|
![]() |
#451 |
Rugby a way of life
Datum registracije: Nov 2007
|
evo situacija je ovakva.... ![]() znaci sa freezerom i novom pastom bi trebao ica bar 5-6 stupnjeva dole,pa onda na 3.3 pa opet nazad na ovih 60 vrucih i to je to.... hvala... ps ako mi ko moze pomoc....moze tu a moze i na pm,sta mi je najbolje sa memorijom,za intel pise da su bolje vise latencije ali razlika izmedu 4-4-4-12 i 5-5-5-15 je nekih 400bodova u 3dmarku05 i ide u korist nizih.... memorija je ocz platinum 6400 kit 2*1GB pps e i jos nesto,kao sto vidite svaki programcic pokazuje svoj napon jezgre,koji je najtocniji? |
![]() |
![]() |
#452 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
opet čemu toliko dozat napon za 3GHz? daj ostavi napon na default postavkama pa probaj dal radi stabilno a ne dizat ga bezveze i koliko vidim oba programa (CPU-Z i Everest pokazuju isti napon jezgre - 1,376V)
#453 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Slažem se da ne treba toliki napon za 3GHz, iako sam ja 2180tki na P35C-DS3R morao dati 1.375 za tu frekvu (8*375) - zbog vdropa (1.312V u loadu) - temp. su bile slične - 33 idle, 57-60 load (hyperTX2). |
![]() |
![]() |
#455 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
I naravno treba voditi racuna o tome da danas ne postoji aplikacija koja u svakodnevnom radu dere proc kao sto deri tu bench alati... ![]() Recimo to ovako,imam E6420 @3.3GHz stock voltaza i naravno freezer 7 pro montiran gore. Orthos potjera ga na 60 C, dok recimo bilo koja igra, da budemo precizni najzahtjevnije aplikacije koje ce pokrenuti 90% korisnika najveci procenat aktivnog CPU vremena, nece ni da prismrdi preko 42 C sa freezerom 7 na minimalnim brojem obrtaja ![]() Inace u moru prepruka za freezera 7 pro evo i moje jos jedne,da se zna ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#458 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma to su mu garant temperature diode,ne Vcore... momak, nadodaj na tih 56c još 15 stupnjeva i to ti je realna temperatura proca ![]() Smanji volte, moj ide na 3.0 sa 1.35 bez problema,dobro,svaki je na svoju ruku,al mora bi ti radit bar na 1.375, a i dobro bi bilo da kupiš freezera...
#460 |
Rugby a way of life
|
evo ovako jucer sam testirao i testirao i nece se ni bootat ako je ispod 1.375 i na tome mi radi,tj postavim na 1.39 i onda on zbog vdropa bude 1.375,kao na slici....isprobao sam sve navedene napone u biosu i jednostavno neradi nize ili ja nesto krivo postavljam.... ps temperature mi izbacuje core temp pod opterecenjem orthosa,pa ako je izbacuje sa dioda onda je izbacuje sa dioda,nemam ja pojma.... memoriju sam ukrotio na 4-4-4-12@2.1V s mnoziteljem 2.4 |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
|
Da ne otvaram novi post...nadovezat cu se na ovaj. Imam E2160 na Abit IP35-E, dignuo sam ga do 3.6Ghz na stock cooleru, ali samo na naponu vecem od 1.46 se dize, znaci u biosu sam postavio oko 1.5 -1.6V, na manjoj voltazi se nece bootati na 400mhz fsb. vidim da ekipa postize slicne rezultate cak i 3.7Ghz na 1.25V...pa me zanima kak??? koji su jos naponi u igri? temperatura je poveca oko 66°C, dok vrtim ortos ili prime onda se zagrije do 80 dobro to je kriv stock cooler koji mi sad nije problem, njega cu zamjeniti sad za koji dan dok skupim nesto novaca inace ovo je stabilna frekvencija http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=285404 |
![]() |
![]() |
#464 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Moraš i ostale napone dignuti ako želiš gurati što veći FSB. Također, temperatura od 80 stupnjeva ne zvući dobro za tog malog jadnika. |
|
![]() |
![]() |
#465 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() mjerio sam speedfan, core temp i neki abit utility. u idle je oko 60-66°C dok vrtim neki bench skoci do (80-82) . na 90 sam postavio shutdown ako ta opcija uopce funkcionira kako treba ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#466 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
CPU-Z ne mjeri dobro napon. Rekao sam ti od prilike kakvo je realno stanje i povezanost napona i frekvencije. Ako radiš extremniji oc, onda izneseš komp na prozor ili balkon pa osiguraš dosta niže temperature. pošto nemaš garanciju, gledaj da ne ide preko 70 kod testiranja, a 24/7 ne bi trebao preko 60 u loadu. Svrha takvog oc (IMHO) je ganjanje super pi, tako da je besmisleno vrtiti orthos i riskirati kraj za 2160. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 22.12.2007. u 10:05. |
![]() |
![]() |
#468 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Bolje ti to malo smanji dok ne dođe bolji hladnjak. |
|
![]() |
![]() |
#469 |
Emperor of the Cyberspace
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo sad kad sam prije par dana stigao doma (u karlovac) i spojio komp i everest mi pokazuje temperaturu jezgri proca u idileu od 25 stupnjeva. ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Rugby a way of life
|
dizem ovo iz prasine ali nema veze.... godisnji je gotov.... znaci stanje...napone stavim na auto,proc 333*9,memu 4-4-4-12 na 800MHz mnozitelj na 2.4 i tako radi stabilno pod orthosom na 3 sata i vise i temperature neprelaze 62 stupnja,95% vremena su na 59 i nize... isprobavao sam sve postepeno: ispod 1.35 nezeli se ni dignut ili se digne na par sekundi, na 1.376 radi ali orthosa izdrzi max 15tak minuta(najcesce 3-4min) i temperature neprelaze 54 na 1.392 sve radi,temperature su kakve jesu i to je to.... ps nisam dizao napon maticnoj,mozda me to koci ali mislim da nebi trebao dizat jer ga drzim na 333FSBa napon meme je na auto |
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
|
P35 Ds4 Temp Sensor
Ovako zanima me gdje se nalazi temp senzor na ovoj ploci. Everest mi od temperatura ploce daje samo jednu vrijednost koja raste vrlo slicno temperaturi grafe znaci nakon par sati halanja mi je temp ploce 60 naravno pipam sve moguce pasivnjake na ploci i svi mrtvi ladni (jedva da se osjeti da su malcice topli). Pls neko izluduje me gledat u everestu 60C za MBO neznam dal se trebam zab rinjavat il je senzor negdje ispod mbo pa ona puse po njemu |
![]() |
![]() |
#472 |
Banned
|
Ako nemaš najnoviju verzije Everesta (4.20+) onda ti Everest krivo pokazuje temp. Inače na mojoj matičnoj sa satarim Everestom UE (4.0.xxx) mi je točna temeratura bila pod AUX tako pripazi na to. Sada ne znam je li tako kod svih ali na mojoj DS3 je! |
![]() |
![]() |
#475 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#476 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo mozda razlog zbog kojeg su ti temp bile tako visoke (bar meni jesu): Stavio sam pastu sve lijepo sredio stavio cooler i upalio komp...temp u idle mi je bila oko 29 do 31° aliiii cim sam ga imalo opteretio temp bi skocila nenormalno...u igrama cak do 70° i danas sam otvorio kuciste da to provjerim i naravno: JEDNA KOPCA NIJE BILA STEGNUTA KAKO TREBA! iako se sve cinilo cvrsto, evo sad sam sve ponovio i temp u idle mi je 24-25° dok ovo tipkam... A kad pokrenem Everest Test stabilnosti sustava.. Temp ne prelazi preko 37° (core 1 i 2 su oko 41°) Zadnje izmijenjeno od: uploader. 09.01.2008. u 18:45. |
![]() |
![]() |
#478 |
Banned
|
Ma i mislio sam da je tako bar su oni uvjek OK, ali ono valja provjerit. I i pasti malo treba. Moja AS5 pasta je tek nakon nekoliko dana počele radit u ponom sjsju na GPU a prije toga je bila temperatura čak i veća nego kod stock žvake, a sada je sve u redu ! |
![]() |
![]() |
#479 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|