Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.12.2007., 14:08   #1
Antonic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
server 2003 externi backup hdd

Dakle,

skoro cemo radit iznova instalaciju servera u firmi. Rijec je o file serveru. Bit ce raid0. Sve je to ok. Sad, sef bi zelija da uzmemo jos jedan vanjski hdd na kojem cemo radit scheduled backup. Nesto tipa mybook ili pushbutton. Samo sta njihov software ne radi sa win serverom 2003.

Imate kakav savjet?

Hvala
Antonic je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2007., 14:17   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Antonic Pregled postova
Dakle,

skoro cemo radit iznova instalaciju servera u firmi. Rijec je o file serveru. Bit ce raid0. Sve je to ok. Sad, sef bi zelija da uzmemo jos jedan vanjski hdd na kojem cemo radit scheduled backup. Nesto tipa mybook ili pushbutton. Samo sta njihov software ne radi sa win serverom 2003.

Imate kakav savjet?

Hvala
Da li vi trebate backup ili sinhronizacijski softver?
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2007., 14:23   #3
Antonic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Da li vi trebate backup ili sinhronizacijski softver?
trebam oboje . Idealna bi mi stvar bila za ovo nesto tipa mybook. al ka sta san vec reka njegov software ne sljaka na server2003.
Staro 03.12.2007., 14:44   #4
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
trebam oboje . Idealna bi mi stvar bila za ovo nesto tipa mybook. al ka sta san vec reka njegov software ne sljaka na server2003.
Ako je samo sinhronizacija datoteka u pitanju (znaci, nemas neki Exchange ili nesto slicno), a uz to ti se vanjski disk pokazuje kao obican disk, najbolje bi bilo koristiti neki sync SW, recimo Allway Sync.

Ako se bas radi klasican backup nekim backup SW-om, vidi samo da ti licence pokrivaju disk kao backup device.
Staro 03.12.2007., 14:51   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mislim da ti i onaj softver od vanjskih seagate diskova radi uredno s W2k3...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2007., 23:39   #6
Antonic
Premium
Moj komp

@oldiggy
Citiraj:
Ako se bas radi klasican backup nekim backup SW-om, vidi samo da ti licence pokrivaju disk kao backup device.
koje licence? ne kuzin? mislis od windowsa? ne znam kakve veze to ima? mislin ja cu radit backup samo podata sa servera dakle ne i od klijent racunala

@tor
Citiraj:
Mislim da ti i onaj softver od vanjskih seagate diskova radi uredno s W2k3...
nisan ga isprobava... ali san procita da ne radi, cak da su to i sluzbeni odgovori iz seagatea odnosno wd da ti softwarei ne rade na win server 2003.

dakle, ja bi moga uzet samo neki externi hdd i backup utility i napravit schedule. to je to otprilike. oce on radit kakve probleme? dakle nece bit kopiranja sistemskih fileova samo nekih podataka vaznih za posal. Ka sta san reka ovo je extra kopija dakle raid je napose
Staro 04.12.2007., 09:16   #7
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
@oldiggy

koje licence? ne kuzin? mislis od windowsa? ne znam kakve veze to ima? mislin ja cu radit backup samo podata sa servera dakle ne i od klijent racunala
Imas dvije razlicite stvari: jedno je sinhronizacija podataka (sto bi ovdje vjerojatno bilo u igri), a drugo je pravi backup (tipa Veritas, Legato itd., a koji vjerojatno nemas, cini mi se).
Backup na disk mozes raditi na oba nacina, sve ima svoje prednosti i mane, ako je samo kopiranje datoteka u pitanju idi sa sinhronizacijom.

Citiraj:
@tor

nisan ga isprobava... ali san procita da ne radi, cak da su to i sluzbeni odgovori iz seagatea odnosno wd da ti softwarei ne rade na win server 2003.

dakle, ja bi moga uzet samo neki externi hdd i backup utility i napravit schedule. to je to otprilike. oce on radit kakve probleme? dakle nece bit kopiranja sistemskih fileova samo nekih podataka vaznih za posal. Ka sta san reka ovo je extra kopija dakle raid je napose
Mozes.
Staro 04.12.2007., 09:49   #8
Antonic
Premium
Moj komp

zahvaljujem...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori