|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
PSU ventilatori i buka
Napajanje je Enermax 353W sa automatskom kontrolom RPM-a ventova. I sad, kad upalim samo napajanje (kratkim spojem konektora) jako je tiho i gotovo se ne čuje, a kad se pali preko matične čuje se dvaput jače, i podiže nivo buke cijelog kompa. Izgleda da je to do automatske kontrole ventova, to se događa i kad je 3pin konektor napajanja (za monitoring) spojen i kad nije spojen. U SpeedFanu se, kad probam smanjit RPM bilo kojeg venta, ništa ne mijenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pa sam si rekao... ima ploča koje ne podržavaju regulaciju ventova na napajanju. koja je to ploča da se ne zeznem ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
...
|
Citiraj:
da, ali koja onda korist od tihog napajanja kad nije tiho. kad nije spojeno na matičnu onda je tiše, znači da matičnu ipak ima neku kontrolu nad ventovima, jer bi inače bilo isto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Re: PSU ventilatori i buka
Citiraj:
Napajanje ti ima automatsku reglažu broja okretaja u zavisnosti od opterećenja (temperature unutar napajanja), znači dok nije optrećeno i ne grije se vent ima mali broj okr., a kad ga propisno opteretiš komponente se više zagrijavaju i senzor unutar napajanja daje komandu da se vent ubrza i ohladi unutrašnjost napajanja, to ti je cijela mudrost.:burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
...
|
Re: Re: PSU ventilatori i buka
Citiraj:
ma nastojim smanjit što više buke cijelog kompa, tako da gledam na sitnice. najbučnija stvar je def. hdd, ali zanima me je li mogu nekako na thermalright sk7 stavit 92mm ili 120mm, iako mu je max 80, ali ne preko adaptera, jer na tr sk7 vent se učvršćava preko onih clipova. proc je palomino, pa se podosta grije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: Re: PSU ventilatori i buka
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
...
|
Re: Re: Re: PSU ventilatori i buka
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
Evo ja sam si bio uzeo kuciste Midi Tower, CHIEFTEC 23CH-DX01BD i stvarno je super a + tomu dolazi odlicno napajanje, 360W.Na samom napajanju je super tihi ventilator, radi sam na 1400 o/min, i napajanje ima serial- SAta konektor! Mislim da ti je problem do ploce, tak i ja na svojoj staroj Kt333 nisam mogao regulirati okretaje venta! A koliko sam i cuo nisi jedini, ima puno ljudi kojim to Enermax 353W ZUji!
![]() |
#9 | |
...
|
Citiraj:
evo sličnog problema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
ja nemam problema, mini je super tiho napajanje a +tome super naponi! CHIEFTEC rullez...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|