Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2007., 23:30   #1
morrak
mali od pile
Moj komp

morrak's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Question 8800GTX/768MB ili 8800GTS/320MB+8800GT/512MB u SLI-u

8800GTX/768MB ili 8800GTS/320MB+8800GT/512MB u SLI-u

daklem, imam problem. imam skoro novu gtsicu (dovoljno novu da je nova, ali nedovoljno novu da je vratim za zamjenu) ali mi nije dovoljno jaka, tj prisiljen sam koristiti visoku rezoluciju LCDa pa nema dosta memorije na grafi.

stoga je pitanje pošto nemam iskustva sa SLIem, da li je bolje prodati GTSicu i kupiti GTXicu i imati samo nju ili ostaviti GTSicu i nadokupiti ili još jednu GTSicu ili kupiti GTicu i spojiti te dvije u SLI???

SLI experts, say your stuff...
morrak je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2007., 23:34   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
grafe moraju biti iste za sli.

a neka najisplatljivija solucija je da uzmes jos jednu gts.... iako mozda bi bilo bolje prodaj obje pa uzet 2x 3870 atia u sli

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2007., 08:48   #3
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova

a neka najisplatljivija solucija je da uzmes jos jednu gts.... iako mozda bi bilo bolje prodaj obje pa uzet 2x 3870 atia u sli
Pa neznam bas da bude ATI isel u SLI ali u CF bude
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 10:02   #4
mOrgoth
Registered User
Moj komp

mOrgoth's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova

ATI u SLI???
Staro 02.12.2007., 10:06   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
izgleda da je vec nesto skemijao i uzeo GTXicu... (ili samo napisao GTX?? )

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 12:14   #6
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor morrak Pregled postova
8800GTX/768MB ili 8800GTS/320MB+8800GT/512MB u SLI-u

daklem, imam problem. imam skoro novu gtsicu (dovoljno novu da je nova, ali nedovoljno novu da je vratim za zamjenu) ali mi nije dovoljno jaka, tj prisiljen sam koristiti visoku rezoluciju LCDa pa nema dosta memorije na grafi.

stoga je pitanje pošto nemam iskustva sa SLIem, da li je bolje prodati GTSicu i kupiti GTXicu i imati samo nju ili ostaviti GTSicu i nadokupiti ili još jednu GTSicu ili kupiti GTicu i spojiti te dvije u SLI???

SLI experts, say your stuff...
Nista od toga. Neznam za koje igre ti je tvoja kartica preslaba ( osim Crysisa) a ocito je da nemas para na bacanje inace nebi trazio savjet. Prodavat karticu ili kupovat novu za sli je bacanje novaca. Ostavi si tu karticu i pricekaj 3 mjeseca da izadje nova generacija kartica i onda kupi. 90% igara koje ce izaci u skoro vrijeme su to portovi s konzola tako da ako ti je bitan gaming najbolje bi ti bilo uzeti konzolu. Za vecinu igara tvoj sadasnji PC je dovoljan (tih nekoliko nadolazecih strategija za koje ti treba mis). To ti je moj savjet a ti napravi kako hoces. Ja imam GTX od kad je izasla i jedina igra u tih godinu i nes dana koja je moze iskoristit je Crysis. Sve ostale igre su radile jako lijepo na 1950 ili su bili portovi s konzole. Ali ti napravi kako ti zelis.
Adisabeba je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 12:38   #7
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kako ces na tu plocu stavit kartice u SLI???
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 13:29   #8
morrak
mali od pile
Moj komp

morrak's Avatar

Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Kako ces na tu plocu stavit kartice u SLI???
ono ploča je SLI ready, 2xPCI-E???? blah

@Adisabeba
sve je bilo pet kad sam kupio komp, ali kad sam vidio da mi crysis nije igriv iznad medium detalja, poludio sam, plus još hellgate koji mi se učitava duuuugo, ono, komp koji je trenutno na vrhu (recimo) pa da u novoj igrici tak loše prođe...
malo djeluje depresivno
(ovo sve pričam sa GTSicom)
u međuvremenu sam prešo crysis, ali nije isto na grafici da je igrivo i na grafici da je lijepo...

ćemu imat komp za 12k kn kad se na njemu sa novom igricom osjećam ko na starom sempronu 2,5 i igrama od prije pol godine koji sam prije tri godine platio 2500kn??

nego, onaj GTX je predviđanje, ali gledam malo testove GTS SLI i 3870 CF i GTXa i nekak sam sve skloniji nabaviti još jednu GTSicu i napraviti SLI. na rezama 1600+ (a ja sam fiksiran na 1600x1050 LCDom) SLI ove dvije radi jednako ili do 30% bolje od GTXice...

(možda bi i uzeo 3870 CF da nemam već jednu GTSicu, ali opet onda bi u igri bio i GT SLI...)

jedino je pitanje kako će to izgledati kad DX10 počne žvakati memoriju grafičke...jer DX9 je blag, ali DX10 je budućnost...
možda me to i hebe sad, pošto crysis i hellgate igram na DX10... baš ću probat na DX9...
Staro 02.12.2007., 15:06   #9
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Onak lol

http://www.asus.com/products.aspx?l1...55&modelmenu=2

supports CrossFire

Ne znaš ni što kupuješ, gud for ju

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 15:17   #10
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Onak lol

http://www.asus.com/products.aspx?l1...55&modelmenu=2

supports CrossFire

Ne znaš ni što kupuješ, gud for ju
Ma glavno da je 2 x PCI-E...Lako bude kolega "zmodao" drivere i ovo ti SLI
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2007., 16:12   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
....SLI experts, say your stuff...
Joooj, pa imam tu plocu par mjeseci, a da nisam ni skuzio za SLI, fala majstore

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 16:34   #12
morrak
mali od pile
Moj komp

morrak's Avatar

Wink

dobro, OK, izvalio glupost...
nije da sam računao na SLI kad sam kupovao... hebiga mislio sam da će jedna biti dosta...

a ništa, 3870 CF here I come...

ajmo sad natrag ontopic

koliko još čekati sa kupovinom, oće li cijene padati, trenutno loša softverska podrška... ima li tko iskustva sa 38** CF-om osobno???
Staro 02.12.2007., 16:37   #13
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
ono ploča je SLI ready, 2xPCI-E???? blah

@Adisabeba
sve je bilo pet kad sam kupio komp, ali kad sam vidio da mi crysis nije igriv iznad medium detalja, poludio sam, plus još hellgate koji mi se učitava duuuugo, ono, komp koji je trenutno na vrhu (recimo) pa da u novoj igrici tak loše prođe...
malo djeluje depresivno
(ovo sve pričam sa GTSicom)
u međuvremenu sam prešo crysis, ali nije isto na grafici da je igrivo i na grafici da je lijepo...

ćemu imat komp za 12k kn kad se na njemu sa novom igricom osjećam ko na starom sempronu 2,5 i igrama od prije pol godine koji sam prije tri godine platio 2500kn??

nego, onaj GTX je predviđanje, ali gledam malo testove GTS SLI i 3870 CF i GTXa i nekak sam sve skloniji nabaviti još jednu GTSicu i napraviti SLI. na rezama 1600+ (a ja sam fiksiran na 1600x1050 LCDom) SLI ove dvije radi jednako ili do 30% bolje od GTXice...

(možda bi i uzeo 3870 CF da nemam već jednu GTSicu, ali opet onda bi u igri bio i GT SLI...)

jedino je pitanje kako će to izgledati kad DX10 počne žvakati memoriju grafičke...jer DX9 je blag, ali DX10 je budućnost...
možda me to i hebe sad, pošto crysis i hellgate igram na DX10... baš ću probat na DX9...

Ako ti smatras da radi Crysisa trebas kupiti jos jednu karticu za sli ili mijenjati grafu sve 5. Jedini savjet koji ti ja mogu dati je da pogledas na bilo kojem portalu koji se bavi igrama koje igre izlaze za PC u slijedecih 6 mjeseci i koje od njih nisu portovi.Hint-(mozes ih nabrojati na prste jedne ruke)
Adisabeba je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2007., 13:43   #14
l1c4
Registered User
Moj komp

Čitam i ne vejrujem Crysis ne igriv. Pa to je prejednostavana igra za tu grafičku. Ma radi i na puno slabijim grafičkima. Evo ti moja konfiguracija po defoltu mi baca na high? Ok ne na max rezi, al ne vjerujem da skače previše od toga? Naravno u dx10. No očigledno uvijek ima tekih ''tecky'' koji briju da mora im biti najveći. Osim toga u dijelu o igrama imaš na čem se sve vrti crysis. Usput vidi razlike od 1 gts i 2x gtx po pointovima u 3dmarku, pa ti reci jel valja tih para.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83929

Zadnje izmijenjeno od: l1c4. 07.12.2007. u 14:07.
l1c4 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2007., 17:37   #15
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Here we go again
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2007., 01:18   #16
morrak
mali od pile
Moj komp

morrak's Avatar

nisam reko 2xgtx

trenutno je izbor 1xgtx
ili 2xati 3870
ili čekati do proljeća i biti na nižim detaljima(čitaj medium)

čini mi se se više da ću ostati na gts i čekati razvoj do proljeća kad bi nvidia trebala izdati novu 9*** seriju
Staro 08.12.2007., 11:39   #17
Fug33
Banned
Moj komp

Citiraj:
koliko još čekati sa kupovinom, oće li cijene padati, trenutno loša softverska podrška... ima li tko iskustva sa 38** CF-om osobno???
ako ti je jedina briga performanse u Crysisu onda bolje da cekas slijedecu generaciju nvidia kartica (valjda ce izaci u proljece) koje ce imati puno bolje performanse u dx10 igrama

ako kupis GTX, crysis ce ti ici pristojno (ali opet ne iznad 60 frejmova na high detaljima ili nedaj boze u dx10 modu gdje ce ici znatno sporije)
ali opet ce sigurno izaci neka igra za pol godine za koju ni 8800GTX nece biti dovoljna, nego samo GF9xxx grafulje
tak da ono..

da nije rijec o jednoj jedinoj igri, rekao bih ti da kupis GTX
ali posto je rijec samo o crysisu, mozes slobodno pricekati proljece posto ce ti trenutna GTS kartica biti sasvim dovoljna

3870 u CFu jos nema podrsku drivera za sve igre, tako da trenutno i nije neki pozeljan izbor

btw bas me zanima kako nvidia misli prodavati tu novu gf9xxx seriju kad jos u prodaji kruze radeonke 9600 i 9800
Fug33 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2007., 17:28   #18
Bimbix, Drago klon
Banned

Datum registracije: Nov 2007
Mali savjet, ako misliš uzimat sad 8800gtx, to je totalno neisplativo jer za dva mjeseca dolaze nove na bazi D9E koje bi po cijeni od oko 3800kn trebale biti najmanje 2x brže od 8800 ultre, sa jednom novinom zvanom EDram. Radi se o memoriji ugrađenoj na sam gpu koja če totalno ukloniti razliku u brzini izvođenja između AA 4x i AA 0x bez obzira imate li sve uključene detalje ili ne.
Po svemu sudeći, novi grafički čipovi če zapravo raditi u AA 4X nativnom modu.
Bimbix, Drago klon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno