|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Rjesavanje prasine
Naime ima problem koji ne mogu rijesit.. U stanu imam previse prasine, pa mi se i dio te prasine nasere i u komp.. Kućište mi je totalno zatvoreno, nema upuh samo dav 120 na ispuhu gore(CM690). a svi otvori su dobro zacepljeni, ali opet kroz tjedan dana sve puno prasine.. Ali problem je u stanu, jer jednostavno se ne da očistit prašina. Zadnjih 10 dana usisavam 2 puta dnevno, cjelu sobu sam detaljno očistio, ne znam, jel imate koji savjet. Stan je mali, 30 kvadrata i star je 3 godine.. Ispod prozora mi je cesta, ali tamo prođe svakih pola sat jedan auto. Zivim na trecem katu.. help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
komp je na podu? imas tepih? cime su zacepljeni otvori? usisavanje dva put dnevno prodavaj drugdje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
komp je sad na stolu, uskoro ce na pod, zapravo na neko improvizirano postolje od nekih 10 cm visine. Na podu mi je tepison.. Ali to sranje od prasine mi se svugdje nakuplja, na hifi komponentama i polici, na stalazama, monitoru, oramaru.. nastavit cu usisavat pa cu vidjet..bas me iritira.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
Osim ako ti je prozirna stranica, ne vidim razloga da se živciraš zbog prašine unutar kućišta, prašine koja se ne vidi. A vjerojatno nisi baš sve zatvorio ako ti negdje ulazi, promotri malo sa svih strana. Usput bih i naveo sitnu grešku koju sam uočio u tvom Moj komp-u , naime, kućište si imenovao CN690. Sretno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() OT: mene isto to zivcira, iako se ne vidi, volim kad mi je komp čist, ne znam, stavi ga na stol, pokrij ga ponoci ![]() ![]() ja jednom godisnje uzmem kopresor i rastavim komp i sve dobro ispušem i bude ko novi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Jedino pravo rješenje je zamjeniti tepison sa parketom...I ja isto imam tepison i situacija je ista. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
I kod mene i ako je veci stan prasine ima kao da je neko lopatama baca, ocistis ujutro navecer sve bijelo kao da je snijeg pao.
![]() |
#8 |
te je a...
|
Problem ti je definitivno u tepisonu, jer koliko oni mogu prašine uvuć u sebe to je strašno, probaj ga odvest kamo na pranje jer ti je ovo usisavanje đabe, ako ne vjeruješ uzmi neki mali tepihičak i lupaj po nekom zidu ili nečemu pa češ se uvjerit i kaj još, probaj promjenit filtere za prašinu pogotovo na ovom gornjemu, zatvori sve rupe na kućištu al baš sve osim gdje su ti ventovi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
te je a...
|
E zaboravio sam još napisat svoj primjer, u sobi nemam nikakvog tepiha usisavam jedanput u dva tjedna ak se sjetim i u nzxt apollu imam 2x120mm za upuh zraka bez ikakvog filtera za prašinu i nema prašine ni na plexiu ni kad ga otvorim tako da ono... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Cro Fire member
Datum registracije: Mar 2006
|
Slican problem sam i ja imao, dok nisam stavio jedan 120 mm ventilator da upuhuje zrak i 5 cm ispred njega mrezicu sa milimetarskim rupicama, sad samo cistim tu mrezicu a komp puno puno lakse dise.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hvala na savjetima..ali.. tepison je star 5 mjeseci i stalno ga usisavam sa nekim LG usisavačem koji ima 2000 W, i stvarno je jak, imam parket ispod, ali je to veliki tepison radjen po mjeri, stan nije bas moj, pa ne bi bilo u redu da sad to micem, a stan mi je toliko nakrcan sa svim tak da ga nemam gdje ni stavit.. a nista stavit cu sve moguće i nemoguće filtere i usisavat 2 puta dnevno..izgleda da nema druge.. Mislim kad bolje razmislim, ta mi prasina i ne smeta ali, jednostavno me kopa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
probaj nabacit pronto (onaj za sve površine,al bez zajebancije) i vatace se manje prasine... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Prije tjedan dana... Komp mi je inace otvoren i sve super, nema prašine. Stari je išo bušit i rušit zid. Dva dana kasnije sjetio sam se ja pogledat, a kad ono 1-2 mm bijele prašine na grafičkoj, na CPU cooleru nešto strašno, nema prohodnih mjesta, ram je nestao doslovce, a napajanje je pljuvalo prašinu van. Hvala Bogu na kompresoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
trebam preporuka za sreedstvo za čišćenje LCD-a. Naime do sad sve sam cistio s Ajaxom Glass & Surfaces, ali na mom philipsu 220WS8FB ostaje bijeli trag. Ima dobru krpu od neke posebne mikrofibre. Pa ako netko zna nesto dobro i da nije skupo.. hvala i poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
najbolje za cistiti ekrane je cista pamucna krpica koja se namoci u mlaku vodu te se ocjedi da ne kapa i laganao se pobrise ekran. nekakav ajax niti ista slicno. ovo je djelotvorno i jeftino. naravno preporucljivo je sto bolje ocjediti krpu i iskljuciti monitor za vrijeme postupka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|