|
![]() |
#61 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
E6750 radi na 2,66 a q6600 na 2,4 zato i je razlika, ali stavi ga na istu frekvu pa ces vidjet. Cpu score bi uz dobar oc trebao biti vise od 5k.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Probao sam na 3.0 ali je nestabilan, a naponi su na "auto", a ne znam koliko mu moram postavit za 3.0. Na kutiji piše "1.35V max" iako mislim da to nema neke veze. Moram prosurfat i vidit koliko ga drugi stavljaju pa se javim kad ga clocknem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() nego čudi me da nemogu gtx-ice više od 630 za gpu,da nisi previsoko digo memoriju pa ze zato koči gpu?šta se dešava kad staviš više od 630?
![]() |
![]() |
#65 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nema potrebe da forsira toliko na početku. Neka krene polako. Izvrti da bude stabilan na 3.0GHz pa kreni nadalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
e ljudi posto vidim da ste upleli q6600 samo da neo-st kazem da ja na nvidi680 na strikeru nisam dobio nikad stabilnih 3.0zasto ne znam max stabilni koliko toliko je bio 2.75....... btw jedno pitanje koliko max voltaze se da dodat na proc ako nije g0??? posto je moj vjerovatno ona druga verzija.... tako da znam i koji je max sa takvim procom ?! btw Neo markovi su samo testovi testiraj comp u WiC tamo se ultre u SLI modu pate tako da znas..... evo jos jedna zanimljv graf http://gameguru.box.sk/pics//07/oct/cod4/icod4.jpg pogledaj razliku izmedu SLI GTS 640 i jedne GTS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
neznam kolko dati napon tvom procu, po meni bi trebalo isto samo što tvoj nejde tolko.inače nemoraš se bojati dati,ja sam znao na trenutke staviti i max voltažu makar nema potrebe za time. moraš i memi dati voltažu ako i nju klokaš usput,jer može te ona rušiti a ne proc. EDIT da strašno mala razlika sli i non sli ali možda samo u toj igri
![]() |
![]() |
#68 |
.
|
Na 3.0GHz idu svi na def. naponu tako da ne bi trebalo biti problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Memorija nije ništa dignuta od defaultne brzine (1150). Probao sam s ATItoolom naći max frekv, i za cpu izbaci 636, a mem. 1050. Preko toga neće, samo smrzne (nema artefaktova) Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Meni neće na 3.0 sa def. postavkama u biosu... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
.
|
Isključi C1E i EIST, podesi ručno u BIOS-u na 1.35v pa probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Agent 0
|
C1E i TM1 i TM2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
|
hmmmm mozda radi toga nije isla moja strikerica dobro je da sam promjenio to cudo..... ma taj 680SLI kako mi se cini pun je rupa....... ja sam na svom pokusao na sve nacine voltaza 1.40 rami 2.35 ma sve zivo i nezivo i onda ploca osla kvragu za nju je to sve bilo previse hehehehehehe ![]() ma p35 ako nece dic to na 3.2 kako treba prodajem sve majke mi.. COD4 je takav hehe samo govori da SLI negdje ne donese nikakve razlike a negdje velike..... najvjerovatnije donese razliku kod ultra rezolucija i sa max detaljima..... jer onda druge kartice se pocnu gusit a ovo radi kako treba.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
.
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Buying Bitcoin
|
Evo napredujem pomalo... Quad dignut na 3.2ghz, grafe stock: Nego, čini mi se da je ovaj quad dosta osjetljiviji od E6750? Npr. kada sam bio u unlinked modu i išao ga postaviti na 3.0, uopće nije htio bootat. Onda sam stavio u Linked mode, i omjer 5:4, te digao qfsb tako da proc dođe na 3200, a memorija na 1143, i sada hoće bootat, a niti napon nisam dirao ![]() Pokušavao sam doći i do 3.6ghz uz postavljanje omjera na 3:2 (tada mema dosta padne) pa sam radi meme trebao dignut fsb, ali onda procesor skoči preko 4000, pa sam smanjio multiplier (na 8x) i taman dođe na 3600 uz qfsb od 1600 (čini mi se) i mema na 1140. E, to više neće uz "auto" napon. Pokušavao sam i dizat/smanjivat napon, ali ništa. Došao do 1.6V i odustao... Ima neka caka ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
PizzoZder
|
Nikakav "auto" napon. Dizi vcore po potrebi 1,5/1,55/1,6, northbridge stavi na 1,55, southbrdige na 1,2, fsb na 1,4/1,5v i tako dalje, neznam kakav je bios ali nikako na "auto".
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
.
|
Vidim da ti stalno forsiraš memoriju...ostavi ju na manjem taktu (Linked sa FSB-om) i tjeraj samo takt procesora, jer u 3DMarku takt meme nema nekog velikog utjecaja...samo procesor...i kako je kolega nino5 gore rekao, NIŠTA nemoj ostavljati na AUTO. I da, nemoj spuštati množitelj, ostavi ga na 9 i onda ga diži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Premium
|
Citiraj:
na p35 sa linked memom sam ga digao na 3.0 iz prve bez ikakvih problema ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Buying Bitcoin
|
Uspio sam postići da procesor radi na 3.6ghz uz malo odricanje brzine memorije, pa tko nije vidio: ![]() Pretpostavljam da bih mogao nekako navuć 19500-20000 markova (Razer, šta misliš?) uz proc na 4.0ghz i tuniranje grafičkih... U svakom slučaju, mislim da mu je ovo "optimalni" tuning, i što je najbolje, jedini naponi koje sam dizao su bili za MCP i SPP. Proc se ne grije mnogo s ovim taktom - u loadu jedva 39 stupnjeva. Jedino MCP koji je uvijek između 55 i 60 stupnjeva... Hvala svima na savjetima, mnogo ste me naučili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
.
|
20k, sigurno (ako ne i više), samo sa OC-anjem grafi, moja pretpostavka... I što veliš, kad bi išao cjediti procesor (ako je G0, vjerujem da bi i 3.9GHz, stabilno, mogao očekivati), također bi se fino popravio rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Kad li ce pojedini likovi shvatit da temperatura raste sa povecanjem napona procesora a ne sa povecanjem ferkvencije....??
![]() |
![]() |
#83 | |
al se nekad dobro jelo...
|
Citiraj:
Temperatura raste ovisno o faktoru C/W hladnjaka i okolnoj temperaturi. Toplina jezgre raste linearno u ovisnosti o frekvenciji i po kvadratnoj funkciji u ovisnosti o naponu.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|