Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2008., 21:18   #871
Audi45
Premium

Audi45's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Link
Jos jedna provala iz HGshrota
Audi45 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2008., 21:39   #872
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Audi45 Pregled postova
Link
Ipak je to x850

Evo jednog bisera: danas u linksu
Javi se neki lik (polumrtav)...
JA: Dobar dan, zanima me ako sve šta sam naručio imate na raspolaganju...
Links: Koji broj narudžbe?
JA: nema broja, web narudžba je...
L: Na koje ime?
JA: Kazem svoje ime
L: Imamo sve osim napajanja... Stavili smo drugo ako vam ne smeta
JA: Koje?
L: Tagan
JA: Koji Tagan?
L: Pa ovaj tu
JA: Koliko W?
L: 400W
JA: može, uzimam
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2008., 22:55   #873
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Audi45 Pregled postova
Link
Nista novo za HGShrot

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova

Evo jednog bisera: danas u linksu
Javi se neki lik (polumrtav)...
JA: Dobar dan, zanima me ako sve šta sam naručio imate na raspolaganju...
Links: Koji broj narudžbe?
JA: nema broja, web narudžba je...
L: Na koje ime?
JA: Kazem svoje ime
L: Imamo sve osim napajanja... Stavili smo drugo ako vam ne smeta
JA: Koje?
L: Tagan
JA: Koji Tagan?
L: Pa ovaj tu
JA: Koliko W?
L: 400W
JA: može, uzimam
Ne kuzim ovo? Sta je tu provala? I zast si tog tagana uzeo kad nevalja?
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2008., 22:59   #874
malcom
Premium
Moj komp

malcom's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
je ovo provala ili sta?http://links.hr/index.php?naziv=Proj...kl=390.315.020
projektor za 278,400,34kn
Staro 19.01.2008., 01:22   #875
kundak
Premium

kundak's Avatar

Datum registracije: May 2007
@malcom
20k kuna vise za kupnju na karticu ...
kundak je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 01:45   #876
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
u nitelu je jeftiniji za 17k kuna
nije greska u vezi cjene, iako nemam pojma o projektorima znam da ovi jeftiniji nemaju 1600*1200 rezu i onih tulavih lumena
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 10:54   #877
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Provala je u tome, kada sam ga pitao koji model Tagana... On mi odgovori: "Pa ovaj tu" ... Kako sam mogao znati koji taj model "Pa ovaj tu"
Staro 19.01.2008., 12:00   #878
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Provala je u tome, kada sam ga pitao koji model Tagana... On mi odgovori: "Pa ovaj tu" ... Kako sam mogao znati koji taj model "Pa ovaj tu"
Ahha!!! Sorry onda. Mislio sam da ima veze nes s Taganom, zato jer je los i to.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 13:04   #879
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Zaboravio sam reći da je razgovor bio telefonski, tako da sam samo gledao kad je rekao "Pa ovo tu"
Staro 21.01.2008., 19:01   #880
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Smijem ja tu nes pitat. Ak sam kupio komp po komponentama znaci da garanicja vrijedi po komponentama cemu ce mi ona naljepnica iza. Jel smijem otvarat ja sad komp ili kaj?
Spoljarik je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 19:03   #881
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
ak su ti ga oni slozili, dobio si dulju garanciju na konfu. ako maknes naljepnicu, ostaje ti garancija po kompponentama.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 19:09   #882
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

a jel se moze di nabavit ta naljepnica?
Staro 21.01.2008., 20:13   #883
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Spoljarik Pregled postova
Smijem ja tu nes pitat. Ak sam kupio komp po komponentama znaci da garanicja vrijedi po komponentama cemu ce mi ona naljepnica iza. Jel smijem otvarat ja sad komp ili kaj?
Jedan i jedini razlog postojanja te naljepnice na bocnim stranicama kucista je iskljucivo samo radi besplatne dijagnostike i iskljucivanja mozebitnih fizickih ostecenja uzrokovanih tvojom rukom direktno na ugradjene komponente.

Naravno da ti ostaje garancija na sve ostale komponente, ali gubis komociju besplatne dijagnostike (kao sto sam naveo) i nazalost mogucnost da doneses krivu komponente na reklamaciju se povecava.Posebno danas u vrijeme sve ucestalije nekompatibilnosti medju komponentama.
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 20:43   #884
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

sry al ne kuzim ovo kaj si reko s krivim komponentama a ovo prvo cu valdja i sam skuzit kaj je oslo
Staro 21.01.2008., 20:57   #885
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Pa upravo u tome je stvar, sigurno ne mislis da svi imaju susjeda, prijatelja, curu/decka kod kojih ce moci isprobati svoje komponente prije samog reklamiranja.

A krive komponente se redovito donose na servis.Reci cu ti samo jedan slucaj vezan za Seagate diskove i Seasonic napajanja.I jedno i drugo ispravno pa ne rade zajedno.S razlogom sam napisao da je nekompatibilnost sve ucestalija.

Nisam pricao konkretno o tvojem slucaju, generaliziram.Sto se tice otvoranja kucista, ma samo navali.
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 21:10   #886
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Đizus...danas stvarno svega ima...
A ako nije tajna zašto su taj seasonic i Segate (koji i opet koji) bili nekompatibilni,iskreno to mi baš čudno.. Tnx Daddy.
E da,i još nešto...to kod vas vrijedi i uredno važi - ostaju garancije na komponente ; i svaka čast na tome.
Ali na sve više servisa kad vidim ono "skidanjem naljepnice se gubi svako jamstvo" mi dođe da serem...nelegalno,protuzakonito..kako bih još rekao...
BTW : Odmah i negativna strana Linksa...znam da si u servisu a ne prodaji,ali pobogu zašto...???! ...uzimate toliko marže na grafe,konkretno ATI (HD3850/3870)...pa nije vam ravna INA sa svojom tarifom na 'benzinu... : i konačno..

@Spoljarik : Ako su ti oni sve to fino složili,i ako nemaš neke ekstra i "posebne" potrebe,pa ostavi to sve kako je i ne čačkaj dok radi...općenito vrijedi - ne diraj dok radi...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 22:03   #887
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

ma mislio sam namontirat par ventilatora jel mi je grafa a i hard malo vrući
Staro 21.01.2008., 23:33   #888
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Nista novo za HGShrot

kako ne kontaš on ga pita koji tagan a prodavac odgovori ovaj tu a pricaju preko telefona...
Ivanozo je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 23:38   #889
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Đizus...danas stvarno svega ima...
A ako nije tajna zašto su taj seasonic i Segate (koji i opet koji) bili nekompatibilni,iskreno to mi baš čudno..
Meni je to rekao prodavac u Linksu, kad sam kupovao kompjuter/komponente - uzeo sam Seagateov disk (imao sam i stari Seagateov disk koji sam mislio takodjer ugraditi) i namjeravao uzeti Seasonic S12 430W - kaze da to Seasonicovo napajanje jednostavno ne zeli ukljuciti Seagateove diskove, no da 380 i 500W rade bez problema (te snage mi nisu odgovarale - ova prva je malo slaba, ova druga preskupa), kao i Corsair 450W (iako je to Seasonicovo napajanje gotovo identicno S12 430W - valjda su uocili i ispravili gresku u medjuvremenu).

Citiraj:
Ali na sve više servisa kad vidim ono "skidanjem naljepnice se gubi svako jamstvo" mi dođe da serem...nelegalno,protuzakonito..kako bih još rekao...
Ne vidim zasto bi bilo protuzakonito - ako ti oni prodaju racunalo, ne bi ga zapravo ni trebao otvarati. Jel otvaras televizor? Ili frizider? BTW nitko te ne tjera da tamo kupujes racunalo. Ako si pocetnik, onda ni nemas sto otvarat racunalo. Ako nisi, kupit ces racunalo tamo gdje ti nece zabranjivati otvaranje.

Takodjer, jesi siguran da je sve vise servisa (ne ducana?) takvih? Prije je to bilo pravilo, danas nije, ali vjerojatno nije ni rijetko.

Mislim da je najpostenije upravo to da, ako otvoris racunalo, gubis jamstvo na racunalo, ali ti ostaje jamstvo po komponentama.
MaxB je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 23:46   #890
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Onaj ko zna s kompovima ce si kupit konfu u dijelovima i slagal bu je sam i moci ce prckat po njoj, a onaj ko nezna bolje da ne prcka i samo su zbog takvih stavili naljepnice da si smanje glavobolje u servisu kad netko ko nezna ide kopat po kompu.
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 00:47   #891
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
@MaxB : A čuj,neznam sad kako za Astra konfe (Vemil),koje su već 'eto gotove i ono,gubiš jamstvo otvaranjem,jer su oni to ne'š sprčkali i to radi...dali ok ili zbrda-zdola,ali radi. No kad sam kupiš kod njih komponente i onda ti udare to u kućište,a jamstvo gubiš na sve otvaranjem bočne stranice i ubacivanjem 2-3 venta te mjenjanjem žvake sa NB-a... To nikako nije ok,i to je ono što kažem - protuzakonito; jer kupio si komponente,koje su oni da tako kažem 'samo' složili..kužiš..?
A televizor kupiš cijeli i gotov,a ne kupuješ odvojeno katodu,odvojeno ekran,kućište itd...
BTW : MaxB,da ti nije šta u svojstvu onaj Max B Grant..?

I konačno stoji i ovo što kaže VGA killer...i normalno da ću si zato sam slagati,odmah promjeniti sve žvake na svemu itd...ali poanta je u tome da onda treba ljudima to slagat...frend,frendica,poznanik ili kolega od staraca i njihov sin/nećak itd...ali onda ja moram trošit vrijeme i preuzimat rizik za sastavit to nekome, da bi taj netko mogao skidat stranicu,stavit neonku itd...;a nije da se ima vremena uvijek,i da se ne može desiti neko sranje,čak i mehaničke prirode...i šta ako i kad se to desi još trebam iz svog džepa plaćat što nekome radim uslugu koji prvotno treba napraviti servis...?!

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 01:32   #892
MaxB
Premium

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Onaj ko zna s kompovima ce si kupit konfu u dijelovima i slagal bu je sam i moci ce prckat po njoj
Tako ces govorit sve dok se ne opeces, kad ces skuzit da nema sanse da sam rijesis problem zato jer ne mozes identificirati komponentu ili driver koji radi probleme (misteriozna blokiranja kompjutera npr.).

Ovo govorim opcenito jer dobar dio ljudi nema resurse da se igra s tim (druge komponente ili kompletno kompatibilno racunalo), a ne da im se gnjaviti prijatelje sa zamolbama tipa "daj mi provjeri jel kod tebe moja graficka radi ispravno; radi? daj onda da tvoju konfiguraciju preselimo na moju maticnu plocu da vidimo dal ona radi. radi? itd.". Kad imas garanciju na cijeli kompjuter, vratis im kompjuter i popravit ce.
Staro 22.01.2008., 01:44   #893
MaxB
Premium

Citiraj:
@MaxB :No kad sam kupiš kod njih komponente i onda ti udare to u kućište,a jamstvo gubiš na sve otvaranjem bočne stranice i ubacivanjem 2-3 venta te mjenjanjem žvake sa NB-a...
Mislim da si si krivo to protumacio. Imas racun za svoje komponente, ne? Kako bi ti onda oni mogli skinuti jamstvo s njih? A postojeci racun za komponente ti ne mogu ukrast. Takodjer, tko kaze da si ti sve komponente kupio kod njih?

Citiraj:
BTW : MaxB,da ti nije šta u svojstvu onaj Max B Grant..?
Ne, prvi put cujem. Ovaj nick inace koristim desetak godina.

Citiraj:
I konačno stoji i ovo što kaže VGA killer...i normalno da ću si zato sam slagati,odmah promjeniti sve žvake na svemu itd...ali poanta je u tome da onda treba ljudima to slagat...frend,frendica,poznanik ili kolega od staraca i njihov sin/nećak itd...ali onda ja moram trošit vrijeme i preuzimat rizik za sastavit to nekome, da bi taj netko mogao skidat stranicu,stavit neonku itd...;
Opalis samarcinu ljudima koji kupuju racunala za koja gubis svako jamstvo nakon otvaranja kucista i velis im da drugi put kupuju u ducanima u kojima nece biti takvih debilnih uvjeta.
Staro 22.01.2008., 12:11   #894
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor MaxB Pregled postova
Tako ces govorit sve dok se ne opeces, kad ces skuzit da nema sanse da sam rijesis problem zato jer ne mozes identificirati komponentu ili driver koji radi probleme (misteriozna blokiranja kompjutera npr.).

Ovo govorim opcenito jer dobar dio ljudi nema resurse da se igra s tim (druge komponente ili kompletno kompatibilno racunalo), a ne da im se gnjaviti prijatelje sa zamolbama tipa "daj mi provjeri jel kod tebe moja graficka radi ispravno; radi? daj onda da tvoju konfiguraciju preselimo na moju maticnu plocu da vidimo dal ona radi. radi? itd.". Kad imas garanciju na cijeli kompjuter, vratis im kompjuter i popravit ce.
Sve mi je jasno, al ja se opeko nebum, il cu saznat kaj radi probleme il cu sve skurit ...treceg nema

U principu, alergican sam na kompove sklopljene u HgŠrotu i ostalim ducanima jer to nije onak kak meni pase, a i opcenito shebu nekaj dok slazu. Ovak ak ja zahebem bar sam si sam kriv
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 12:25   #895
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor malcom Pregled postova
je ovo provala ili sta?http://links.hr/index.php?naziv=Proj...kl=390.315.020
projektor za 278,400,34kn
Nije. Toliko košta

Edit: ali zato evo najbolji monitor na svijetu

http://protis-online.info/index.php?...chk=1&Itemid=1

Obratite pažnju na "rezolucija od 1600x1200 dpi"

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 22.01.2008. u 13:27.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 13:47   #896
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Nije. Toliko košta

Edit: ali zato evo najbolji monitor na svijetu

http://protis-online.info/index.php?...chk=1&Itemid=1

Obratite pažnju na "rezolucija od 1600x1200 dpi"
Zasto najbolji?
Staro 22.01.2008., 13:54   #897
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Zasto najbolji?
Valjda zato što uz rezoluciju 1600x1200dpi na svojih 20" ima ukupnu rezoluciju nekih 18000x12000
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 13:58   #898
crocro25
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Neznam jel ovo provala ili sto al.

Sisak
Ishop ducan

Przilica mi ne cita dvd ,cita samo cd,a nista nemoze prziti
Kuljena kod njih prije 2mjeseca
Dajem przilicu ,oni ju testiraju pred menom i zakljucuju da JE OTISLO NESTO NA NJOJ,lol
Kazu ,saljemo na servis u zg
Pitam,jel mogu dobit zamjensku
oni: Odgovaraju,ne ,jer nemamo identican model u trgovini
Ja: Hocete li imat?
Oni: Ne
Ja: i sto da ja radim bez jedinog optickog uredaja dok ne servisirate?
Oni: Neznamo
Ja: Ok,kupit cu novu,a ova kad bude gotova,ce mi dobro doc
Oni. ok,nova je 220kn
Ja: 14dana kasnije,dobar dani
Oni: dobar dan
Ja: ja sam dosao po dvd przilicu koju ste poslali na servis u zg prije 14dana
Oni: samo tren (nakon 10min),oprostite ali nista nije stiglo iz Zagreba
Ja: pa dobro,a kada ce stic
Oni: Nismo sigurni
Ja: 1-2 tjedna jos? vec je 2puna tjedna kod vas
Oni: stvarno neznamo
Ja: mjesec
Oni. ......

Ma goni ih u picku materinu !!
Ako za 2tjedna nebude nova ili moja tamo ,idem im poslat sudski poziv jer se takvo poslovanje protivi zakonu 5 iz zakona o pravima potrosaca

Staro 22.01.2008., 14:04   #899
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

Citiraj:
Valjda zato što uz rezoluciju 1600x1200dpi na svojih 20" ima ukupnu rezoluciju nekih 18000x12000
E napokon kak spada monitori , bilo je i vrijeme da se taj dot pitch smanji

hura hura

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije

H2O galerija

___ <<< ex Morgoth >>> ___

Parts of ex aircooling:
Celeron 420 | ASRock 4CoreDual-SATA2 | XFX 7900 GS 600M
Thermalright Ultra-120 Extreme for CPU lapped
Thermalright HR-05 IFX for chipset lapped
Thermalright HR-03 PLUS for GPU

Par slikica iz galerije

Lapping galerija
NJUNJO_HR je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2008., 14:55   #900
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Uuuuups, uopce nisam skuzio.

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na