Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2004., 22:06   #1
davor10
Registered User

Datum registracije: Dec 2003
s-ata kontroler

ajde preporucite mi neki dobar sata kontoroler, cijena nije vazna
davor10 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2004., 23:49   #2
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
kažu da je highpoint ok. nisam probao.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2004., 01:12   #3
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by Horza
kažu da je highpoint ok. nisam probao.
Da, highpoint Rocket pa neki broj, je dobar ti je to ATA 133 kontroler .I ja sam suseda krivo savjetoval pa sam mu rekao da si kupi taj ATA133 kontroler pod izliku da je to S-ATA kontroler. Dođeš i zemeš kontroler i ako na njemu postoji bilo kakav Marvel chip, fino vratiš kontoler prodavaču i kažeš Hvala ali ne. To se isto odnosi i na Maxtor S-ATA diskove koji su ustavri ATA133 jer imaju taj Marvel chip. Tak da sada onaj moj susjed sa početka priče ima Maxtor diks koji je ustvari ATA133 ali ga Marvel pretvra u S-ATA pa to ide na Higpoint controler koji opet sa onim istim Marvel chipom ga pretvara nazad u ATA133 ... dakle piše Marv...., NE HVALA. Traži neki na kojem piše silicon Image ili tako nekaj, oni koji su po pločama integrirani (takav chip mora imati taj kontroler), ti valjaju, ostalo ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2004., 19:59   #4
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja sam danas imo sex s satom. wd 10k rpm 37GB i SGB 160GB. gigabyte canterwood ploča s sata backpanelom i 4 SATA porta na 2 kontrolera. jedan kontroler podržava hot plug, a drugi ne. ovaj koji podržava je SiI. navedena 2 diska idu unutra, a na backpanel bi se trebali spajati prenosni. narafski - na silicone image bi trebali ići vanjski. ALI PUSHIONA.
gigabyte je isporučio drivere samo za SiI, a pametni vindozi s SP1a ne žele se instalirati, tak da se samo na SiI kontroleru može instalirati OS. kakva šupa!

ko je kriv? gigabyte ili gates ? gospodine gates... imate para. nećete bankrotirati ako uložite nešto više para u razvoj windowsa.. ako niste znali, puni su rupa a SP2 kasni dozlaboga.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2004., 23:02   #5
davor10
Registered User

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Black Dragon
Traži neki na kojem piše silicon Image ili tako nekaj...
--------------------------------------------------------------------------------

ma trazio sam po netu i uglavnom u većini trgovina ima samo highpoint ili tako nešto, jel možda znaš ili netko zna gdje kod nas ima za kupit Silicon image kontroler?
Staro 09.02.2004., 23:23   #6
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by davor10
quote:
Originally posted by Black Dragon
Traži neki na kojem piše silicon Image ili tako nekaj...

ma trazio sam po netu i uglavnom u većini trgovina ima samo highpoint ili tako nešto, jel možda znaš ili netko zna gdje kod nas ima za kupit Silicon image kontroler?
links.hr,
adapter serial ata na ultra ata, silicon image chip (155.57kn)
elvis je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2004., 16:12   #7
davor10
Registered User

Citiraj:
Originally posted by elvis385
links.hr,
adapter serial ata na ultra ata, silicon image chip (155.57kn)
ma ne adapter, kontroler...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke