|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
kako stišat vent na napajanju?
Kako da stišam ventilator na napajanju? Ja bi ga najradije izvadio, samo ne znam jel bi se što pregrijalo u njemu? ili ga zamijenio nekim tišim ventom? ideje, prijedlozi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
ne smijes ga izvaditi...ono i kumica na dolcu bi skuzila da to necem sluzi, ne? mozes ga spojiti na izlazni rail od 7 volti umjesto ovog na koji je sad spojen, ali ono nije da preporucam...koje napajanje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
ja sam na codegen 300w napajanju samo stavio vent da mi radi na 5v. napajanje jos uvijek radi, i ne pokazuje znakove nestabilnosti
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
|
Napajanje je isto Codegen 300W. Danas sam kupio Codegen kućište s napajanjem, ali je napajanje dosta bučno, odnosno bučnije od Codegen 400W. I više ne vrijedi ono da su Codegen napajanja od 300W bolja od onih 400W-atnih, jer ovo sada ima samo 120W prave snage, dok je 400W imalo 130W. bezveze. Smiješno. Iako mi sve radi zasada bez problema. @Miato Kako si to stavio? aj objasni postupak, jer ovo jebeno nervira, iza puše ko fen za kosu. Imam osjećaj da stvara veću cirkulaciju zraka nego cooler na procu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
E vidite ljudi prvo sigurno postoji razlog zasto je tako bucan vent a ocito je zato sto se napajanje grije ko ludo. Druga je stvar sljedeca povisenjem temperature napajanja drasticno se smanjuje vijek trajanja napajanja. kako je to napajanje tak i tak srot sa stisanim ventovima bu valjda odapelo za mjesec dana. jedni ak se previse e grije moze dulje izdrzat ali to cist sumnjam.
![]() |
#6 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: kako stišat vent na napajanju?
Citiraj:
![]() Ili oš bolje prodaj Codegen ja sam prodao Maxpower, i kupi neko pošteno npr, Chieftec 310W ili Aopen/Fortron 300W za nešto manje od 300kn i bit češ miran i imati dovoljno snage.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
|
Da skratimo.. smijem izvadit van vent i ostavit napajanje bez venta? i neće crknut? imam neki vent iz HGSPota od 18kn, ali je bučan koliko i ovaj unutra... daj mi objasnite postupak sa smanjenjem volta venta.. p.s. Ljudi jel vi kužite da ja nemam 300-400kn za napajanje, i amen. Znam ja da je najbolje kupit neko brand skupo napajanje, ali nema se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Neće isti trenutak, tak jasno ali hoće. Eventualno da si staviš (ako ima dosta mjesta) veći vent koji će raditi na nižim okretajima pa bude manje bučan. Morao bi malo proširiti rupu, ali ako ima mjesta da se napraviti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
bolje nemoj ti nikaj radit ipak ti je cijeli komp spojen na napajanje nemas pojma sta se sve moze dogoditi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
(°_°)
|
radi sta hoces, al ja ti kazem da meni vec skoro godinu dana radi napajanje bez ikakve zajebancije sa tim ventom na 5v (to je neki multi-color 8cm vent) naravno, postoji dobar razlog zasto je po defaultu vent na 12v, al uvijek moze bolje,nize, dalje ![]()
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ili ti tako dela u zatvorenom kućištu sa zračnim??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Meni je radio vent na 7v oko 6 mjeseci na napajanju. Napajanje je shrot 300W lagano ko perce, grijalo se malo više, al koga briga kad ga nisam ni čuo da radi. Na 12v je toliko bučno da se čulo i iza zatvorenih vrata. ![]()
![]() |
#15 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kad se sve u kutiji fino zgrije i napajanje počne uvlačiti topli vruči zrak...jo... Ajd...da si konačno prodao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
|
A u fini ku... više ja i moja napajanja! da li netko ima neko ispravno napajanje, a da se NE ČUJE, ne mora bit neko poznato/skupo/tralala/ ali samo da je ispravno i da radi? kupujem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
onda ak trebas srot napajanje kupi ms 550W ja ga imao za pelt i stvarno je necujno (bez zajebancije cak tise od chiefteca) sad koliko ti to odgovara to je tvoja stvar mislim da kosta 200kn. pa ko voli nek izvoli.
![]() |
#19 |
Lika u mom srcu
|
gdje ih ima? idem ujutro kupit.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|