|
![]() |
#1 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
![]() Ovako ide: Kupio sam HDD Hitachi Deskstar T7K500 320GB SATA i kad ga spojim ne vidim ga ni u BIOS-u ni u Windowsima. Prijatelj mi kaže da se možda treba premjestit sa 3,0GB/s na 1,5GB/s mod ali na navedenom hardu nema nikakvih jumpera za to. Što da napravim????HELP!!! ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: R@zzoR. 13.10.2007. u 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Slobodno reci prijatelju da nema pojma... BIOS mora vidjeti hard ako je isti u SATA modu bio on na SATA ili SATA II kontroleru, da je disk u SATA II modu na nekoj prastaroj ploči onda je još i moguće da serucka dok ga se ne prebaci na SATA mod ali obratno ne... Nadalje hitachiji se pomoću malog alata kojeg možeš s njihovih straica skinuti mogu prabaciti u SATA II mod a po deafultu su (valjda) u SATA modu, Hitachi Feature tool mislim da se zove ili tako nekako... Nadalje ako ti ga niti Bios ne vidi nda ili a) Nije uključen taj SATA kanal u biosu b) nešto ti nije dobro spojeno c) neki RAID setup ti prcka detekciju d) imaš peh i disk i ploča ti se nevole (jako rijetko se dešava ali se zna desiti) e) nekaj je scrvrljeno Da bi provjerio prvo provjeri sve spojeve onda proroštaj BIOS u potrazi za IDE opcijama i stavi sve u compatibility IDE ili kako ti se već zove, onda ako ni onda nebudeš vidio provjeri na nekom drugom kompu dal je disk uopće ispravan...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Ovako disk je ispravan, radi jer sam ga ubacio u case i spojio i sve je ok. Druga stvar spojevi su ok jer sam uključio drugi hdd koji je namješten na sata1 mod i čita ga uredno. I ja se ispričavam na pogreški rekao je da hdd treba prebacit sa 3,0GB/s na 1,5GB/s. Još mi samo preostaje jedno da ga spojim na sata2 matičnu i promijenim ga u sata1 mod, pošto ga moja ne čita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
taj hard disk NIJE na sata2 osim ako ga netko nije prije tebe stavio na sata2. jer se on aktivira posebnim softwareom...
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Čekaj kako je sad odjeddnom sve OK? Mislim ako ga nevide BIOS niti OS onda valjda nije ok ne? Pa kvragu ili radi i ti možeš na njega i s njega kopirati podatke ili NE radi jer to nemožeš treće opcije nema, ako ga vidi BIOS a ne vidi OS onda je očito problem u OSu vjerojatno driver za kontroler, ako ga vidiš u device manageru a nema ga u My Computeru onda treba napravit particije i formatirati ga (pazi da ga staviš na basic type), ako ga nema u biosu a zuji kod paljenja onda je vjerojatno ugašen SATA kanal na kojem je uštekan ili se kolje s kontrolerom... O kako Codiac veli jako mala šansa je da je disk u SATAII modu jer to je moguće samo i samo ako ga je neko prije tebe testirao, benchao ili kaj sl jer SVI proizvođači upravo radi sranja sa nekim starim počama daju diskove podešene na SATA mod, a sad ako je iz dućana, nije isključeno da se tamo neko igrao ii da su ti dali disk koji je došao u povrat...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|