Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.02.2004., 11:26   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Hardver koji me razveselio II

ABIT IC7-G

Prije nešto vremena pripala mi je neugodna dužnost da preporučim matičnu ploču. Takvo što smatram teškim bremenom s kojim se trebam nositi. Čovjek me pita i očekuje odgovor, a ja smatram da tako stavljam svoj ugled na kocku. Svaki promašaj u odluci bi doveo do gubljenja povjerenja. Kako se radi o uglednom članu ovog Foruma, ipak sam pristao (mučenje, indijanska vatra, zagrebački s tartarom, …).

Uglavnom, ja preporučim ABIT. Tu se ne može fulati. Jest da košta nešto više ali kvaliteta je neupitna. Imam ih od pamtivijeka i nisam vidio zašto bi promijenio mišljenje o tome. Ode sretnik po ploču i kupi IC7-G. Ploča super brza, traži da se overclocka, stabilna, lijepa i opremljena. Dakle, još jedan odabir je završio odlično. Pade meni kamen sa srca a i ponosnom vlasniku koji je mislio da je imao Gremline po kući. Problemi nestali ko rukom odneseni. Nekoliko dodira u BIOS-u, mali upgrade istog i sve je došlo na svoje mjesto. Napokon me neće napadati sa problemima.

Pametno on odlučio da je najbolje da sve svoje kompove poveže nekom mrežom. Ja ga još u tome poticao i obećao da ću mu dati svesrdnu pomoć u tom poduhvatu. Napraviti ću kablove, preporučiti opremu, spojiti, podesiti i zaštititi. Mrežne kartice nisu bile problem jer su bile integrirane na pločama ili u PCI slotu. Ova Abitica ima i Gigabit LAN na ploči. Ajde da se to provjeri. Ušteka on kabel (Horza ga radio, sunce moje) u komp pomlatka i drugu stranu u svoj. Stvar ne hoda. Viče on da mu nije ništa uštekano. Mic po mic i dođemo do zaključka da to on kaže za firewire. OK, no problem. Valja enablat LAN kontroler. U Windowsima se ne vidi, dakle u BIOS-u mora biti. Ode on u BIOS, kad tamo nema te opcije. Pogledam na net i tamo kaže da su BIOS-i za IC7 i IC7-G isti i da će on vidjeti razliku u ploči. Garant su zasrali BIOS u ABIT-u. Valja staviti stari. I to se napravi a promjena nema. Koji je vrag? Pes pregrizo neki kabel, Gremlini, skurena ploča kablom (Horza ga radio), kriva ploča? Piše na njoj IC7, ali od G niti traga. Grrrrrrr. Prodali su krivu ploču. Ali otkud konektori za LAN? Pogledamo na mjesto gdje se treba nalaziti chip LAN kontrolera, a kad tamo sterilna praznina. Ni traga, ni glasa od ikakvog chipa. Zjapi prazno.

Još je ostalo nejasno koliko bi takva ploča trebala imati SATA kanala. Dotična ima samo dva, dok na netu piše da bi ih trebala imati četiri.

Dakle, u ABIT-u su uspjeli napraviti IC7 (što su i napisali) sa LAN konektorima, bez LAN kontrolera, sa dva SATA kanala i istu prodati kao IC7-G. Svaka im čast. Uspjeli su se od firme koja radi fenomenalne ploče srozati na razinu ispod Matsonica. Oni takvo što nikada ne bi napravili i naplatili 1500 kn. Kako sam JA preporučio ABIT kao hardware koji vrijedi, krenuo sam po kalendaru od 1. siječnja i po redu do 31. prosinca skidati sve svece (grijeh je preskakati). Rekoh već da će sve zasrati kada budu počeli svaštariti. Je…la ih ATI kartica. Sada će nju raditi i ostalo sve sfušati. Oprostio sam im jednu sličnu zgodu na mojoj ploči, oprostio sam im šugave HPT kontrolere, oprostio sam im i jednu lošu ploču ali ovaj su put pretjerali. U to ime imam reći samo dvije riječi. WELCOME EPOX. Naravno, dok i oni nešto ne zaseru, a hoće jer bi i oni proizvodili neke kenje osim ploča.

A taman sam se pripremio da izvrijeđam Horzu kako je opet napravio loš kabel. Ovaj se put ipak izvukao.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline  
Staro 08.02.2004., 11:56   #2
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Unhappy svaka sličnost i spominjanje imena u ovoj priči su ...

plod pokvarene mašte i još pokvarenijeg HW-a.......

ljudi moji....nisam neki genije ,niti jak na riječima, uostalom obečao sam DR RAKU pravo Prvojavljanja...ali ovo ..cccccccc

kako je Rak i napisao,ja bi se samo nadovezao.....nevjerojatno...1 znam,više ne izlazim iz dučana prije nego mi prodavač ne prebroji...cpu slot-kom1,agp slot-kom1...itd...napravimo inventuru čipova i kontrolera...ee onda bude išla pod ruku i pravac doma!

nije da djelom nisam i sam kriv-to što nisam prvi tren sve provjerio i usporedio,ali cijenjeni član foruma je Zborio,rekao To uzmi...ja sam predmnijevao da je to -TO ..ali........

a tek kad se pojavim u stanovitoj firmi i potražim stanovitu osobu.......joj,joj...imam osječaj da starta trakavica alaŽderonje!!

jedino kaj se stvarno ne bojim da nebum uspjel REKLAMIRATI dotični isprdak od ostatka,ostataka cijenjenog imena ABIT!
toliko...

e,da...sad bum valjda prešel na ASUS,sam da mi i to ne prodaju onak spola.isprdak-škart......huh
ili da se ja vratim SVOM GIGAČU??????(Gigabyte 8knxp)
ajmo forume,više glava pametnije zbori i bolje zaključuje!!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline  
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 08.02.2004., 12:00   #3
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Neznam kak se to moglo dogodit jednom Abitu :confused:
A gdje je kupljena doticna ploca i jel ste isli reklamirat?
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline  
Staro 08.02.2004., 12:09   #4
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Srky
Neznam kak se to moglo dogodit jednom Abitu :confused:
A gdje je kupljena doticna ploca i jel ste isli reklamirat?
škart je otkriven noćas,jedva čekam ponedjeljak!!!
roba je kupljena u Linksu,mislim da s njima nebi trebalo biti problema.....pa nisam ja tamo zabadava ostavio nekoliko desetaka somova.....bez nekih nebuloznih reklamacija do sada,a i ja nisam baš neki balonja koji se nada da bu zaje..ekipu u dučkasu i nažical kakaf bonus kod istog...

moram samo skopati origigi racun i posjetiti ekipu....
ak prirede koji Zagrebački ,morti me udobrovolje ,tak da nemoram previše lamatati i rasteravati mušterije!!

šalim se,ali fakat neznam koji je k...,jel sam vec reklamiro nedostatak sata kontrolera,ali dečki kažu da je isto na svim pločama...
uglavnom forum bude u toku......informiran iz prve ruke...

mitzek je offline  
Staro 08.02.2004., 12:26   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ccc

:mad:
horza je offline  
Staro 08.02.2004., 12:45   #6
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Koja komedija :clap:

Abit inžinjer 1:"Ajmo stavit konektor za mrežnu na ploča koja nema kontroler"

Abit inžinjer 2:"Zašto? Pa to nam je samo dodatni trošak?"

1:"Ma jebeš tih 10 centi, ali daj samo zamisli face ekipe kad nakon 3 sata zajebavanja s mrežom, skuže da uopće nema kontrolera, a da ne pričamo da ima nekih koji ni neće skužit. Hahaha!"

2:"Oh Lenny, you're such a clown..."
Elven je offline  
Staro 08.02.2004., 12:46   #7
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Re: ccc

Citiraj:
Originally posted by Horza
:mad:
možeš ti i bolje.......valjda si mamuran.....

mitzek je offline  
Staro 08.02.2004., 14:06   #8
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Re: Re: ccc

Citiraj:
Originally posted by mitzek
možeš ti i bolje.......valjda si mamuran.....
da. od cjelonoćnog webiranja i fakin kataloga. ali napokon je gotovo. gotovo kažem vam !!! sad ću 3-4 dana odmarat pa još jedan web i onda konačno završit članak. i onda konačno mogu dobit svoj žiot nazad.
... samo kaj si moram tražit novu prvu damu... nemoš' i ofce i nofce.
horza je offline  
Staro 08.02.2004., 15:22   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Oh, i čuda se dešavaju...
tor je offline  
Staro 08.02.2004., 16:13   #10
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Oh, i čuda se dešavaju...
u nadi je spas
horza je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2004., 17:12   #11
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
u nadi je spas
tor je offline  
Staro 08.02.2004., 17:22   #12
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
okeeeej.... mister gej go avej
horza je offline  
Staro 09.02.2004., 10:49   #13
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Ma LOL .... ma ROTFLMAO

Kad sam došo do dijela di fali LAN chip sam se skoro upišal os smijeha

Ovo je by far najbedastija stvar koju sam čuo u zadnjih wy godina. LAN konektor na ploči bez kontrolera

IPAK - MBO je opak clocker i to koliko se Mitzek hvali ( a Mitzek to voli na dugo i široko - Bog ga blagoslovio s puno svega ) dela ko grom.

Tak da macane - teško da budeš dobil bolju ploču, a ako ti fali LAN kupi PCI karticu

Iako nije to riješenje za falš robu - nekak mi je žal MB koji se tal lepe da clockat - Bogu pod nebesa

BTW. ROFL moja 600 Kn MBO ima LAN kontroler i konektor- ROFL

P.S. Tor - Horza, nisam homofob, ali ipak dečki - polako
Paske je offline  
Staro 09.02.2004., 19:15   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
okeeeej.... mister gej go avej
Of, viš što si sad napravio... I Paske je pobenavio pa tjera. Mig nije bio na tu stranu
tor je offline  
Staro 09.02.2004., 21:19   #15
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Re: svaka sličnost i spominjanje imena u ovoj priči su ...

Citiraj:
plod pokvarene mašte i još pokvarenijeg HW-a.......

ljudi moji....nisam neki genije ,niti jak na riječima, uostalom obečao sam DR RAKU pravo Prvojavljanja...ali ovo ..cccccccc

kako je Rak i napisao,ja bi se samo nadovezao.....nevjerojatno...1 znam,više ne izlazim iz dučana prije nego mi prodavač ne prebroji...cpu slot-kom1,agp slot-kom1...itd...napravimo inventuru čipova i kontrolera...ee onda bude išla pod ruku i pravac doma!

nije da djelom nisam i sam kriv-to što nisam prvi tren sve provjerio i usporedio,ali cijenjeni član foruma je Zborio,rekao To uzmi...ja sam predmnijevao da je to -TO ..ali........

a tek kad se pojavim u stanovitoj firmi i potražim stanovitu osobu.......joj,joj...imam osječaj da starta trakavica alaŽderonje!!

jedino kaj se stvarno ne bojim da nebum uspjel REKLAMIRATI dotični isprdak od ostatka,ostataka cijenjenog imena ABIT!
toliko...

e,da...sad bum valjda prešel na ASUS,sam da mi i to ne prodaju onak spola.isprdak-škart......huh
ili da se ja vratim SVOM GIGAČU??????(Gigabyte 8knxp)
ajmo forume,više glava pametnije zbori i bolje zaključuje!!
Gigabyte ili ASUS za mene nema druge dileme - ovo govorim za slučaj kad me za savjet pita netko tko ima malo više love i hoće našto ozbiljno raditi .... iako ja osobno visim na PCChips-u (komada 2) no meni je to zajebancija ili hobi... a ne ozbiljan rad....
Osobno sam imao GIGU za PIII i prala je sve u 16!!!!
Sa ABIT-om sam imao tužno iskustvo kad sam shvatio da je ne nogu nabrijati više od 1,2 GHz jer nije blia KT-7A (ako se ne varam) pa nije podržavala 200MHz sabirnicu na koju je AMD prešao jednom davno....
I tako da mi ABIT kao takav nije baš pri srcu.
knezigor je offline  
Staro 09.02.2004., 22:40   #16
KeLLe
Stoka

KeLLe's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Ma ko zna šta oni u abitu brljaju uglavnom na mojoj matičnoj piše abit ic7 , ali do toga je ona papirnata naljepnica na kojoj piše ic7- g , ima mrežni kontroler, (i konektor) , silicon image radi, i sve radi , ali najjače od svega toga je to što sam ja dobio sa orbom (iz mog avantara)

Ful sam zadovoljan s matičnom, ali sam primjetio da se oni kondenzatori i naponski kontroleri griju toliko da ih se ne može dirat. Pa je upitna "viječnost" te matične pri večem overclocku, i nisu oni na max 3 bezveze stavili ots.
KeLLe je offline  
Staro 09.02.2004., 23:03   #17
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Joj da mi je stavit taj orb na moju Abiticu. Malo modanja i već će mi ić kroz rupe a ne na kukice na matičnoj kak si je intel zamislio! DEBILI!
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline  
Staro 11.02.2004., 07:01   #18
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Re: Re: svaka sličnost i spominjanje imena u ovoj priči su ...

Citiraj:
Originally posted by knezigor
... jer nije bila KT-7A (ako se ne varam) pa nije podržavala 200MHz sabirnicu na koju je AMD prešao jednom davno.....
Joj kaj sam se isproljeval.....
Nije sabirnica od 200 MHz; već radni takt procesora od 200 MHz!!!
Hvala Bogu da ovo nitko ne čita s pažnjom......

Ljudi moji ma svakome tko ima prek 35 kuki (kao ja) treba dat samo da ofce čuva, sve druge radnje su za njega zona visokog rizika.... Krečana u glavi ubire svoj danak...
knezigor je offline  
Staro 11.02.2004., 08:45   #19
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking ufff,,,,,

krecana.....to je to kaj se i meni dogodilo(39 kvrga) kaj sam se dal nagovorit ,pa sa ljepotice od Gigabyta da predjem na postucanu Abiticu!!!! I to samo zato kaj je neka velicina to preporucila...... sreca kaj sam sentimentalno vezan za Gigabyte pa je nisam prodal!!!ovaj vikend bude opet veelko spremanje po kanti.....mislim da znate vec....Giga nutra ,Abit vun-vracam je nazaj i mjenjam za bilo kaj!!!

jednostavno me prosla volja za kurenjem HW i ja bi mir u svojoj kanti, bez dizanja panike (i ostalog!)..... mda,tri dana dok me opet ne opali mokra krpa po bulji!!!!

mitzek je offline  
Staro 11.02.2004., 09:43   #20
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Žao mi je što si nasjeo ali ja ti nisam rekao gdje i kako da kupiš već da kupiš. To što naši dragi uvoznici Kupuju sumnjive stvari pa prodaju još sumnjivije, nije dio o kojem sam htio razmišljati.

A ZNA SE tko je uvoznik Abit-a.

Da sam ja popušio takvo sranje, bio bi sljedeći scenarij:

- Odmah bi skužio neko sranje jer mi LAN i SATA treba ko oko u glavi dok ne bi baš primijetio nedostatak AGP-a. To je tako malo važno.
- sutradan bi otišao do prodavača i nježno ga zagrlio u kravatu uz riječi: "Slušaj sinko, da ti ja neke stvari objasnim..."
- nahranio nesretnika s navedenom pločom
- uzeo ispravnu i pred menom testiranu ploču, nadajući se da će biti nesuglasica da se mogu izderati na nekoga.
- žalio na kraju jer prodavači u ovom slučaju nimalo nisu krivi. Niti ja ne bi gledao svaku ploču koju ne ugrađujem nekamo.

No, tko sam ja da tu propovijedam. Ja imam Zolteka. A, užasa od hardvera...
Elegantan kao leopard

RAK je offline  
Staro 11.02.2004., 13:05   #21
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Re: ufff,,,,,

Citiraj:
jednostavno me prosla volja za kurenjem HW i ja bi mir u svojoj kanti, bez dizanja panike (i ostalog!)..... mda,tri dana dok me opet ne opali mokra krpa po bulji!!!!
ROFLMAO

Jučer primim SMS od našeg preobračenog brata - Ajd pogodi čija familija igra UT umrežena ( ima ih 4 )

Da, da Mitzek - ti si kralj umjerenosti.

Daleko od toga da te ja mogu komentirati, samo rođo koga ti lažeš, kome pričaš basne

Zdržal budeš cca 18 sati, a onda - halo Denis, kako Links
Paske je offline  
Staro 11.02.2004., 21:42   #22
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Re: Re: ufff,,,,,

Citiraj:
Originally posted by Paske
ROFLMAO
Jučer primim SMS od našeg preobračenog brata - Ajd pogodi čija familija igra UT umrežena ( ima ih 4 )
Da, da Mitzek - ti si kralj umjerenosti.
Daleko od toga da te ja mogu komentirati, samo rođo koga ti lažeš, kome pričaš basne
Zdržal budeš cca 18 sati, a onda - halo Denis, kako Links
pardon koljega... jedna opaska...
meni je došla poruka
Ajd pogodi čija bu familija uskoro haklala UT u mreži i to na 4 pile ?
mislim ono... nemojte se kaćit ljudi, malo ste prestari za to... ajd na vupi
horza je offline  
Staro 11.02.2004., 22:25   #23
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Re: Re: Re: ufff,,,,,

Citiraj:
pardon koljega... jedna opaska...
meni je došla poruka
Ajd pogodi čija bu familija uskoro haklala UT u mreži i to na 4 pile ?
mislim ono... nemojte se kaćit ljudi, malo ste prestari za to... ajd na vupi
Drugim riječima slal je svima iz imenika
Paske je offline  
Staro 11.02.2004., 22:25   #24
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking hehehee.

pazi Praske..poslal sam istu poruku 5 ljudi...samo si ti shvatil ko svršeno...ccc i ko z
tu onda sere ,ROĐO????

tja...tebe sam već otpisal ko nestabilnog žd
eronju...btw pogle si sig........ :burn:

mitzek je offline  
Staro 12.02.2004., 08:38   #25
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Re: hehehee.

Citiraj:
pazi Praske..poslal sam istu poruku 5 ljudi...samo si ti shvatil ko svršeno...ccc i ko z
tu onda sere ,ROĐO????

tja...tebe sam već otpisal ko nestabilnog žd
eronju...btw pogle si sig........ :burn:
Kak se samo mam pobunil

Tak ti i treba kad si zabil na Zapreščane.

Tu se pije vu Lobelu, ali Paske smrdi. Paske je šljam. Z Paskeom se ne pije

Kaj bi ja vraga kakao - ja samo čitam na preskokce, pa niti ne obraćam dovoljno pažnje svim informacijama

Sad - to kaj to nije svršena radnja je samo formalnost, znamo mi kaj se bude dogodilo

Sine -- samo te danas piva može isprati od smrtnih grijeha koje si nanio žderonji svom. Zaboravio si na moju malenkost. Paskeova žeđ je neutaživa.

Srami se Mitzek kaj si pozabil na one z kojima si prije pil
Tega mi se još ni dogodilo, a činil si se kak pravi pajdaš. Čak si i pajceke na ražnju spominjal

*sigh*
Paske je offline  
Staro 13.02.2004., 00:37   #26
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
e ljudovi oprostite sto vas moram prekinuti ali mislim da nije u redu ovo sto radite: interne spike izmedju vas pet i sve zavrsava na pivi i zderanju...meni ne smeta ali ovo vam upucujem kao moderator...no hard feelings...
Staro 13.02.2004., 00:53   #27
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Gle, pojavio se. Mislio sam da se više neće sa mnom družiti od ispada na Case moddingu.

Imaš pravo. Samo misle na svoje trbušine. Na moju nitko. ZATO...
Elegantan kao leopard

RAK je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge