Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.12.2007., 17:48   #1
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Aplus CS-185A Review i malo oko toga...

Jos pred pola godine sam nabavio kuciste Aplus CS-185A. Privuklo me jer kosta <200kn i ima mjesta za 120mm ventove (sto nema nijedno kuciste bez napajanja te cijene kod nas - bar mislim). Inace, ima dosta kucista koji s ovim dijele sasiju, a i vecinu prednosti i mana.

Krenimo izvana. Prvi dojam je... hm. Kuciste je zbilja perolako - ne ulijeva povjerenje. Ali je boja OK (nadrapao je zid ) i plastika se uopce ne uvija i ne skripi. Izgled nije predivan, ali nije ni los. Solidno. sprijeda su 2xUSB, mic i phone konektori. Na lijevoj bocnoj stranici su prorezi za hladjenje grafe i rupa na koju je montiran fanduct na izvlacenje, ali stane i 80mm vent. S kucistem na zalost ne dolaze thumbscrewovi. Straga nista posebno ni vrijedno isticanja.

Unutrasnjost je sasvim obicna, vrlo slicna jeftinim noname kucistima. Za pohvalu je 7 3.5" lezista (2 imaju pristup izvana) koje hladi 120mm ventilator (ne dobije se s kucistem, ja ugradio). Rupe za ventove su tako slozene da se mogu montirati 80, 92 i 120mm ventovi. Grilovi su OK, ali mogli bi biti manje restriktivni. Unatoc limu od svega 0.5mm (moje staro kuciste, Everpower ima 0.6!) je sasija dosta cvrsta (ugodno iznenadjenje!), a Maxtor u njegovom kavezu vibrira manje nego u Chieftec Dragonu (istovremeno pokuda Dragona i pohvala ovog kucista). Rubovi su dobro obradjeni i nisam se nikako uspio porezati, ma koliko se trudio.

Sad konacno idem kuditi kuciste. Sasija je cvrsta s obzirom na lim, ali moglo je to i bolje. No zato su bocne stranice katastrofa. Isto su izradjene od papirnatog lima kao i sasija, ali su vrlo osjetljive i savitljive. Nakon pola godine vise jednostavno ne sjedaju kako spada, tj. sjedaju ako se JAKO pomucim. Ove godine mi je kroz ruke prosla hrpetina MSova, ANSa, JNCa, MLNa, Neverpowera, ŽNJa i ostalih, i nijedan, ali bas nijedan nije imao ovako shitty stranice (bili su blizu ali ne...). Al ajde, kad zatvorite kuciste, OK je. Da, znam da kuciste kosta <200kn, ali da je tanje i slabije u usporedbi s gore recenima...

Zakljucak - jesam li pozalio kupivsi ovo kuciste? Pomalo da (ja se racunam pod zahtjevnijeg usera koji pati na tisinu). Ali nema veze. Za prosjecno nezahtjevnog korisnika kojem je do toga da si prilicno bezbolno sklopi PC bez Grunfanja i daljnjeg prckanja i da nema puno love - dobro je. Kuciste koje zadovoljava svoju osnovnu svrhu i nista vise. Za dobiveno je cijena u redu, ali sve preko 250kn za kuciste takve sasije (a istu sasiju koristi mali milijun kucista) je IMHO pljacka.

Ocjena: 7.5/10

I za kraj - kako sam ja to poslozio! Konfu vidite pod Moj Komp. Sprijeda i straga je 120mm GT na 5V. Desnu stranu sam oblozio 1cm spuzvom samo tamo gdje nije tray od maticne jer ne stane inace. Lijeva je potpuno oblozena, a otvori su zacepljeni kolaz-papirom. Za diskove sam pobrao ideju od clana rib@, ali sam pojednostavio to. Imam cetiri debele gume za gace kroz koje sam jednostavno protjerao sarafe i zasarafio diskove. Gume sam nategnuo i osigurao pribadacama. Maxtor, iako mu nisam smanjivao AAM i cijeli komp je jako tih, ne buci skoro nista. Grafa je Radeon 9600XT na koji sam zasarafio komad GT-ovog hladnjaka za P4 - hladi se pasivno. U napajanju je Revoltec Airguard 80mm koji se vrti na 1500rpm i najglasniji je vent u kucistu (Revoltec na procu se vrti na 950rpm, za GTe ne znam jer nisu spojeni na senzor, mislim da je netko rekao 450rpm).

Dovoljno za FKT?

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 02.01.2008. u 20:12.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 18:20   #2
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Pa mislim da se za cijenu od <200kn ni ne moze nesto posebno puno ocekivati,jos sto,kao sto kazes,ima za 120mm ventove

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2007., 18:25   #3
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Pa mislim da se za cijenu od <200kn ni ne moze nesto posebno puno ocekivati,jos sto,kao sto kazes,ima za 120mm ventove
Ne mogu ocekivati nis posebno ali mogu ocekivati da za 200kn dobijem deblje kuciste nego gore navedeni drekovi koji kostaju 200kn max s napajanjem.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 10:52   #4
mislav_os
freak
Moj komp

A dobro to..

A ne znam,mislim,i ja bih ocekivao malo vise za tu cijenu..Ali opet,po meni kuciste sasvim pristojno izgleda

Staro 16.07.2009., 15:44   #5
kospordie
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
namjeravam ubosti ovo kuciste, samo me zanima jedan detalj koji se nigdje ne spomonje :]
Koje boje svijetli HDD i power ledica.. strah me da nije ona bljestavo kricava plava neonska ledica jerbo za komp koji bi bio online 24/7 u spavacoj sobi to nikako nije pozeljno

tnx
kospordie je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 16:53   #6
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Code:
24.12.2007., 10:52	
Danas, 15:44

Pa ledicu uvijek možeš prekrit nečim
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 17:15   #7
mislav_os
freak
Moj komp

Ja jos gledam na kakvu sam ja to temu odgovarao,ne sjecam se...:rofl:,2007.

@kospordie
Pa nemoj ukljuciti LED-icu u MBO i prica rjesena

Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 18.07.2009. u 01:44.
Staro 16.07.2009., 17:52   #8
kospordie
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
hehe
a i mislio sam si da bljesti ko 100 vragova ipak prije 2-3 god to je bio hit a valjda je i danas ;P
anyway nemam nista protiv plavih ledica samo mrzim kada ledica svijetli ko betlehem

tnx
kospordie je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke