|
![]() |
#31 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Guls rista yebote trazi si novi job POD HITNO OMG 10kn/h za tu cifru bi jedino mogao surfati po forumima i stisnuti refresh tu i tamo... trazi 20kn/h i nemoj se uopce sramiti jer i to je malo... omg
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
a dečki to je jednostavno tako. kad nekome napraviš nešto, koliko god taj rad vrijedan bio, ne možeš se uvijek cjenkat. i ja sam se školovao evo ima 16 godina, informatička struka, ali prijatelji, kad čovjek mora radit u jednom informatičkom dućanu za crkavicu od 10kn, gubi volju, moral i samopouzdanje. a to potonje je najbitnije za napredak. evo ja sam osobno par puta skoro letio iz firme zato kaj sam pokazao svoj karakter i da se ne dam gaziti. a kad dobijem otkaz, di ću naći posao? negdje konobarit po cijele dane i petke i svetke? mislim, nije da podcjenjujem zanimanja, ali sa svojom školom i papirima, mislim da mogu bolje, ali opet se pitam gdje i kako. velim, meni je bed doći tipu, napravit mu posao i reći gle to košta toliko i toliko, jer ti nemaš ni karizmu ni samopouzdanje prihvatit njegovo odbijanje. današnje vrijeme to čini od čovjeka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
i da, da se osvrnem na nečije riječi o sređivanju računala rodbini. radio sam to par puta. i svaki puta izašao kao posran. dolazi ti obitelj u dućan k tebi, neznanci, vidiš da nemaju novca, da hoće djetetu priuštiti novo računalo, izađeš mu u susret, daš mu čak i popuste, veliš džabe ti ga složim, stavim OS, dopelam doma, poštekam sve da radi, instaliram djetetu koju igricu, sve super, odbijem novac jer mi je žao ljudi, popijem sok, popričam s njima, znam kako bi meni bilo da nemam. i prođe par dana, čovjeku nekaj ne radi kako bi htio, odem, sredim winamp i bsplayer za gledanje filmića. za par dana lik zove da mu se jedna igrica neće instalirati. velim uz najbolju volju, ali imam i ja privatni život, budem došao drugi dan, danas ne mogu. a on bog mater, da koje sam ja smeće, da kaj sam ja njemu prodao, s puškom će mi doći doma i ubit me, ovo ono... danima me proganjao, evo smirilo se sva sreća... ljudi moji, ovo je realnost. a bilo bi lijepo da mi je taj čovjek npr rodbina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
evo ja nedavno slagao komp frendovom bratu.. znači, sastavljanje konfe (tu na forumu sam i pitao šta se može dobiti za cifru koju je on naveo), onda odlazak u 100km udaljen zagreb po komponente, dolazak k njemu, sastaljanje konfiguracije i snimanje windowsa, zakrpa i sve to u ponedjeljak na staru godinu.. u četvrtak još instalirao 4 igrice.. i uzeo sam mu 250kn... rekao sam mu 200 a on mi još tutnuo 50.. znam da je ovo malo, i premalo.. čovjek bi platio i 500kn da sam mu reko.. al baš iz gore ovih razloga, ako mu nešt recimo ne bude radilo onda će mi krv popit da mu to dođem složiti.. nije to konkretno u ovom primjeru, on nije takav ali ima takvih kojima sam nešto slagao.. ali općenito sam imao takvih iskustava.. a to mi smeta jer sam takav da bi ga najrađe još i ošamario.. i u zadnje vrijeme samo pomažem onima za koje znam da će me pitati "koliko sam ti dužan?", inače je bilo samo fala lijepo i bok.. kaj se tiće posla.... ja imam samo srednju školu tehničar za računalstvo.. trenutno sam vanredni student s kojega sam odustal već prije 3 god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#37 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ti si napravio posao, on je dobi uslugu, i veliš da je zadovoljan. Sad, što se tiče cijene te usluge, postavi se u njegovu poziciju. Naplatio ti 100Kn ili 1000Kn, on se više neće osjećati dužnim, jer ti je platio cijenu koju si tražio. S druge strane, sa manjim iznosom, ti ćeš se osjećati bezvrijedno. A za potencijalnu konkurenciju koju činiš svom šefu se nemaš što brinuti, jer se radi o poslu u fušu, nema poreza, nema računa...pa se samo raspitaj koliko bi to sve koštalo preko tvoje firme koja mu ne bi bila na raspolaganju nakon obavljena posla bez dodatnih naknada. O cijeni rada po satu neću previše raspravljati jer i sam radim u srednjoj stručnoj spremi iako imam i višu školu a zaradim više nego neki moji kolege koji imaju i veće titule i veću odgovornost na poslu. Sve se svodi na to kako se u životu snađeš, tj s koliko si masti premazan. Škola te možda čini autoritetom, no bez snalažljivosti i poneke vezice ti ne može pomoći niti titula genijalca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() imao sam sličnih, ako ne i istih problema kao i kolege ovdje, raz***eš se po cijeli dan kupujući za nekog komponente, spajajući, instalirajući programe i onda kad posao bude gotov mi nekako žao ljudima naplatit. No, nakon nekoliko situacija gdje sam imao i pozive u ponoć da se nešto neće instalira (jer san papak bio besplatan, pa su mogli srat po meni kad ih volja), puka san, pa san odreda počeo naplaćivati sve usluge, a tu mogu reći da sam napravija pametan potez, ne zbog love, nego zbog ekipe koja pazi zbog čega me zove doma, jel se miš iskopča, il je kompjuter isključen iz struje, pa je "nešto crklo" i sličnih stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
ja naplacujem svima osim nekim najblizim ljudima. ne bi radio niti rodbini za sicu para jer sam vec davno ostao posran kad sam prorostao cijeli fakin komp, pa instalirao win i sve kaj se moglo ili trebalo staviti, preko 5h hebanja da cujem kak ja nist neznam, jer sam rekao istinu, da maticna nekaj sere, e pa nema vise...od tog dana plati ili ne znam. tocka. inace su te u stanju zvati danonocno i gnjavit sa ne znam ja cim sve ne, fak off, ko da ja nemam zivot. srecom, pa nemam puno rulje koja bas nist ne zna, a neke informacije u hodu nemam namjere naplacivati poznanicima. to je kao da naplacujem neku informaciju ovdje ja vama ili vi meni, jel. za slaganje kompa od 0 do funkcionalne masine trebalo bi uzet bar 700kn. ak im se ne svida nek si sami kupuju i voze stvari, sklapaju, instaliraju win, drivere i ostale gluposti... za 10kn/h ne bi radio niti sa osnovnom skolom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Ja sam isto tako od malih nogu bija glavni "kompjuteraš" u razredu i samo san iša od čovika do čovika i radija za ništa. A ti poslovi su bili od "nauči me kako krekirat" do stavi mi windowse i ova 53 programa. Jednom mi je to prikipjelo i to ne tak odavno kad sam na jednog momka izgubio 6 sati s tim da san se diga u 7 ujutro, radija gladan i žedan te trošija svoju benzinu za doć i otić i to u periodu života kad san ima 101 važniji problem od tuđeg kompa. Onda me on toliko razočara jednom gestom da san nakon toga reka Ne i amen. Ne, osim za onih kako Fleks kaže 5 ljudi koji bi meni napravili isto. Nedavno san iša jednoj ženi sastavit komp. Trebalo je sastavit komp, odnosno kućište (koje je došlo sastavljeno) spojit sa periferijom. Te na to sve skupa stavit Windowse i 10-ak programa, te u par crta (15-ak minuta) objasnit šta i kako. Stavija san cijenu od 600 kn bez imalo srama ili nelagode ili neznam čega sve već ne. I to je bila moja prva i zadnja ponuda. Žena je prihvatila i dobila je (kvalitetno) obavljen posao. Ja san ovaj put potrošio svojih 5 sati, potrošio svoje gorivo,... ali sam i zaradio 600 kn. Samo da dodam da je zahtjevano od mene da sastavin i samo kućište, tj komponente u njemu, tražio bi minimalno 1000 kn. Pa ako oćeš plati, ako nećeš, ne trebaš ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Prijatelju, vjeruj mi, nema tu kruha. Taj smjer ima samo šminkersko ime, ništa ti nakon školovanja nećeš bit u boljoj poziciji od nekog kolege tehničara iz drugog razreda (drugog smjera). Niti ćeš na birou biti cjenjen ili tražen... Bez faksa možeš ciljat na nekakav škver ili nekakvu sličnu branšu, tvornicu, uglavnom neku proizvodnju, te tamo posao običnog radnika koji sa računarstvom nema ni R (osim ako te recimo ne dopadne CNC, onda možeš reć da si koliko-toliko u struci ![]() Ne želin te sad pokopat, već ti govorin realno iz iskustva. Tako počmi razmišljat o faksu ako ovo voliš i želiš se tim bavit ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#46 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
sa bakšišom , u Zagrebu otprilike duplo vise ... svidaj mi se ova usporedba sa mehanicarem i mjenjanjem zarulja u faru , to je meni relativno komplicirano kad imdem sad radit , al mehanicaru je to cas posla jer je to vec radi opetsto puta , nema nikakvih rizika sad da ce ga struaj strefit pa naplati uredno..kaj nebi onda i tak kompjuteraske porpavke naplacivali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#48 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#52 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa ja sam 3 i nije sve tako crno, ono mislim na FOI, pa poslje toga firmica (mala). I stvarno koja si škola elektrotehnička ili tehnička??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#54 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
za 12000kn bi konobario samo tako bez puno razmisljanja. Odhebo bi fax odma sada odma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam po tom pitanju počeo masovno ljude od***avati ![]() Tako da samo par frendova znaju da računaju mene. Najbolji je "frend" od starog koji me svako malo zove na mob jer ima pitanja oko instalacija SVEGA još me jednom išao žicati da mu windoze dižem..od tada mu se ne javljam na mob ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ja ili odbijam ili trazim gadnu lovu pa ostane 5% inicijalnih zahtjeva. ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Pod naletima kopita zla
|
Ma nije da sam izgubio volju zbog svojih "godina" nego sam poludio jer godinama svima radim nekaj kaj ne znaju i ja gubim vrijeme za to. Sada me zadnje lik žicao da idem do Rakitja..reko nebi fala ![]() Snađi se druže ![]() + radim po cijele dane + više sam na poslu nego doma Stoga nema šanse da gubim za nekog cijeli dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Prije 20 godina mi je bilo interesantno trcati na svaki poziv iz jednostavnog razloga sto je svaki problem bio interesantan, malo ljudi je imalo racunala, nije bilo raznih alata kao danas... Sad je to vec patnja, imam osjecaj da ljudi ni ne zele malo prouciti problem vec na prvi znak problema (ili izlazak iz next next next sheme) uzimaju slusalicu u ruke... Nedavno me je poznanik mog poznanika (tocno tako) nazvao u pola dva ujutro s pitanjima za namjestanje LAN-a jer ne mogu igrati mreznu igricu. Sva sreca sto sam i ja (a i zena) navikli na nocne pozive, inace bi ga ubio. ![]()
![]() |
![]() |
#60 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnji primjer govnarenja se dogodio prije mjesec dana. Zove lik iz razreda iz srednje kojeg nisam ni vidio ni čuo četiri godine te me žica da mu pomognem raditi neku bazu u Accessu...progutao sam gofno i rekao da nemam pojma raditi u accessu ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|