|
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
A kaj ovi jeftiniji monitori sa TN matricama tipa Philips i Samsung podrzavaju 1:1 pixel mapping?
![]() |
#154 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Plus sta ce mi zbog rezolucije bit sitnija slova nego na trenutnom 17'' monitoru 1280x1024, od kojeg sam udaljen jedno 70ak cm, a od ovog lenova cu morat ipak bit malo vise posto je 22'', tak da ce mi ipak bit malo presitna slova. A onda jos i lik kaze: "I just logged into WoW on my MBP for the first time in a bit. The refresh rate isn’t the best so it’s a little choppy on turns and fast motions, not enough to bother me, and i suppose it will suffice for casual gaming. If you are into FPS i wouldn’t recommend this monitor" Nije da se namjeravam vecinu vremena igrat, ali kad upalim igru, bas ne bi volio da mi se dogadja to sto sam citirao. Tako da sam ja ipak odustao od tog monitora. Jedino zasto je usao u izbor je kut gledanja koji je puno bolji od TN monitora, no samo vertikalni, jer horizontalni je cist u redu. No kad sam malo bolje razmislio, pa necu se setat ispred monitora kad radim, tak da mi se cini da ce ipak biti neki TN... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
jedini monitor koji ima 1:1 pixel mapping za koji znam je dell 2407WFP-HC a to je stvarno dobra stvar.... tako da... sigurno imaju ovi skuplji monitori svejedno ovaj je jeftiniji od ostatka konkurencije tj eizo 22'' je oko 4400kn u njemackoj ako sam dobro skonto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
što se tiče tog lika, lik je neka njubina, pošto nije čuo za vertycal sync. a upravo vertycal sync uklanja taj problem. no isto tako i ubija performanse. no taj problem imaš na sve i jednom LCD-u tako da ovaj nije iznimka. i nedostatak TN-a nije samo u kutu gledanja, to bih stavio na zadnje mjesto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
A ima li asus pw201? |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam presao na Vistu pa mozete misliti koliko mi trenutno znaci igranje. Net, multimedija i tu i tamo neka slabija igra. Na 17'' imam 1280*1024 i ne vjerujem da ce mi na lenovu biti puno manja slova.
![]() |
#160 | ||
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne kuzim zasto nekoga uopce muci velicina slova u nativnoj rezoluciji. Pa u windowsima se sva slova, svi tabovi, a i svi gumbici mogu povecati nezavisno o rezoluciji. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Lika u mom srcu
|
o, ja uvijek dobro pročitam prije nego pišem ![]() kako će ti video izgledati na ekranu ovisi samo do playera u kojem ga puštaš, i moš ga stavit da izgleda kako god hoćeš, hoćeš da bude veći manji, viši niži, odrezan, 1:1 što god ti padne na pamet, a to možeš probat na bilo kojem monitoru, i ne ovisi ti pixel mapping o tome. koji monitor imaš sad, i kako ti sad izgleda video? |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Preplašili su me s ovim 1:1 pixel mappingom. Zato sam pitao ove cudne stvari o resizanju videa. Mislim cak i ovdje neki lljudi nisu sigurni hoce li automatski strechati video. Sada imam AG Neovo F-419, ali stari model sa P-MVA matricom, a ne ovaj novi model sa TN matricom. Nisam siguran podrzava li moj monitor 1:1 ali na ovom testu nema nikakvih gresaka, sto valjda znaci da podrzava. E sada; koliko sam shvatio iz gore navedenog clanka kojeg je spomenuo wolverine, kada nema 1:1 pixel mappinga-a, upscale-ana ili downscale-ana slika na monitoru bez 1:1 pixel mappinga-a gubi na ostrini. Jesam li u pravu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Premium
|
JA još uvijek ne kontam dal da uzmem della 20" ili ovog... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
druga je priča recimo kod igara, ti ako u igri umjesto nativne reze ekrana (1920x1200) staviš recimo 1680x1050 (znači, isti omjer stranica, samo je reza manja), onda će ti ekran tu rezu stretchati preko cijelog ekrana, i slika će ti se malo izgubiti na oštrini, no iskreno, minijaturno i možeš slobodno preko toga preć. a ovisi i od igre do igre. no, neke grafulje, neka kombinacija drivera a i samog monitora će ti tu 1680x1050 rezu pokazati u pravoj veličini, znači imat ćeš crni okvir oko nje, i slika ti neće popuniti cijeli ekran. primjer, ja sam imao prije Samsung 940BW (19"wide), a Jelc 205BW (20"wide)samsung, i on je mogao postaviti u opcijama od grafe da ima crni okvir u igrama kod kojih bi stavio manju rezu od nativne, dok ja iako bih upalio tu opciju u driverima, bi uvijek dobivao sliku preko cijelog ekrana, tj. strezchalo (rasteglo) bi mi sliku... a koliko znam niti moj niti Jelc-ov monitor nemaju pixel mapping 1:1, tako da je izgleda i stvar do grafičke i do drivera. ako sam ti imalo olakšao, ili te još više zbunio, pitaj, dobre sam volje ![]() nakon ovoliko napisanoh prednosti i nedostataka dotičnih monitora, mislim da stvarno nije teško odvagati činjenice i kupiti jedan. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
|
@gabre hvala na lijepom objasnjenju svega ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Lika u mom srcu
|
catalyst - pošto su ti igre sasvim nebitna stvar u cijeloj priči ako sam dobro skužio, uzmi 22" lenovo, velika reza je savršena pogotovo za tvoju vrstu posla. a govoriti o kvaliteti prikaza i uspoređivati s dellom ili nečim trećim još uvijek nema smisla dok monitor ne dođe u prodaju. ja ovako napamet bih ti rekao da kupiš Lenovo, zašto? 22" veličina te 1920x1200 reza. Odlično za bilo kakav posao gdje imaš puno stvari po ekranu. 20" neki monitor, manja dijagonala, manja reza, jedina prednost što u nativnoj svojoj rezi je manje zahtjevan za igre... no ako imaš poštenu grafičku, ni Lenovo nije sad nekakav strašan zalogaj.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Premium
|
Citiraj:
heheh ja ne znam jel to ide preko driver.a jer to nikad u zivotu nisam koristio tako da..... ali koliko sam citao ovo ide preko OSD.a tako da driveri ne igraju kod dell-a ulogu...jos je napisano da to traje 1min do 2min ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo mene je ovo odvuklo od tog monitora rasprava na pcexpertu monitor je predobar ako je onakav kakav dobe casopisi na recenziju. No previse problema sa tim bandingom, treperenjem slike, da bi isao riskirat sa kupnjom. Jer nisu svi problemi odmah ociti nakon sto se kupi monitor, tako da se nikad ne zna Ali sto vise citam o raznim monitorima, cini mi se da sam sve dalje od konacnog izbora ![]() Skoro svaki ima nekakvih problema, tako da bi trebalo pricekat jedno 1-2 mj. nakon sto dodje taj Lenovo monitor da se vidi kakvih sve problema ce bit, ako ce naravno biti ikakvih. A meni se neda cekat toliko...ja bi svoj odmah. ![]() vec sam stvarno lud od tih monitora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Premium
|
dobili su u vemilu 24" dell.ove opet... sad kad njega vidim... e pa poluditi ću više... ![]() ![]() Samo je pitanje hoće li daj lenovo biti fakat kak pišu ili ne.. Mialim s ću na kraju otići u vemil isprobati jednog 20" della, pa da vidimo.. fora je u tome da mi za obradu fotki jednostavno treba najbolja moguća matrica... tu ne pristajem na kompromise... Zadnje izmijenjeno od: von Schultz. 28.01.2008. u 17:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
|
imas u ADM.u dell 24'' za 5500kn cini mi se malo povoljniji ako ne uzimas na gotovinu... eto decki ja sam uzeo jedan iz ADM.a 24 dell napisat cu par komentara o njemu kad ga dobijem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
|
E gdje mogu skinuti one programe koji vi svi spominjete za testiranje monitora? Ići ću sad uskoro u ducan, pa da to vidim sve na licu mjesta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
Na netu već ima hrpu recenzija i sve su izrazito pozitivne... ljudi karakteriziraju ovaj monitor kao jedan univerzalni versatile proizvod koji će zadovoljiti širok krug ljudi - gamere, profiće koji rade sa grafičkim alatima, poslovne ljude, filmofile, itd. Nisu mu pronašli nešto puno nedostataka... Mislim da je za sada 60:40 u korist Lenova spram Della 20" wide screen... Što vi mislite onda na kraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
|
Lenovo ce biti hit radi svoje cjene ali ako se mislis na njemu igrat moras razmislit o nekoj grafickoj... makar se na toj rezi da pristojno igrat i sa 8800GTS 640mb sto imam doma dobro ja trenutno igram starije naslove ali ni ovi novi ne bi trebali prestavljat toliki problem.... ili si nabavi neku 8800GT |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
meni se isto nekak čini logičnije uzeti neki kvalitetan monitor na duge staze a kasnije upgrejdat grafu ako se baš žele igrati nove igre (btw, tak i tak većina često mijenja grafe zar ne? tak je bilo i u doba CRT-ova...)....btw, testovi pokazuju da jedna 8800GT sasvim dobro fura najzahtjevnije igre na 1920 rezi (sa full detaljima i bez AA i AF)....a btw, nismo svi ovdje djeca pa da se palimo na neke najnovije igre samo radi super grafike (od kojih su neke neoptimizirane do boli)...moj savjet - Lenovo + 8800GT koja ima smiješnu cijenu a kad kasnije izađe 9800 serija 8800gt će se i dalje moći prodati za dobre novce...ak uzmeš neki TN kasnije ga možeš prodat za kikiriki...osim toga, sve ovisi o potrebama pojedinaca....ove dvije igre koje ja mislim igrati - jedna će biti bazirana na opengl a druga na dx9 tak da me puno ne zanimaju neke perverzije od grafike...niti se moram bojati pada performansi na većoj rezi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Velika vecina na postenoj grafi radit ce ok na nativnoj rezi... Onih par koje nece ic glatko, ili cite skinut detalji ili rezu... U 2 o d 10 igri valjda cete moc podnjet malo mutniji ili nekvalitetniji prikaz... A treba napomenut da mutna slika daje prorodni AA ![]()
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|