|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Instalacija Wina XP na SATA disk! - i mislim da nisu dirveri upitanju!
Evo mucim se cijelu subotu da instaliram windowse na SATA disk (Seagate 320GB). Maticna ploca je Gigabyte 965P-DS3 (http://img.article.pchome.net/00/19/91/43/gg965p01.jpg). HDD mi je na SATAII0 kontroler uboden (zuti na slici, Intelov), DWD-RW mi je isto SATA, nju sam ubo na SATAII1 kontoroler. S Hiren Boot CD-om sam formatirao disk i napravio jednu NTFS particiju od 305GB (maksimalno). I sad u BIOS-u maticne odaberem First boot dvice da mi bude CD-ROM. Ubacim WinXP CD koji sam i prije koristio bez problema i koji nije nimalo izgreban. I setup krene kopirati fileove i na 3% stane s porukom: "Setup cannot copy the file: netmsg.dll". Onda sam bezveze ivadio taj CD i ubacio neki drugi WinXP i stisnuo ENTER i setup je krenuo dalje. Ali ne zadugo... jer opet je stao na nekom postotku i falio mu je netid.dll file pa sam vratio onaj prvi CD i setup je krenuo dalje. I tako sam ja kombinirao 2 CD-a dok nije doslo do 82% kad mi je setup trazio netfxocm.dll file kojeg nije bilo niti na jednom CD-u. Stisnuo sam ESC i skipao taj file, instalirao Wine, ali nakon instalacije se nisu dali podici - stalno se je komp resetirao nakon onog boot ekrana za WinXP. Inace s oba ta WinXP CD-a sam nekidan bez problema instalirao WinXP na dva kompa, samo sto su imali ATA diskove... Sumnjam da trebam driver za taj SATA disk jer sam ga uspio formatirati i maticna ga prepoznaje. Ne znam vise sto da pokusam. Evo dosao sam s utakmice i ako treba, cijelu noc cu probdijeti trazeci rjesenje! Pozdrav i havala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
Datum registracije: Jun 2007
|
ako imas pri ruci optiku sa ata suceljem probaj preko nje meni smrdi na sata optiku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
bas sam i ja na to pomislio te spojio ATA przilicu. I ona mi je procitala instalacijski CD bez greske, znaci nije prijavljivala da ne moze kopirati odredjene fileove. Ali nakon kopiranja setupa na disk, u stadiju kad se setup treba dici s HDD-a, komp se resetira. Ja smatram da je problem negdje u tom Seagate disku od 320GB... ja imam onaj instalacijski CD kad su tek izasli Windows XP Pro pa je mozda problem i u tome??? Idem sad proguglat malo o tom disku... Zadnje izmijenjeno od: artifex. 14.10.2007. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ima li netko da mi moze sprziti Windows XP Professional s ukljucenim SP2 u instalaciji - mozda bi mi to pomoglo? Ako ima netko tko bi mi to mogao uciniti, molio bih da mi se javi na munja1985@gmail.com, odgovorit cu negdje iza podne jer idem tek sad spavati, a sad je 4:34 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
evo, javio se novi simptom... sada vise ne mogu ni Hiren's Boot CD pokrenuti, tj. pokrene on njega, ja izaberem HDD partition Tools, zatim izaberem Partition Magic i onda me izbaci iz CD-a na R:>. Ima sad mozda netko ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
rista malo editiraj postove... kao npr odma jer ocito nisi upoznat sa pravilima.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Ubodi pržu u prvi ljubičasti SATA Gigabyte port - i možda se desi čudo. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|