Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.01.2008., 22:27   #31
miky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Ako ti ploca ima s-pdif onda lijepo spojis komp. sa njim na reciver (rca ili optika), a ako ne onda izlaz iz zvucne kartice Line out na recimo aux na reciveru i to je to.
E sada mi je spojeno preko rca

http://www.installer.com/photos/ipod-rca.jpg - nije bas ovaj al takav -slican

-Dali je bolje preko optickog ili ovoga rca -

-E jos sada kad bih ja znao dali mi maticna ima s-pdif bilo bi OK

http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...narac&c=C20107
MB Gigabyte M57SLI-S4, sAM2, nForce 570-SLI, SATA, FW, GLAN

-idem prckad da nacem-pozz
miky je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 22:36   #32
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
To ti je klasicni audio stereo kabl sa malim 3,5 - rca dekovima, evo sam ti provjerio ploca ti ima s-pdif izlaz koji ces spojiti na reciver i to tamo gdje ti pise digital in (coaxial) to ti je najkvalitetnija varijanta mozes drzati reciver daleko od kompa a voditi samo jedan kabl bez primjetnih gubitaka, i sto je najvaznije sa dvd-a pustiti film 5.1 i imati sve kanale u funkciji.
Staro 21.01.2008., 22:48   #33
miky
Premium
Moj komp

Jeeee - e hvala na objasnjenju naso sam ga to je ovaj utor na maticnoj

utor
http://img174.imageshack.us/img174/5198/dsc01438ii4.jpg

i ovaj kabl
http://www.superfi.co.uk/images/main/PGD481-3-5lg.jpg
Staro 21.01.2008., 22:57   #34
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Smile

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
bolje mi je sad
Lažove ....
Ako ti je bolje sad čemu onda 'patiš' za samogradnjom zvučnika u fleksovom projekt topiku

Tip vrti sub u krilu kao da je kartonska kutija

Citiraj:
Autor miky Pregled postova
Sta mislis jel mogu ta obadva stojeca na jedan kanal (serijski) -pa bi to bilo to !

-Malo glupo zvuci i cisto sumljam da ce to tako moc al -zato i pitam?

To je povratak onoj ideji sub na jedan kanal a dva samostoječa na drugi ?

sama ideja zvuči glupo iako moram priznat da sam znatiželjan što bi od tog ispalo...no opet,znatiželja je ubila mačku
Staro 21.01.2008., 22:59   #35
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
dum dum

..

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 22.01.2008. u 16:16.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 23:02   #36
miky
Premium
Moj komp

dobro nije ideja isla bas tako al ajd -

-Ja tada nisam znao da se sub ima svoje napajanje - Pa sam zato to i piso (lol)

Razumješ -HA ha
Staro 21.01.2008., 23:29   #37
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
@ syss & juan; decki... & !!!

citam ovo i smijem se...taj reciever i ti zvucnici ce raditi dobro za te pare koje si dao. ne samo da ti reciever ne bi imao snage za 6x120W nego ne daje niti 6x40W...ako i toliko. Dakle, ne moras brinuti da ce ti ista ubiti na zvucnicima, jos kao sigurnost za to pazis do kuda pojacavas, jedino kaj bi moglo flisnuti su visokotonci, al ne vjerujem.

ne znam zakaj si to isao kupovati...imas Jamo i Sony 5.1 modele po 1500kn... Mogao si neke male Rogerse kupiti, uparis 2 para od 3kom i za cca 1300kn imas nesto bolje za 6 kanala, jos piknes neki sub i pici. No dobro, tvoja stvar.

Kaj se tice recievera...ako se ne varam taj tip prodaje tu stvar vec oko godinu i pola po oglasnicima... Ako radi i sve je ok, ne mozes fulati, citiram syss-a, kupi paju! ...al obavezno provjeri da li svi kanali rade.

Isto tako, probaj skinuti cijenu...mislim da je to malo starija stvar od 2 godine...modeli im idu po godinama, ove su 10 prva dva broja, prosle su bili 9, pretprosle 8 itd, i svi su VSX bez D, dakle VSX-1017 ove godine, kao primjer. Prema mojoj procjeni taj reciever ti je star bar 4 godine, ako ne i vise.
I nema 6x120W nego 6x100W na 1kHz pri 1% THD-a na 8ohm-a. Onak, to je jedva 6x40W pri 20-20kHz na 8ohm-a.
...u arhivi je...
http://www.pioneer.eu/eur/products/a...2-K/index.html

Ovdje obrati pozornost na datum na stranici, june 2005...
http://www.audioreview.com/cat/ampli...2_2718crx.aspx

Dakle, preko 3 godine ima 100%...

Pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 23:41   #38
miky
Premium
Moj komp

prodaje ga tek odnedavno - nemora znacit da ga je kupio cim je izaso

ovo nerazumem-to nije reciver koji sam ja naveo

...u arhivi je...

Hvala na objasnjenju al ima tu ljudi koji bas i nemisle tako

-pozz
Staro 21.01.2008., 23:42   #39
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
sirova istina
Staro 21.01.2008., 23:52   #40
miky
Premium
Moj komp

evo odakle je potekla ideja o serijskom spoju zvucnika !

http://caraudio.rs.ba/content/view/39/30/

pa bacite oko na tekst
Staro 22.01.2008., 00:00   #41
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
prodaje ga tek odnedavno - nemora znacit da ga je kupio cim je izaso

ovo nerazumem-to nije reciver koji sam ja naveo

...u arhivi je...

Hvala na objasnjenju al ima tu ljudi koji bas i nemisle tako

-pozz
joooj...

K model je crni a S model je sreberni...sve ostalo je isto!

nije ga mogao kupiti prije 2 godine jer nije bio u prodaji, bili su u prodaji VSX-817 i slicni modeli. ne govorim nista o kvaliteti i slicno(o snazi sam ti rekao sve 100% tocno) nego o starosti. a ako ti tip laze koliko je star...tko zna kaj jos laze!?

kaj se tice serijskog spajanja zvucnika. pusti to. nije za guske sijeno.

LP
Staro 22.01.2008., 00:09   #42
miky
Premium
Moj komp

evo da dodam jednu slicicu - samostojeći zvucnik -bez one navlake-stali je vec
malo ukreivo slikano al evo

http://img227.imageshack.us/img227/6039/8787zs0.jpg

Nije za guske sijeno ?-tamo je bas lijepo pokazano kako to spojit
Staro 22.01.2008., 00:18   #43
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 22.01.2008. u 16:15.
Staro 22.01.2008., 00:47   #44
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
evo da dodam jednu slicicu - samostojeći zvucnik -bez one navlake-stali je vec
malo ukreivo slikano al evo

http://img227.imageshack.us/img227/6039/8787zs0.jpg

Nije za guske sijeno ?-tamo je bas lijepo pokazano kako to spojit
gle...decec...mene boli ona stvar jel bus ti mene poslusao ili ne. ne radi se o mojem zepu nego o tvojem.

takoder, objasni mi cemu spajati vise zvucnika u seriju ili paralelu?
da si imalo trazio neka objasnjenja i neke informacije znao bi da vecina recievera ima za namjestiti 4ohm ili 8ohm load, i to bas zato da se deca poput tebe nebi isla igrati svim i svacim oko njihovih uredaja.

takoder, da znas ista o zvucnicima znao bi da na frekvi od 500Hz(ili bilo kojoj, ovo je samo primjer,za pravu impedanciju nabavis graf od proizvodaca, koji naravno rijetko kad dobijete kad su imena kineska i slicno...) zvucnik moze imati 1, 2 ili 150ohm-a, a ne 8 ili 4 kako kazu te bi znao da je tih 8ohm-a neka, ajmo to nazvati sredina tj. neka srednja vrijednost. to i jos dosta ostalih vrijednosti zvucnika rade razliku izmedu tog vivaxa ili recimo nekog warfedalea. nije nit bitno...

dakle, opet te pitam, cemu fakin spajanje u seriju?

@ bruno_x; radi se o marketinskom triku.
da li su vam juan i syss istaknuli da uredaj trosi koliko?...cca 300W? ajde ti meni reci kak ovo moze biti perpetu mobile 2 vrste(ili kak se vec pise) kad tebi na zvucnike daje 600W tj. 720W a trosi samo 300W iz mreze.

za japanezere se zna da skrtare na svemu a pogotovo na transformatorima, pa stavljaju male jadne trafice...a drugi razlog je kaj taj uredaj treba subwoofer jer na sve te kanale ne daje frekvu od 20Hz-20kHz nego od one na koju namjestite na bass cutof, a ostatak ide na subu koja ima POSEBNO pojacalo. cinjenica je da na frekvama do 100Hz uredaj povuce puno vise snage nego kaj povuce na ostalim frekvama iznad 100Hz. zato za sve te recievere trebate subu. ovo 2x100w vec nekako ide, ako ima dobar stereo mod u kojem moze raditi na full spektru frekvencija, sa time da to nece nikada na nikojim zvucnicima nadomjestiti neki dobar subwoofer( u basu, jel) ili neko dobro stereo pojacalo sa 2 dobra samostojeca zvucnika. mislim ima i takvih, al onda ne pricamo vise o uredajima od 1000kn nego puno, puno vise.

ova snaga je mjerena na 1kHz, dakle jedna jedina frekvencija di se ja derem cak jace od tog recievera, na 8ohm-a i sa totalnim harmonickim distorzijama od 1%. 1% THD na ovoj snazi, na jednoj frekvi na 8ohm-a je smece od uredaja. na spektru ima bar 10% THD-a kaj se vec i u uhu osjeti...al da su to napisali vi ga nebi kupili, u slucaju da znate o cemu se radi. inace 1% THD su svi uredaji za masovnu potrosnju. meni kao smrtniku je recimo i to dovoljno. mislim, ima tu jos hrpa faktora kaj cine kvalitetu ali o tome nije mjesto ovdje, a niti sam ja audiofil da bi o tome mogao govoriti, a niti ne znam sve...

to su sve trikovi i slicne shemice kojima prodavaci vucu kupce. harman kardon ima max po 65W po kanalu, vuce oko 700W pa se svi kunu da je glasniji i jaci od svega ostalog. zasto? jer u mjerenjima koristi cijeli spektar frekvencija, dakle od 20Hz-20kHz i tu snagu daje u prospekte.

jel treba jos kaj pojasniti?

LP

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 22.01.2008. u 02:23.
Staro 22.01.2008., 02:10   #45
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

dum dum

nije stvar u jacini ni snazi.....nego o kvalieti zvuka...neke stvati se daju nabiflat ali ipak teba imat uho.....
ne govorimo o razglasima za dvorane i koncerte nego kucnim zvrckavcima....
moj zakljucak kupi ono sta volis i koliko novca imas pa kalkuliraj....pojacal ti i reciveri i nisu bas skupi ako uzmes u obzir neke dobre zvucnike sad puta 2 ili 5 ili 7....pa jos i specijalni kablovi ta zvucnike da ima sta manji sum i gubitak...
skupi se tu dosta love....samo san se ja uvjerija da je 5.1 sistem cudesan....
ako oces bas uzmes pojacalo snage....ma ima konbinacija masu.....u glavnom brutalnu snagu je lako dobit tj buku.....po meni je bitan procesor zvuka....

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 22.01.2008. u 16:32.
Staro 22.01.2008., 02:25   #46
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor bruno_x Pregled postova
hvala na objasnjenju.....sumlja i znao san da japanci malo kemijaju i preuvelicavaju...
ja imam ova 2550 h/k avr i zna san sta kupujem da i sa subom necu imat bas kao u stereo pojacala snagu t.j dubini basa nekog tro sistemskog zvicnika sa skretnicama. sama mu oznaka govori 25 50. nije da se bas razumin al al onako pomalo natucam.....za moju sobu mi je dosta a uz neko kakvo takvo pojacalo tu je i radio i mogu stavit neke sredne zvucnike i rec aj imam nekakav zvuk....iako se ja drzim teorije sa pojacalom na vagu....al zvucnici su uvik problem za njih nikad dosta parusa...sad imam u planu od aparata za varenje napravit pojacalo....heheh sala....
no prob.
ma nije ti to preuvelicavanje ako znas kaj gledas. to su istinski podaci(oke, vise manje) ali ih treba znati procitati.

LP
Staro 22.01.2008., 09:45   #47
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
To da japanci lazu svi znaju odavno, ja se bavim audijem vec oko 20 godina i znam da su neka moja pojacala od 20w daleko jaca (glasnija) na istim kutijama bila od mnogih novodno 120w pojacala i recivera.
Ja cesto dolazim u sukob sa par kolega u vezi svega toga npr. sony reciver 7x100W a trosi 220W iz mreze odakle ostatak iz zraka, naravno pocne polemika da ja neznam sta pricam pa se okanem corava posla, cinjenica da raspodjela snage u HT-u nije ista na sve zvucnike frontovi su najaci, centar slabiji a zadnji zavise od filmova, kod mene je 7.1 na nekim filmovima zadnji se jave svakih pola sata, ali imam filmova gdje zadnji rade i te kako.
Samo me cudi kako ljudi nisu skontali vec jednom te lazi o snazi pa pogledajte pc zvucnike 120, 200, 500, pa cak i 1000W. ljudi moji trafo za pojacalo od 1000W je tezak 20 Kg. najmanje i to ako je toroid. Sto se tice tih vivax zvucnika ima ih moj komsija na sony reciver spojeni skroz solidno rade s obzirom koja je cijena ali se mora staviti aktivni sub. ako se hoce koliko toliko dobar efekat u filmovima.
Staro 22.01.2008., 10:53   #48
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
E sad su neki počeli pričati o pojačalima/recieverima kao da se radi o mješalici za beton. Upališ ju i ona vrti i troši XY watta...
Za primjer, peakovi u klasičnoj glazbi znaju povuči "mrvu" više snage nego piano dionice...
Staro 22.01.2008., 12:53   #49
miky
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
gle...decec...mene boli ona stvar jel bus ti mene poslusao ili ne. ne radi se o mojem zepu nego o tvojem.

takoder, objasni mi cemu spajati vise zvucnika u seriju ili paralelu?
da si imalo trazio neka objasnjenja i neke informacije znao bi da vecina recievera ima za namjestiti 4ohm ili 8ohm load, i to bas zato da se deca poput tebe nebi isla igrati svim i svacim oko njihovih uredaja.

jel treba jos kaj pojasniti?

LP
Ovo ti neznam objasnit jer sam i ja to tamo procito pa pitam!!!

Pa naravno da se djeca netrbaju s tim igrat tu treba veliko djete koje dosta zna oko toga

Već sam naveo da nemam ama bas nikakvog iskustva s ovim stvarima -al ovde se dobro uči

Razumjem ja tebe u potpunosti -sto pricas i za ono koliko trosi iz gradske mreze a koliko moze davat -

Onda i zvucnici 100% nedaju kako japanci kazu

A koji mi ti reciver onda preporucujes?
Staro 22.01.2008., 13:13   #50
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
dajte prestanite miješat japance i kineze ffs.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 13:19   #51
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Ovo ti neznam objasnit jer sam i ja to tamo procito pa pitam!!!

Već sam naveo da nemam ama bas nikakvog iskustva s ovim stvarima -al ovde se dobro uči

Razumjem ja tebe u potpunosti -sto pricas i za ono koliko trosi iz gradske mreze a koliko moze davat -

Onda i zvucnici 100% nedaju kako japanci kazu

A koji mi ti reciver onda preporucujes?
ma nemas frke, znam da trazis info i nije bed, samo ne volim kad netko, bilo tko, misli da govorim krivo. mozda i dam koju informaciju intuitivno, dakle zakljucujem na bazi onog kaj sam vidio/cuo/probao, pa moze biti nesto drugacija od stvarne, al nikad nece biti laz.
u slucaju da kazem nesto krivo uvijek me se moze ispraviti.

jedino kaj sam htio je uputiti te da reciever nije star 2 godine, nego sigurno vise i da ne vrijedi 1000kn. stvar je stara minimalno 3 godine, koristena je i ja tipu ne bi dao niti 800kn. dakle, skini mu cijenu koliko ide.

za te zvucnike ne znam kaj da ti preporucim. iskreno, rade bi kupio sonija za 1200kn jer je nov i ima garanciju, no sad to je praktican razlog. netko voli ovo netko voli ono, nekome je jamaha zakon nekome je marantz smece.

neko vrijeme sam trazio kaj da sebi upiknem i nabaso sam na istu dilemu, kaj uzeti!? za takve zvucnike si uzmi nekaj kaj nije skupo jer ti niti zvucnici nisu skupi, i obavezno uzmi neki sub jer basa neces imati.

dakle, po mojem misljenju ti je svejedno. druga stvar bi bila da imas zvucnike od 10000kn pa bi pioneera ili sonija bilo bezveze staviti na njih. ali opet, nekome se bas ta kombinacija svida. po mogucnosti bi bilo dobro isprobati prije kupnje...

odabir je cisto tvoj, a ovo su ti neke smjernice. neki reciever do 1500kn(nov jel) nece biti greska kao niti neki star godinu ili dvije za 1000kn.

koji sub valja imas takoder na internetu, nadi nekaj do 1500kn, nades review i to je to. za sub mozes i vise para dati, zavisi koliko dobar/mocan zelis. uzmi u obzir da sub, dakle neki bolji, ima minimalno 10" tj. 25cm membranu. sve ono ispod(a neki bi rekli da niti ovo nije dovoljno) nije sub nego wannabe sub.

E da,(thnx syss) zaboravih napomenuti, Vivax su Kinezi ne Japanci. Inace se sve stvari koje su u visem rangu proizvode bas u Japanu. Pogledajte si recimo Marantza ili Denona, ne sjecam se jel ima jos koji...svi oni jaci/bolji/skuplji modeli su napravljeni u Japanu a jeftiniji u Kini. Imam doma Technics liniju i Denon stereo pojacalo, napravljeni su u Japanu, rade kao od prvog dana bez ikakvih popravaka. Jednostavno, Kina - jeftina radna snaga i jeftiniji djelovi, Japan - skuplja radna snaga i kvalitetniji(citaj skuplji) dijelovi. Na uredajima za mase se skrtari, dakle Kina.

LP

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 22.01.2008. u 15:16.
Staro 22.01.2008., 19:22   #52
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
E da,(thnx syss) zaboravih napomenuti, Vivax su Kinezi ne Japanci. Inace se sve stvari koje su u visem rangu proizvode bas u Japanu. Pogledajte si recimo Marantza ili Denona, ne sjecam se jel ima jos koji...svi oni jaci/bolji/skuplji modeli su napravljeni u Japanu a jeftiniji u Kini. Imam doma Technics liniju i Denon stereo pojacalo, napravljeni su u Japanu, rade kao od prvog dana bez ikakvih popravaka. Jednostavno, Kina - jeftina radna snaga i jeftiniji djelovi, Japan - skuplja radna snaga i kvalitetniji(citaj skuplji) dijelovi. Na uredajima za mase se skrtari, dakle Kina.

LP

E, vidiš, ovo je vrijedan komentar koji čak i zaslužuje da malo odemo u off topic.
Premda sam se spekao kupovinom cdp-a koji je proizveden u Kini, još uvijek sam nekako uvjerenja da postoje i stvari koje potječu iz tvornica koje su smještene u Kinu i da imaju kvalitetan proizvod.
Možda ne bih trebao imati takvo mišljenje, no ne mogu suditi o svemu na temelju samo jednog primjera. Tko zna, možda su dotični uređaji imali neadekvatan transport i skladište.
Uzmimo npr. B&W koji je preselio cijelu tvornicu u Kinu, a njihove proizvode na prvom mjestu karakterizira kvalitetna završna obrada.
Proizvod zadržava svoju razinu kvalitete, jer se odbija cijena samo radne snage. Sve ostalo, način proizvodnje, kontrola i ostali čimbenici ostaju istih vrijednosti. Jedino što se mijenja je gorak okus kad na poleđini ugledamo "made in p.r.c.".
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 20:05   #53
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kina - gaće na placu za 6kn
japan - nova mazda 6

syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 20:15   #54
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

sta se tice kineskih proizvoda... nebitno sve se vise manje preselilo u kinu....
a to da ce bit iste kvalitete nema sanse....ma koliku oni kontrolu zavrsnu imali...mozda za 20 god..ni onda jel su im place male stoga je i volja prema poslu mala....vrijema je za novu revoluciju
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno