Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2004., 10:45   #1
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
PSU ventilatori i buka

Napajanje je Enermax 353W sa automatskom kontrolom RPM-a ventova. I sad, kad upalim samo napajanje (kratkim spojem konektora) jako je tiho i gotovo se ne čuje, a kad se pali preko matične čuje se dvaput jače, i podiže nivo buke cijelog kompa. Izgleda da je to do automatske kontrole ventova, to se događa i kad je 3pin konektor napajanja (za monitoring) spojen i kad nije spojen. U SpeedFanu se, kad probam smanjit RPM bilo kojeg venta, ništa ne mijenja.
elvis je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2004., 13:14   #2
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
pa sam si rekao... ima ploča koje ne podržavaju regulaciju ventova na napajanju. koja je to ploča da se ne zeznem ?

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2004., 14:14   #3
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Horza
pa sam si rekao... ima ploča koje ne podržavaju regulaciju ventova na napajanju. koja je to ploča da se ne zeznem ?
MSI KT3 Ultra2 VIA KT333
da, ali koja onda korist od tihog napajanja kad nije tiho. kad nije spojeno na matičnu onda je tiše, znači da matičnu ipak ima neku kontrolu nad ventovima, jer bi inače bilo isto.
Staro 06.03.2004., 14:31   #4
Bart
PC maher
Moj komp

Bart's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Re: PSU ventilatori i buka

Citiraj:
Originally posted by elvis385
Napajanje je Enermax 353W sa automatskom kontrolom RPM-a ventova. I sad, kad upalim samo napajanje (kratkim spojem konektora) jako je tiho i gotovo se ne čuje, a kad se pali preko matične čuje se dvaput jače, i podiže nivo buke cijelog kompa. Izgleda da je to do automatske kontrole ventova, to se događa i kad je 3pin konektor napajanja (za monitoring) spojen i kad nije spojen. U SpeedFanu se, kad probam smanjit RPM bilo kojeg venta, ništa ne mijenja.

Napajanje ti ima automatsku reglažu broja okretaja u zavisnosti od opterećenja (temperature unutar napajanja), znači dok nije optrećeno i ne grije se vent ima mali broj okr., a kad ga propisno opteretiš komponente se više zagrijavaju i senzor unutar napajanja daje komandu da se vent ubrza i ohladi unutrašnjost napajanja, to ti je cijela mudrost.:burn:
Bart je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2004., 14:44   #5
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Re: Re: PSU ventilatori i buka

Citiraj:
Originally posted by Bart
Napajanje ti ima automatsku reglažu broja okretaja u zavisnosti od opterećenja (temperature unutar napajanja), znači dok nije optrećeno i ne grije se vent ima mali broj okr., a kad ga propisno opteretiš komponente se više zagrijavaju i senzor unutar napajanja daje komandu da se vent ubrza i ohladi unutrašnjost napajanja, to ti je cijela mudrost.:burn:
ok
ma nastojim smanjit što više buke cijelog kompa, tako da gledam na sitnice. najbučnija stvar je def. hdd, ali zanima me je li mogu nekako na thermalright sk7 stavit 92mm ili 120mm, iako mu je max 80, ali ne preko adaptera, jer na tr sk7 vent se učvršćava preko onih clipova. proc je palomino, pa se podosta grije
Staro 06.03.2004., 19:22   #6
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Re: Re: PSU ventilatori i buka

Citiraj:
Originally posted by Bart
da, ali napajanje se ne bi smjelo zagrijati baš pri bilo kojem opterećenju, ne? ono bi trebalo ubrzavati i usporavati ventove prema potrebi.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2004., 19:27   #7
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Re: Re: Re: PSU ventilatori i buka

Citiraj:
Originally posted by Horza
da, ali napajanje se ne bi smjelo zagrijati baš pri bilo kojem opterećenju, ne? ono bi trebalo ubrzavati i usporavati ventove prema potrebi.
to osjetim primjerice pri in/out u standby, prilikom standbya ventovi odu na min., a inače na max.
Staro 07.03.2004., 14:24   #8
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Evo ja sam si bio uzeo kuciste Midi Tower, CHIEFTEC 23CH-DX01BD i stvarno je super a + tomu dolazi odlicno napajanje, 360W.Na samom napajanju je super tihi ventilator, radi sam na 1400 o/min, i napajanje ima serial- SAta konektor!
Mislim da ti je problem do ploce, tak i ja na svojoj staroj Kt333 nisam mogao regulirati okretaje venta! A koliko sam i cuo nisi jedini, ima puno ljudi kojim to Enermax 353W ZUji!
Staro 07.03.2004., 15:45   #9
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Master Neo
Evo ja sam si bio uzeo kuciste Midi Tower, CHIEFTEC 23CH-DX01BD i stvarno je super a + tomu dolazi odlicno napajanje, 360W.Na samom napajanju je super tihi ventilator, radi sam na 1400 o/min, i napajanje ima serial- SAta konektor!
Mislim da ti je problem do ploce, tak i ja na svojoj staroj Kt333 nisam mogao regulirati okretaje venta! A koliko sam i cuo nisi jedini, ima puno ljudi kojim to Enermax 353W ZUji!
možda bi se mogao smanjit rpm venta na min.
evo sličnog problema
Staro 07.03.2004., 20:03   #10
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
ja nemam problema, mini je super tiho napajanje a +tome super naponi! CHIEFTEC rullez...
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno