Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.10.2007., 04:31   #31
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor konj Pregled postova
Evo sam bas veceras narucio crnoga 200WP7ES sa IPS matricom model cini mi se. Sifra modela je HWB7200P u kojoj je navodno neka rebranded LG.Philips S-IPS QDI QD20AL01 matrica. Dali to sta valja??
Koliko sam tražio po netu, to je neka rebranded Quanta Display QD20AL01 matrica, no nigdje nisam našao da je neko ima i piše o njoj. Samo sam jedan post našao o tome i neodgovoren. Neznam, da je crn ko noć nebi išao na tako nešto.
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2007., 14:24   #32
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
Ali kako to mislis ne bi isao na to?? Pa koliko sam vidio, nakon dosta trazenja, to je jedino sto mozes dobiti u 200WP7ES ako hoces S-IPS matricu. Druga opcija je AUO MVA matrica. Tako da neznam na sto bi ti isao? Na tftcentral je kriv podatak da u tome monitoru dolazi samo s-ips matrica. Naisao sam na neki thread na widescreengaming forumu

http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=7887 gdje su se isto takli te teme. A neznam kako saznati nesto za sigurno dok sam ne probam kada izgleda svi proizvodaci lazu, kradu i varaju
Staro 31.10.2007., 14:41   #33
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Ali kako to mislis ne bi isao na to?? Pa koliko sam vidio, nakon dosta trazenja, to je jedino sto mozes dobiti u 200WP7ES ako hoces S-IPS matricu. Druga opcija je AUO MVA matrica. Tako da neznam na sto bi ti isao? Na tftcentral je kriv podatak da u tome monitoru dolazi samo s-ips matrica. Naisao sam na neki thread na widescreengaming forumu

http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=7887 gdje su se isto takli te teme. A neznam kako saznati nesto za sigurno dok sam ne probam kada izgleda svi proizvodaci lazu, kradu i varaju
Ne bi išao na rebranded matricu, ako se nisam dobro izrazio. No ako si siguran da je to jedino što možeš dobiti onda kako hoćeš, tvoje pare.
Staro 31.10.2007., 14:56   #34
konj
Premium

Pa normalno da nisam siguran. Ali to je sve sto sam uspio naci o tome pa pitam dali ima tko jos kakvih informacija. A i u cemu je caka s tim rebrandiranim matricama? Kaze proizvodac LG.Philips a vodi se pod drugim imenom. Zasto bi to radili??
Staro 31.10.2007., 15:02   #35
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Pa normalno da nisam siguran. Ali to je sve sto sam uspio naci o tome pa pitam dali ima tko jos kakvih informacija. A i u cemu je caka s tim rebrandiranim matricama? Kaze proizvodac LG.Philips a vodi se pod drugim imenom. Zasto bi to radili??
Da to ni meni nema smisla, zašto bi stavljali te matrice. Koliko sam čitao te matrice su se sigurno koristile u modelima prije, no sada je nemoguće znati kada se na netu za taj wide model Philipsa skoro ništa nemože naći konkretno. Imaš tu par forumaša sa tim LCDom i koliko sam skužio svi su full zadovoljni. Ja ti za ove kocka modele mogu dati preporuku, evo prošlo je vremena koliko sam imao i Dellove i ništa lošeg ili nešto što ne zamjetiš u prvi tren nisam našao, rade fenomenalno i puno sam zadovoljniji pa čak i da sam dobio Dellove bez flickeringa.

EDIT: Odakle uopće ga naručuješ kad si uspio crni naći?
Staro 31.10.2007., 15:11   #36
konj
Premium

Hvala na pomoci i nisam bas razumio ovaj zadnji dio posta: "evo prošlo je vremena koliko sam imao i Dellove i ništa lošeg ili nešto što ne zamjetiš u prvi tren nisam našao"

EDIT: A neznam bili to trebao reci javno da nebi ispala neka raspravan ili da mi se ljudi ne rugaju. Ako bude sve OK javim ti odmah odakle je doslo.
Staro 31.10.2007., 15:19   #37
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Hvala na pomoci i nisam bas razumio ovaj zadnji dio posta: "evo prošlo je vremena koliko sam imao i Dellove i ništa lošeg ili nešto što ne zamjetiš u prvi tren nisam našao"

EDIT: A neznam bili to trebao reci javno da nebi ispala neka raspravan ili da mi se ljudi ne rugaju. Ako bude sve OK javim ti odmah odakle je doslo.
mislio sam da kad sam uzeo prvo Dellove 2007FP modele imao sam ih tjedan i nešto(koliko i sad imam ove) i svaki dan sam bio sve nezadovoljniji, postepeno sam prvo banding našao a onda flickering i na jednome preizraženu crvenu na lijevoj strani monitora. Ajde pa javi kako si prošao, nadam se da ćeš biti zadovoljan.
Staro 02.11.2007., 13:44   #38
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
p3tar jesi možda pokrenuo koju igru i dal ima ghostinga??

Zadnje izmijenjeno od: marq20. 02.11.2007. u 16:39.
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2007., 14:39   #39
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor marq20 Pregled postova
p3tar je možda pokrenuo koju igru i dal ima ghostinga??
Na Philipsima? niti govora, napisao sam u reviewu da sam probao par FPSa. I svaki dan odigram par sati i ništa.
Staro 03.11.2007., 01:42   #40
konj
Premium

Pa nece biti ghostinga, a ni ringigna (to samo bijedni samsungzi imaju ) ali daj ako imas volje pokreni onaj pixperan program i probaj one kockice i zastavice ( flagtest i chase test) pa javi rezltate. Bas me zanima da usporedim sa svojim trenutnim ekranom. Hvala unaprijed
Staro 03.11.2007., 02:34   #41
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Pa nece biti ghostinga, a ni ringigna (to samo bijedni samsungzi imaju ) ali daj ako imas volje pokreni onaj pixperan program i probaj one kockice i zastavice ( flagtest i chase test) pa javi rezltate. Bas me zanima da usporedim sa svojim trenutnim ekranom. Hvala unaprijed
Nemam ovaj vikend fotić kod sebe, nabacit ću par sliku speed testa kada ga vrnem. No uvjeravam te da nema ghostinga na moje oko vidljivo. Dovoljno mi je što ga nevidim ghosting u igrama, sad sam probao Eizo-high end monitor test koji mi ima najbolji speed test i na najvećoj brzini od 800px/s nema ghostinga/"traila" samo "fuzzy edge" kockice. Zašto te brine ghosting na ovom monitoru, nigdje nisam našao da je iko prijavio ghosting za njega.

Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 03.11.2007. u 03:21.
Staro 03.11.2007., 03:03   #42
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

jel zna netko gdje ima izložen taj monitor za vidjet?? poslao sam mail mikronisu pa ćemo vidjet dal ima, ali ako oni nemaju onda neznam gdje bi pogledao
Staro 03.11.2007., 03:19   #43
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

evo našao sam pixperan preveden na engleski nisam prije imao živaca za program kad je bio na njemačkom.

Evo reza:
Flag test: b->w: 100.0%, w->b: 99.7%, b->g: 100.0%, w->g: 100.0%
Chase test: 5(16.7ms), 6(20.0ms), 5(16.7ms)
Readability: Tempo 10

EDIT: Odličan mi je ovaj test sada kada razumijem šta piše :>

Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 03.11.2007. u 04:28.
Staro 03.11.2007., 03:25   #44
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Citiraj:
Autor p3tar Pregled postova
evo našao sam pixperan preveden na engleski nisam prije imao živaca za program kad je bio na njemačkom.

Evo reza:
Flag test: b->w: 100.0%, w->b: 99.7%, b->g: 100.0%, w->g: 100.0%
Chase test: 5(16.7ms), 6(20.0ms), 5(16.7ms)
Readability: Tempo 10
Game: Score: 77 Points, hit rate: 10%

EDIT: Odličan mi je ovaj test sada kada razumijem šta piše :>
ne kužim baš te brojke
jesu to dobri rezultati?
Staro 03.11.2007., 03:43   #45
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
ne kužim baš te brojke
jesu to dobri rezultati?
Koliko sam ja skužio program jesu. Skini program sa neta pa pročitaj opise, teško je ovako opisati. Uglavnom chase test bi trebao biti što bliže deklariranim vrijednostima response time monitora, ovo dalje mislim da je dobar rezultat. Na chase testu sam mogao spustiti vrijednosti za još jedan, ona se vidi full tanka background crta između kockica, skoro da se dodiruju.
Staro 03.11.2007., 14:35   #46
konj
Premium

U splitu ga imaju u technomaxa i naravno svi, cak i laici, vide da je definitivno najbolji od 20ak izlozenih cim ga vide.
Staro 03.11.2007., 17:18   #47
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
U splitu ga imaju u technomaxa i naravno svi, cak i laici, vide da je definitivno najbolji od 20ak izlozenih cim ga vide.
Kako sam i napisao na početku monitor opravdava svaku kunu, i svakako je dobro svaki monitor otići pogledati ako se ima mogućnosti prije nego što se daju pare. Uspoređivao sam ga najviše sa Dellom 2007FP jer sam dva komada imao doma tjedan i neš dana, sa drugima u toj kategoriji nisam toliko dobro upoznat, stoga moja preporuka i dalje stoji što se tiče ovih Philipsa
Staro 19.11.2007., 20:32   #48
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

evo konačno sam nabavio dotični monitor, i zahvaljujem p3tar-u i ostalim na informacijama

monitor je strava
Staro 20.11.2007., 00:49   #49
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
evo konačno sam nabavio dotični monitor, i zahvaljujem p3tar-u i ostalim na informacijama
monitor je strava
Jesi uzeo na kraju wide ili "kocka". Predpostavljam da "kocka". Ajde de, baš sam zadovoljan što si oduševljen sa monitorom.
Staro 20.11.2007., 14:35   #50
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Citiraj:
Autor p3tar Pregled postova
Jesi uzeo na kraju wide ili "kocka". Predpostavljam da "kocka". Ajde de, baš sam zadovoljan što si oduševljen sa monitorom.
4:3 sam uzeo, nekak mi se nije dalo prelazit na wide.

izgleda da sam dobio s-ips jer crna baca na ljubičastu kad gledam pod kutem
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno