojis preko zvucne. Lijepo spojis direkt s ploce digitalnim putem i sam ugradjeni dekoder u z5500 se brine o zvuku.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2008., 10:59   #41
ronhill009
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
pa daj pogledaj sa strašnje strane kompa ffs.

izgleda ko solo cinč ili optički izlaz

Neam to nažalost na ploči.

Nego imam realtake intergradnu zvučnu na gigabyte s3 ploči.Jel mi se isplati uzet uopče Audigy SE?
ronhill009 je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2008., 14:52   #42
Micko
Peachwize=mudra breskva
Moj komp

Micko's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Dali netko zna gdje se može kod nas nabaviti ovaj "adapterić"

http://www.soundblaster.com/products...6&product=1780
-->
Dali netko zna gdje se može kod nas nabaviti ovaj "adapterić"

http://www.soundblaster.com/products...6&product=1780
Micko je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2008., 15:28   #43
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kod nas nigdje, nit će bit, zbog toga sam prodao svoju x-fi davnih dana.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 22:48   #44
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
reko sam ti na pm da cu stavit par slika pa evo. napomenut cu ti da ja inace slusam trance i zvucnici su mi odlicni

ful sam kompresirao slike jer mi se nije dalo uploadat 20mb

main unit:

main unit odostraga

jedan od satelita:

skinut onaj shit gore

straznjica

pocetak wall mount zaokretanja

wall mount pozicija

moj wall mount

custom wall mount close up. meni se nije svidjalo to sto se baza okrece samo u jednom smjeru (znaci jedan zvucnik nebi imao pravi nagib) tako da sam trazio nesto s cime bi ih mogao montirati pa sam konacno nasao u techno maxu vogelis vlb50 sliver)

eto uzivaj
SilentException je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno