|
![]() |
#1 |
mali od pile
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() 8800GTX/768MB ili 8800GTS/320MB+8800GT/512MB u SLI-u daklem, imam problem. imam skoro novu gtsicu (dovoljno novu da je nova, ali nedovoljno novu da je vratim za zamjenu) ali mi nije dovoljno jaka, tj prisiljen sam koristiti visoku rezoluciju LCDa pa nema dosta memorije na grafi. stoga je pitanje pošto nemam iskustva sa SLIem, da li je bolje prodati GTSicu i kupiti GTXicu i imati samo nju ili ostaviti GTSicu i nadokupiti ili još jednu GTSicu ili kupiti GTicu i spojiti te dvije u SLI??? SLI experts, say your stuff... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
grafe moraju biti iste za sli. a neka najisplatljivija solucija je da uzmes jos jednu gts.... iako mozda bi bilo bolje prodaj obje pa uzet 2x 3870 atia u sli ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mali od pile
|
ono ploča je SLI ready, 2xPCI-E???? blah @Adisabeba sve je bilo pet kad sam kupio komp, ali kad sam vidio da mi crysis nije igriv iznad medium detalja, poludio sam, plus još hellgate koji mi se učitava duuuugo, ono, komp koji je trenutno na vrhu (recimo) pa da u novoj igrici tak loše prođe... malo djeluje depresivno (ovo sve pričam sa GTSicom) u međuvremenu sam prešo crysis, ali nije isto na grafici da je igrivo i na grafici da je lijepo... ćemu imat komp za 12k kn kad se na njemu sa novom igricom osjećam ko na starom sempronu 2,5 i igrama od prije pol godine koji sam prije tri godine platio 2500kn?? nego, onaj GTX je predviđanje, ali gledam malo testove GTS SLI i 3870 CF i GTXa i nekak sam sve skloniji nabaviti još jednu GTSicu i napraviti SLI. na rezama 1600+ (a ja sam fiksiran na 1600x1050 LCDom) SLI ove dvije radi jednako ili do 30% bolje od GTXice... (možda bi i uzeo 3870 CF da nemam već jednu GTSicu, ali opet onda bi u igri bio i GT SLI...) jedino je pitanje kako će to izgledati kad DX10 počne žvakati memoriju grafičke...jer DX9 je blag, ali DX10 je budućnost... možda me to i hebe sad, pošto crysis i hellgate igram na DX10... baš ću probat na DX9... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Onak lol ![]() http://www.asus.com/products.aspx?l1...55&modelmenu=2 supports CrossFire Ne znaš ni što kupuješ, gud for ju ![]()
![]() |
#10 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
mali od pile
|
![]() ![]() dobro, OK, izvalio glupost... ![]() nije da sam računao na SLI kad sam kupovao... hebiga mislio sam da će jedna biti dosta... ![]() a ništa, 3870 CF here I come... ajmo sad natrag ontopic koliko još čekati sa kupovinom, oće li cijene padati, trenutno loša softverska podrška... ima li tko iskustva sa 38** CF-om osobno??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ako ti smatras da radi Crysisa trebas kupiti jos jednu karticu za sli ili mijenjati grafu sve 5. Jedini savjet koji ti ja mogu dati je da pogledas na bilo kojem portalu koji se bavi igrama koje igre izlaze za PC u slijedecih 6 mjeseci i koje od njih nisu portovi.Hint-(mozes ih nabrojati na prste jedne ruke) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Čitam i ne vejrujem Crysis ne igriv. Pa to je prejednostavana igra za tu grafičku. Ma radi i na puno slabijim grafičkima. Evo ti moja konfiguracija po defoltu mi baca na high? Ok ne na max rezi, al ne vjerujem da skače previše od toga? Naravno u dx10. No očigledno uvijek ima tekih ''tecky'' koji briju da mora im biti najveći. Osim toga u dijelu o igrama imaš na čem se sve vrti crysis. Usput vidi razlike od 1 gts i 2x gtx po pointovima u 3dmarku, pa ti reci jel valja tih para. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83929 Zadnje izmijenjeno od: l1c4. 07.12.2007. u 14:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Here we go again ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
mali od pile
|
nisam reko 2xgtx trenutno je izbor 1xgtx ili 2xati 3870 ili čekati do proljeća i biti na nižim detaljima(čitaj medium) čini mi se se više da ću ostati na gts i čekati razvoj do proljeća kad bi nvidia trebala izdati novu 9*** seriju |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
|
Citiraj:
ako kupis GTX, crysis ce ti ici pristojno (ali opet ne iznad 60 frejmova na high detaljima ili nedaj boze u dx10 modu gdje ce ici znatno sporije) ali opet ce sigurno izaci neka igra za pol godine za koju ni 8800GTX nece biti dovoljna, nego samo GF9xxx grafulje tak da ono.. da nije rijec o jednoj jedinoj igri, rekao bih ti da kupis GTX ali posto je rijec samo o crysisu, mozes slobodno pricekati proljece posto ce ti trenutna GTS kartica biti sasvim dovoljna 3870 u CFu jos nema podrsku drivera za sve igre, tako da trenutno i nije neki pozeljan izbor btw bas me zanima kako nvidia misli prodavati tu novu gf9xxx seriju kad jos u prodaji kruze radeonke 9600 i 9800 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Mali savjet, ako misliš uzimat sad 8800gtx, to je totalno neisplativo jer za dva mjeseca dolaze nove na bazi D9E koje bi po cijeni od oko 3800kn trebale biti najmanje 2x brže od 8800 ultre, sa jednom novinom zvanom EDram. Radi se o memoriji ugrađenoj na sam gpu koja če totalno ukloniti razliku u brzini izvođenja između AA 4x i AA 0x bez obzira imate li sve uključene detalje ili ne. Po svemu sudeći, novi grafički čipovi če zapravo raditi u AA 4X nativnom modu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|