|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nadogradnja
što mi preporučate za moju konfu? trenutno mi je realno dovoljna za moje potrebe, ne igram baš igre, osim PES-a, ali on je probavljiv na 800x600 medium detalji. planirao sam kupiti novo kučište i napajanje, jer je ovo trenutno totalno nekvalitetno, loše hlađenje, bučno... a kad već to mijenjam, onda se za realno malo novaca može još i neki proc+matična uzeti. ja sam planirao nešto ovako: Napajanje CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU, 12cm vent., ATX2 ver 2.2, modularni - 869,00 KN (Fortron 350W PNF/Corsair 450W VX Series) - sviđa mi se modularno, baš sam imao priliku raditi jedan komp sa modularnim napajanjem i totalno je praktično, pa bi i pregrmio par sto kuna više za urednu unutrašnjost Kućište CHIEFTEC BH-02B-B-B, crno, bez PS - 448,68 KN RAM PC-6400, 1 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz - 180,00 KN (koja je razika između ovoga i onog 667MHz modela? konkretno u performansama...) CPU INTEL DualCore E2180 BOX, s. 775, 2.0GHz, 1Mb c., FSB 800MHz, 64 bit - 624,00 KN Hladnjak THERMATAKE SonicTower (rev2.0 - CL-R0323), pasivni, al/cu, AM2/754/939/775 - 273,81 KN ukupno gotovina: 2.395,49 KN sve u linksu, to samo zato jer mi se njihov web najviše sviđa ![]() sad bi to sve skupa trebao upiknuti u jednu matičnu, a to nemam pojma u koju, vi ćete mi reći... ![]() bilo bi dobro da matična ima i pata konektor, da mogu iskoristiti stari disk, ali nije uvjet. & neku pci-e grafulju, nek bude barem u rangu ove moje (525/1400MHz 128MB ddr3 128 bit) nisam niti razmišljao o amd-u, jer sam vidio na brdu ostalih postova da uglavnom preporučate intel. navodno se i odlično clocka, pa vas molim da preporučite matičnu koja bi bila ok za clockanje i 2. slučaj kad se ne bi clockalo (iako sam dobio dojam da je ovo grijeh ne clocknuti, jer sam vidio impresivne rezultate tipa 2140 sa 1.6 na 3.2/3.4GHz i sl.) malo sam skeptičan prema ovim dvojezgrenim zvjerima, naime, njima je radni takt vrlo nizak, pa me zanima kakve su im performanse u aplikacijama koje ne mogu iskoristiti obje jezgre u isto vrijeme? uzmimo za primjer E2140@1,6GHz, kakav bi on bio na defaultnim postavkama u odnosu na mog nortija@3,2GHz? - u testovima po netu ga jedu za doručak, ali to su obično neke aplikacije koje ocjenjuju cpu u cjelini, ali mene zanimaju konkretno one (kakva je većina) koje koriste samo jednu jezgru, dakle u našem primjeru 1.6 vs. 3.2GHz?! kod preporuke uzmite u obzir da mi je bitna tišina (ne želim više zujalica). bitne su mi i performanse, ali pošto su mi i trenutne dovoljne, idem za tim da se neće pogoršati, a koliko se poprave, dobro došlo, ali rađe nek bude sve stabilno/kvalitetno/tiho, nego da ima bezbroj opcija (matična) koje mi ne trebaju i bude nestabilno. dakle, cooler, kućište i napajanje sam planirao uzeti bez obzira da li uzimam proc - matičnu - grafu... koliko bi se moja trenutna konfa dala clocknuti? znam da je to individualno, ali prema iskustvu, kakav je prosjek? ova matična je navodno dobra za te poslove... HVALA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
sad trebam još jedan savjet za neki totalno novi komp za nezahtjevnog korisnika. nek bude tih. neće biti clockan sigurno. matična može biti s onboard grafikom. to kupuje za učenje djeci, ali djeca su još osnovna škola i djevojčice, pa vjerojatno neće imati potrebu igrati neki krvoločni FPS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() čovjek bi išao na maksimum maksimuma 5k kn, ali je poželjno što manje. ja sam mislio nešto ovako: Zvučnici LOGITECH 2.1 X-210 - 260,46 KN Monitor 17'' LCD SAMSUNG SM 720N, 8ms, 300 cd/m2, 600:1 - 1.399,00 KN Modem, PCI, CONEXANT 56k, interni, softverski - 45,00 KN Kućište CHIEFTEC SG-01B, MIDI, Smart Series, bez PS - 303,15 KN DVD±RW SAMSUNG SH-S182D, 16x, crni, Dual layer, PATA, bulk - 190,00 KN RAM PC-6400, 1 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz - 180,00 KN HDD 320.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar, SATA, 8MB c., 7200 okr/min - 536,80kn CPU INTEL DualCore E2140 BOX, s. 775, 1.6GHz, 1Mb c., FSB 800MHz, 64 bit - 491,05 KN ukupno kartica: 3.637,66 KN ukupno gotovina: 3.405,47 KN + Fortron 350W PNF 200kn ~ 3600kn + miš/tipkovnica + matična - tu vi nastupate... u kojoj trgovini bi se takva konfa mogla najpovoljnije kupiti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzimaš Corsair 520W za E2180 i 1Gb rama? Ti definitivno nisi normalan. To napajanje može napajati 5 takvih konfi. Uzmi Fortrona 350W PNF iz vemila. Pogledaj šta ja držim na njemu. Hebeš modularnost za 600kn razlike. Primjedbe u vezi konfe 1: 1. uzmi u vemilu neku Gigabyte P35-DS3 ploču 2. za taj proc ti nije potreban dodatni cooler 3. uzmi 2Gb rama. Razlika između Kingmaxa 667 i 800 je samo u cijeni - imaju iste čipove. 4. vidi ono gore napisano Primjedbe u vezi konfe 2: 1. hard uzmi Samsung T166 ili WD AAKS 2. dodaj još 1Gb rama
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
ne uzimam Corsair 520W, još nije odlučeno, ali ako odluka padne na Corsair 450W, onda gledam da bi još ~200 kn mogao pregrmiti za modularno. ali izgleda da će ipak odluka pasti na fortrona. 1. konfa: - koliko konektora ima taj fotron? - koja je razlika između ove dvije ploče? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010069 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010044 ja vidim razliku samo u broju konektora... - kako se clocka na tim pločama? - kakav je stock cooler? jel bučan? - preporuku za grafičku? 2. konfa: - matičnu? dobro je došlo još koje mišljenje, makar tipa "slažem se s navedenim, dobar izbor" Zadnje izmijenjeno od: RaNz0. 12.11.2007. u 15:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
1. - ne znam napamet i ne da mi se otvarat svoj komp da bi to vidio - linkovi su za istu ploču - P35 chipset se odlično kloka i cooler nije glasan - HD2600Pro/XT 2. - P35-DS3L
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
koja je općenito razlika između ploča u toj seriji? 1. - tko zna broj konektora za fortrona (ili mu se da otvoriti kućište) 2. - neku mat s onboard grafikom? ...ili neku jeftiniju ok grafičku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Već se gro puta pisalo o razlikama u DS3 seriji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo skice pa broji koliko i kojih konektora ima http://www.fsp-group.com/upfiles/ADU...1178381229.pdf Tehnički podaci o napajanju http://www.fsp-group.com/english/1_p...d=52&proid=195
![]() |
#10 |
Premium
|
koja je razlika između ovih procesora? svi e2180, a različita cijena u istoj prodavaonici... http://www.diskont24.com/product.php...&cat=19&page=2 http://www.diskont24.com/product.php...&cat=19&page=2 http://www.diskont24.com/product.php...&cat=19&page=2 hvala svima na odgovorima! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
da ne otvaram novu temu, nastavit ću ovdje: citiram se: "kod preporuke uzmite u obzir da mi je bitna tišina (ne želim više zujalica). bitne su mi i performanse, ali pošto su mi i trenutne dovoljne, idem za tim da se neće pogoršati, a koliko se poprave, dobro došlo, ali rađe nek bude sve stabilno/kvalitetno/tiho, nego da ima bezbroj opcija (matična) koje mi ne trebaju i bude nestabilno." preporučili ste mi fotron 350PNF i uzeo sam ga, ali nije baš toliko tih koliko se priča. protok zraka kroz njega se poprilično čuje, a kod većeg opterećenja mu vent počinje klopotariti...ko da držite kreditnu karticu da lupa u pera - ne znam kako da to bolje opišem - ko kupaonski ventilatori (naravno, ne tako glasno ![]() sve to skupa je tiše od codegana 400W, ali manje nego sam očekivao, s obzirom da je codegan imao 2x80mm ventove na 2000+ okretaja, a ovaj ima jedan 120mm na ~1600 i još je tzv. "super silent". da li je to klopotarenje normalno za ta napajanja, ili da ga idem reklamirati? (kupljen u ve-milu) nisam znao da dolazi bez ambalaže (makar u vrećici) i bez ikakve dodatne opreme (šarafi, kabel, upute). i sad ono najbitnije! što da napravim da dobijem praktično nečujan komp (<10dB je valjda u redu)? da se postavim na trepavice? ili ćete mi reći koje komponente (ventilatore za kućište, proc, napajanje, ili možda da riskiram garanciju ovog fortrona i u njega ugradim tiši vent?) da nabavim ![]() sve to planiram ugraditi u jedno od sljedećih kućišta http://tinyurl.com/yvb429 http://tinyurl.com/2g9hj6 http://tinyurl.com/yu96my živjeli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Pretpostavljam da ti ova kombinacija ne igra opciju PSU: Antec Phantom 500W (ima ventilator, al pocne radit samo kod velikih opterecenja, dakle necujno) - cca 1000kn CPU cooler: thermaltake sonic tower - 300-tinjak kn GPU cooler: zalman vnf 100 - 200kn HDD: neki ssd, vidio sam da toshibe dolaze s 64gb modelima, pa se vjerojatno u linei moze narucit i samo disk, ali ovo bi moglo bit iznimno skupo (1000€) ![]() sad sam procitao temu od pocetka i nije bilo bas dovoljno naglaseno da mora bit jako tiho, taj fortron je dosta tih, ali nije prvak svijeta. U svakom slucaju bi bilo bolje da si uzeo onog 520HX ili nesto takvo jace od potrebnog pa da drzi vent na minimumu odma na pocetku (neki seasonic 500+ nemodularni ili antec neo he itd. - doduse sva ta napajanja su made by seasonic ![]() Razlika izmedu ona 3 procesora u diskontu je sto su od razlicitih dobavljaca, nist znacajno, uzmes najjeftinijeg! Sto se tvog izbora kucista tice, chiefteci su dobri, solidno izradeni, al nisu tihi pa sad odluci. grafu uzmes hd2600xt ddr3, puno je brza od tvoje, tako da ako je preglasna downclockas ju i smanjis brzinu vrtnje ventilatora na njoj i svi sretni, a imas jos uvjek vece performanse nego s ovom. S tim da imas razlicite modove za 2d i 3d, pa onda kad se netko igra nek buci slobodno, a kad se ne koristi onda nek je tiho. Pa imas najbolje od oba svijeta ispricavam se sto je malo zbrda zdola, al pisao sam kak sam se sjetio da si o necemu pricao. e da, komp za klince.. pa daj im kupi 19" monitor, ako je uopce skuplji a noviji modeli su u igri + onaj samsung je zbilja bezveze ![]() i ploca za klince - Gigabyte 945GZM-S2 - 335kn u vemilu, a u diskontu 320. Kasnije ako bude trebalo nesto bolje se lako zamjeni, ova je jeftina.
![]() |
#13 |
Premium
|
prva liga, sad samo treba skupiti lovu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|