Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2008., 00:11   #1
veliko_pile
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Nadogradnja, pomoc

e ovako. imam okvirno 700kn + pare od onog sta bi prodao + jos koja kn od strane staraca.kazite tu sta mislite da bi bilo ok promjenit, (znam da je sve ok, radi sve dobro) ali dajte savjet.

konfa je ta iz siga

mislio sam ovako nesto:
monitor? (imam 17'' i jedan od 20-22'' nebi mi lose doslo
procesor? (proc na Quad, ili dok budu dostupni 45nm)
hladenje?

kompom se najvise sluzim za igrat, radit u photoshopu, i convertiranjem filmova u divx (+dodavanje titlova)...eto, prepustam rijec vama...
veliko_pile je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 00:27   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor veliko_pile Pregled postova
kompom se najvise sluzim za igrat, radit u photoshopu, i convertiranjem filmova u divx (+dodavanje titlova)...eto, prepustam rijec vama...
Obavezno Q9300 kad stigne ili ako se nemreš strpeti onda Q6600. Q9300 ide na kojih 3.4/3.5GHz, pa ti to dobro dojde za Phostoshop i video obradu. Za monitor pogledaj neki od popularnih modela s 20" S-IPS matricom, pošto monitori s tom matricom nude osjetno bolju kvalitetu slike, a to ti opet dobro dojde kod Photoshopa i obrade videa. Moreš pogledati i neki od 22" monitora s TN matricom, ali pošto se baviš Photoshopom i obradom videa, sumnjam da budeš zadovoljan kvalitetom slike, a i većina forumaša će se složiti da je TN šrot kad su u pitanju namjene koje i sam navodiš.

Kaj se tiče hlađenja, neki cooler od Thermalrighta/Scythea + tihi (da ne velim nečujan) ventilator su izbor s kojim nemreš fulati. Neki dodatan disk (ala 250GB Seagate) ti ne treba? Čisto ako ti ostane koja kuna, pa razmisli i o toj investiciji.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2008., 03:00   #3
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Obavezno Q9300 kad stigne ili ako se nemreš strpeti onda Q6600. Q9300 ide na kojih 3.4/3.5GHz, pa ti to dobro dojde za Phostoshop i video obradu. Za monitor pogledaj neki od popularnih modela s 20" S-IPS matricom, pošto monitori s tom matricom nude osjetno bolju kvalitetu slike, a to ti opet dobro dojde kod Photoshopa i obrade videa. Moreš pogledati i neki od 22" monitora s TN matricom, ali pošto se baviš Photoshopom i obradom videa, sumnjam da budeš zadovoljan kvalitetom slike, a i većina forumaša će se složiti da je TN šrot kad su u pitanju namjene koje i sam navodiš.

Kaj se tiče hlađenja, neki cooler od Thermalrighta/Scythea + tihi (da ne velim nečujan) ventilator su izbor s kojim nemreš fulati. Neki dodatan disk (ala 250GB Seagate) ti ne treba? Čisto ako ti ostane koja kuna, pa razmisli i o toj investiciji.

E kad smo kod hlađenja, mislim da si tu McG pogriješio. Trebalo bi tu malo više oderat starce i uzet u najmanju ruku vodenjaču. Mislim uz malo sreće može dobiti 100MHz, a to je ipak cca. 5-10 sekundi pri konvertiranju filmova.

veliko_pile ne razumijem čemu nadogradnja? Uzmi tih 700kn, ogrebi se još malo od staraca, odi van i sve pregazi.
tr@yche je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 10:51   #4
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
pozdrav

Nebi ja tu ništa mjenjao jedino bi bilo dobro uzeti dobar(kvalitetan 22" monitor Lenovo L220x tako nešto) s obzirom šta radiš ostalo je sve i više nego dobro kupovinom proca(8200-8400 nečeš puno dobiti)a prelaskom na Quad hočeš ali i cijena je prilična s obzirom na dobitke u performansama 15-20sek jedino ako kompom zarađuješ i povremeno "zgrneš" neku lovu onda se isplati u suprotnom "0"bodova.
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 11:56   #5
veliko_pile
Banned
Moj komp

vidim tu par dobrih i nazalost i par sarkasticnih odgovora, zakljucio sam sljedece:
mislim da mi je najbolje uzet novi monitor, posto grafa ce ok gurat na tu rezu igrice, a moji oci ce biti zahvalni na promjenu monitora...proc onda mi se ne isplati ako je tako mala razlika, za igrice quad je bacanje para, jedino za benchmarkove nebi lose bio...(ali ne treba mi to)

ako bi ciljao na tako visoku kvalitetu kao sta McG spominje, onda bi imao para, i vec bi imao sve te stvari koje je on nabrojio...

kod monitora sigurno bi dobio jos nesto para (jer i stara bi zelila da bude neki nov)
pa sam mislio ovako:

Samsung 2232BW
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.326.008

DELL E228WFP
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4818
(pitanje: koju matricu ima?)
Staro 10.02.2008., 12:00   #6
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
A kaj mislis koju bi mogel matricu imat 22" dell za 2800kn?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 12:15   #7
veliko_pile
Banned
Moj komp

TN? a dali je bolji od samsunga ili nije?
Staro 10.02.2008., 12:20   #8
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ja bi radije isel na samsunga jer to je ista stvar iako mi je del ljepsi monitor. Razlike bolji ili losiji mislim da nema, po onome kolko sam imal prilike videti. Inace isel bi na philipsa za 2000kn i ustedil jos 500kn iako im dizajn nije bas nesto.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 13:07   #9
veliko_pile
Banned
Moj komp

a meni dizajn je prilicno bitan, uz dobru kvalitetu...mislim da cu ic na samsunga kad budem imao priliku...iako DELL mi lijepse izgleda, vidjet cu jos malo..hvala na pomoc
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno