Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 15.10.2007., 12:19   #1
xeen
Premium
Moj komp

xeen's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Links kupnja računala, više minusa

Preko weba sam poklikao sve komponente koje mi trebaju. Čujem se sa likom iz Linksa malo kasnije i kaže mi kako nema više matične ploče koju sam htio, iako je pisalo da je dostupna. Dobro, nema veze, našao sam neku drugu (lošiju) odgovarajuću ploču, jer nisam imao vremena da istražim. Malo kasnije sam platio preko banke i ujutro su sjele pare, rekli mi da mogu doći taj dan po komponente. Super, za sad sve dobro...

Dođem taj dan poslije po stvari. Naravno nisam mogao doći na skroz prazni pult za izdavanje robe, po već plaćenu robu, nego sam morao ići na prepunu blagajnu gdje dva lika rade. Obe mušterije koje su trenutno na redu imaju popis od valjda 20 nekakvih komponenti i svaku prolaze i komentiraju. Naravno, kad sam došao na red, za minutu sam bio gotov, samo je trebalo isprintati račune, ali sad je već bila užasna gužva na pultu za isporučivanje robe. I tako načekam se ja, umirem od dosade, sve u svemu sat i 20 minuta mi je trebalo da potrpam stvari u auto i krenem doma.

Doma otvorim prvo kućište, skinem zaštitni najlon i skužim da je skroz prašnjav. Vidim otiske prstiju po kućištu. Pri otvorenju kućišta vidim da je relativno neuredno vraćena oprema unutar. Sve u svemu nabrzihen složeno kućište natrag, ima jednu-dvije opake ogrebotine iznutra. Vjerojatno zato mu je trebalo toliko dugo da kućište donese. Da nisu barem mogli malo proći krpom za tu prašinu i da ga bar nisu uništili u procesu.

U svakom slučaju, jako loše. Nisam želio ići vraćati kućište nazad, sigurno bi se zakrvio s njima oko toga, a to ne želim zbog garancije. Imam ja puno elegantnije rješenje, više nikad kod njih i to je to. Imaju povoljno DVD medije, to je jedino što ću možda kupovati kod njih.

Ja ne znam da li je standardna praksa ovo sa kućištima. Očito je to netko koristio i stavljao komponente u to, možda čak i doma nosio, u najboljem slučaju je bilo na polici. Kućište košta preko 500 kn tako da mi nije skroz svejedno.

Zadnje izmijenjeno od: xeen. 15.10.2007. u 12:30.
xeen je offline  
Staro 15.10.2007., 14:49   #2
Vedran_Links
Premium

Datum registracije: Feb 2004
U roku 8 dana vratite kućište i tražite povrat novca ili drugo kućište ako se dogodilo ovo što ste naveli sada u postu.

Iz Linksa niti jedan radnik ne nosi kućišta i takvu robu kući na testiranje tako da to ne stoji. Nije se isto tako potrebno krviti sa nama jer ste mogli vrlo elegantno to riješiti zamjenom za drugo.

Naime ne pregledavamo svako kućište kao niti svaku komponentu i nemožemo znati ako je neko možda prašnjavo.

Naše kućište koje je izloženo u prodaji i ako Vam ga prodajemo kao zadnje treba biti počišćeno i naravno ne ogrebano na što i pazimo. Tako npr. kod nas u Second handu možete naći izložbenu robu koja se prodaje sa punim jamstvom podosta jeftinije ukoliko smo primjetili da ima ogrebotinu. Ako se i dogodi da takvo nešto dobijete možete u roku 8 dana donijeti i zamjeniti što je usluga prema našim kupcima. Nije nam namjera prodavati izložbenu robu koja nije zaštićena po punoj cijeni što isto tako možete vidjeti u dućanu gdje pokraj robe koja nakuplja prašinu stoji popust baš za taj proizvod koji je izložen.

Ukoliko na kraju krajeva i dođe do nekog previda vrlo jednostavno ga možete riješiti sa nama.

Vedran
Links d.o.o.
Vedran_Links je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2007., 14:59   #3
xeen
Premium
Moj komp

xeen's Avatar

Zahvaljujem na odgovoru. Naravno nije big deal što ima ogrebotinica i što je prašnjav, čisto kućište ima mutnu prošlost, ako kužiš što želim reći.

Znam ljude koji rade/radili u computer shopovima i da se takve stvari rade. Ne kažem da to vi u Linksu radite, ali opet, čovjek se mora zapitati. Sad mi se naravno više neda cijelo računalo rastvarati i gnjaviti se zbog toga.

Pozdrav!
xeen je offline  
Staro 15.10.2007., 15:00   #4
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
@xeen..vedran ima point. sa linksovcima se manje više sve da riješiti na finjaka
Hamm je offline  
Staro 15.10.2007., 15:12   #5
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Dobio sam i ja preko nekoliko puta robu koja je bila uredno zapakirana, ak kad ju otvoriš vidiš da je korištena ili barem prašnjava. U linksu sam uvijek sve reklamacije riješio na finjaka i na vlastito zadovoljstvo, dok se na nekim drugim mjestima trebalo derat i svađat.
Čak sam jednom u linksu ostavio na pultu par komponenti i otišao autom pa je tip iz dućana trčao iza auta sto metara i mahao da ga vidim, da mi da robu koju sam zaboravio ponijeti

Ali opet ponavljam, kad god je moguće otvorite robu na licu mjesta. Ja u nekim dućanima ni ne kupujem više ukoliko mi ne dozvoljavaju da odmah provjerim robu.
Staro 15.10.2007., 15:13   #6
Dngy
Premium

Dngy's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Dobro, ali čemu onda dizanje galame oko tog kučišta ako ti nije bitno u kakvom je stanju...Javi ti se čovijek iz linksa u cilju da se taj problem riješi i da, u slučaju da i jesi prevaren na neposredan ili posredan način, dobiješ novo kučište, tebi je svejedno i ustvari više nije bitno...Ma ok, i meni bi smetalo da mi netko podvali takvu robu i ja bi kao ti digao prašinu, ali bi u tom slučaju i otišao po novo tj ono što sam platio a ne rekao da mi je svejedno i da mi ustvari i nije bitno...

Ma sad sam i napravio nauku oko toga, pa me nemojte krivo svatiti, u svakom slučaju je dobro djeliti iskustva, ali čemu biti "ogorčen" ako ti nije stalo do rješenja problema.
Dngy je offline  
Staro 15.10.2007., 15:14   #7
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xeen Pregled postova
Zahvaljujem na odgovoru. Naravno nije big deal što ima ogrebotinica i što je prašnjav, čisto kućište ima mutnu prošlost, ako kužiš što želim reći.
Odjednom ti ne smetaju ogrebotinice? Fino, balkanski natalitet

s deckima u Linksu oduvijek mozes sve rijesiti bez natezanja
Ziga je offline  
Staro 15.10.2007., 15:44   #8
xeen
Premium
Moj komp

xeen's Avatar

Pa gledajte, nije veliki problem to sve skupa, samo se ja osjećam glupo zbog takvog dobivenog kućišta i to sam htio podijeliti sa fellow forumašima. S obzirom na vlastito radno vrijeme i drugih obaveza, nemam vremena ni volje vaditi komponente iz kućišta, nositi to u links, pa čekati drugo, u međuvremenu bez računala, pa nekakve nadoplate, nema smisla zbog malo prašine i ogrebotina, kao što kažete.

Hvala bogu ima drugih kompjuterskih dućana po Zagrebu, nije problem naći neki drugi dućan. Rijetko se kupuju tako skuplje stvari, pa mi je svejedno gdje je dućan.
xeen je offline  
Staro 15.10.2007., 16:09   #9
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nije tocno da se uvijek sve moze rjesiti, evo recimo moja iskustva sa Links Split su katastrofalna na granici sa ve-milom kad lik nije stigao fakturu napraviti i otisao na racak, a posto je vec poceo raditi nitko drugi nije mogao napraviti dok se on ne vrati sa rucka.

Uglavnom uzeo sam od njih socket a maticnu Asrock K7NF2-RAID za Bartona 2500+ mobile, kazu treba im dva sata da ugrade plocu, posto je to sve bilo za brata koji u Splitu studira rekoh dobro. Dode brat iduci dan pokupi komp boota windowse i zove me da kompjuter uzasno sporo radi. Kazem mu da provjeri brzinu procesora na kojoj radi, pise 800MHz ili 600MHz po defaultu znaci ne sjecam se vise. Znaci naplatili su dva sata da bi zasarafili plocu i pospojili kablove i to je to. Naravno reklamacije nisu bile uvazene tako da mi je donio u zg maticnu i slozio sam da radi kako bi trebalo raditi. Da ne pricam kako kazu da ce nazvat i nikad ne nazovu, a ta maticna dan danas se rusi, bila kod njih na testiranju kazu disk los. Disk je zamjenjen i dalje se rusi, a oni su rekli sto se njih tice taj kompjuter je stabilan.

Nekad se isplatilo kupiti u linksu jer si znao da ce biti nesto odradeno makar i bilo skuplje nego u drugim ducanima, nazalost Links vise nije sto je nekad bio zahvaljujuci prosirenjima na ostale regije. Naravno da je maticna neispravna ali je ne zele uzeti pod racun niti zamjeniti drugom, prije toga kompjuter je bio stabilan nikad crasha.
Bono je offline  
Staro 15.10.2007., 17:15   #10
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Mislim da nije u redu prodati takvu komponentu i šutit ko zaliven dok se mušterija ne požali.
Tek nakon toga, priznati grešku (naravno kriva je "viša sila", nikako netko iz firme/firma) ili je vjerojatno Coolermaster testira računala u tom kučištu, pa ga proda Linksu
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2007., 17:39   #11
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Hah, ja bi se slozio s tim da robu treba pregledat na licu mjesta pa se to odmah riješi i amen... poslije se naravno nikome neda natezat s tim ako nije nešto stvarno vrijedno toga, ali eto ja sam imao vrlo neugodno iskustvo u hg spotu, kupovao sam frendu wireless karticu za ondasnjih 350 kn... i dode kartica i samo sta ne krenem van i ode frend kupit jos nesto i kako smo morali cekat izdavanje robe ja idem vidit karticu i otovrim kutiju kad ono kutija prazna... kartice nije bilo, i prijavio ja to liku i donio mi karticu i ispricao se... sve super, ali sta bi bilo da sam izasao iz trgovine i onda dosao nazad i rekao da kartice nije bilo? tko bi mi vjerovao?

a kaj se tice linksa, za sad nisam imao problema... jedino jedan ROTFL kad sam neki dan kupovao kuciste i nije bilo onog kaj sam htio, a trebalo mi nesto za oko 300 kn i pitam lika kaj mi predlaze, a on predlozi neko za 6500kn...
Staro 15.10.2007., 20:43   #12
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Puno je bilo govora o prljavim trgovinama i losim iskustvima te ne strucnosti samih radnika. Links ima svoj forum i ne vidim smisao iznosenja iskustava ovdje

http://forum.links.hr/

Brojevi telefona pisu u desnom kutu na vrhu pa eto rijesite na taj nacin.
Optik je offline  
Staro 15.10.2007., 20:53   #13
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Sa time bi ja zatvorio ovo, gl problem ove teme je riješen.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 15.10.2007., 21:23   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Samo da nadodam, ubuduće sve ovakve teme s poantom priče oko reklamacije s nekom od trgovačkih firmi (pogotovo Links koji ima i svoj forum) molim rješavati direktno s njima. Malo je smiješno otvarati topic za svaki problem na koji se naleti u nekoj trgovini, toga u ovoj nam divnoj državi ima i na pretek. Neka kulturna rasprava oko stanja u trgovinama ili konkretnoj trgovini je u pravilu OK, no ovakvi topici stvarno nemaju smisla.
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno