|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bad sektori - mjenjat HDD?
Ovak...jednog lijepog dana prosli tjedan, disk (Hitachi HDT72252 etc) mi je poceo cudno ruzat. Prvo sam mislio da je zbog opterecenja i popunjenosti ali ispalo je da nije....ruzanje se nastavilo u pravilnim razmacima od 15-20 min pri cemu bi se komp na pol sekunde "smrznuo" ![]() Kaj drugo nego vidjet kaj mu je....HD Tune javlja ovo: ![]() Po onome kaj sam vidio dok sam trazio slicne probkeme, disk je gotov...a posto nemam na kaj napravit backup od preko 200 giga, jel moze izdrzat jos neko vrijeme dok ne nadjem zamjenu? P.S. U garantnom listu od Linksa pise da se mora reklamirat s originalnim pakovanjem....koje ja naravno nemam ![]() Hoce me davit zbog toga? Hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
1. Da disk je gotov... 2. Moli, kumi, preklinji nekoga ko ima diskovlja da ti napravi backup ili posudi disk ili nađi lovu pa kupi novi i napravi backup na njega ili naprži DVDe ili što već ali izvuci si podatke kako god znaš ODMAH jer imaš dobru šansu da se jednog dana (u jaaako skoroj budućnosti) samo pojavi popularna "No system disk present, please insert system disk and press enter" poruka a s njom i dobra vjerojatnost da je i sve ostalo crklo trajno, a kako se tebi ziher ne isplati recovery (da imaš pare za recovery imao bi i za novi disk da si nabaviš bez pitanja) onda je bye bye... 3. Ako si dobio disk u onoj vrećici sumnjam da će neko za nju pitati ako je u nekoj kutiji ili sl možda ali sumnjam da će te u linksu pilit radi toga, naravno trebaju ti račun i garantni list, mada mislim da linksovci ionako to po serijskim brojevima vode...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Vjerojatno je disk gotov. Eventualno probaj popraviti sa hddregeneratorom , pa ako uspije ,super. Ako ne, novi disk kupi, i lijepo cijeli disk prekopiraj ![]()
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Obavezno backup prije svega, a onda se igraj s popravkom bad sectora. Možda su samo logički pa će ih zero fill format prebrisati, a ako su fizički, nema pomoći, nažalost.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Novi hard uzmi svakako da si imaš gdje prebaciti sve te podatke jer će te koštati puno skuplje, ako budeš uzimao DVD medije pa na njih snimao. Kad sve prekopiraš ili barem ono što možeš, probaj napraviti zero fill format pomoću Hitachi Drive Fitness Testa i onda još jednom istestirati disk. Ako i dalje ne radi kako treba i ima bad sectore, nosi reklamirati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|