|
![]() |
#1 |
Carpe Diem...
Datum registracije: Nov 2007
|
Koji laptop???
Prije svega pozdravljam ekipu na forumu budući da mi je ovo prvi post... Sada, na problem... Koji laptop između ova dva mi preporučujete i zašto? Negdje sam čitao da je Toshiba jedan od jačih proizvođača laptopa dok se za Acer komentira kako i nije baš tako kvalitetan. Dilema je u tome što Acer nudi više za skoro istu cijenu (ovisno o trgovini). I još jedna stvar, ovdje piše da Acer ima grafičku od 512 MB, a guglanjem sam primjetio da na nekima piše 512 MB, a na nekima 256 MB za isti model pa više nisam ni siguran iako pretpostavljam da je grafa od 256 MB. TOSHIBA Satellite A200-1MI Cijena: 9.990,46 kn • Procesor: Intel Core 2 Duo T7300 2.00GHz (4MB cache) • Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800, TruBrite • Grafički sustav: ATI Mobility Radeon HD2600 256MB • Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB) • Tvrdi disk: 250GB SATA • Optički uređaj: DVD RW DL • Dimenzije: 362 x 267,8 x 33,5 mm • Masa uređaja: 2.7 kg • Jamstvo: 24 mjeseca • Baterija: 3:30 h • Operativni sistem: Windows Vista Business • Modem: da • Mreža: da (Gb LAN) • Bežična mreža: da (802.11a/g/n) • Audio ulazi/izlazi: da • USB podrška: 4x USB 2.0 • FireWire: da • TV out: da • Bluetooth: da • Čitač kartica: da (5-u-1) • Kamera: 1.3MP ACER ASPIRE 5920G - 602G25Mn Cijena: 10.377,28 kn • Procesor: Intel Core 2 DuoT7500 2.2GHz (4MB cache) • Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 CrystalBrite • Grafički sustav: nVIDIA GeForce 8600M GT 512MB • Radna memorija: 2GB DDR2 667MHz (proširivo do 2GB) • Tvrdi disk: 250GB SATA • Optički uređaj: DVD RW DL • Dimenzije: 360 x 267 x 43 mm • Masa uređaja: 3kg • Jamstvo: 12 mjeseci • Baterija: 3,5h • Operativni sistem: Windows Vista Home Premium • Modem: da • Mreža: da (Gb LAN) • Bežična mreža: da (802.11a/b/g) • Audio ulazi/izlazi: da • USB podrška: 4x USB 2.0 • Infracrveni port: da • FireWire: da • Expresscard: da • VGA izlaz: da • TV out: da • Čitač kartica: da (5-u-1) Unaprijed se zahvaljujem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. Jesi pročitao 'Vodič'? 2. Čemu će ti služiti lap?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Carpe Diem...
|
Pročitao sam vodič koji je stvarno dobro napisan, ali mi nije pomogao da odlučim između ova dva laptopa... Laptop će mi koristiti kao zamjena za desktop, povremeno igranje (ne stalno, ali svakako mislim nešto odigrati na njemu), download, surfanje, faks (tako da opet ne mogu imati neki 17" zbog prijenosa)... Za programiranje i foto-video obradu mi ne treba. Čini mi se da su ova dva koja su ušla u uži krug baš ono šta mi treba i vjerujem da ne bi pogriješio da uzmem bilo koji, ali kad se već daje 10 000 kn onda bi volio čuti i drugo mišljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Oba su dobra za tu namjenu pa ti je svejedno kojeg ćeš uzeti. Na tvom mjestu, skočio bi na stranice proizvbođača i vidio na kojeg se može staviti XP (za slučaj da ti Vista baš ne 'legne', a i laptop će bolje raditi sa XP-om).
![]() |
#5 |
Premium
|
Pozdrav svima i ja sam novi ![]() Imam slicnu dilemu kao i pokretac topica. 1. Toshiba A 210-16F iz Vemila, cijena 7000kn OPIS: Procesor AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 1.9 GHz Zaslon 15.4 " Toshiba TruBrite® WXGA TFT display Rezolucija: 1,280 x 800 HDD 160 GB Optički pogon DVD Super Multi drive (Double Layer) Memorija 2,048 (1,024 + 1,024) DDR2 RAM (667 MHz) Nadogradivo do 4 GB Grafička kartica ATI Mobility Radeon™ HD 2600, 256 MB memorije vlastite memorije, do 1023 MB memorije koristeći tehnologiju HyperMemory Fax modem V.92 modem Mrežna kartica 10BASE-T/100BASE-TX Wireless Card Ugrađen Bluetooth Multimedia 24-bit stereo Ugrađeni stereo zvučnici Toshiba Bass Enhanced Sound System with Dolby® Sound Room I/O 1 x DC-in 1 x external monitor 1 x RJ-11 1 x RJ-45 1 x TV-out (S-video) 1 x i.LINK® (IEEE 1394) 1 x external microphone 1 x headphone (stereo) 1 x 5-in-1 Bridge Media slot 4 x USB Dimenzije 362 x 267.8 x 33.5 (front) / 39.3 (rear) mm Masa 2,7 kg OS Windows Vista® Home Premium Edition Ostalo Ugrađena 1.3 Megapixels Video Camera 2. Acer Aspire 5520G iz HG-Šrota, cijena 6500kn - Procesor AMD Turion64 X2 TL-60 (2.0GHz) - Ekran 15.4" WXGA CrystalBrite - Memorija RAM 2GB DDR2 - Hard disk 250GB SATA - Grafika nVidia GeForce 8400M GS (128MB) - Povezivost modem, LAN, WLAN, BT - OS Linux Pretpostavljam da Toshiba ima bolju "reputaciju", a i nisam bas oduševljen Hg-spotom, no htio bi cuti jos koje misljenje. Također ako netko zna za neku bolju ponudu? Plafon mi je oko 7000kn. Laptop bi koristio za posao, multimediju i igre, s tim da mi najveci detalji nisu presudni. Jos me zanima kakva ce biti situacija na trzistu oko Nove godine? Jel se isplati cekat jos malo na eventualne popuste ili bolju ponudu? Nije mi strasno hitno, ali bi htio do tada nesto kupit. Edit: Posto hg-spot nije sposoban napisat konfiguraciju svojih proizvoda, evo nesto slicno da upotpotpunim konfiguraciju, Evo cak ulazi i u dilemu (trilemu) ![]() http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=2452 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ukratko, Acer ima malo jači proc i veći hard, ali slabiju grafu. HD2600 je klasu bolja od GF8400. Ako su ti igre važne, Toshiba je bolji izbor. Još ako zamijeniš Vistu XP-om, bit će još brža i bolja.
![]() |
#7 |
Premium
|
Razmisljam najvise o dual bootu s XPom. Jer mi bezveze popusit Vistu koju ipak na kraju krajeva i platim u cijeni. Pitanje za ljude koji imaju Acere, kakvi su zvucnici s obzirom da su dosta izreklamirali Surround zvuk? Kupio sam novi Bug jer reklamiraju test 27 laptopa do 7000kn, reko taman ono sto meni treba. Ali izbor uređaja je katastrofa, pa od toga svega jedino Lenovo N100 vrijedi, ja bi valjda nasao 10 recunala koja su bolje od toga sto su testirali. Oce ko kupit Bug star 1 dan za 25kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Carpe Diem...
|
Još jedno pitanje... Koja je bolja grafa HD2600 ili GeForce 8600M GT... I da li ovi laptopi imaju 4200 rpm ili 5400 rpm, jer na netu nailazim na različite podatke za iste laptope, negdje piše 4200 negdje 5400... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html
![]() |
![]() |
#10 | |
Carpe Diem...
|
Citiraj:
Sada sam baš u dilemi zato jer acer ima brži procesor, bolju grafiku, bolji zvuk i duže mu traje baterija, dok je toshiba odličan proizvođač laptopa, ali ima malo lošiju grafiku, zvuk i slabiji procesor od acera... I šta je najgore, nisam našao ni jedan faking review za toshibu satellite pro a200-1MI dok sam ih za acer našao 100... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Moglo bi se i za Toshibu naći XP drivera. Nažalost, dotična ima neka čudna označavanja u vidu internih kodova koji se nalaze na naljepnici sa serijskim brojem laptopa (u zagradi uz naziv modela, npr. PSAxx) tako da ako ne znaš taj kod, ne možeš vidjeti na netu ako imaju XP drivere za taj model. Koliko se sjećam, za A200 modele se moglo naći XP drivera (kontrolom sam vidio da nema XP drivera samo za model sa šifrom PSAE2).
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ima drivera za njih na toshibinoj stranici http://eu.computers.toshiba-europe.c...jsp?service=EU moras imat taj kod koji ti je napisao ispod laptopa da bi skinuo prave drivere, ja sam to radio prije koji tjedan i bome sam se namucio jer su mi neki nedostajali, ali sam na kraju sve namjestio osim multimedija keys ispod ekrana |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Acer Aspire 5520G ima 4200 rpm i zato ga izbjegni (ja sam ga isto namjeravao kupit al nista od toga), ne slazem se da je atijeva bolja- mozda je od 8600m gs, al ne i od 8600m gt, nVidiina je bolja!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ja bi za 10k uzeo tecru a ne satelite ali to je na tebi. http://forum.notebookreview.com/ - probaj tu naći sve vezano uz xp, ja sam uspio za svoj dell, samo u tražilicu upiši što te zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Može mišljenje: Procesor AMD Turion 64 X2 TL-60 2.0 GHz, L2 Cache: 2 X 512, FSB 800 MHz Tehnologija AMD X2 64 bitna tehnologija Chipset NVIDIA nForce 630M chipset Sistemska memorija 2 x 1024 MB DDR2, max 4 GB DDR2 Hard Disk 250GB S ATA HDD (4200 rpm) Optički uređaj DVD-RW dual layer Ekran 15.4" WXGA, 16.7 mil (Acer CrystalBrite technology), 1280x800 Grafika nVidia GeForce 8600M GS grafièki èipset sa 512 MB GDDR2 Video memorije do 1024 MB uz TurboCache tehnologiju PureVideo technologija Audio Dolby certified Surround Sound System Zvučnici Stereo zvuènici Mre¾a 10/100/1000 Ethernet card (LAN) Be¾ična mre¾a 802.11a/b/g wireless lan Modem Modem 56k v.92 I/O Portovi 4 x USB 2.0 1 x S-video/ TV-out (NTSC/PAL) port 1 x DVI-D port 1 x IEEE 1394 port 1 x Modem (RJ-11) port 1 x Gigabit Ethernet (RJ-45) port 1 x Microphone jack 1 x Line-in jack 1 x DC-in jack for AC adapter Ostalo 1 x ExpressCard/34 slot Acer Orbicam 0.3MP camera 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) Baterija Li-ion battery pack Autonomija do 3 sata autonomije baterije Dimenzije 366 x 274 x 33.6/42.6 mm Te¾ina 3,0 kg Boja Srebrno - crna Operativni sustav Microsoft Windows Vista Home Premium Preporučeni OS Microsoft Windows Vista Software Acer Empowering Technology Acer GridVista Acer Launch manager Acer Arcade or Arcade Deluxe featuring DV Wizard, VideoMagician, DVDivine (Arcade Deluxe on configurations with Vista Home Premium) Microsoft Works 8.5 with Office Home and Student 2007 Trial Acer GameZone Norton Internet Security Acer Video Conference Manager (on models with VoIP phone) Adobe Reader CyberLink PowerProducer NTI CD Maker |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|