|
![]() |
#213 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa u L220X i jest samsungov panel.Trebao bi biti S-PVA. Sad ce na kraju ispasti da je 3200kn zato sto ima TN. BTW na Lenovo stranici za L220X one "N" serije kakva stize u Mikronis nije naveden kut vidljivosti, a ni broj boja kao ni "bit"nost. Sve mi to smrdi na 22" TN... Sad sam postao na lenovo-forum pitanje. Prvi odgovor je bio neki nejasan u kojemu tip nesto prica o razlikama u marketingu. Uglavnom i to mi cudno izgleda. Postavio sam otvoreno pitanje i cekam. LENOVO L220X FORUM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
M/T je način označavanja hardwarea koji Lenovo koristi (i IBM prije njih). Ima ga svaki ThinkPad, Thinkvision i ThinkCentre itd... (npr. kad tražiš drivere ili software za nekaj tražiš ih po M/T-u) Piše ti otkud je, iz Mikronisa. Ali definitivno savjetujem provjeru prije kupnje, s obzirom na razlike u oznakama i cijeni u UK. Zadnje izmijenjeno od: krešo. 06.02.2008. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
"Samo vodu ne!"
|
U Mikronisu mi je operater rekao da se ne moze isprobati monitor. I to jedan model skuplji od Lenova. S obzirom na navalu pretpostavljam da ce si dozvoliti takvu bahatost i da nece obicnom puku dozvoljavati pregled. Inace, jedine dvije firme (od gotovo svih na Nabavi) koje dozvoljavaju pregled monitora od prve su Kodeks i Vemil, s tim da U Vemil treba donijeti vlastito racunalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
"Samo vodu ne!"
|
Revizija se zna. Pise na Mikronisovom webu; T33HNEU, a to je vjerojatno ekvivalent jeftinijem T33HNUK spomenutom ovdje. S druge strane ispod tog sifra:T33HNEU naveli su i sve specifikacije S-PVA panela, ukljucujuci i sam naziv S-PVA. Cudno. Jedino sto bi bilo sigurno je pogledati monitor u akciji, sto nije dozvoljeno naravno. Mislim da je slika sve jasnija. Pravo olicenje aktualne situacije po hrvatskim info trgovinama. Kradja i lopovluk. E sad vjerojatno cete misliti da sam paranoican kada ovako pisem, ali trazim monitor otprilike mjesec dana i cijelo to vrijeme nailazim na ovakve, za kupca, mat situacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
ma gledajte, taj monitor dolazi samo sa s-pva matricom a tri razlilčite matrice su mogle doći u obzir samo kod TN monitora jer su TN matrice najbrojnije i manje se skuži razlika + prodaju se ko zelje...a volio bih vidjeti tog pametnjakovića u Mikronisu koji će mi odbiti upaliti DVA lenova koja mislim kupiti za firmu...to bi bio vrh idiotizma i neprofesionalnosti...ako se to pak desi - ne kupujem i isto savjetujem i drugima...dati na slijepo 3t kuna nema smisla.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
|
kupovina na slijepo pogotovo kod monitora je isto ko kupovina tv-a da ga nevidis... a sad po pitanju nasih trgovaca to je vec neka druga tema.... npr ja kod kupovine ovog monitora isto sam ga prakticki uzeo na slijepo tj nabavljen je preko jedne osjecke firme iz ADM-a i naravno u osjeku su mi ga upalili prekontrolirali od nekih artifekata i ostalog... i hvala bogu ispao je cist okey... to sto se netko mora kockat sa 3000kn i vecim iznosima uzas opasno po zivot... |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Fantazirate... Dosli ste do opasnosti pod zivot. Kupite monitor na slijepo. Dodjete doma. Monitor je ispravan. Sve 5. Monitor nije ispravan. Nosite ga nazad jer je vrlo vjerojatno da ste dobili i neku garanciju sa njime.
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kupim monitor na slijepo...paf..3 bad pixela na ekranu(monitor je ispravan),a garancija to ne pokriva. ![]() Ja vec duže vrijeme (punooo duže od mjesec dana) gledam koji lcd kupiti i ovaj mi je zapeo za oko.A ni ne zuri mi se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
"Samo vodu ne!"
|
Nitko ne odgovara na moje direktno pitanje na lenovo forumu, ali mi je zato stigla privatna poruka: your question about the l220x differnces esturgarda, first I like to mention that I'm not an Lenovo employee nor a reseller a) the monitor itself is the same in every product line, but maybe there are differences in the packaging e.g. amount of cables therefor you have to ask lenovo at your site. b) the topseller-line is (only !) intended for business partners from lenovo e.g. shops. For a by lenovo defined selection the partner gets discounts, these discounts can be forwarded to costumers (some percentage or the complete amount). The selection can vary between different lenovo sites( germany, croatia,..). c) The selction is only valid for a certain time period (defined by lenovo), after that runs out a new selection replaces it (the old products can be part of the selction again). So if the topseller of the l220x discontinues your only choice to get one is the more expansive way. If you have more detailed questions I am not the right person to ask, but I hope this information provide you some help. regards, -think PS: If you like to crawl the web here you have some keywords: lenovo selection, lenovo express, lenovo for SMB (small medium busines), lenovo partnerworld. |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Registered User
|
dobro si mu odgovorio...kupiš ga naslijepo, nađeš 3 mrtva pixela i vratiš ga u dućan...a kad tamo...nemaš pravo na zamjenu jer je tolerancija xx broj pixela....samo vi kupujte naslijepo...doduše, kod s-pva se puno rjeđe pojavljuju mrtvi pixeli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja nekuzim sto se tolko bojite panicno tih mrtvih / polumrtvih piksela. Valjda sam u zadnjih godinu dana frendovima / sebi / nekom petom uzeo 50 lcda, sto u hgspotu, vemilu, linksu, simo, tamo i negdje daju da vidis, negdje nedaju da vidis. Niti jedan nije imao mrtvi piksel, a recimo da je debela vecina bila sa TN matricom koja nekom cudnom logikom po Gnomisi ima vecu tendenciju da ima mrtve piksele. Mozda jedino zato sto ih se vise proda / napravi, al mi ta logika nema logike. Ajde jedan je imao polumrtvi piksel, a to sam rijesio dobro odmjerenom čvrgom po ekranu. Mislim da i ima mrtvi piksel to se radi ovako. Nazoves ducan, ne kazes ime i prezime. Dobar dan, moj monitor kupljen prije tjedan dana je dobio mrtvi pikesel, jel ga mogu zamjeniti. Ako kaze nemozes onda samo poklopis i pricekas par dana. Onda ga skuris i odneses da dobis novi. Za svoje kune nebi bio posten i progutao taj mrtvi piksel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
|
Da si posten sigurno bi ga progutao jer pri kupovini monitora vjerujem da si bio upoznat o mogucnosti postojanja istih i garantnim uvjetima.
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
hvala bogu.... pa imas tu pravo najvjerovatnije to ima veze sa kvantetom jer sto je veca veca je mogucnost za gresku..... tj uvijek proizvodac navede da je mogucnost za defektnim proizvodom oko 5% a sad kad izracunas par tisuca TN-a i 5% dobijes neki malo veci broj ili na 1000 jacih monitora dobije jos manji broj mislim da je stvar toga.... niceg vise... kvalitetniji su ne tn monitori ali isto tako podljezu mrtvim pixelima kao i tn.ovi samo se rijede kupuju pa su rijedi slucajevi toga.... po pitanju toga to je lutrija mozes kupit 1000 komada i ne imat BP ili kupit jedan i imat 4 nema tu nekog zakona... po pitanju toga ja bi sprzio monitor bez pitanja da dobije vise od 2 BP-a jos 2 bi nekako progutao.... malo veci napon od 230v radi cuda elektronici.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
"Samo vodu ne!"
|
Sada sam pricao s nekim "vaznijim" tipom u Mikronisu. Evo sto mi je rekao: 1. L220X stize 15.2. Mozda, kaze tip. Iako; "dobili smo nesluzbenu informaciju da ce kasniti." 2. Potvrdio je da se 100% ne moze pregledati monitor prije kupovine. Ovako je to islo: JA: Moze li se pregledati monitor prije kupovine? ON: Ne. Hvala...(pokusava me se rjesiti) JA: Cak i ako ponesem svoje racunalo? ON: Ne. Ne otvramo pakete. JA:Pa kakvo je to trgovanje gdje netko daje nekoliko tisuca kn za proizvod koji ne smije vidjeti!? Kakav je to nacin? ON: Pa takav. ![]() Zakonski je mozda u pravu u ovoj banana drzavi, ali je i budala. E pa ja ne znam za vas, ali ja u Hrvatskoj, a narocito ne u Mikronisu vise necu ni medije kupiti. Sad mi je dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
|
Zasto budala? Ti dodjes kupiti monitor i zahtjevas da ti ga otvore da vidis da li je ispravan. Trgovac ti izadje u susret i otvori ti ambalazu i ti pogledas monitor. Vidis 1 mrtvi piksel! AAAAAAAAAAAAA Odbijes kupiti monitor iako je on ispravan, tj. taj se piksel tolerira. Ti odes van i zaboli te. A trgovac? On ima neprodan i raspakiran monitor, prakticki ima second hand robu. Drugi dan dodjem ja kupit monitor i on mi donese monitor u raspakiranoj kutiji. Ofmah mu kazem da takav mogu kupiti na trznici za 25% manje cijene i velim mu dovidjenja. A on monitor nemoze vratiti proizvodjacu niti ga reklamirat jer je ispravan
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Od početka mi je "smrdilo" to s Mikronisom i bingo cijenom za mrak monitor. Pošto sam odlučio zamijeniti staru crt kantu s nečim novim, pođoh u tvrtku gdje je moj odabir stajao uključen na polici kao izloženi primjerak. Promotrih dobro ima li "degena" ( a to su jamačno i trgovci napravili ) i rekoh atraktivnoj dami s potpeticama od 18 cm: želim ovaj Samsung s police... To bijaše u trgovini Info-gama u Novom Zagrebu, model 2232 BW. Izuzetno sam zadovoljan, cijena standardna: 2.499,00 kn, garancija 3 god.
![]() |
#233 | |
"Samo vodu ne!"
|
Poslovanje u danasnje vrijeme donosi i rizike. Narocito u trgovini. Ako se trgovac nije spreman nositi s rizicima, zasto je onda trgovac? Problem je u tome sto su trgovci uvjereni da imaju pravo sav rizik prenijeti na kupca. Budala je zato sto je izgubio sigurnog kupca. Bahat je i mozda ga to ne pere jer ima ljudi kojima je to u redu, kao npr. gunther, ali i takvi ce se kad tad opametiti. Vjerojatno, i na zalost, tek onda kad prvi put popuse. S druge strane, monitor koji mogu istestirati prije kupovine kupio bih i bez pakiranja ako se pokaze da je ispravan i bez bad pixela, a ne samo s otvorenim pakiranjem. Mislim da je to stav vecine ljudi koji kupuju monitor za par tisuca kuna i kojima je bitno da imaju dobar monitor, a ne dobar karton. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 07.02.2008. u 12:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Estugarda, ti izgleda ne kuzis sta gunther zeli reci. Zeli reci to da bi bilo mali milijun otvorenih i neprodanih paketa zato sto kupac ne zeli uzeti ispravan proizvod (bar po standardima koje se pridrzava proizvodjac). Izgleda da zaboravljate na cinjenicu da je monitor i sa jednim mrtvim pixelom ispravan, koliko god se mi ne slagali s time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Registered User
|
Citiraj:
ali dozvoli, da ja za te iste novce (u ovom slučaju ne-malih 3 soma kuna za hrvatski džep), kod istog modela monitora, želim dobiti monitor koji nema niti jedan mrtvi pixel...kad smo već kod toga...buraz je na toshibinom lapu imao jedan crveni mrtvi pixel koji nemreš ne primjetit...frend na Lg-u jedan isto tako jako primjetan..kome ne smeta OK...meni smeta....a btw, taj Lenovo se neće prodavati samo u Mikronisu pa tko voli nek izvoli...u njemačkoj vam otvore kaj god hoćete a u americi možete vratit proizvod u nekom duljem roku..bio on savršen ili ne...samo ak vam se sprdne jel iz nekog razloga niste zadovoljni.....j se meni jel to paše nekom preprodavaču ili ne...tak je vani i tak će biti i kod nas...dovest će se i to u red....osim toga, on gleda svoj interes....e pa ja gledam svoj interes.. Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 07.02.2008. u 15:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
|
Naravno da svako gleda svoj interes. Ali ocito se trgovcima ne dozvoljava da oni gledaju svoj interes. Jer ja sam 100% siguran, da danas netko ode u HG Spot kupiti monitor, i da mu trgovac donese nekoga koji je u otvorenoj kutiji (jer ga je prethodni kupac otvorio i odbio kupiti), za pola sata tu na forumu bi se skidali HG Spotu svi sveci sa neba jer zamisli lopove, donesli mi monitor u otvorenoj kutiji! Tko zna tko je skakao po njemu i koliko dugo. Mozda je to neki skart sa reklamacije pa mi ga sada zele uvalit! Djubrad prokleta! Nikada vise u HG Spotu kune necu ostavit... Pih... Oni ce meni otvoreni monitor nudit.. Ruku u vatru dajem da bi bilo tako... A onda bi svi ko jedan: Govna jedna! Nikad vise tamo... U Americi bi mi platili da samo pogledam takav monitor, a kamoli da ga uzmem
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Idemo dalje o L220X... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Premium
|
To sa ubacivanjem garancija u kutiju se ne radi bas tako. Ne otvara trgovac kutiju i stavlja garanciju i tak ostane. Garancija se ubaciva u kutiju u skladistu kod distibutera proizvoda, i nakon toga se kutija zatvara; Obicno se zalijepi naljepnica preko kutije da se nemoze otvorit a da se naljepnica ne podere. Takav je obicaj bio u T-Mobileu kada sam radio u njihovome skladisu kao student jos. Cak je i na samoj kutiji mislim pisalo da kupac ne uzima mobitel ako je naljepnica poderana i kutija otvarana.
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nemojte se srditi, ali moram staviti malo soli na ranu. Zakaj ne kupite Philipsove Perfect panel LCD-e koji imaju nultu toleranciju na bed piksele, ili neke druge. Ovaj lenovo to očito nema. Meni je jasno da svako oče videti monitor prije nego ga kupi, i bez BP, ali opet je problem da vam nebude niko otvaral 10 monitora, kao što je neko naveo. Zapravo svako ima svoje razloge i svačiji su "praviji". E sad nadam se da nebudu podvaljivali koje kakve panele u taj monitor i tako nas prcali u mozak. Meni osobno ne treba monitor pa sam možda malo i preokrutan, ali smatram da kupac ima pravo isprobati/vidjeti robu u dućanu , ako ne prije plaćanja onda mu obavezno prodavač mora moći dat da isproba nakon kupnje u dućanu. Bar monitora nije teško isprobati i za to bi trebali imati jedan PC uvijek spreman.
![]() |
Uređivanje | |
|
|