|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Evo, baš am se vratio s lana, kad ono, upalim komp, a slika izdeformirana okomitim i vodoravnim jednobojnim crtama. U gornjem lijevom kutu je i kao neka pukotina, izgleda kao razbijeno staklo aka matrica. Najgore je kaj sam čisti multimedijaš, a para za novi monitor nemam, i ovo je bilo navučeno, vrijedi skoro ko moj komp... I što da sad radim, se mogu oprostiti od ovog monitora (imam ga tek 6 mjeseci ![]() ![]() ![]() P.S što da radim sa ovakvim defektnim monitorom, jel ih tko otkupljuje? Nekak mi ga je bezveze baciti, nadam se da do toga neće doći. Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 29.12.2007. u 01:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Zar nitko... Dobro, možda sam bio nejasan, dakle: 1) Jel se može više na njemu što popraviti (čitaj:zamijeniti matrica) ili ga mogu baciti u smeće? 2) Jel u njemu ima kakvih korisnih dijelova koje bih trebao sačuvati? 3) Jel tko otkupljuje monitore sa razbijenom matricom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
pa ček šta si ti je pao monitor ili tako nešto s obzirom da je ovo razbijeno ili šta?? Uglavnom ako je ničim izazvano probaj reklamirat ako imaš garanciju naravno...
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
napisao je da je pukotina u kutu, vjerojatno kresnuo prilikom transporta(sa lan partya jelte) a fizicka ostecenja nisu pokrivena garancijom... ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
P.S trenutno radim na posuđenoj 15˝ Belinei, koja promjena, oči će mi ispast |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Trebao si ga pazljivije nositi okolo. Monitor je cijeli od plastike pa nije cudo da je pukao. Ne mora niti pasti, dovoljno je da se savije... Nazalost ne isplati se popravljati. Ako je pukotina ocita onda ga nema smisla nositi na garanciju. U tom slucaju mozes ga rastaviti, i izvaditi CCFL, invertor i napajanje i ugraditi lampe negdje. Njihova svjetlost je fenomenalna za citanje. Mozes kupiti isti takav pa ces imati rezervnih dijelova za njega... Meni je davno pao laptop sa stola i puko LCD jer sam zapeo nogom od stolice za kabel od punjaca... los feeling |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Danas ja rastavio monitor pa imam jedno pitanje. Uglavnom, od potencijalno korisnih stvari našao sam nekakve mutne folije (jedna duplo lomi sliku, baš je cool efekt) kao i veliki pleksiglas sa ugraviranim točkicama (to dvoje valjda služi za disperziju svijetla). Zatim lampe, PSU i kontrolnu jedinicu. Problem je u tome što PSU ne mogu samostalno upaliti, već mora bit spojen na kontrolnu jedinicu (tak ja to zovem, možda ima koji drugi naziv, dakle zasebna ploča s glavnim čipom). Na konektoru za napajanje postoji 9 pinova: 1 PWM-DIM 2,3,4 GND 5,6,7 13V 8 A-DIM 9 ON/OFF i ja spojim ON/OFF i GND, ali ništa se ne događa. Napajanje zuji, znači ima struje, ali se ne pali. Međutim, kad je spojeno na kontrolnu jedinicu, sve radi i lampe svijetle. Kako da samostalno palim napajanje, nije to valjda kontrolirano preko čipa ili slično ![]() Btw, izlazi za lampe su na 700V ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 02.01.2008. u 03:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
nebi htjeo da se to meni dogodi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Zasto o zasto si nosio taj LCD na fakin Lan Party? mislim em je ogroman em je osjetljiv. Onak ja sam se smrzo doma dok sam ga na stalak stavljao. Za lan partye se kupi polovni 15'' lcd za kojeg ti puca kifla ak ga i zaboravis od alkohola, a ne nositi jedini monitor i to skupi, a jos ni novaca nemas za drugi... Mislim da ce ti biti ovo dobra skola. A sad nam poslikaj kaj ima unutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Dobro dečki, ne trebate me sad dodatno prcat. Nema ga, kaj sad, da se plačem ![]() Što se tiče slikanja, hmm malo kasno. Matrica i ostalo je u smeću, mogu eventualno poslikat PSU, lampe, pleksi, folije... Uglavnom ništ zanimljivo. Nego, volio bih da mi netko odgovorio na ono gore pitanjce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Eh, bas ti avatar pase ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Gdje si prije bio ![]() Ovo s okretanjem matrice ne bi išlo jer je zadnja strana staklena, a prednja ima plastičnu zaštitu. A i da ju okrenem, na servisu bi se opet vidjelo da je razbijena. Ovo sa spaljenim nije loša ideja, ali prekasno. EDIT: Da, kad smo već kod toga, od elektronike mi je ostalo sve ![]() Dakle jel uz svaki serijski broj monitora ide i matrica s odgovarajućom identifikacijom, jel se može skužiti ako otvorim monitor po nekakvom pečatu... I ponajprije serijski broje monitora u garanciji bi se u tom slučaju razlikovao. Meni tu ima nekak puno varijabli da bi sve to uspjelo, sad sve ovisi na kojoj je razini kontrola opreme na servisu. Ako oni samo otvore i stave nove komponente bez ikakve provjere, onda ne bi trebalo biti problema. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.01.2008. u 23:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|